Okan Buruk | Teknik Direktör

Hayir hani bir de taraftarla kendi iliskisini duzeltmiyorda. Yazilanlara bakmiyorum, sosyal medyayi umursamiyorum -hem arti hem eksi bu- e sampiyon ilan ettiler daha bitmedi demistim...

Bunlar seneye katlanarak cikacak karsina, tipki bu sezon gibi. O zaman ne yapacak?sampiyon olacagiz burda hala suphe yok(belki yuzde 0.1 oda tff yuzunden) ama artik ezber tepki haline gelerek karsina cikan bir OkanBurukIstifa modu var... Seneye de olacak, ee? Nasil olacak bu isler?

Erden Timur hallediyordu bunlari - hatip sonra kavukcu hic bir ise yaramadilar bu noktada iste.

Yonetimle hoca, al birini vur otekine gibi bir halde benim icin

O OkanBurukIstifa modu geldiği günde de vardı. Okan hoca zaten 1. tercih değildi, ismini şimdi hatırlamıyorum 2-3 yabancı hocaya gidilmişti, onlar olmayınca Okan hoca "mecburen" geldi, hatta o zaman da söylendi ya "şans veriyoruz" diye. En başından beri sıfır krediyle ilerleyen birisi kendisi.

Bugün milletin Arda Turan şakşakçılığı yapmasına bakma. (@Aykut Keskin senin için yazmıyorum bunu) Arda hoca gelsin 2 ay sonra ona da aynısı olur. Bizim insanımızın bizzat yerli alerjisi var. Almanın çöpü bile bizim çöpümüzden daha değerli.

O OkanBurukIstifa modu geldiği günde de vardı. Okan hoca zaten 1. tercih değildi, ismini şimdi hatırlamıyorum 2-3 yabancı hocaya gidilmişti, onlar olmayınca Okan hoca "mecburen" geldi, hatta o zaman da söylendi ya "şans veriyoruz" diye.

Bugün milletin Arda Turan şakşakçılığı yapmasına bakma. (@Aykut Keskin senin için yazmıyorum bunu) Arda gelsin 2 ay sonra ona da aynısı olur. Bizim insanımızın bizzat yerli alerjisi var. Almanın çöpü bile bizim çöpümüzden daha değerli.
Katilmiyorum, taraftar zaten karar mekanizmasi olamaz. Guvenilmedi en basta, ama Erden Timur faktoru vardi. Hocayi korudu, takimi korudu, hakkimizi korudu, guven verdi, sonuc koydu ortaya. Boyle olunca zaten butun olundu. He yoksa Metin Ozturkun nuri sahinleri diger adaylarin bidi bidilarini diyorsan zaten ciddiye alinmamali.

Taraftar OkanBurukIstifa derken aslinda kastedilen "yahu yenil, yenilme vs demiyoruz da bu hal ne" diyor apacik aslinda-bunu forum ozelinde diyeyim -akli basinda taraftar kitlesi . Sezonun bir cok noktasinda bunu giosteriyor. Sosyal medya zaten ha linc ya da tepeye cikarma modunda. Temkinli arada kalma durumu yok.

Farklilik istiyor taraftar,alisilmis hatalar degil. O yuzden Fener macinda Oh be dedi herkes, sirf sampiyonluk maci diye degil.

Senin dedigin gibi olan kitlede var, bunu da cok unutuyoruz. Beyinsiz taraftar cok var ama bu sezon hatali ya da problem orasi degil. Kafa yapisinda degisim gosterilmezse ama tepkide katalizor olacak onlar.

Katilmiyorum, taraftar zaten karar mekanizmazi olamaz. Guvenilmedi en basta, ama Erden Timur faktoru vardi. Hocayi korudu, takiminkorudu, hakkimizk korudu, guven verdi. Boyle olunca zaten butun olundu. He yoksa Metin Ozturkun nuri sahinleri diger adaylarin bidi bidilarini diyorsan zaten ciddiye alinmamali.

Taraftar OkanBurukIstifa derken aslinda kastedilen "yahu yenil, yenilme vs demiyoruz da bu hal ne" diyor apacik aslinda-bunu forum ozelinde diyeyim -akli basinda taraftar kitlesi . Sezonun bir cok noktasinda bunu giosteriyor. Sosyal medya zaten ha linc ya da tepeye cikarma modunda. Temkinli arada kalma durumu yok.

Farklilik istiyor taraftar,alisilmis hatalar degil. O yuzden Fener macinda Oh be dedi herkes, sirf sampiyonluk maci diye degil.

Senin dedigin gibi olan kitlede var, bunu da cok unutuyoruz. Beyinsiz taraftar cok var ama bu sezon hatali ya da problem orasi degil.

Taraftar zaten karar mekanizması olsa tüm stadın Ederson'u istiyoruz dediği yerde Uğurcan Çakır alınmazdı.
Ha bizzat ET'nin de hoca adayı OB değildi, Roger Smith idi galiba (kesin yanlış yazdım adını). Velhasıl hiçbiri olmayınca en son OB geldi.

Neyse zaten OB'nin hataları ve bu sezon özelindeki zıçışları gün gibi ortada. Mesele şu ve ben gerçekten hangisinin bizim için iyi olacağını bilmiyorum. Hayırlısı diyelim.

1) Elimizde bir aset var. Teknik heyet ve kadro bakımdan eksikleri giderip uprage edeceğiz. (duran top antrenöründen tut yeni orta saha kurulumu vs)
2) Bu teknik heyet ve kadro 4 senelikti, hepsinin miadı doldu. Herkes gidecek ve hem teknik heyeti hem kadroyu baştan kuracağız. (Uğurcan Osi vs hariç)

Ben 1'den yanayım ama dediğim gibi bilmiyorum.

Bu takım neden kompakt oyun oynayamıyor, bence tek sorun bu ya. Baskılar çok yanlış yapılıyor, karşılamada alakasız pozisyon alınıyor. Orta sahaya 3 tane Saidou koysan anca kapatır o aradaki boşluğu.

Bu takım neden kompakt oyun oynayamıyor, bence tek sorun bu ya. Baskılar çok yanlış yapılıyor, karşılamada alakasız pozisyon alınıyor. Orta sahaya 3 tane Saidou koysan anca kapatır o aradaki boşluğu.
Pil bitti ayaklar gitmiyor çok basit şekilde. FB maçı sonrasında da yazmıştım, Torreira'nın resmen enerjisi 0. Ama son bir kez resmen canı cebinde oynadı. Formda olduğu için değil resmen kendini topun önüne atarak falan kesti Kante'yi. Takımın hepsi için neredeyse geçerli.

Bi Yunus formda işte o da epeydir maç yapmıyordu doğru düzgün.

Ne hikmetse bizden once sampiyon olan serefsizlona, inter, bayern falan gevseyip rakiplerine oley çektirmiyorlar. Gevsedik canim onemli degil haftaya sampiyon oluruz. Aynen o kadar basitti zati. Hoca efendi ipleri tamamen elden kaçırmıştır. Seneye daha da beter olacaktır. Dursun bey hayatının kararını vermek zorunda.

Ne hikmetse bizden once sampiyon olan serefsizlona, inter, bayern falan gevseyip rakiplerine oley çektirmiyorlar. Gevsedik canim onemli degil haftaya sampiyon oluruz. Aynen o kadar basitti zati. Hoca efendi ipleri tamamen elden kaçırmıştır. Seneye daha da beter olacaktır. Dursun bey hayatının kararını vermek zorunda.

Şerefsizlona mı

Nasıl koydu kralın operasyon çocuklarına

kudur

Anıl abi maça özel hazırlık ve motivasyon olmayınca ön alan baskısı son derece savruk ve bilinçsiz bir şekilde yapılıyor da ondan

Bu takım doymuş ciddi anlamda,bu sene olmayacak bir sürü şey bir araya geldi de buraya kadar getirdik

FB ve TS bizim altın tepside sunduğumuz haftalarda gerekli reaksiyonu veremedi

1 kez 6 puan,2 kez 7 puan öne geçtiğimiz sezonu ısrarla kopartamıyoruz böyle bir GS takımı görmedim daha önce

Ben ilk 4 yılı çok iyi hatırlamıyorum. Lakin geçmişten hep iyi şeyleri hatırlarız. Bence şu an o ilk 4 yıl üst üste takımının kötü zamanlarını falan hatırlamadığın için sana öyle geliyor. O zamanda bir çok zaman bireysel yeteneklerle çözdüğümüze eminim en azından dinlediklerimde maçta bir şey olmuyorken Hagi çıkıp bir şey yapıyor ve maçı alıyorduk diyen anılar dinledim. O zamanki futbol her şeyi ile bu zamanki ile aynı değil onu da unutmamak lazım.
Bir de şu bireysel yetenek meselesi var. Bir yerde okudum PSG 14 maçta puan kaybetmiş ve 10'unde Dembele yok diye bir istatistik. Bu yüksek maaş ve paraları zaten o oyunculara fark yaratsın diye veriliyor. O oyuncular fark yaratmazsa asıl sorun. Bu sene lig özelinde oyuncu olarak sıkıntı yaşadık geçmiş senelerde öyle bir oyun sorunu yaşadığımızı düşünmüyorum ben lig özelinde. Bunda da asıl sorunun konsantrasyon ve ciddiyet olduğunu düşünüyorum lig özelindeki problem olarak. Avrupa özelinde ise takımın tavanı bu özellikle orta saha ve defans hattımız için. Orta sahada hep aynı tip uzun bacaklı, dripling özelliği olan, fizik olarak güçlü orta sahalara karşı ezilmemiz bunun net göstergesi bence.

tabiki o 4 yılın da berbat maçları var tabiki bireysel yeteneğin çözdüğü maçlar olur olacak

ama 4 yıl sonunda bu takım ne oynuyor sorusunun cevabı 2000de belliydi

bugün geçmiş 4 yıla bakıyorum istisna maçlar dışında aklıma icardi osimhen filan geliyor

o takım hagisiz de aynı oyunu oynardı ama kazanır kazanamazdı o ayrı

bugün böyle mi

tabiki o 4 yılın da berbat maçları var tabiki bireysel yeteneğin çözdüğü maçlar olur olacak

ama 4 yıl sonunda bu takım ne oynuyor sorusunun cevabı 2000de belliydi

bugün geçmiş 4 yıla bakıyorum istisna maçlar dışında aklıma icardi osimhen filan geliyor

o takım hagisiz de aynı oyunu oynardı ama kazanır kazanamazdı o ayrı

bugün böyle mi

Unutulan bir şey söyleyeceğim, o takımın en kötü senesi 4. yılıydı. ŞL'den elenip UEFA'ya gitmeseydi muhtemelen o 4 senenin en kötü Galatasaray'ı olarak anılırdı. Juventus'la kapışan, grup 2. si olduğu için ŞL'den elenen (o zamanlar sadece 1.ler çıkıyordu) çok çok daha iyi oynayan bir takımdı. Ayrıca ligde de en kötü Galatasaray'dı, UEFA'da bambaşka bir Galatasaray vardı sezonun 2. yarısında.

Adamlar bizi bizim taktiğimizle yendi ve hiçbirşey yapamadın.

Koca sezon çevirdik diyebileceğimiz maç yok.

Neyseki çözüm tüm takımı değiştirmekmiş, kolaydı, oyuncu göndermek, oyuncu almak bu kadar kolay sanki.

Mevcut yönetim + transfer politikası ile zaten hem beceremeyiz, hem de diyelim ki aldık herhalde bu kulübün geleceğini ipotek ettirmiş oluruz.

Saçma da olsa politika belirlenmeli, yeni kadro kurulumunda hiçbir oyuncuya 15'ten fazla para verilmemeli. Hiçbiri 25 yaşından büyük olmamalı gibi gibi. Bu takımda zaten Osimhen, Sane gibi yıldız oyuncular var.

Haa ya da OB gidecek, kadro olduğu gibi kalacak 3-4 takviye yapılacak ve yeni bir oyun anlayışı ile gelecek sezon devam edilecek.

Deplasmanlara oyunculari hazirlayamaz oldu. Hem lig hem avrupada takim deplasmanda motive olamiyor. Nedeni arastirilmali.

Ayrica yanina acil world class yardimcilar almali. Oyuncu transferi yerine buraya bütce ayrilmali.

Zamanind Lucescu da kovulmustu ondan sonra baya bir cöküs basladi, aynisi Terim‘de de olmustu Sneijder‘li kadroda

Sakinlik ve sukunetle sorunlari konusup cözmek lazim. Erden Timur gideli takimin o eski havasi yok maalesef. Öyle biri lazim takima.

kendisi bıraksın da bizi uğraştırmasın Arda Turan'ı hemen indirmek lazım Alisson ve Vini Tobias ile beraber

kendisi bıraksın da bizi uğraştırmasın Arda Turan'ı hemen indirmek lazım Alisson ve Vini Tobias ile beraber

rengim arda hangi başarısı ve özelliği ile iu an okan buruk yerine gelmeli diyorsunuz

geçen gün onun maçını da izledim çok da matah bir durum şu an görmedim

ha ilerde olur bilmiyorum ama şu an 4 yıl üst üste şampiyonluk yaşamış hocayı gönderip üzerine arda getirecek bir durum yok

arda şu an daha okan burukun başakşehir şampiyonluğu seviyesine geldi mi o bile tartışılır

Unutulan bir şey söyleyeceğim, o takımın en kötü senesi 4. yılıydı. ŞL'den elenip UEFA'ya gitmeseydi muhtemelen o 4 senenin en kötü Galatasaray'ı olarak anılırdı. Juventus'la kapışan, grup 2. si olduğu için ŞL'den elenen (o zamanlar sadece 1.ler çıkıyordu) çok çok daha iyi oynayan bir takımdı. Ayrıca ligde de en kötü Galatasaray'dı, UEFA'da bambaşka bir Galatasaray vardı sezonun 2. yarısında.
3. ve 4. yıllar çok iyiydi bence.
4. yılın başında çok büyük bir deprem felaketi yaşamıştık ve oyuncular uzun süre floryada kalmıştı, özellikle tafarel'in psikolojisi gitmişti, ayrılmak falan istemişti. Zaten hatırlarsanız cl'nin ilk maçlarında özellikle tafarel'in hataları yüzünden çok puan kaybetmiştik.
Depremin hemen öncesinde ise rapid maçında rüya gibi futbol oynamıştı takım. Bence o deprem olmasaydı cl'de ilk 2 ye çok rahat kalır ve cl'den devam ederdik, tahminimcede o yıllarki seviyemizle en az bir yarı final falan görürdük. Ligin son haftalarında puan farkının kapanmasının ana nedeni ise çok fazla avrupaya motive olup ligi biraz salmıştık, bjk ise feldkamp'la müthiş bir seri yakalayınca son haftalar bizi yakalar gibi olmuştu, sağolsun fevzi sayesinde krize girmemişti son haftalar :).

Bu arada değinmeden geçemeyeceğim ilk cl maçlarında terimin klasik fantazileride puan kayıplarına yol açmıştı, yeni gelen bruno quadras'ı direk ilk 11'e yazması büyük rezaletti. Tabii sezonu uefa zaferiyle taçlandırınce unutuldu gitti..

CPH2797 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3. ve 4. yıllar çok iyiydi bence.
4. yılın başında çok büyük bir deprem felaketi yaşamıştık ve oyuncular uzun süre floryada kalmıştı, özellikle tafarel'in psikolojisi gitmişti, ayrılmak falan istemişti. Zaten hatırlarsanız cl'nin ilk maçlarında özellikle tafarel'in hataları yüzünden çok puan kaybetmiştik.
Depremin hemen öncesinde ise rapid maçında rüya gibi futbol oynamıştı takım. Bence o deprem olmasaydı cl'de ilk 2 ye çok rahat kalır ve cl'den devam ederdik, tahminimcede o yıllarki seviyemizle en az bir yarı final falan görürdük. Ligin son haftalarında puan farkının kapanmasının ana nedeni ise çok fazla avrupaya motive olup ligi biraz salmıştık, bjk ise feldkamp'la müthiş bir seri yakalayınca son haftalar bizi yakalar gibi olmuştu, sağolsun fevzi sayesinde krize girmemişti son haftalar :).

Bu arada değinmeden geçemeyeceğim ilk cl maçlarında terimin klasik fantazileride puan kayıplarına yol açmıştı, yeni gelen bruno quadras'ı direk ilk 11'e yazması büyük rezaletti. Tabii sezonu uefa zaferiyle taçlandırınce unutuldu gitti..

CPH2797 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Selamlar renktaş :), geriye dönüp eski maçları full izlediğimde şunu görüyorum (ne güzel zamanlarmış bee) 98-99 sezonundaki Galatasaray izlediğim en iyisi net. Hem Avrupa hem ligde bu kadar üst düzey oyun gerçekten muazzam. O Juventus deplasmanı falan inanılmaz. 99-00'da dediğin gibi o depremin etkisiyle vs derken ŞL'de bence çok traş bir performans sergilemişiz, ligde de aslında çok iyi sayılmayız, hele bi süre sadece orta kafa golle idare etmişiz. Ligin 2. yarısında takım Avrupa'da toparlanıyor ama yine aslında baya kötü Bologna maçı oynamışız, elenmenin ucundan dönmüşüz. Sonrasında da takım resmen çiçek açmış, ligi de güç bela götürmüşüz.

we need a coach with brain that can do braining
S

Futbolda şımarıklık nasıl olsa şampiyon olduk vb. gibi düşünceler hemen sana tokat olarak döner. Bu maç hocadan ziyade asıl suçlu oyunculardır. Hocanın hatası oyuncu grubunun şımarıklığının önüne artık geçememesi. Sezon sonu takımda kabuk değişimi şart. Bir çok oyuncu artık amacı kalmamış gibi oynuyor çünkü.
Tkım disiplinini korumak hocanın en önemli görevlerinden birisidir. Oyuncuları zapt etmesi lazım, ne gerekiyorsa yapacak, cesur olması lazım. Sıkıntı burda

Mevcut yönetim + transfer politikası ile zaten hem beceremeyiz, hem de diyelim ki aldık herhalde bu kulübün geleceğini ipotek ettirmiş oluruz.

Saçma da olsa politika belirlenmeli, yeni kadro kurulumunda hiçbir oyuncuya 15'ten fazla para verilmemeli. Hiçbiri 25 yaşından büyük olmamalı gibi gibi. Bu takımda zaten Osimhen, Sane gibi yıldız oyuncular var.

Haa ya da OB gidecek, kadro olduğu gibi kalacak 3-4 takviye yapılacak ve yeni bir oyun anlayışı ile gelecek sezon devam edilecek.
Böyle bir transfer politikası yok, olamaz da.

Transfer stratejinin yanında şans işidir aynı zamanda, şu an istesen de 6ya Torr, 9a Davinson, 2.5a Lemina alamazsın.

Geri
Üst Alt