Okan Buruk | Teknik Direktör

Peki nedim renktaşım düzelecekmiyiz.
Bu kötü oyun niye.

Bir cümle abi bir cümle.

Heis 1-2 sayfa önce bir OB eleştirisi yazdım, eğer gözünden kaçtıysa diye söyledim, orada tüm düşüncemi aktardım.
Sonuç, düzelir mi düzelir. Sezon başındayız ve her geçen süreçte bu takım daha çok form tutacak.

Bu arada OB'yi neden destekliyorum konusuna gelince iki tane sebebi var, 1.'si ben her zaman yerli futbolcu ve teknik adama yabancıya göre 2 kat daha toleranslıyımdır. Duygusal bi bağ var neticede, bu adamı çocukluğumdan beri izliyorum.

Ama en önemlisi, ben sonuç odaklı bi insanım. Juventus depte 3 gol yemişiz, sonuç? Turu geçtik. Geçen sene ligin son çeyreğinde benzinimiz bitti, sonuç? Şampiyon olduk.

Mesela Trabzon maçında şahane tiki taka oynayıp 1-0 yenilseydik yine söverdim. Ben sonuç odaklıyım ya çok ama çok basit bir şey söylüyorum, yarın OB gidip yerine Rambo Okan gelse yine aynı şeyi söylerim, şampiyon yapıyor mu, o zaman ne oynuyorsa oynasın beni ilgilendirmiyor.

Eğer derdim güzel futbol vs ise bunlar tırı vırı benim gözümde, ben ömrüm boyunca ne Barça olabilirim ne PSG. Ben "iyi oynadık ama yenildik" günlerinden etimle kemiğimle tiksiniyorum. Ben zaten kendi hayatımda bir şeylerin olmasını bekleyerek, çabalayarak geçiriyorum. GS ve spor benim için aynı şeyleri beklemenin yeri değil, başarı varsa mutluyum, yoksa hiçbir şeyin önemi yok. Şampiyon yapamayacaksa Osimhen bile hemen gidebilir.

Efendilik arayan Beyaz Show'u arasın gibi.

18130.webp

Heis 1-2 sayfa önce bir OB eleştirisi yazdım, eğer gözünden kaçtıysa diye söyledim, orada tüm düşüncemi aktardım.
Sonuç, düzelir mi düzelir. Sezon başındayız ve her geçen süreçte bu takım daha çok form tutacak.

Bu arada OB'yi neden destekliyorum konusuna gelince iki tane sebebi var, 1.'si ben her zaman yerli futbolcu ve teknik adama yabancıya göre 2 kat daha toleranslıyımdır. Duygusal bi bağ var neticede, bu adamı çocukluğumdan beri izliyorum.

Ama en önemlisi, ben sonuç odaklı bi insanım. Juventus depte 3 gol yemişiz, sonuç? Turu geçtik. Geçen sene ligin son çeyreğinde benzinimiz bitti, sonuç? Şampiyon olduk.

Mesela Trabzon maçında şahane tiki taka oynayıp 1-0 yenilseydik yine söverdim. Ben sonuç odaklıyım ya çok ama çok basit bir şey söylüyorum, yarın OB gidip yerine Rambo Okan gelse yine aynı şeyi söylerim, şampiyon yapıyor mu, o zaman ne oynuyorsa oynasın beni ilgilendirmiyor.

Eğer derdim güzel futbol vs ise bunlar tırı vırı benim gözümde, ben ömrüm boyunca ne Barça olabilirim ne PSG. Ben "iyi oynadık ama yenildik" günlerinden etimle kemiğimle tiksiniyorum. Ben zaten kendi hayatımda bir şeylerin olmasını bekleyerek, çabalayarak geçiriyorum. GS ve spor benim için aynı şeyleri beklemenin yeri değil, başarı varsa mutluyum, yoksa hiçbir şeyin önemi yok. Şampiyon yapamayacaksa Osimhen bile hemen gidebilir.

Efendilik arayan Beyaz Show'u arasın gibi.

Ben de sonuç odaklıyım ama biz bu sonuca çok daha rahat çok daha konforlu gidebiliriz düşüncesi var. 2. Seviye avrupa takımlarına ve anadolu deplerinde ezilmek istemiyorum. Daha iyi bir oyunla çok rahat gidebiliriz iyi bir hocayla.

Ve okan buruk çok pahalı bir t.direktör.

Sadece beklere 60m euro harcamışızdır.

Ben de sonuç odaklıyım ama biz bu sonuca çok daha rahat çok daha konforlu gidebiliriz düşüncesi var. 2. Seviye avrupa takımlarına ve anadolu deplerinde ezilmek istemiyorum. Daha iyi bir oyunla çok rahat gidebiliriz iyi bir hocayla.

Ve okan buruk çok pahalı bir t.direktör.

Sadece beklere 60m euro harcamışızdır.

Zaten OB hakkında yapılan eleştirilerde insanları genel olarak haklı buluyorum.

Bir de işe şu tarafından bakıyorum, insan biraz kendini bilmeli, tanımalı. Kültürel olarak, yapı olarak duygusal ve hafızası zayıf bir toplumuz. Şunu demek istiyorum, OB bugün gittiği an, çok değil 1-2 ay sonra kaybedilecek olası bir derbi maçında günlerce OB editleri izleyeceğiz. Alın işte hocayı gönderdiniz, ah hocam vah hocam... Bundan da nefret ediyorum ama bu olacak bunu hepimiz çok iyi biliyoruz.

İsterse dünyanın en kötü td'si olsun, 4 sene şampiyonluktan sonra yerine kimi getirirsen getir büyük bir diken üstü durumu var. Gelecek hocanın da iyiliği için, OB'nin kendi bırakması, hatta sezon sonu belki de şampiyon olamayıp, başaramadım deyip istifa etmesi vs vs bunlar çok daha faydalı olur.

yerine gelecek hocayı çatır çatır yiyeceğiz
olmadık iftiralar atacağız sosyal medyada ve reelde bitirmek için uğraşacağız

Fatih Terim olmasa 90'lı yıllardan itibaren övündüğün şeylerin yarısından fazlası olmayacak.

Fatih Terim dışında tarihinde sana benzer başarıları yaşatan 2. bir teknik adam var, o da Okan Buruk.

Aralarda derelerde bin tane umutla getirdiğin, veya 1-2 mucize şampiyonlukla baş göstermiş ardından da hiçbir şey yapamamış teknik adamlarla dolusun.

OB'yi sezon ortası mal gibi gönderirsen gittikten 1 ay sonra değil, yıllar sonra anlaşılır nasıl bi hata yapıldığı.

büyük oranda katılıyorum nedim ama bu kadar siyak beyaz olmayabilir

mesela terim sonrası gelen lucescu saçma sağan bir popülizmin kurbanı olsa belki terimin şampiyonlar liginde gittiğinin de ötesine gidebilirdi kadro biraz toplandıktan sonra çünkü adam gittiği her yerde bunu yaptı

yani mutlaka çökeceğiz diye bir şey yok ama değişimi rastgele yapmamak şartıyla

okan gitsin de kim gelirse gelsin diye hareket edersek şapa otururuz ama yönetim güven verse dese ki biz tıkandık ve bu kadar yatırıma artık oyun olarak da avrupa başarısı olarak da daha iyisini hakediyoruz o yüzden emery ile klopp ile guardiola ile devrim yapacağız tamam kabul

ama okan gitsin arda gelsin, okan gitsin montella gelsin, okan gitsin rastgele biri gelsin dersek ayvayı yeriz

mesela terim sonrası gelen lucescu saçma sağan bir popülizmin kurbanı olsa belki terimin şampiyonlar liginde gittiğinin de ötesine gidebilirdi kadro biraz toplandıktan sonra çünkü adam gittiği her yerde bunu yaptı

okan gitsin de kim gelirse gelsin diye hareket edersek şapa otururuz ama yönetim güven verse dese ki biz tıkandık ve bu kadar yatırıma artık oyun olarak da avrupa başarısı olarak da daha iyisini hakediyoruz o yüzden emery ile klopp ile guardiola ile devrim yapacağız tamam kabul

ama okan gitsin arda gelsin, okan gitsin montella gelsin, okan gitsin rastgele biri gelsin dersek ayvayı yeriz
Çok makul bir insansın Emre abi

Lucescu'yu öneren de Hagi değil miydi? Ortada bir futbol aklı yok yine. Muslera ve Icardi gitmesin diye uğraşan, yerini dolduracak futbol aklına sahip olmayan yönetim Okan Buruk'un yerini doldurabilir mi? Cenk Ergün tipi herifler doluşacak işte tekrar kulübe.

Lucescu'yu öneren de Hagi değil miydi? Ortada bir futbol aklı yok yine. Muslera ve Icardi gitmesin diye uğraşan, yerini dolduracak futbol aklına sahip olmayan yönetim Okan Buruk'un yerini doldurabilir mi? Cenk Ergün tipi herifler doluşacak işte tekrar kulübe.
Onad baba bu Cenk Ergün niye sevilmiyor bu kadar

Yıllarca kulüpte görev yapmış deneyimli ve başarılı bir yönetici

Heis yorumuna katılıyorum da öyle bi yorum yapmışsın ki, şunu demek istiyorum, Guardiola diyosun, Klopp diyosun, Emery diyorsun.. Hacı Guardiola gelebilirim dese OB zaten sezon sonu kendi bırakır, benden sonra anca Guardiola keser onu getirdiler diye hshshshs

Zaten OB ile ilgili en büyük problem bu.

OB bence kesinlikle hem yerli olarak hem de yabancıları da dahil ederek söylüyorum TR sınırları içerisindeki açık ara farkla en iyi teknik direktör hem de yaklaşık 8-9 senedir böyle. Italiano falan OB'nin daşdaşlarını yesin.

Ama biz OB'den 1-2 basamak üste sıçrayıp artık daha üst segment hoca olmasını bekledikçe kendisi hala yok ben burada kalacam diyor.

Montella falan geçiniz bu işleri zaten, hıyarağasının önde gideni.

Lig maçında olası iki üç mağlubiyet daha gelir ise yolcu edilir.

Bu yıl için Okan Hoca'ya denecek bir şey yok, o kadar transfer dedi yönetim yapmadı, yaptıkları da son güne kaldı. Milli ara sonrası anca hazır olur takım. Bunlardan bağımsız Okan Hoca'nın bazı özellikleri üst seviye antrenörlük için yeterli değil.
1) İş disiplini:Odaklandığı maçları alıyor ama ne zaman rahatlasa sonradan zengin olmuş insanlar gibi hemen fiesta moduna geçiyor. Bu ciddiyetsizliği takıma da yansıyor.

2) Hırs ve liderlik:Doğuştan gelen bir özellik ama hocada maalesef yok O yüzden tavanı Simone, Terim hatta Arda kadar bile olmaycak.

3) Özel hayat:Evli iken bu kadar gündem olmuyordu doğal olarak da medyada yer almıyordu. Boşandıktan sonra gerek yakın çevresi gerek de kendisi sürekli magazinde. Önceliği takım olamıyor bir türlü, çıkan haberlerden de hep olumsuz etkileniyor. Serbest olmak maalesef yaramıyor hocaya.

4.Profösyönellik:Kendisinin eksik kaldığı yerlerde (idman sahası da özel hayatı da) destek almayı reddettiği için amatörce bir mücadele veriyor. Halbuki arkada koskoca kulüp var, Terim bu güçle Türk futbolunu da medyayı da yönetiyordu. Hoca çok çömez buralarda.

5.Değişime kapalılık:Modern dünyada teknoloji ile değişmeyen tek şey değişimin kendisi kaldı. Hoca sistemde de oyun anlayışında da oyuncu profilinde de çok muhafazakar. O yüzden farklı oyunlar, farklı planlar yok sahada. Galatasaray güçlü kadroları tutabildiği için uzun soluklu başarı var ama Başaksehir'de şampiyon olduktan sonra çöküş takım değişimini yapamaması nedeniyle idi.

Bütün bunlara rağmen pragmatist yaklaşımı, palyatif çözümleri, güçlü bir A planı ve de plansız bir yönetimden sürdürebilir bir başarı çıkarması nedeniyle devam etmeyi hak ediyor. Başarı tesadüf değildir ama daha başarılı olmak da kendi elinde. Kendi daha fazlasını istemiyor olabilir ama Galatasaray'ın görevi onu daha fazlasına motive edecek güçlü bir organizasyon (teknik ekip, psikolojik danışman, idari menajer vs.) kurmaktır. Hoca ne zaman bu organizasyonu reddeder ve Don Kişot misali amatörce yel değirmenlerine karşı kılıç sallamayı ister o vakit yollar ayrılır. Halihazırda hocaya sezon sonuna kadar destek lazımdır, destek zamanıdır.

Geri
Üst Alt