Okan Buruk'tan Galatasaray Açıklaması!

B Elmas, kayınpederine attığı kazıktan dolayı Okan’ı almaz.

O berbat kadroyla Terim Avrupa’da liderdi. Torrent ilk 5 maçında galibiyet alamayan ilk td olarak tarihe geçti, hazırlık maçında bile 6 yiyoruz. Takım Terim gittikten sonra iyice ruhsuzlaştı, bu hocanın kendisine sempati ile bakmama rağmen malesef şuan ki yapıda başarılı olma ihtimali yok. Bu yönetim olduğu sürece gelen hocanın da başarılı olabileceğinden emin değilim gerçi.

Kuranlardan biri de Terim. Burak ile beraber onun projesi bu. Onun sorumluluğunda olan bir şeydi o dönem. Ama sonuçta ligde durumumuz onun döneminde de kötüydü, Torrent'in beş maçından evvel 12. idik yine ve sanırım 10 maçlık da bir kazanamama vardı. AL için şu an Terim olup yine bu ekiple çıksaydı benzer sonucu orada da şu an alamama ihtimalimiz var. Ben bu başarıyı burada en başından beri nasıl desem hakkını veren insanlardan biriyim. Böyle bir sene de çok çok büyük bir başarı. Ligin şampiyonu gidip CLde sıfır çekerken sen CL gibi bir gruptan istediğini alıyor hem de lider çıkıyorsun. Asla küçümsenecek bir şey değil bu. Terim ve çocukların başarısı. Ama şu da bir gerçek ligdeki durumda işte aynı kişilere yazılır. Sen başarıyı birine edip diğerinde onun kabahati yok dersen ben bunu şahsım adına çok da adil bulmam. Zaten Terim bu yanlışın bedelini giderek ödedi. Ben o günden beri de kendisi hakkında burada bir beyanda bulunmuyorum. Geriye buna sebep olan başkan kaldı. O da ödemeli diyorum. Torrent çok da buralara uygun bir adam değil hatta danışman vasfindaki Campos bey de. Burak için kalkan bunlar. Aklınca tribüne oynuyor bu hamlelerle. Bir işte Barça bir Real ekolü ile büyülüyor vs. Suç adamlar da değil sözünün arkasında duramayan ve doğru düzgün planlama yapamayanlar da. Terim'in de hatası şu, madem bu kadroyu yeniledin, adamakıllı bir ekip oluşturacaktın. Yanındakilerin yetersizliğini bile bile inat etti bildiğini okumaya, sonunda da gidişine sebep oldu. Yoksa bence sezonu tamamlardı. Denizli maçından sonra kredi falan kalmadı kimse de. Haklı olarak. Çünkü soruyor insan bu kötü kadro Marsilya'ya 4 atmış, Denizli'ye nasıl atamaz... Malzeme aynı. Yani kırılma noktası olan ve geleceği de buna bağlı olan iki maç olduğu için bu örneği söylüyorum. Birini yapıp diğerini yapamaması ortalığı bulandırdı, yoksa ilerleseydik orda da Terim gitmezdi bu sene.

Kuranlardan biri de Terim. Burak ile beraber onun projesi bu. Onun sorumluluğunda olan bir şeydi o dönem. Ama sonuçta ligde durumumuz onun döneminde de kötüydü, Torrent'in beş maçından evvel 12. idik yine ve sanırım 10 maçlık da bir kazanamama vardı. AL için şu an Terim olup yine bu ekiple çıksaydı benzer sonucu orada da şu an alamama ihtimalimiz var. Ben bu başarıyı burada en başından beri nasıl desem hakkını veren insanlardan biriyim. Böyle bir sene de çok çok büyük bir başarı. Ligin şampiyonu gidip CLde sıfır çekerken sen CL gibi bir gruptan istediğini alıyor hem de lider çıkıyorsun. Asla küçümsenecek bir şey değil bu. Terim ve çocukların başarısı. Ama şu da bir gerçek ligdeki durumda işte aynı kişilere yazılır. Sen başarıyı birine edip diğerinde onun kabahati yok dersen ben bunu şahsım adına çok da adil bulmam. Zaten Terim bu yanlışın bedelini giderek ödedi. Ben o günden beri de kendisi hakkında burada bir beyanda bulunmuyorum. Geriye buna sebep olan başkan kaldı. O da ödemeli diyorum. Torrent çok da buralara uygun bir adam değil hatta danışman vasfindaki Campos bey de. Burak için kalkan bunlar. Aklınca tribüne oynuyor bu hamlelerle. Bir işte Barça bir Real ekolü ile büyülüyor vs. Suç adamlar da değil sözünün arkasında duramayan ve doğru düzgün planlama yapamayanlar da. Terim'in de hatası şu, madem bu kadroyu yeniledin, adamakıllı bir ekip oluşturacaktın. Yanındakilerin yetersizliğini bile bile inat etti bildiğini okumaya, sonunda da gidişine sebep oldu. Yoksa bence sezonu tamamlardı. Denizli maçından sonra kredi falan kalmadı kimse de. Haklı olarak. Çünkü soruyor insan bu kötü kadro Marsilya'ya 4 atmış, Denizli'ye nasıl atamaz... Malzeme aynı. Yani kırılma noktası olan ve geleceği de buna bağlı olan iki maç olduğu için bu örneği söylüyorum. Birini yapıp diğerini yapamaması ortalığı bulandırdı, yoksa ilerleseydik orda da Terim gitmezdi bu sene.
Terim başarısızdı ve gönderilebilir durumdaydı bu ayrı bir konu ancak daha önce defalarca gösterdiği gibi Sampaoli, Sarri gibi kurt hocaların karşısında bu yıl şov yapmıştır. Bu kötü kadro ve krizde bize paragmatik bir hoca gerekirdi ancak idealist Torrent geldi. Gelen yenilgiler sonrası oyuncuların özgüveni yerle bir oldu. Eğer Torrent ve Torrent tipinde bir hoca gelecekse Terim’in kalmasını tercih ederdim. Her ne kadar başarısız olduğunu ve gitmesi gerektiğini düşünsem de, bu durumda daha faydalı olurdu. En azından Gedson-Trezeguet gelirdi diye kendimi avutuyorum. Haftaya Göztepe ve içerde Rize maçlarından 4 puan alamazsak küme düşme ihtimali düşmemekten daha fazla diye düşünüyorum. Torrent’in takıma kattığı birşeyi henüz göremedim.

Terim başarısızdı ve gönderilebilir durumdaydı bu ayrı bir konu ancak daha önce defalarca gösterdiği gibi Sampaoli, Sarri gibi kurt hocaların karşısında bu yıl şov yapmıştır. Bu kötü kadro ve krizde bize paragmatik bir hoca gerekirdi ancak idealist Torrent geldi. Gelen yenilgiler sonrası oyuncuların özgüveni yerle bir oldu. Eğer Torrent ve Torrent tipinde bir hoca gelecekse Terim’in kalmasını tercih ederdim. Her ne kadar başarısız olduğunu ve gitmesi gerektiğini düşünsem de, bu durumda daha faydalı olurdu. En azından Gedson-Trezeguet gelirdi diye kendimi avutuyorum. Haftaya Göztepe ve içerde Rize maçlarından 4 puan alamazsak küme düşme ihtimali düşmemekten daha fazla diye düşünüyorum. Torrent’in takıma kattığı birşeyi henüz göremedim.

Ben de zaten Terim ve Torrent kıyaslamak için yazmadım. Kurulan kadro payında Terim'in de katkısı olduğu için onun hedef alınması doğal hem kurup hem oynatamadığı için, şimdi bu adamı vuracağım tek yer işte oynatamadığı kısmı olacak. Transfer konusunda da zaten medyada üzerinde algı yapıldı. Gedson'u istemeyen adam Semih'i aldırmış. Bu haberler süslendiği halde Burak ağzını açmadı, baktı kendi koltuğu sallantı da, isteseydik alırdık gibi komik bir ifade de bulundu. Terim'i gönderme esnasında başkanlığını anımsadı, gücünün yettiğini getirip algıyı da ona göre oluşturdu. Hadi Terim olsaydı da yapsaydı bunları. Adam bu ülke düzenine en başından beri ters biri ve keşke bu sadece teknik taktikle alakalı olsa. Misal Terim'e medya tarafından yapılmayan baskı ve sorular ona sorulabiliyor. Hatta gidince BEye bile küme düşme sorusu geldi, Ertem tarafından. Evet, bizim klasımızda biri değil, FT ile de kıyaslanamaz ama bu isme göre yapılan şeyler, benim garibime gidiyor. Berkan ve Taylan'a kızıyoruz atıyorum iyi de sahada oynatana bakmak lazım. Terim yapınca tü Torrent yapınca waow olmadı benim açımdan. Bir gelişim ben de bu manada göremiyorum ama kadro o kadar kısıtlı ki özellikle yerli kalitesi bakımından artık diyemiyorum da bunun takımda ne işi var diye. Omar listeye alınmış, Instagram'da bugün bir fotoğraf gördüm. Niyetim asla incitmek değil. Muazzam içim acıdı görüntüye ama profesyonel sporculuk hayatını sürdürecek bir durumda olduğunu sanmıyorum...Bu adam kadroya dahil edildi. Misal Yedlin gönderildi. Semih alındı falan. Gedson alınsa (gedson pulgar)bu planlama hatasına bakın ki tercihlerden biri Semih, Ömer olmak zorunda kalacaktı, ya da ileri uçta Halil ve yine kısır döngü. Bir kadronun bir tarafı düzelirken diğeri açıkta kalıyorsa biz o düğmeyi zaten bastan yanlış iliklemişiz demektir. Bu sebeple belirtmek istedim. Torrent'in avukatlığını etmiyorum, yanlış olmasın diye düzeltmek istedim. Adamın yaptığı tek şey kurulan bir takımı oynatmaya çalışmak ve bundan verim alabilmek. Onu gitmeden evvel Terim bile alamamış, bu adam hayli hayli yani...Oturup pcden ya da gidip izleyip not alarak rakibi analiz etmekle olacak bir şey değil, bu ligde işler saha değil saha dışında da döndüğünden Torrent gibi adamlar düzenle de baş edemez. Lider özelliğini alabilmesi için kibarca diyeyim baskın biri olması şart. Onu da pek görecek gibi değiliz. Algı yapmayı da bilmesi lazım. Bizim yerliler bu işin piri. Bakın misal bugün Konya başkanı maç sonrası meydan okumuş. Maç bitiminde Palut hoca ilk kez belki de öyle fevrice sahaya dalmış, bu adam misal bunları yapabilir mi hakkımız gasp edilse ya da edilmese de o algıyı yaratabilir mi... Ondan diyorum buraya Manciniler, Riekerinkler, şimdi de Torrent gibi efendi adamlar fazla. İşini yapmaları bile kurtarmaz. Bakmayın durumumuz çok iyi de olsa bu adam yine istenmeyecekti. Terim'den sonra gelen için çok zor tutunmak. Burak da bunu bildiği için belki de önce böyle bir tercih yaptı, belki bir iki maça gerçek stratejisini koyacak. Tabii onda bunu düşünecek hal var mı bilmem ama düşününce Terim'den hemen sonra atıyorum ismi geçenlerden Okan, Sergen, Bülent geçse kim bugünkü gibi bakardı ki. Torrent daha büyük bir yükün altına geldi. (Onun yüzünden gittiği düşünülüyor.Cunku başkan da bu görüşmeyi doğruladı, sonra yalanlandı vs ama bence yardımcı olarakti, Terim kabul etmedi diye tahmin ediyorum.)
Ama şimdi gelecek olan arkasına yeniden tribünü alarak gelecek. İşte bu farklılık değişim olursa olumlu yansıyacaktır. İlk kez hoca değişikliğinin olumlu etki etmemesinin sebeplerinden biri de buydu çünkü bana göre. Biz adamı benimseyemedik, o da bizi. Görevi gibi görüyor sadece. Biz de duygusal bağ da arıyoruz, çünkü öyle adamı gönderdik. Yerine de istediklerimiz yine duygusal olarak meyilli olduğumuz isimler. Durumun özeti.

Günaydın Okan Hocam geldi mi

Geri
Üst Alt