Doğu Alkan
Ulubatlı Souness
- 10 Temmuz 2012
- 35.674
- 20.237
- 2.193
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Pas oyunu ile yakından uzaktan alakası olmayan, oyun kurma kabiliyeti olmayan bir 6 numarayı Terim istiyor mu gerçekten? Daha geçen gün Melo ve Fernando tarzı 6 numaradan bahseden hoca böyle zıt profilde bir oyuncuyu nasıl kullanmayı düsünüyor soru isareti.
İyi topçu. Wba'da iyiydi geçen sezon. Bence TSdeyken de iyiydi. Bizde olur mu bilmem gelince görücez.
Büyük takımlarda stopere evrilemez çünkü çok ağır. Anca kapali defans oyununu benimseyen (kendi kalesine yakın) takımlarda o dediğin belki mümkün olabilir. Bizim gibi takımlarda stopere bir geçsin tüm defoları ortaya çıkar.Hocanın 4-1-4-1 inadından vazgeçmeyeceği neredeyse kesin olduğu için bu transferi onaylıyorum. Hiç olmazsa son 4-5 yılda o mevkiinin orijinal oyuncusu olarak oynamış bir futbolcu, yerli olması ayrı bir avantaj. Gedson gelse bile hep defolu kalacaktı orası; hele Dieng filan facianın kuyruklusu olurdu!..
Topla ilişkisi de burada varsayıldığı kadar kötü değildir; OOS olarak oynadığı Altay-Kayseri zamanlarından beri izlediğim, eninde sonunda DM ye evrilmesi gerektiğini söyleyegeldiğim bir futbolcudur. Tam da düşündüğüm gibi fiziksel dayanıklılığını epey artırarak kariyerini geliştirdi. Şimdi de stopere evrilebileceğini düşünüyorum aslında, o da ayrı konu (Her futbolcuyu oradan oraya evirmek gibi bir alışkanlığım yoktur, Okay' a özgü bir durum, diyelim)...İhtiyaç halinde stoper mevkii için bir opsiyon olarak görecektir zaten Hoca...
Aslında favori formatım olan 3-4-3 de merkez stoper alternatifi olarak düşünmek isterdim kendisini; Kjaer gibi lider bir stoperin yedeği olarak (Kabul ediyorum, biraz lükse kaçmak olurdu da gönül istiyor işte!)...
Hiçbir zaman çabuk futbolcu olmayacak (Kalıbına göre vasata yakın diyelim) ama topla ilişkisi ve oyun zekası da mesela Luyindama ile kıyas edilemeyecek kadar yüksek olacaktır...Gelirse hep beraber izleriz, gelmezse zaten havada kalacak görüşler. Hayırlı olacaksa gelsin...Büyük takımlarda stopere evrilemez çünkü çok ağır. Anca kapali defans oyununu benimseyen (kendi kalesine yakın) takımlarda o dediğin belki mümkün olabilir. Bizim gibi takımlarda stopere bir geçsin tüm defoları ortaya çıkar.