Şimdi,bir tarafım şu değerlendirmeyi yapıyor:4 senedir hep kazanacağız,kazanacağız dedim forumda,zaten forumu bırakırsak senelerdir aynı şekilde o maçı bekliyoruz da,eğrisi doğrusuna gelmiyor bir şeyler oluyor,alabildiğimiz en iyi 1 puan oluyor.Bu sene geleneği bozmaya karar verdim,görünen o ki Fenerliler o stadı o derbide doldurup ilk yarıdaki o atmosferi yaratıp bizim oyuncuların ellerini kollarını titrettikçe biz galip ayrılamayacağız o staddan.Skor tahmini falan yapmayacağım,tek diyeceğim yenemeyiz.
Bir diğer tarafım ise:Biz senelerdir Kadıköy'de ne oynadık ki de kazanmayı bekliyoruz?1999-2000'den beri Türkiye Kupası maçları dahil 20 maç oynamışız o stadda,galibiyeti hak edecek 5 maç zor oynamışızdır.İlk yarıyı zaten direk çöpe atıyoruz,ikinci yarının ilk dakikaları da öyle.Top oynadığımız maçın son 15-20 dakikası falan en fazla.O zamana kadar ya 1-0 ya 2-0 yenik duruma düşmüş oluyoruz,atabildiğimiz 1 gol oluyor o da ancak beraberliğe yetiyor.0-0 giden 2-3 maç oldu,onlar da berabere bitti.Benim hatırladığım,cidden kazandık dediğim 2 maç var.Biri 2007-2008'deki 0-0 biten kupa maçında neredeyse tamamı yerli bir kadroyla çıkıp oyunu baştan sona domine etmemiz,kaçan fırsatlar,sağlı sollu duran toplar vesaire.O gün biraz şanslı olsak 0-1,0-2 gibi bir skorla kazanmamız işten bile değildi.Diğeri de 2-2'lik meşhur maç.İlk 20 dakikadaki o baskıdan gol yemeden çıkmayı geçtik,1-0'la çıkmayı başarabilseydik,o maçı da kazanmış olacaktık muhtemelen.Baros'un direkten dönen topunu,o topun Aydın'ın dibindeyken önüne düşmemesini falan hiç saymıyorum zaten.2-0'dan sonraki 70 dakikayı zaten oyun anlamında domine etmiştik.Ama pozisyonel zenginliğimiz pek yoktu işte o maçta o dominasyona rağmen.
Bunlarla birlikte Beşiktaş maçındaki ilk yarıda oynadığımız futbol,0-2'lik skor geliyor,diyorum içimden bu topu onlara oynarsak niye yenemeyelim?Hiç bu tarz bir futbol oynamadık çünkü Kadıköy'de.Hep bir şeyler eksikti.O maça da Bjk maçının ilk yarısı gibi hazırlanıp oynarsak,galibiyet rahatça gelir.
İki farkı Sarper,iki farklı değerlendirme.Seçim Galatasaray taraftarının.