Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Göklerden gelen bir karar vardırYabancı sınırı istemiyoruz diye baskı yapmalı bütün olmasa bile çoğu kulüpler. Hatta tehdit boyutuna kadar gidilmeli.
Göklerini de kararlarını da şey ettirmesinler. Bu gidişle bir daha CL yüzü göremeyecek ülkeden hiç bir takım.Göklerden gelen bir karar vardır
Süleyman Luş ne durumda acaba? Jenerasyonunun en iyi sol bekiydi bir ara. Iyi bir yaz dönemiyle fiziğini geliştirebilse ilaç gibi gelir bize. Bu arada böyle saçma sapan bir sınırın olduğu ortamda fahiş fiyatlara Anadolu çöplerini toplamak yerine altyapıdan oyuncu yetiştirmemiz gerekiyor.
Bartuğ özelinde, en çok sıkıntı çektiğin bölgenin pozisyonu bu çocuk. Ulan bir kere mi şans verilmez? Neymiş pazarlık yapmış. Eee ne yapacak çocuk? Oynatmıyorsun ki? Şimdi Marseille'de çok mu oynayacak? Ama onların eninde sonunda oynatacağını bildiği için sabır edecek.Kiralik su an, sezon sonu geri dönüyor. Sanliurfa'ya kiralandigi dönem ben bizim burada bunun bir akrabasiyla tanistim. Bana dedigi suydu, altyapidaki cocuklar özellikle U18'den itibaren ne yaparlarsa yapsinlar A takima cikabileceklerine inanmiyorlar cünkü A Takimda ne kadar sakat cezali oyuncu falan olursa bile bu cocuklar en son secenegin en son secenegi oluyor demisti. Hic ilgilenmiyorlarmis cocuklarla.
Tabi akrabasi oldugu icin kendi akrabasini koruyor da olabilir ama bizim altyapidan cikarabildigimiz cok az oyuncu adetine bakarsak pek de yalan söylüyormus gibi gelmedi bana. Hep mi genc oyuncular suclu, hep mi bunlar az calisiyor kendini gelistiremiyor? Mantikli degil kesinlikle tek yönden bakmak.
Mesela jenerasyonunun en iyisi olan Yunus Akgün'ü bu sezon tekrardan ADS'ye kiralamasak o da yok olma esigine gelecekti belki, simdi herkes geri dönsün diyor. Benzer bir sekilde en yetenekli olarak gördügümüz Atalay bu sezon 21 yasinda(!!!) ilk Süperlig macina cikti, o da 3-0 geride oldugumuz Kayseri macinda FT bakin ben genc oynatiyorum diye sov yaptigi icin. Ve bu cocuk 2017'deki U17 Avrupa Sampiyonasinda Phil Foden ile birlikte turnuvanin takimina secilmisti. Herkes tutturmus bir fizik de fizik. Phoden simdi Atalay'dan daha mi fizikli? Dün bizim Barcelona macinda yildizlasan Pedri daha mi fizikli?
Hersey plansiz programsiz ilerliyor bu net. Altyapidan oyuncu cikarsa da sans eseri oluyor.
Su an altyapidan öne cikan Beknaz var mesela, bu cocuk pandemi döneminde 1 seneden fazla süre kaybetti, niye böyle özel bir yetenege deger verilmedi gelisimi icin özen gösterilmedi bu dönemde. Bartug var sözlesme imzalamiyor diyorlar, ben olsam ben de imzalamam. Deger veren yok, oynatan hic yok zaten. Hep oyuncular suclu olamaz.
İlkay Gündoğan
Umut Bozok
Yunus Akgün
Berkan Kutlu