Önümüzdeki Sezon 11'de Hangi 4 Yerli Olmalı ?

Yabancı sınırı istemiyoruz diye baskı yapmalı bütün olmasa bile çoğu kulüpler. Hatta tehdit boyutuna kadar gidilmeli.

Kanat
Ortasaha
Sağ bek
Stoper

Yunus+emin bayram ve ışık kaandan biri ilk 11 olabilir.eren aydın,fizik olarak solbek emir tintis iyi gider.beknaz ve emirhan kayar kadroda olmali muhakkak.eren elmali ve umut bozokuda almaliyiz.erencan yardcimci da geri donmeli.

Önce ilk 11'de yabancı sınırını kaldırtmak lazım. Olmuyorsa 8 yabancıdan aşağı düşürtmemek lazım. Onu da beceremiyorsak Kerem Yunus Berkan Okan ilk aklıma gelen dörtlü. Kerem'i satarsak elimiz zayıflayacak ama güzel para kazanırsak da Zeki Çelik, Mert Müldür, Kaan Ayhan gibi hamleler yapılabilir. Marcao Nelsson tandemini bozarsak Ozan Kabak bir seçenek olabilir. Alt ligleri de iyi taramak lazım. Özellikle savunma ve kaleye yerli yazabilmek önemli.

Kaleci
Yunus
Kerem
Sol bek veya Orta saha; Marcao satılırsa stoper.

Bu 4 oyuncu önemli ama en az bir 4 Türk daha olmalı ilk 11 seviyesinde forma giyebilecek kapasitede. Tek bir kötü yerli bile (Ömer Bayram) oyuna mecburen sokulmak zorunda kalındığında tek başına maç kaybettirebiliyor.

Rotasyon şöyle olmalı:

----------------------------------Okan/Yerli Kaleci(Batuhan)----------------------------------
Boey(Omar/Altyapı)----Nelsson(Işık/Yerli)--Marcao(Ozorn/Altyapı)--Yabancı(Yerli/Altyapı)
--------------------------------------Yabancı(Yerli/Taylan)-------------------------------------
-------------------------Yabancı(Akbaba/Scout)---Yerli(Berkan/Scout)------------------------
Yunus(Morutan/EmreK)-------------------------------------------------------Kerem(BAY/Yerli)
-----------------------------------Mohammed(Yerli/Altyapı)-----------------------------------

Altyapıdan bu sene Beknaz, Yusuf Gümüş, Emir Tintiş gibi 2-3 oyuncuyu takıma yavaştan monte etmemiz gerekiyor. Kerem örneğinde olduğu gibi biri tutsa yeter..

Süleyman Luş ne durumda acaba? Jenerasyonunun en iyi sol bekiydi bir ara. Iyi bir yaz dönemiyle fiziğini geliştirebilse ilaç gibi gelir bize. Bu arada böyle saçma sapan bir sınırın olduğu ortamda fahiş fiyatlara Anadolu çöplerini toplamak yerine altyapıdan oyuncu yetiştirmemiz gerekiyor.

seneye büyük bir dilemma olacak

elle tutulur 3 4 oyuncudan ikisi olan marcao ve kerem olmayacak muhtemelen

geriye sıkıntılı isimler kalıyor ve çok sayıda adam lazım ve üstüne yerli altyapı kuralları

Süleyman Luş ne durumda acaba? Jenerasyonunun en iyi sol bekiydi bir ara. Iyi bir yaz dönemiyle fiziğini geliştirebilse ilaç gibi gelir bize. Bu arada böyle saçma sapan bir sınırın olduğu ortamda fahiş fiyatlara Anadolu çöplerini toplamak yerine altyapıdan oyuncu yetiştirmemiz gerekiyor.

Kiralik su an, sezon sonu geri dönüyor. Sanliurfa'ya kiralandigi dönem ben bizim burada bunun bir akrabasiyla tanistim. Bana dedigi suydu, altyapidaki cocuklar özellikle U18'den itibaren ne yaparlarsa yapsinlar A takima cikabileceklerine inanmiyorlar cünkü A Takimda ne kadar sakat cezali oyuncu falan olursa bile bu cocuklar en son secenegin en son secenegi oluyor demisti. Hic ilgilenmiyorlarmis cocuklarla.

Tabi akrabasi oldugu icin kendi akrabasini koruyor da olabilir ama bizim altyapidan cikarabildigimiz cok az oyuncu adetine bakarsak pek de yalan söylüyormus gibi gelmedi bana. Hep mi genc oyuncular suclu, hep mi bunlar az calisiyor kendini gelistiremiyor? Mantikli degil kesinlikle tek yönden bakmak.

Mesela jenerasyonunun en iyisi olan Yunus Akgün'ü bu sezon tekrardan ADS'ye kiralamasak o da yok olma esigine gelecekti belki, simdi herkes geri dönsün diyor. Benzer bir sekilde en yetenekli olarak gördügümüz Atalay bu sezon 21 yasinda(!!!) ilk Süperlig macina cikti, o da 3-0 geride oldugumuz Kayseri macinda FT bakin ben genc oynatiyorum diye sov yaptigi icin. Ve bu cocuk 2017'deki U17 Avrupa Sampiyonasinda Phil Foden ile birlikte turnuvanin takimina secilmisti. Herkes tutturmus bir fizik de fizik diye. Foden simdi Atalay'dan daha mi fizikli? Dün bizim Barcelona macinda yildizlasan Pedri daha mi fizikli? Foden o günden beri City ile 156 maca cikmis 8700 küsür dakika süre bulmus, Atalay ise bizimle 7 maca cikmis 175 dakika süre bulmus. Sözüm bu kadar.

Hersey plansiz programsiz ilerliyor bu net. Altyapidan oyuncu cikarsa da sans eseri oluyor.

Su an altyapidan öne cikan Beknaz var mesela, bu cocuk pandemi döneminde 1 seneden fazla süre kaybetti, niye böyle özel bir yetenege deger verilmedi gelisimi icin özen gösterilmedi bu dönemde. Bartug var sözlesme imzalamiyor diyorlar, ben olsam ben de imzalamam. Deger veren yok, oynatan hic yok zaten. Hep oyuncular suclu olamaz.

Son düzenleme:
İlkay Gündoğan
Umut Bozok
Yunus Akgün
Berkan Kutlu

Kiralik su an, sezon sonu geri dönüyor. Sanliurfa'ya kiralandigi dönem ben bizim burada bunun bir akrabasiyla tanistim. Bana dedigi suydu, altyapidaki cocuklar özellikle U18'den itibaren ne yaparlarsa yapsinlar A takima cikabileceklerine inanmiyorlar cünkü A Takimda ne kadar sakat cezali oyuncu falan olursa bile bu cocuklar en son secenegin en son secenegi oluyor demisti. Hic ilgilenmiyorlarmis cocuklarla.

Tabi akrabasi oldugu icin kendi akrabasini koruyor da olabilir ama bizim altyapidan cikarabildigimiz cok az oyuncu adetine bakarsak pek de yalan söylüyormus gibi gelmedi bana. Hep mi genc oyuncular suclu, hep mi bunlar az calisiyor kendini gelistiremiyor? Mantikli degil kesinlikle tek yönden bakmak.

Mesela jenerasyonunun en iyisi olan Yunus Akgün'ü bu sezon tekrardan ADS'ye kiralamasak o da yok olma esigine gelecekti belki, simdi herkes geri dönsün diyor. Benzer bir sekilde en yetenekli olarak gördügümüz Atalay bu sezon 21 yasinda(!!!) ilk Süperlig macina cikti, o da 3-0 geride oldugumuz Kayseri macinda FT bakin ben genc oynatiyorum diye sov yaptigi icin. Ve bu cocuk 2017'deki U17 Avrupa Sampiyonasinda Phil Foden ile birlikte turnuvanin takimina secilmisti. Herkes tutturmus bir fizik de fizik. Phoden simdi Atalay'dan daha mi fizikli? Dün bizim Barcelona macinda yildizlasan Pedri daha mi fizikli?

Hersey plansiz programsiz ilerliyor bu net. Altyapidan oyuncu cikarsa da sans eseri oluyor.

Su an altyapidan öne cikan Beknaz var mesela, bu cocuk pandemi döneminde 1 seneden fazla süre kaybetti, niye böyle özel bir yetenege deger verilmedi gelisimi icin özen gösterilmedi bu dönemde. Bartug var sözlesme imzalamiyor diyorlar, ben olsam ben de imzalamam. Deger veren yok, oynatan hic yok zaten. Hep oyuncular suclu olamaz.
Bartuğ özelinde, en çok sıkıntı çektiğin bölgenin pozisyonu bu çocuk. Ulan bir kere mi şans verilmez? Neymiş pazarlık yapmış. Eee ne yapacak çocuk? Oynatmıyorsun ki? Şimdi Marseille'de çok mu oynayacak? Ama onların eninde sonunda oynatacağını bildiği için sabır edecek.

Burdaki çoğu arkadaş bir noktayı atlıyor.seneye altyapından yetişen ocak 2001 ve sonrası doğumlu bir oyuncu ilk 11e koyma zorunluluğu var.
Bartuğ elmazı bu süreçte nasıl hazırlayamadık.Düzgün bir planlama yapıldaydı çocuğu kiraya verip maç eksiğini kapatsa seneye banko 11di.
Bunu kulüpye kimse akıl edemedi mi,yoksa bunu akıl edemeyenler 3 yıllık planlama işine mi soyunmaya kalktı.kafamda deli sorular

Seneye kadro kurmak çok daha zorlaşacak. Yabancı sınırı Türk oyuncuların gelişmesine ve oyuncu ihraç etmemize engel oluyor. Yurt dışında oynayan Türkler yavaş yavaş dönecek alt ligdekiler bile. Yabancı sayısı sınırsızken Türk oyuncular Avrupa'nın en iyi takımlarına transfer olmaya başlamıştı.

4 yerli için kaleci kesinlikle yerli olmalı Kerem'in gideceğini varsayarsak Yunus Akgün'le kanatta devam edilir, stoper olarak Kaan Ayhan yada Ozan Kabak alınmalı orta sahada Berkan devam eder gibi gerçekten ciddi anlamda mühendislik gerektiriyor yeni sezon planlaması ...

şu an alt yapı konusunda 4 büyükler içinde en dezavantajlı takım biziz herhalde

emeği geçenlere teşekkür ederiz

Eldekiler : muslera , boey , omar , nelson , marco , luyindama , p.v.a , cica , morutan , sekidika , mustafa , diagne , gomis

Sözleşmesi bitenler : babel , feg , pena , pulgar

En büyük sıkıntılardan biride +4 türk kuralından ziyade (12) yabancı futbolcu ile sözleşme yapılabilmesi durumu.

Yıl sonunda sözleşmesi bitenler haricinde bile 13 futbolcu var elimizde.

Bakalım nasıl çıkacağız bu işin içerisinden.

Geri
Üst Alt