Orta Sahaya 6 mı, 8 mi?

bize 14 numara lazim :D

yani 6+8 = 14

Taylan geçen maçta sıvamasa 6 lafı hiç yoktu ortada. Koca yaz boyunca herhangi bir arayışta bulunulmadı. Böyle de planlama ustası bir teknik ekibimiz var.

İkisi de lazım. İkisi de alınmalı. Zor değil kiralık vs. bulunur. 6’da yok 8’de yok takımda, niceliksel olarak da lazım.

Başlığı; sadece Gedson' un gelmesi durumunda dizilişin yine defolu olacağını, o durumda dörtlü savunma yerine hep istediğim üçlüye geçilmesinin zorunluluk haline geleceğini düşündüğüm için açmıştım; detaylarıyla tartıştık...

Hep alternatif plan oluşturulmadığından yakındık. Ancak geriye dönüp baktığımda, sanki Okay, Gedson için bekletilmiş olabilir gibi geldi bana. Gedson alındığı anda Okay da bir şekilde bitirilecek, hem yabancı kısıtına, hem 4-1-4-1 e uygun yapılanma sağlanmış olacaktı...Gedson alınamayınca, maliyeti yüksek gelen Elneny' ye oldukça yakın profildeki Assuncao' ya dönüldü ve ayrıca bir 6 numaraya gerek kalmamış oldu...

Hem 6 ya hem 8 e yabancı futbolcu alınması kötü bir planlama olurdu zaten...

Dieng gibi saçma sapan birinin alınması ihtimalinden epey ürktüğümü belirteyim. Okay + Gedson, kadro derinliği açısından daha iyi olurdu ama bir futbolcuya 15 milyon verecek lükse sahip değiliz. Assuncao iyi bir profil gibi duruyor, istatistikleri ve bulabildiğim videolardaki görüntüsü yaşından beklenmeyecek derecede olgun...

Yeni 6-Assuncao hayırlı olsun; dilerim kısa sürede uyum sağlayarak, diğer oyuncuların performansını da yukarı çekebilir...

Orta saha buhranım depreşti yine!:(...Takımın sunduğu aciz görüntüde önceliği yine orta saha hattımızda gördüğüm için nasıl bir çözüm bulunabilir diye düşünürken bu başlık aklıma geldi; tam 1.5 ay önce açmışım ve maalesef değişen hiçbir şey olmamış. Kadro planlamasının ne kadar yanlış olduğunun en somut ve taze örneklerinden biri...

Mevcut orta saha futbolcuları ile bu takımın hiçbir hedefin favorilerinden biri olamayacağı gerçeğini kabul etmek gerekiyor. Şimdilik ideal hat;

6 no: Taylan,

Defansif 8 no: Berkan,

Ofansif 8 no: Cicaldau...

Bunları kesebilecek ve istikrarlı şekilde iyi performans gösterebilecek başka oyuncu olduğunu düşünmüyorum...

Peki çözüm ne olmalı? Başlıktaki soru güncelliğini koruyor maalesef...

Hem kalitesi belli orjinal bir 6 no, hem Gedson veya o ayarda başka bir 8 no transfer edilse elbette iyi olur. Ancak gerçekçi olmak gerekirse, yabancı kontenjanını da hesaba katınca ikisi birden zor görünüyor...

Özetle sormuş olayım;

1. Taylan' ın yerine takıma liderlik edebilecek, orjinal bir 6 mı?

2. Berkan' ın yerine daha kaliteli bir 8 mi?

Ben ilk şıkkı tercih ediyorum; format 4-2-3-1 / 4-3-3 vs dense de biliyoruz ki içlerinden birisinin defansif sorumluluğu diğerlerinden fazla olacak ve tam da öyle bir adamın eksikliği bağırıyor adeta...

Bana kalsa kaleyi yerli yapip yabanci 6 ve 8 alirdim.

8+6 = 14 diyorum

sneijder91818.jpg

Fernando-performansı düştü
Nzonzi-derman olmadı
Lemina-tam tutmadı sakatlığıda vardı
Seri-tam tutmadı
Etebo-tutmadı
Taylan-derman olmadı
Asunçao-derman olmayacak gibi

Uzunundan kısasına,tekniğinden takozuna, hızlısından yavaşına her türlüsünü deneyip hala sorunu çözemediysek problemi isimde veya oynayanda aramak boşa zaman kaybı

Kante gelse ne yazar,alınan bi melo çıkarsa şansa anca kotarırız bu anlayışla

Nzonzi-derman olmadı
Seri-tam tutmadı
Etebo-tutmadı
Taylan-derman olmadı

Uzunundan kısasına,tekniğinden takozuna, hızlısından yavaşına her türlüsünü deneyip hala sorunu çözemediysek problemi isimde veya oynayanda aramak boşa zaman kaybı

Josefi almayarak hata ettik

Nzonzi-derman olmadı
Seri-tam tutmadı
Etebo-tutmadı
Taylan-derman olmadı

10 tane adam alinca illa biri tutuyor ama bu harbiden rezalet bir durum

bizden ayrildiktan sonra fernando sakatlanmaz oldu. bizde cok net mac seciyordu. besiktas maclarinda yardiran fernando sivas macinda
tecavüzcü robinho'nun arkasinda yürüyordu

Bu assuncaoyu kim izlemiş, nasıl izlemiş neyini beğenmiş acaba.

Nzonzi-derman olmadı
Seri-tam tutmadı
Etebo-tutmadı
Taylan-derman olmadı

Lemina içimde ukte kaldı bu herif sağlam olsa melodan sonraki net en iyi orta sahamız olurdu..

Geri
Üst Alt