Eren Boran
Sarı Üye
- 14 Eylül 2012
- 276
- 0
- 706
Galatasaray - Schalke maçı ile ilgili değil bu yazı. Salt bu maç üzerinden okumanız tavsiye etmem. Eğer beklentiniz buysa lütfen okumayın, baştan söyleyeyim
Saha içinde ne oldu ne bitti diye herkesin fikri var elbette çünkü herkes sertifikalı teknik direktör bu ülkede. Ben ise haddimi bilenlerdenim. Fikrimi söyler susarım. Ahkam kesmek bana göre değil..
Bu nacizane tespitten sonra gelelim mevzuya..
Galatasaray - Schalke maçını arkadaşlarımın daveti ile tribünde izledim. Doğu üst tribünde. Schalke taraftarının hemen yanında.
Güzel başlayan bir gece.. Güzel gideceği umudu vardı hepimizde..
ama olmadı..
Bu hayal kırıklığının nedeni kesinlikle sonuç değil..
Taraftarın tavrıdır..
Maç öncesi koreografi yapılıyor muazzam.. Hedef de konmuş ve "Cuk" oturmuş.. Fakat o bilince sahip bir kitle yok statta maalesef..
Erken gol sevindiriyor.. Sarılıyorsun yanındaki tanımadığın adama.. Normal.. Tribünde olmak bu zaten..
Sonra Hamit geliyor, vuruyor, yine direk! Hamit'in Şampiyonlar Ligi'ndeki 3., Galatasaray'ın 7. direkten dönen topu!
Ne oluyor?
Arkandaki adam Hamit'e ana, avrat, soy, sop küfür ediyor!
"Neden direğe vurmuş?"
"Ya sabır" diyor susuyorsun..
Tabi Hamit'in o topu bilerek direğe vurduğunu düşünen adamla aynı havayı soluduğuna, aynı arma için orada olduğuna isyan ederek!
Derken tribünün gazı kaçıyor.. Schalke takır takır oynuyor.. Tamam da tribüne ne? Senin yapman gereken ne? Destek olmak değil mi? Sen orada ne için varsın? Sadece sevinmek için mi?
Hadi hepsini geçtim, sana o sahadaki 11 adama ve sahanın kenarındakilere küfür etme hakkını veren ne?
Söyleyeyim..
Şımarıklığın!
Utanmazlığın!
Taraftar değil, seyirci olman!
Bu taraftar profili sadece Galatasaray tribünlerinde yok!
Hafta sonu evinde pijamalarını giyip, göbeğinin üstünde cips kasesi ile Messi'yi seyredip orgazm olan adam, sahada da 11 tane Messi var sanıyor haliyle..
Çünkü yaratılan algı öyle!
Galatasaray'ın yediği golde Dany'ye küfür edersin sen..
ben ise Rieara'ya, "Ah be oğlum neden indirmedin adamı" derim..
Sonra alkışlar motive ederim..
Zaten düştüğünde yanında değilsen o adamın, iyi gününde sana ne ihtiyacı var!
Maçın sonuna geliyoruz..
Hamit oyundan çıkıyor!
Maç boyu topu ayağına aldığında etrafında 3 Alman gören adama küfür etme zamanı!
Evet.. Üç sıra arkamdaki başlıyor sövmeye..
Adrenalin pompalanan bünye de rahat durmuyor..
Sonra utanıyorum kendimden ama, tribüne giden hangi takım taraftarı olursa olsun, elinde çekirdekle, tezahürata katılmayan, sahadaki adama destek vermeyen ve üstüne küfür eden adama aynısını yapardı eminim..
Çıkıyoruz stattan.. Ama önce Schalke taraftarını ve takımını alkışlıyoruz..
Arkamdaki genç, "Şükürler olsun bugün de Galatasaray'ı seyrettim" diyor..
Helal olsun diyorum..
Stattan çıkarken de şunu ekliyorum, "Keşke bu takım Adnan Polat'ın son senesinde küme düşseydi.. Keşke bu müşteri grubu hala Barış, Ayhan, Mustafa Sarp, Pino, Servet, Stancu, Culio'yu seyretseydi.. Keşke kenarda Fatih Terim değil de 3. sınıf bir hoca olsaydı.. Keşke Şampiyonlar Ligi son 16'sında Schalke ile değil de Tavşanlı Belediye ile oynasaydı Galatasaray bu akşam"
İşte o zaman o tiyatro seyircisi gider, 14 sene bekleyenler gelirdi..
Osman Altunterim
Osman Altunterim'den Mükemmel Bir Yazı Okumanızı Tavsiye Ederim.
Çok doğru noktalara değinmiş.