Oyuncuların Mevkileri Dışında Oynatılması

Höh 2-3 ay dediğin şey bildiğin arjantin açılış ligine denk geliyor. Ne kadar uzun bir süre olduğunu anlamanı istedim.

1995 Tugay´lari Arif´leri, Hakan´lari, Bülent´leri atsalardi ozaman cöpe, bir koca sezon kötü oynadilar diye. Bu oyuncular icin zamaninda Galatasaray seviyesinde olmadiklari söyleniyordu, bir tane kötü sezon gecirdiler diye. Ama kisa vadeli düsüncüye devam degilmi.

Hakan Balta´nin almanya altyapilarinda, Manisaspor´da hatta bizimle ciktigi ilk maclarda kanatlarda oynamisligi var. Ne komediymis be, 10 kisi kalmistik, ama takim okadar komediydi ki, sezonun en kritik maclarindan birinde, cikista olan bir Besiktas´i o macta kirmizi karttan sonra pozisyon vermeden, ve hatta oyunu domine ederek kazanmistik.

FIFA14 mantigi 4life

yarın birgün hiçbir kontra tehtidi olmaksızın

ilerde top tutacak adamın olmaksızın

yani rakibin akın sürekliliğini engelleyecek etkenler olmaksızın

"feda" demeyen bir rakiple 10 kişi derbi oynayalım da bakalım pozisyon veriyor muyuz vermiyor muyuz , rakibin yetersizliğini vurgulamışım zaten ilk mesajda sen gelmiş hakan baltanın kariyerinde sol önde oynadığından bahsediyorsun, karlı zeminde top ayağındayken daha ayakta duracak aerodinamiği olmayan balta hücumda ciddi bir rakibe nasıl bir tehtid oluşturabilir, üstelik arkasında oynayan rieraya göre kademe bilgisi daha iyi ve olası doldur boşalt durumlarında geride olması daha makul bir adamken sol önde oynaması mantıklı demek

sonuç iyi olduğu sürece yapılanlar hep doğru tabi sizin için

Çeptalk

Ayrıca 2-3 ay değil geçen seneden beri kötü oynuyor takım

Bunlar subjektiv seyler, objektiv olan aldigimiz basarilar, galibeyetlerdir. Ben cok memnundum takimdan, öyle sistem oturtmak okadar kolay bir sey de degil. Öyle pat diye sakir sakir Futbol göremessin. Ferguson sistemini oturtmak icin tam 5 yil ugrasti, ve sonunda uzun vadeli basarili oldu. Sistemin daha tam olarak oturmadan basarili olmak ise, cok büyük bir basaridir.

1995 Tugay´lari Arif´leri, Hakan´lari, Bülent´leri atsalardi ozaman cöpe, bir koca sezon kötü oynadilar diye. Bu oyuncular icin zamaninda Galatasaray seviyesinde olmadiklari söyleniyordu, bir tane kötü sezon gecirdiler diye. Ama kisa vadeli düsüncüye devam degilmi.

Sen ne anlatıyon günlerdir neyin çabasındasın anlayamadım bi türlü.

Normal şartlarda devşirme oyuncu olayına karşı biriyim ben. Fakat Manciniyi ayrı tutmak lazım. Yeni bir hoca. Yeni arayışlar içerisinde. Malum kısıtlı bir kadromuz var. Elinde Kolarov vardı da buna rağmen Rierayı veya dany'i sol bekte oynatmışsa haklısınız derdim. Çoğu futbolcumuzu daha yeni yeni tanıyan bir hocadan bahsettiğimizi unutmayalım. Bence bunu konuşacağımıza, Lig tv de Fatih Terimin iki yaverinin Manciniye neler söylediğini tartışalım. Bugün Hakan Şükür ''Yönetimin Manciniden pek fazla bir beklentisi yok'' gibi şeyler saçmaladı. Bunu söyleyenlere bazıları efsane diyor.

Bunlar subjektiv seyler, objektiv olan aldigimiz basarilar, galibeyetlerdir. Ben cok memnundum takimdan, öyle sistem oturtmak okadar kolay bir sey de degil. Öyle pat diye sakir sakir Futbol göremessin. Ferguson sistemini oturtmak icin tam 5 yil ugrasti, ve sonunda uzun vadeli basarili oldu. Sistemin daha tam olarak oturmadan basarili olmak ise, cok büyük bir basaridir.

Terim'in sistem oturttuğunu düşünüyorsan ne diyeyim.İlk sezonda birbirini tamamlayan futbolcular sayesinde iyi takım olduk ama sistem falan yoktu zaten geçen sezonda bunu gördük.

yarın birgün hiçbir kontra tehtidi olmaksızın

ilerde top tutacak adamın olmaksızın

yani rakibin akın sürekliliğini engelleyecek etkenler olmaksızın

"feda" demeyen bir rakiple 10 kişi derbi oynayalım da bakalım pozisyon veriyor muyuz vermiyor muyuz , rakibin yetersizliğini vurgulamışım zaten ilk mesajda sen gelmiş hakan baltanın kariyerinde sol önde oynadığından bahsediyorsun, karlı zeminde top ayağındayken daha ayakta duracak aerodinamiği olmayan balta hücumda ciddi bir rakibe nasıl bir tehtid oluşturabilir, üstelik arkasında oynayan rieraya göre kadrme bilgisi daha iyi ve olası doldur boşalt durumlarında geride olması daha makul bir adamken sol önde oynaması mantıklı demek

sonuç iyi olduğu sürece yapılanlar hep doğru tabi sizin için

Çeptalk

Hakan Balta ve Riera degisikligi defansi sabitlestirmek icin yapilmisti. Hakan Balta bence bu takimda en iyi top hakimiyeti olan oyuncularin basinda gelir, o anlamda onun bir hatta iki kademe üstü ise Albert Riera´dir. Riera gecen sene bizim icin sadece bir sol bek degil, ayni zamanda Riera ile geriden oyunu kuruyorduk, cünkü top teknigi cok üstün bir oyuncu kendisi. O yüzden de Hakan onun önünde oynamistir, ama bunu anlamak icin, FIFA 14 mantigindan uzak olunmasi gerekiyor. Pres yapan, devamli kosan bir BJK karsisinda, oyunu geriden cok iyi kurabilen bir Riera´yi tercih etmek cok mantiklidir. Hakan´in defansif yönü zaten belli ve takim cok iyi is cikarmistir o macta.

BJK´in o hamlelerden sonra bir tane pozisyonu yoktu, ve top hakimiyeti tamamen bizim elizimizdeydi, hatta 3:1 kacirdigimiz hatirliyorum. FIFA14´ü bol oynayanlar geriye yatip, hizli bir siyahi hücumcu ile kontra ataga yatmayi, tek defansif variasyon olarak görürler. Oysaki topa sahip olma, ve rakibe alan vermeyerek de cok iyi bir defansif variasyon uyguluyabilirsin, YA ALLAH SAKARYA GECILMEZLERI, oynamadan.

Terim'in sistem oturttuğunu düşünüyorsan ne diyeyim.İlk sezonda birbirini tamamlayan futbolcular sayesinde iyi takım olduk ama sistem falan yoktu zaten geçen sezonda bunu gördük.

Ben oturttugunu söylemedim. Hic bir antrenör 1 senede komple sistem oturtatamaz zaten. Bunlar burada cogu kisinin düsünemedigi kadar zaman alir. ben ama yazdik ki, önemli olanin "sistemi oturtmadanda" basarili olabilmektir diye.

Bu arada o takim, tamamen karambole kurulmustu. Selcuk, Ceyhun, Elmander mesela daha Adnan Polat tarafindan alinmisti. Sonra tam sezon baslarken Arda´yi sattilar ve Riera´yi getirdiler takima. O takimda sistem oturmamisti ama, o takimi TAKIM yapan Fatih Terim´dir.

Hakan Balta ve Riera degisikligi defansi sabitlestirmek icin yapilmisti. Hakan Balta bence bu takimda en iyi top hakimiyeti olan oyuncularin basinda gelir, o anlamda onun bir hatta iki kademe üstü ise Albert Riera´dir. Riera gecen sene bizim icin sadece bir sol bek degil, ayni zamanda Riera ile geriden oyunu kuruyorduk, cünkü top teknigi cok üstün bir oyuncu kendisi. O yüzden de Hakan onun önünde oynamistir, ama bunu anlamak icin, FIFA 14 mantigindan uzak olunmasi gerekiyor. Pres yapan, devamli kosan bir BJK karsisinda, oyunu geriden cok iyi kurabilen bir Riera´yi tercih etmek cok mantiklidir. Hakan´in defansif yönü zaten belli ve takim cok iyi is cikarmistir o macta.

BJK´in o hamlelerden sonra bir tane pozisyonu yoktu, ve top hakimiyeti tamamen bizim elizimizdeydi, hatta 3:1 kacirdigimiz hatirliyorum. FIFA14´ü bol oynayanlar geriye yatip, hizli bir siyahi hücumcu ile kontra ataga yatmayi, tek defansif variasyon olarak görürler. Oysaki topa sahip olma, ve rakibe alan vermeyerek de cok iyi bir defansif variasyon uyguluyabilirsin, YA ALLAH SAKARYA GECILMEZLERI, oynamadan.

ya şaka mısın rakip yarı sahaya geçmeden topa sahip olsan ne olur, kendi yarı sahanda top çevirerek mi bitireceksin maçı

ayrıca ben fifayı da çok güzel oynarım uzun top falan da atmam pasla kalene girerim , sen pek iyi değilsin galiba bu konuda ,söyleyecek lafı olmayan çaresiz bir adam olarak fifa üzerinden laf çarpıyosun aklınca , tabi 2 aydır falan oynamıyorum pratiğim azalmıştır

Çeptalk

ya şaka mısın rakip yarı sahaya geçmeden topa sahip olsan ne olur, kendi yarı sahanda top çevirerek mi bitireceksin maçı

ayrıca ben fifayı da çok güzel oynarım uzun top falan da atmam pasla kalene girerim , sen pek iyi değilsin galiba bu konuda ,söyleyecek lafı olmayan çaresiz bir adam olarak fifa üzerinden laf çarpıyosun aklınca , tabi 2 aydır falan oynamıyorum pratiğim azalmıştır

Çeptalk

[media]https://www.youtube.com/watch?v=A67cqzfxJ3E[/media]

Kim nezaman ve nerde yari sahayi gecemiyormus ? Bu 5 dakikalik özetle ile bile görülebiliyor, al bakalim öne kirmizi kartan sonra. Spiker ne diyor "10 kisi kalan Galatasaray´dan üst üste ataklar" kim gecemiyor aceba yari sahayi ? Ayni seneryo, ayni sezon Fenerbahce´ye karsi, Engin gidip 60-70 arasi kirmizi görüyordu ama oyuna hakim olan bizdik. Aydin´in 4:2´yi bos kaleye atamadigini gördük biz.

Simdi ise daha Anadolu takimlarina karsi 11 kisi ile bile pozisyon bulmakta sanci cekiyoruz... Balik hafizali bazi insanlar ama bunlari unuttu heralde.

[media]https://www.youtube.com/watch?v=A67cqzfxJ3E[/media]

Kim nezaman ve nerde yari sahayi gecemiyormus ? Bu 5 dakikalik özetle ile bile görülebiliyor, al bakalim öne kirmizi kartan sonra. Spiker ne diyor "10 kisi kalan Galatasaray´dan üst üste ataklar" kim gecemiyor aceba yari sahayi ? Ayni seneryo, ayni sezon Fenerbahce´ye karsi, Engin gidip 60-70 arasi kirmizi görüyordu ama oyuna hakim olan bizdik. Aydin´in 4:2´yi bos kaleye atamadigini gördük biz.

Simdi ise daha Anadolu takimlarina karsi 11 kisi ile bile pozisyon bulmakta sanci cekiyoruz...

şimdi daha iyi oynadığımızı söyleyen yok zaten

sorun konuyu açan kişinin bundan önceki teknik heyetin mevkii seçimlerini hatırlamaksızın yeni gelen hocayo bu konuda eleştiemesi, tabii ki eleştirilecek çok şey var ama bu konudaki emre çolak , dany, aydın, bruma , umut gibi örnekler zorlama olmuş

Çeptalk

şimdi daha iyi oynadığımızı söyleyen yok zaten

sorun konuyu açan kişinin bundan önceki teknik heyetin mevkii seçimlerini hatırlamaksızın yeni gelen hocayo bu konuda eleştiemesi, tabii ki eleştirilecek çok şey var ama bu konudaki emre çolak , dany, aydın, bruma , umut gibi örnekler zorlama olmuş

Çeptalk

Tamamda bunu ifade etmek icin ilahi eski Hoca´yi kücük mi düsürmek lazim ? Hatta ayni bu konuyu acan arkadas gibi haksiz elestiri yaparak ? Mancini´ye suc baglamak dogru degildir, tek elestirilebilecek konu belki sadece Bruma konusudur. Yoksa adam takimi tanimoyr, ve ögrenmek icin deneme tahtasi haline getirmesi takimi gayet dogal.

Tamamda bunu ifade etmek icin ilahi eski Hoca´yi kücük mi düsürmek lazim ? Hatta ayni bu konuyu acan arkadas gibi haksiz elestiri yaparak ? Mancini´ye suc baglamak dogru degildir, tek elestirilebilecek konu belki sadece Bruma konusudur. Yoksa adam takimi tanimoyr, ve ögrenmek icin deneme tahtasi haline getirmesi takimi gayet dogal.

forum ortamında durum böyle maalesef, kişiler üzerinden yürüyen tartışmalarda üslup kayıyor biraz mazur görün

Çeptalk

Konuyu açana katılıyorum,takım planlaması bahanesiyle eski t.d tüm suçu atıp şuanki t.d hatalarını görmek istemeyenleri de kınıyorum,adamı takımı hiç tanımadan getirmişiz t.d laf ettirmeyen tayfa başkana da laf ettirmiyor ki büyük çelişki var burada,yarıda umarım Manciinin istediği mevkilere oyuncular alınır da oyuncu tercihlerini de sistemini de ona göre değerlendiririz,aa gerçi alınıp başarısız olunsada suçlu eski t.d şimdiden ilan edilmiş zaten.

Bence en faciası Ceyhun sağ kanar denemesi idi. İç gibiydi belki ama sonuçta kanat olarak gözüküyordu. Gerçi Ceyhun'un her hali facia ya neyse.

Tabi bir de sol bek Sabri var. Ki Sabri sağ bekte bile olduramadı ki zaten. Oynadığı son maç 2007 de Norveç deplasmanı ve sanırsam golü yedikten sonra yerine İbrahim Kaş falan girmişti (emin değilim).

Umut

Burak

Aydin

Emre

Eboue daha once zaten o mevkilerde oynadilar. Hatta Burak haric hepsi FT doneminde belli maclarda oralarda forma giydiler.

Burak'da eski kuluplerinde sol acik oynadi.

Bruma her iki kanatda da oynuyor Amrabat gibi.

Ceyhun'u denemesi disinda hatasi yok onlarda. Burak birak sol acigi forvet olarak bile oynamamali o yuzden ona birsey demeye gerek yok.

Anlayacagin bos bir konu olmus.

Geri
Üst Alt