pahalılığın artık sabredilemez noktaya gelmesi

TV’de Ttnet reklamında dikkatiğimi çekti; Yeni abonelere özel 24 ay FİYAT DEĞİŞMEME GARANTİSİ” diye taahhütlü paket satıyorlar.

Birkaç yıl önce yeni abone veya taahhüt reklamlarında indirim veya ek paket hediyemiz derlerdi şimdi kampanya olarak adlandırılan şey fiyat sabitliği. Ne alaka şimdi demeyin, basit bir örnek ama ne halde olduğumuzu özetliyor.

bu ne yaw

3-4 sene once 20 tlydi
giphy.gif

Maydanoz Istanbul'da 9 tl ise bu iş bitmiştir.
Yukarıda bir arkadaş yanlış hatırlamıyorsam hükumet lehine, ekonomi politikalarını Bu milletle basaramazdi gibi bir ifade kullanmış. Yuh artık diyorum.

Son tavsiyem geçenlerde de söylediğim gibi acilen kredi çekin ve gayrimenkul falan alın ( arsa,tarla,bağ,bahçe) bütçenize uygun. Bunu söylerken 2 ana sebebe dayandiriyorum.

1- Kar elde etmeniz mümkün değil, yalnızca paranızın değerinin daha az düşmesini sağlamak, ( kur riski,piyasa riski,faiz riski, sistematik ve sistematik olmayan risk
2- Bir gün o aldığınız gayrimenkulde(arsa vs) oturmak zorunda kalma ihtimaliniz.

- fiyatlardan dolayı cafeye oturamaz olduk

- fiyatlardan dolayı market alışverişlerinde ekstraları kısar olduk sadece gıda odaklanıyoruz

- elin afganı suriyelisi türk kızlarını çekip duruyor veya bir kısmı şiddet bağımlısı

- elektronik aletlerde vergi oldukça fazla bu yüzden bozulmasın diye dua ediyoruz

- 2. el araç fiyatları uçuk seviyelerde.

- araç almak istiyorsun veya aldın diyelim fakat şu anki fiyatlara göre araç kmde 1 lira yakıyor veya 1 liraya yakın.

ne yapsın bu halk?

Maydanoz Istanbul'da 9 tl ise bu iş bitmiştir.
Yukarıda bir arkadaş yanlış hatırlamıyorsam hükumet lehine, ekonomi politikalarını Bu milletle basaramazdi gibi bir ifade kullanmış. Yuh artık diyorum.

Son tavsiyem geçenlerde de söylediğim gibi acilen kredi çekin ve gayrimenkul falan alın ( arsa,tarla,bağ,bahçe) bütçenize uygun. Bunu söylerken 2 ana sebebe dayandiriyorum.

1- Kar elde etmeniz mümkün değil, yalnızca paranızın değerinin daha az düşmesini sağlamak, ( kur riski,piyasa riski,faiz riski, sistematik ve sistematik olmayan risk
2- Bir gün o aldığınız gayrimenkulde(arsa vs) oturmak zorunda kalma ihtimaliniz.
2. madde ne ile ilişkili peki? Ev, araba sahibi olmanın değersizleşmesi ve bireysel survivinge ihtiyaç duyulması gibi mi?

Diplomasız ekonomist fiyatlardaki balonun sönmesini ümit ediyoruz demiş. Yine tam zamanında ve doğru hamleyi yapmış müthiş ekonomi bilgisiyle. Bu ümit karşısında fiyatlar bir anda düşecektir.

Onların enflasyonu varsa bizimde Allahımız var.

Galatasaray Bir His Takımıdır.

2. madde ne ile ilişkili peki? Ev, araba sahibi olmanın değersizleşmesi ve bireysel survivinge ihtiyaç duyulması gibi mi?
Kesinlikle hocam. Fırsatını bulan yurtdisina, bulamayanlar ise hem ekonomik hem de metropol zehirlenmesinden bir an önce kurtulmaya çalışıyor. Bilhassa arsa piyasasinda son 1 yıldaki sirkülasyon inanilmaz boyutlarda. Bugün ilana koyduğun arsanın satışı 1 haftada bitiyor neredeyse.

Geri
Üst Alt