pahalılığın artık sabredilemez noktaya gelmesi

İnsanların güzel ve kaliteli yaşamaya hakkı yok mu? İnsanları temel ihtiyaçlarını en minimum şekilde karşılamaya itmek doğru mu? İnsanların daha iyiyi daha güzelini istemesi en doğal hakkıdır. Senin iphonelar , son model araçlar neden bu kadar pahalı diye sorgulaman gerekir.

Elin yabancısı emeklisi antalyalara tatile gelirken bizim emekliler il dışına zor çıkıyor.

Yav iphone ile araba temel ihtiyaç zaten bir çok ülkede. Herkesin rutin olarak sahip olduğu şeyler. Türkiye'de telefona sahip olmak lüks göstergesi sayılıyor ne hikmetse sjsjsjs.

İnsanların son yıllarda ki azgınlığını,savurganlığını gördükten sonra pek umursamıyorum herkes mi hakediyor tabiki hayır ama kurunun yanında yaşta yanacak bu arsızlık bu israf son bulana kadar iyi bir ders lazımdı

Cebinde 10-12 bin liralık telefon taşıyıp,son model araçlara binip bunlara birde utanmadan ihtiyaç diyenlerin uğultuları bu ülke de iphone u bedava dağıtsan suyu elektriği bedava versen yine kesilmez.

Adamın evine çift maaş giriyor geçen sene de ağlıyordu şimdi de ağlıyor değişen bişey yok yani bunlar böyle ekonomi napsın
Madem ekonomi kötü, avmler niye kalabalık diye bitirseydiniz keşke yazıyı.

Yav iphone ile araba temel ihtiyaç zaten bir çok ülkede. Herkesin rutin olarak sahip olduğu şeyler. Türkiye'de telefona sahip olmak lüks göstergesi sayılıyor ne hikmetse sjsjsjs.
yakında kuru ekmek su dışındaki herşey lüks sayılabilir. siyasetçinin biri menemene koyulan sucuğa şaşırıyordu geçenlerde

yakında kuru ekmek su dışındaki herşey lüks sayılabilir. siyasetçinin biri menemene koyulan sucuğa şaşırıyordu geçenlerde
O adam sadece bizde bu kadar yetkili birisi olabilirdi muhtemelen.

Aşırı sinir bozucu birisi.

Konu başlığında gurbetcilere bir laf geçirme var. Bu sebepten bende yazayim dedim. Doğrudur, burada birkac aydır fiyatlar genel anlamda yukseliyor ama buyuk olasilik geçici bir durum olarak gorunmekte. Turkiyede ama maalesef durum bunu gostermiyor ve sorun temelde basladigi icin uzun vadeli gorunuyor. Gurbetciler hakkinda meshur bir soz var. Buraya gelince herseyin fiyatini 15 ile bölüp keyif yapiyorlar diye. Yahu bazi esyalar var ki böldüğüm halde burdan daha pahalı geliyor.

Anlamadim hiçbir şey

Insanlar gecim sıkintisindan bir başkasina hediye birsey alamiyor hala savunuyor asgari ücretli tayfa.

Konu başlığında gurbetcilere bir laf geçirme var. Bu sebepten bende yazayim dedim. Doğrudur, burada birkac aydır fiyatlar genel anlamda yukseliyor ama buyuk olasilik geçici bir durum olarak gorunmekte. Turkiyede ama maalesef durum bunu gostermiyor ve sorun temelde basladigi icin uzun vadeli gorunuyor. Gurbetciler hakkinda meshur bir soz var. Buraya gelince herseyin fiyatini 15 ile bölüp keyif yapiyorlar diye. Yahu bazi esyalar var ki böldüğüm halde burdan daha pahalı geliyor.

Anlamadim hiçbir şey
Bende bu yazıdan bir şey anlamadım ne anlatmak istedin burada reis?

Anlamadim hiçbir şey
biz ona vergi diyok

Ha bu arada belamizi bulduk kim gelirse gelsin düzelmez y kuşagi ve z kuşagi hapi yuttu 65 yasinda emekli olacagiz.Tabi kim gelip seni 65 yasina kadar çaliştirir veya iş verir.Yakinda insanlar 50 yasindan sonra umarim yaşamam diyecek.Distopya filmlerde gordükletimizi yaşiyoruz.

İnsanların son yıllarda ki azgınlığını,savurganlığını gördükten sonra pek umursamıyorum herkes mi hakediyor tabiki hayır ama kurunun yanında yaşta yanacak bu arsızlık bu israf son bulana kadar iyi bir ders lazımdı

Cebinde 10-12 bin liralık telefon taşıyıp,son model araçlara binip bunlara birde utanmadan ihtiyaç diyenlerin uğultuları bu ülke de iphone u bedava dağıtsan suyu elektriği bedava versen yine kesilmez.

Adamın evine çift maaş giriyor geçen sene de ağlıyordu şimdi de ağlıyor değişen bişey yok yani bunlar böyle ekonomi napsın
ne alaka yav cift maas

benim evime de cift maas giriyordu borc icinde yuzmeye baslayinca ailemi geride birakip calismaya geldim ecnebi ulkede

mal miyim ben 5 aydir cocugumu gormuyorum.

tanidigim tum egitimli insanlar cift maasli ve gecim derdi cekiyorlar

Anlamadim hiçbir şey
geçici olmasının yanı sıra sizin o yüksek dediğiniz enflasyonu bu ülkede her yıl kulağa damlatır gibi alıyorduk zaten, en çok da o zoruma gidiyor. avrupada enflasyon var diyorlar bakıyorum %5- %10 arası falan. bizimki %100 ün bile üstüne çıkmış vaziyette, bi yerde taş kıpırdasa en çok bizim enflasyon hopluyor, çok enteresan bir ülkeyiz. üstüne bi de eşi benzeri olmayan yüksek vergileri bindirince oldu sana katmerli ızdırap

Asgari ücretle çalışıp götüne don alamayan tipler, saraylarda yaşayanları dillemekten vazgeçmediği sürece böyle devam eder. Uzun lafın kısası bizim millet asıl gücün kendi elinde olduğunun farkına varmadan bizden bir bok olmaz. Gerekirse her dönem yöneticilerini değiştireceksin. Lakin bizim milletin cehaleti bunu imkansız kılıyor. Yaşadığımız coğrafyanın zihniyetinin kurbanıyız. Maalesef... Benim gençliğimi yiyip bitirdiler. Üzülerek söylüyorum ki ileride çocuklarım olursa onlarında geleceğini çaldılar. Bazen soruyorlar ya ne zaman evleneceksin diye? Ne diye evleneyim ki? Çocuklarımın cehalet, kör zihniyet ve pahalılığın hüküm sürdüğü yerde yaşamalarının vebalini alamam. Üzgünüm...
Ek olarak insana daha fazla koyan diğer şey çalışıp emeğinin karşılığını alamamasıdır. Çalıştığım yer sürekli mesai yapmaya başladı. Mesaiye çağırıyorlar lakin ben gitmiyorum. Emeğimin karşılığını alamadıktan sonra, fazla çalıştığım için erkenden vergi dilimine girdikten sonra ne diye mesaiye gideyim ki? Son zamanlarda neden çalıştığımı dahi sorgulamaya başladım. 10 yıldır gece gündüz çalışıp yaptığım birikimle giriş segment sıfır araba dahi alamıyorsam, çalışmanın da bir anlamı kalmamış oluyor. Into The Wild filminde ki elemana evrilmeye başladım. Şu hayat da kafamı dağıttığım iki şey var. Biri forum diğeri oyunlarım... Arkadaşlarla buluşunca da kafa dağıtmak mümkün olmuyor. Muhabbet dönüp dolaşıp iş ve pahalılığa geliyor. Oyunlar ve forum da olmasa kafayı yemeye başlarım herhalde?

Ek olarak insana daha fazla koyan diğer şey çalışıp emeğinin karşılığını alamamasıdır. Çalıştığım yer sürekli mesai yapmaya başladı. Mesaiye çağırıyorlar lakin ben gitmiyorum. Emeğimin karşılığını alamadıktan sonra, fazla çalıştığım için erkenden vergi dilimine girdikten sonra ne diye mesaiye gideyim ki? Son zamanlarda neden çalıştığımı dahi sorgulamaya başladım. 10 yıldır gece gündüz çalışıp yaptığım birikimle giriş segment sıfır araba dahi alamıyorsam çalışmanın da bir anlamının kalmadığını düşünmeye başladım. Into The Wild filminde ki elemana evrilmeye başladım. Şu hayat da kafamı dağıttığım iki şey var. Biri forum diğeri oyunlarım... Arkadaşlarla buluşunca da kafa dağıtmak mümkün olmuyor. Muhabbet dönüp dolaşıp iş ve pahalılığa geliyor. Oyunlar ve forum da olmasa kafayı yemeye başlarım herhalde?
Karılarda iyi la. Atlamışsın onları.

Ek olarak insana daha fazla koyan diğer şey çalışıp emeğinin karşılığını alamamasıdır. Çalıştığım yer sürekli mesai yapmaya başladı. Mesaiye çağırıyorlar lakin ben gitmiyorum. Emeğimin karşılığını alamadıktan sonra, fazla çalıştığım için erkenden vergi dilimine girdikten sonra ne diye mesaiye gideyim ki? Son zamanlarda neden çalıştığımı dahi sorgulamaya başladım. 10 yıldır gece gündüz çalışıp yaptığım birikimle giriş segment sıfır araba dahi alamıyorsam çalışmanın da bir anlamının kalmadığını düşünmeye başladım. Into The Wild filminde ki elemana evrilmeye başladım. Şu hayat da kafamı dağıttığım iki şey var. Biri forum diğeri oyunlarım... Arkadaşlarla buluşunca da kafa dağıtmak mümkün olmuyor. Muhabbet dönüp dolaşıp iş ve pahalılığa geliyor. Oyunlar ve forum da olmasa kafayı yemeye başlarım herhalde?
Evet bu farkındalık önemli bir husus. Bravo.

Babam emekli olmadan önce birikimiyle ev alabilmişti. Emekli olduğu zaman 96 da 92 model araba aldı + iş kurdu. Şimdi emekli olsam kıçıma don alamıyacak şekildeyim ki geçtim emeklilik yaşını filan. Mesai yapmak yeminle amelelik gibi geliyor artık. Devlete(!) gidiyor yaptığın para

Geri
Üst Alt