pahalılığın artık sabredilemez noktaya gelmesi

Araba evi filan söylemiyorum artık onlar ultra zengin insanların isi oldu
Ya da kenarda köşede birikimi olan insanların.
Hali hazırda var olan arabasını 5 katına satışa koydu herkes. 2013 te 30 bine alınan opel corsa şu an 400 bin lira şaka mı bu şaka olmalı ?
2019 şubat araç fiyatı 57.500
2022 mart aynı araç 250.000

2020 haziran en pahalı evlerden biri 650.000
2022 nisan aynı ev 2.000.000

Investing.com - Hafta sonu MÜSİAD’ın düzenlediği iftar programına katılan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonun Aralık ayından itibaren her ay düzenli düşeceğini söyledi.

Eyvah

Baz etkisi kovalıyorlar demiştim sanırım 6 ay önce lakin aralığa kadar düşmezse %100ü tüik rakamlarında dahi görürüz.

Liyakat ve adalet bu 2 kavramın olmadığı ve uygulanmadığı ülkeler siyasi ekonomik ve hatta sosyal olarak batmaya mahkumlar maalesef işin acınası tarafı ise yıllar içinde bu iki kavramın içi bilerek ve yavaş yavaş boşaltıldı ve ben milletin hala akillandigini düşünmüyorum,yarın maliye bakanlığına bir cemaatci,mb başkanlığına bir manav getirilse çoğu insan sasirmaz en çok 2 3 saat konuşur ve unutur, popülist siyasetcilerin aksine umut çok az çünkü çok katı ve sistematik duzenlemeler lazım devletin tüm kademelerinde

2019 şubat araç fiyatı 57.500
2022 mart aynı araç 250.000

2020 haziran en pahalı evlerden biri 650.000
2022 nisan aynı ev 2.000.000
Araba dövizle entegre üstüne ÖTV arrtı o arada.

Ev ise kredi ucuzluğuna bağlı zira reel enflasyon en az %60ken banka %14ten kredi veriyor şu an

Yani aldığın an karda oluyorsun, bu yüzden fiyatları şişiriyorlar.

Araba dövizle entegre üstüne ÖTV arrtı o arada.

Ev ise kredi ucuzluğuna bağlı zira reel enflasyon en az %60ken banka %14ten kredi veriyor şu an

Yani aldığın an karda oluyorsun, bu yüzden fiyatları şişiriyorlar.
Dövizle artmayan bişey kaldı mı ki renktaşım. Herhangi bir şeyin tohumunu bile üretmiyoruz hepsi ithal.

Hükümetin yapacağı tek şey o da oy alabilmek için temel bazı gıda fiyatlarının farkını kendi karşılayacak; Macaristan örneği gibi.

Diğer bir problem de muhalefetin gerçekten hükümetten daha vasıfsız ve vasat olduğu gerçeği. Ne bir proje var ne bir karizma var. Arkadaş Allah bizim belamızı gerçekten vermiş.

Hükümetin yapacağı tek şey o da oy alabilmek için temel bazı gıda fiyatlarının farkını kendi karşılayacak; Macaristan örneği gibi.

Diğer bir problem de muhalefetin gerçekten hükümetten daha vasıfsız ve vasat olduğu gerçeği. Ne bir proje var ne bir karizma var. Arkadaş Allah bizim belamızı gerçekten vermiş.
Muhalefet hükümetten daha vasıfsız ve vasat mı?! Tam da bu düşünceden dolayı bu haldeyiz sanırım. Bunlardan daha vasıfsız nasıl olunabilir ki yav.

Muhalefet hükümetten daha vasıfsız ve vasat mı?! Tam da bu düşünceden dolayı bu haldeyiz sanırım. Bunlardan daha vasıfsız nasıl olunabilir ki yav.
Eskiden belki ama şu an net nasıl olunabilir ben de anlamıyorum.

Mahir Ünal en yetkili adamlardan biri, benim için kıstas o zira

Avrupa da asgari ücretli çalışanlar bir maaşla 4 tane son çıkan iphone alıyorlarmış doğru mu ya bu

Öyleyse gel de kahrolma gençliğimiz soldu gitti ikinci el kullanmaktan

Hazinedeki paranın temel kaynağı vergiler. Eğer gıda fiyatlarını karşılamaya kalkarlarsa gideri dengelemek için vergileri daha da artırmak zorunda kalırlar. Her şartta para yine vatandaşın cebinden çıkacak. Artık hiçbir çıkışları yok bu durumdan. Yapabilecekleri tek şey 2023'te gidene kadar bütün güçleriyle ülkeyi soymaya devam edip seçimden sonra yurtdışına kaçmak.

Eskiden, Parfum, Alkol, Marka giyim getir derlerde bizimkinler.

Simdi, Dismacunu ve sampuan istiyorlar.

Zor geçinmeden kastın barınma, beslenme gibi temel ihtiyaçlar mı yoksa yaşadığı hayat standartını devam ettirmek mi?

Bence bu genelde karıştırılıyor.
Zor geçinmeden kastın barınma, beslenme gibi temel ihtiyaçlar mı yoksa yaşadığı hayat standartını devam ettirmek mi?

Yazdigim gibi aylik geliri yedi sekiz bin dolar olan bir aile anca geciniyor, emekli olduktan sonra cok daha dikkatli para harcasalar bile aylik giderlerini 5000 dolarin altina indirmeleri imkansiz gibi birsey. Ev sahibi degillerse Kaliforniya'da yasayamazlar, daha ucuz bir eyalete tasinmak zorundalar. Ev fiyatlari o kadar ucukki ailelerinden maddi yardim almayan genc bir ciftin ev alabilmesi cok cok zor. Alabilenlerin coguda 30 sene boyunca evin odemesini yapabilmek icin calisiyorlar. Genelde emekliliklerine yakin bir zamanda evlerinin borcu bitmis oluyor. Evlerini satip daha ucuz bir ev aliyorlar ve emekli olduktan sonraki masraflarini evden yaptiklari karla karsiliyorlar. Bu bahsettigim kesim orta kesim tabi. Bunun disinda cok zengin olan bir kesimde var.

Eskiden belki ama şu an net nasıl olunabilir ben de anlamıyorum.

Mahir Ünal en yetkili adamlardan biri, benim için kıstas o zira
Sadece m ünal değil ki adminim onun gibi bi sürü kişi var ve bunlar karar alıcı yetkili kişiler. M. Metiner denilen adam mesela yetkili organda. Al sana nebatinin kendisi. Atanan tüm bürokratlar, bakanlar vs. İnanılacak gibi değil.

Bence bunu yapamazlar daha doğrusu yaparlarsa mecbur vatandaşa dokunacak elektrik su gaz gibi şeyleri fahiş yeni vergi zamları yaparlar
Enflasyon namına yapabilecekleri tek şey kaldı bana göre seçime kadar akaryakittan aldıkları vergileri komple silmek çünkü yakıt fiyatları düşmediği sürece gıda dahil hicbirseyin fiyatı oynamaz bunuda yapacak zekaları varmı o da tartisilir

Yazdigim gibi aylik geliri yedi sekiz bin dolar olan bir aile anca geciniyor, emekli olduktan sonra cok daha dikkatli para harcasalar bile aylik giderlerini 5000 dolarin altina indirmeleri imkansiz gibi birsey. Ev sahibi degillerse Kaliforniya'da yasayamazlar, daha ucuz bir eyalete tasinmak zorundalar. Ev fiyatlari o kadar ucukki ailelerinden maddi yardim almayan genc bir ciftin ev alabilmesi cok cok zor. Alabilenlerin coguda 30 sene boyunca evin odemesini yapabilmek icin calisiyorlar. Genelde emekliliklerine yakin bir zamanda evlerinin borcu bitmis oluyor. Evlerini satip daha ucuz bir ev aliyorlar ve emekli olduktan sonraki masraflarini evden yaptiklari karla karsiliyorlar. Bu bahsettigim kesim orta kesim tabi. Bunun disinda cok zengin olan bir kesimde var.
Yanlış bilmiyorsam tecrübeli mühendis gelirleri 100 bin doları geçiyor ama orada değil mi? Tam state ayrımlarına hakim değilim gerçi alandan alana da değişir ama.

Amerika zor bir ülke zaten bu konularda kıstaslarda genel olarak kullanılmıyor insana da değer verilmediği için.

Bilen bilir Hollandada meshur bir giyim websitesi var. Herturlu fiyat araliginda mevcut. Tommy den tut, Ralph Lauren, H&M hepsi var.

Gel gelelim birkac senedir burasi Defacto LCWaikiki falan da satiyor. Tahmin edebildiğine gore sudan ucuza fiyatlara. Gecende bir kazak almistim 8 euroya Defactodan. Üzerinde Made in Türkiye falan yaziyor.

Bu ayni kazagi sonra merakimdan Turk sitelerinden buldum ve fiyati dudak ucuklatti. Turkiyede uretilen bir mal nasil orada okadar fahiş fiyattan satilirken burada bukadar ucuz olabiliyor anlayamıyorum usta.

Sadece m ünal değil ki adminim onun gibi bi sürü kişi var ve bunlar karar alıcı yetkili kişiler. M. Metiner denilen adam mesela yetkili organda. Al sana nebatinin kendisi. Atanan tüm bürokratlar, bakanlar vs. İnanılacak gibi değil.
Bakanlık teklifleri reddediliyor Ağbal olayından sonra bildiğim kadarıyla. Kimse bakan vs. olmak istemiyor.

Nebati bakalım ne zaman görevden affını ister

Geri
Üst Alt