pahalılığın artık sabredilemez noktaya gelmesi

Madem pahalı güneş kremi almayın kardeşim. Mecbur musunuz?

Kola sürün, yanarsanız sonra yoğurt sürün.

geri donus yapan var mi bu zamanda? Eger orada gecim icin calismayi gerektirecek bir durumunuz yoksa olabilir tabi yoksa gidip calisacaksaniz neden gidesin? Zaten Hollanda'da daha iyi geciniyoruz dememismiydin gecenlerde?
Benim bildigim geri donus yapan turk ailerinin hepsi geri geldi Hollandaya. yani giden cogu pisman olup geri donuyor

2-3 hafta önce bir ayakkabı bulmuştum 1200 lira civarındaydı. Dedim ki biraz bekleyeyim bunlar ara ara %25 indirim kampanyası yapıyor, onu denk getirir alırız. Ayakkabı 1550 liraya çıkmış. Geçen her saniye ülkede bir şeylere zam geliyor. Hiçbir şey sabit fiyat kalmıyor.

Hesaplarıma göre 2026 yılında donebilirsiniz Motz İnşallah düzelmeye başlayacak herşey..

geri donus yapan var mi bu zamanda? Eger orada gecim icin calismayi gerektirecek bir durumunuz yoksa olabilir tabi yoksa gidip calisacaksaniz neden gidesin? Zaten Hollanda'da daha iyi geciniyoruz dememismiydin gecenlerde?

bu zamana kadar kazandıklarınızla ömürlük yaşayabilirsiniz burda yaw. rakamlar korkutmasın. /17 olarak bakın siz konuya.

Gitmek istemistik aslinda, butun birikimlerle geri donup kucuk koy hayatina, devam etmek istemistik.

@Murat Yanut abiye danismistim, rakamlarla ama o bile devlet bankalar bile guvende degil demisti, ve oradan sogudum.

Kesinlikle yanlis anlasilmasin ama geri donersek ayda 70-100K gelir var Faizle birlikte, arti is emeklilik/ yatirimlar. Ama bu kaosun icine tavsiye etmedi cogu kisi.

Mesela 3-4 sene iyi yasarsin diyorlar, ve bir bakmisin aldin aylik faiz 10.000 lere dusuyor.

Riskli yani, ve Hollanda'da sikayet etcek durumumuz hic yok.

Bu sene insanlar nasıl tatil yapacak merak ediyorum ,yıldızlı otelleri tatil koylerini geçtim günü birlik yapmanın maliyeti bile min.3katina çıktı ki İzmir'de yaşadığımız halde böyle durum

Bu sene insanlar nasıl tatil yapacak merak ediyorum ,yıldızlı otelleri tatil koylerini geçtim günü birlik yapmanın maliyeti bile min.3katina çıktı ki İzmir'de yaşadığımız halde böyle durum
ozaman ya ben bu isden anlamiyorum yada ilginc olaylar oluyor. Turkiye de tatildeyken heryer tiklim tiklim dolu. cafe, restoranlar, sokaklar... nasil oluyor ?

ozaman ya ben bu isden anlamiyorum yada ilginc olaylar oluyor. Turkiye de tatildeyken heryer tiklim tiklim dolu. cafe, restoranlar, sokaklar... nasil oluyor ?
Benim kastettigim yaz tatiliydi fakat dediğin sorunun cevabı da basit insanlar borclaniyor nakit para dönmüyor piyasada herkes kredi kartına abaniyor eskisi gibi çokta harcamiyorlar özellikle kısıtlı parası olanlar kahve içmiyor çay içiyor rakı içmiyor bira içiyor yada lux kebabciya gitmiyor daha sade bir pidecide yiyor birde tabi bu düzende milli gelirin kaymağını yiyen yüzde 20lik Uber zengin kesim var onlar parayı kontrolsuzce haracayabiliyor ama onun dışında her bir yurttaş iscide memurda kırk defa hesap ediyor ,birde şu var neymiş efendim dışarı cikmasinlar para biriktirsinler para biriktirmeyle bu ülkede bırak ev almayı boktan bir araba bile alamazsın artık insanlarda bunu bildiği için haftada bir çocuğuyla ailesiyle çıkıyor gezmeye çalışıyor ve çoğunlukla da nakit parayla değil kredi kartıyla.

az önce farkettim ki ben pahalılığa değil bu ülkenin insanına katlanamıyorum aslında

bedava olsa bile 85 milyonun 75iyle yaşamam elimden gelse
Doğru bizim insanimiz kadar üçkağitcisi zor bulunur.Son zamanlarda özellikle düşünüyorum,güya ülkenin %98i müslüman bana göre gerçeği %5felandir.Üstüne milyonlarca ückagitci bencil insan var bunlardan kurtulamadiktan sonra isterse 1 dolar 1 tl olsun farketmiyor.

tatil kredisi diye bir şey çıkardı devlet ya daha da konusmaya gerek yok herhalde. 1 hafta tatil 2 sene geri ödeme. insanların zorunlu sosyallesmelerini lüks olarak görmemek gerek. temel ihtiyaçtır bunlar, ülkedeki çoğu insan kredi kartıyla diğer kartı temizliyor. doldur bosalt ile devam eden bir süreklilik bu. ne zaman patlarsa artık. kıyas yapılacaksa illa, insanların 10 sene önce nerelerde ne kadar para harcayabildiğine, düşünme tarzlarına bakılsın. bunlar gercek veridir sokaktaki kalabalık değil.

zengin hala zengin bu arada hatta biraz kafası çalışıyorsa servetine servet katmıstır muhtemelen. bahsettiğim orta sınıf ve aşağısı için geçerli. asıl fakirleşen onlar çünkü.

tatil kredisi diye bir şey çıkardı devlet ya daha da konusmaya gerek yok herhalde. 1 hafta tatil 2 sene geri ödeme. insanların zorunlu sosyallesmelerini lüks olarak görmemek gerek. temel ihtiyaçtır bunlar, ülkedeki çoğu insan kredi kartıyla diğer kartı temizliyor. doldur bosalt ile devam eden bir süreklilik bu. ne zaman patlarsa artık. kıyas yapılacaksa illa, insanların 10 sene önce nerelerde ne kadar para harcayabildiğine, düşünme tarzlarına bakılsın. bunlar gercek veridir sokaktaki kalabalık değil.

zengin hala zengin bu arada hatta biraz kafası çalışıyorsa servetine servet katmıstır muhtemelen. bahsettiğim orta sınıf ve aşağısı için geçerli. asıl fakirleşen onlar çünkü.
Orta sınıf kalmadı ki artık. Ya zenginsin ya da dümdüz fakir.

Allah yardimciniz olsun. ne desem fayda etmez. Biz gurbetciler bu konuda agzimizi acmaya hakimiz yok. Yok efendim avrupada eski avrupa degil yok hersey pahali bilmem ne. Burda calisan rahat. hersey pahali olsa bile gecinebiliyoruz. Turkiye ile kesinlikle kiyaslayamazsin. Turkiye cennet diyen gurbeci de bencildir ve sadece kendini dusen bir soytaridir.

Napsın adam gidiyo bir Cafeye 2 cay iciyo 3.5 selfie cekiyo bizim gibi yurtdışında yaşıyanlarda türkiyede millet cafeden avm den cıkmıyo sanıyo

Geri
Üst Alt