parfüm önerileri

50ml -100ml arası küçücük şişelere çuval çuval para vermek bana saçma geliyor nedense.

Şöyle maksimum 50€'ya güzel yaz kokuları var mı. Böyle yaz ayları için hafif ama kalıcı kokusu olan.

Bir arkadaş Jil Sander Sun mı ne önermişti geçen, ama hiç bilmiyorum daha denemedim bile.

invictus aqua

Suat abi net olarak bu forumda parfümden en cok anlayan üye sensin :D Tskler abi bakarim firsat bulursam

Imagination, Naxos ve Versace Eros bu 3 parfümü kullaniyorum su an icin digerlerini tükettim ama Naxos da bitmek üzere :D
est. maksat muhabbet olsun.kendimce bir seyler karalamaya calisiyorum . oylesine bi kullaniciyim.
kronolojik olarak, koku konusu yillardir ozen gosterdigim ,
ilk baslarda -filmler de vs gordugum sise tasarimlari dolayli ilgimi cekmisti -hobi bazli ,,,, sonrasinda bir iki,uc urun derken rutine baglayip gunluk kullandigim ihtiyaclar arasina katildi. yillar gectikce ,yas aldikca buna dair kitaplar, makaleler de bir suru okumuslugum oldu elbette . halen de okurum. kimi zaman anektodsal olarak da muhabbet arasi deginirim bildiklerim cercevesinde. koku konusu genis bir havza. ilgi duydukca daha da eseliyorsun,yeni seyler ogrenme adina .

parfum filmi ve dizisi de ilginctir, bu baglam da onerebilirim.
film zaten kult de, netflix de yer alan dizi olani farkli bir yapimdi. episode isimleri bile dikkat cekici idi .

mugler'in kokusunu bulabilirsen mutlaka temin et. cok cok basarili bir urundur.

lv'yi konusmustuk. jack ustad saglam bir kreasyon sergilemis marka ozelinde.

versace nin eski kult kokularina asinayim. eros'u koklamadim. eros gibi dylan blue da -cok ovuluyor .

bu arada, yerli marka ust segment su sira bir kac temin ettim. cok cok basarili is cikarmislar. takdir ettim.

*dizaynir vs olarak *mont blanc urunlerin den siyah sise xplorer'i cok basrili buldum. 2 adet temin etmistim ilk ciktigi donem.<<<< >>>>
ust segment olmamasina ragmen - aventus'un bir tik ustu versatile'lik de .
daha enerjik buldum.

son olarak, naxos havasinda -ust segment- olarak olur da yeni bir sey bakarsan/en azindan magaza da denemeni tavsiye ettigim 4/4luk eser ;
ysl markasin dan tuxedo .

50ml -100ml arası küçücük şişelere çuval çuval para vermek bana saçma geliyor nedense.
bildigin uzere , bu da goreceli elbette sevgili can. kimi ihtiyac, kimi,hobi, kimi baska nedenler den para ayiriyor . kimisi de hic para ayirmam kolonya ,limon kullanirim daha iyi ,vs vb .

saygi duyarim.
Şöyle maksimum 50€'ya güzel yaz kokuları var mı. Böyle yaz ayları için hafif ama kalıcı kokusu olan.

Bir arkadaş Jil Sander Sun mı ne önermişti geçen, ama hiç bilmiyorum daha denemedim bile.

fiyat olayina bir yorum net getiremem malesef.
*jil'in kokulari marka dna'si gibi ,nazarim da- klas genel bir aura havzasi esintili .

bu bahsini ettigin *sun men 2002 cikisli idi yanilmiyorsam. kadin versiyonu 1989 cikislidir - alirken *karisiklik olmasin .

bir doneme damga vurmus kokudur.ozellikle 2000lerin baslari .
<- kokunun mimarlarindan (alain ile beraber) merhum *beatrice hanim daha 46 yasindayken 2010 da aramizdan ayrildi. -klas kokular ardina birakarak goc etti .

kendisi dolayli koleksiyonum da ozel yeri olan *guerlain l'instand edt nin de imzasi kendisine aittir. kult ,saygin bir kokudur albenisi de bir o kadar yuksek .

neutral gozle -sun men- neleri cagristiriyor tarafima ;

benzetme olarak ust segment den xerjoff *lira nin hafif*biskuvimsi havasini da tasiyor diyebilirim.
@Kolpa Kemal Kürek ,sevgili kemal, xerjoff da lira'yi da temin etmistim ,bir onceki mesajda yazmayi unutmusum.

tum bunlar goreceli elbette. kimine bu notalarin bazilari veya cogu daha farkli esinti sunuyordur. bu da cok dogal .

sun men.
kult elegant bir koku nazarimda. albenisi de yuksek.

saygi ve selamlar.

acqua di gio *absolu .
klasik aqua dna'sinin uzerine *odunsu ve *tatlimsi notalar eklenip ortaya cok guzel bir harmanlama cikmis. oldukca basarili buldum. benzer kokular ve markalar da sentetiklik one cikiyordu , bunda ise *dogallik oldukca hosuma giden nuans oldu . uretim den kalkti yanilmiyorsam.

velhasil - marka nin gio serisi icerisin de en hosuma gideni oldu.

Ne yalan söyleyeyim, teni kötü-ağır kokan bir insan zaten hiç olmadım ve ergenlik yıllarımda ne sıktığımı hatırlamamakla birlikte ,

17-18'li yaşlarımda AVON MESMERİZE kullanmaya başladım, gayet güzel geri dönüşler aldım, halen severim bu kokuyu, zaman zaman alır ve arada sıkarım, babam da kullanır hatta, yaz-kış ideal bir koku.

Sonra Givenchy Pi Edt kullanmaya başladım, yaklaşık 3 veya 4 şişe orijinal aldım fakat şu an şişesi 4 bin lira üstü.

TR şartlarında 1 şişe parfüme 3-5 bin lira ve üstü verebiliyorsan, 100 bin üstü filan kazanman lazım, ya da parfümeriye çalışman lazım başka hayatın olmadan.

D&P açık alıyorum, G1 diye geçiyor, muadili. Erkek-kadın herkes beğeniyor, orijinalinden imitasyonuna geçtikten sonra kötü yorum almadım, hatta daha fazla "bu hangi koku?" sorusu aldım.
Kalıcılığı da gayet iyi.
Mutluyuz.

@Kolpa Kemal G. Veren , @Hayri Cund , @Can BÜYÜK , @Oğuzhan Sesko , @Berat Ulucan , @Gökhan Aytepe ,
ve basliga katki yapan diger kiymetli renkdaslarin nezninde bir soru sorayim ,maca kadar offtopic takilma babinda ;

sizce, kohn'un kullandigi parfumun ismi ve modeli nedir .
->

sahsen, bir markaya cok benzettim. modeli de cikarmis olabilirim.tam emin degilim. tahminleri alalim . sonra tahminimi yazarim.

saygi ve selamlar

@Kolpa Kemal G. Veren , @Hayri Cund , @Can BÜYÜK , @Oğuzhan Sesko , @Berat Ulucan , @Gökhan Aytepe ,
ve basliga katki yapan diger kiymetli renkdaslarin nezninde bir soru sorayim ,maca kadar offtopic takilma babinda ;

->

sahsen, bir markaya cok benzettim. modeli de cikarmis olabilirim.tam emin degilim. tahminleri alalim . sonra tahminimi yazarim.

saygi ve selamlar
1719418508631.webp

Şu parfüm bence abi ama kendisinin değil kız arkadaşının parfümü

Burberry Her

->

saygi ve selamlar
Ekli dosyayı görüntüle 249735

Burberry Her
Evet Burberry doğru
Edit: Burberry her
Birkaç çeşidi var Classic, Weekend, touch vs. Hiçbiride güzel değil 🤓

Ekli dosyayı görüntüle 249735

Burberry Her

ivedi kiymetli geri donusun den dolayi tesekkur ediyorum sevgili kemal.

uzaktan ilk bakista burberry disinda , bi ihtimal *prada amber'i cagristirmisti sise bazli .
ancak, belirttigin marka -*burberry- ve modeli , nokta atisi olmus. tebrikler.

bu marka dan bahsetmisken,
burbery london alip bi yakinima hediye etmistim . kullanmadim ancak eskiler den brit'i hatirliyorum - classic .

almanya da *bu marka ve modeli populer kokular dan mi - bu da ayri soru isareti .

bildigim, hugo boss en cok tutulan koku idi bir donem avrupa genelinde.
sise satis sayisi *guiness'e girmisti o donem.

gecmiste dizaynir baglamin da italyan centilmen stili olarak dolce gabbana pour homme classic'i cok basarili buluyordum, bahar yaz .

*kadinlar da yanilmiyorsam *chloe bayagi revacta idi son yillarda . keza eskiden *dolce gabbana light blue bayagi revacta idi . light blue nun homme olani pek albenili degil kanimca . tum bunlar goreceli elbette.

saygi ve selamlar.

uzaktan ilk bakista burberry disinda , bi ihtimal *prada amber'i cagristirmisti sise bazli .

burbery london alip bi yakinima hediye etmistim . kullanmadim ancak eskiler den brit'i hatirliyorum - classic .

almanya da *bu marka ve modeli populer kokular dan mi - bu da ayri soru isareti .

gecmiste dizaynir baglamin da italyan centilmen stili olarak dolce gabbana pour homme classic'i cok basarili buluyordum, bahar yaz .

*kadinlar da yanilmiyorsam *chloe bayagi revacta idi son yillarda . keza eskiden *dolce gabbana light blue bayagi revacta idi . light blue nun homme olani pek albenili degil kanimca . tum bunlar goreceli elbette.

saygi ve selamlar.
Evet abi bir dönem önce Boss Bottled çok yaygındı burda şöyle:

Y Kusagi: Boss Bottled/Jean Paul Gaultier 2

Z Kusagi: Paco Rabanne / Le Male

Gen Alpha: Dior Sauvage

Su şekilde devam ettirebiliriz listeyi 😄

Evet abi bir dönem önce Boss Bottled çok yaygındı burda şöyle:

Y Kusagi: Boss Bottled/Jean Paul Gaultier 2

Z Kusagi: Paco Rabanne / Le Male

Gen Alpha: Dior Sauvage

Su şekilde devam ettirebiliriz listeyi 😄
bayagi detaylandirmisin, kalemine saglik .

eskiye gidersek ,

kanimca,
boss - marka olarak saygin bir marka genel anlamda...
kokularini da takdir ederim, kullanmasam da .

jpg nin le male nane vanilya kombosu havasi hosuma gitmisti -clubber ortamlarin da bolca denk gelirdim . maskulen bir tarafi olmamasi ,kokuyu unixes havzaya kaydirsa da, < - goreceli elbette -> ufak bir dokunusla (odunsu veya deri bazli baska bir kokuyla duble sekilde kullanim da istenen maskulenlik saglanabiliyordu) .

dedigin jpg 2 'ya bi turlu denk gelemedim. sold out durumu bir iki yerde karsima cikmisti. bayagi merak ettigim kokulardandi marka ozelinde.

paco nun ilk xs black olani pamuk sekeri havasi, meyveli sakiz havasi veriyordu denk geldigim cevrem de hissettigim de.
tahminim senin bahsettigin one million olsa gerek . ? .
portakal ve tatlimsi aromanin karisimi hos bir kokuydu, maskulen tarafi(bold deri,odunsu vs eklentisinden yoksun) eksik olsa da , sise tasarimi ve genel cekim gucu bezeli notalari ile saglam trend yapmisti ilk ciktigindan bugune.

dedigin gibi dior sauvage, chanel blue vs son cikis trendler oldular.

ancak, su bir gercek , eski kult, ikonik bir kac doneme damga vurmus classic kokular ayri bir saygiyi hak ediyor kanimca. halen de aranilir .

misal klas orj bir ornek, hatta bulabilirsen ozellikle tavsiye ederim ;
rochas moustache. mukemmel bir kokudur nazarimda ...
seksapeli ilk ciktigindan bugune degismeyen bir aura . - fazla klas .

<- ust segment de ysl den - > *tuxedo mevcut. ki, rochas'i bulamadigim da gecici almistim tuxedo . kanimca birebir ayni koku, rochas ucret olarak makul olani . velhasil ,moustache orj bir koku oldugundan referans olarak onerebilirim. sayet kullanmadiysan. tuxedo da *segment ozelinde cok klas, kaliteli bir kokudur. ayrica tavsiye ederim.

saygi ve selamlar

saygi ve selamlar.
Hugo Boss'un eski kalıcılığından eser yok. Ömrü hayatımda kullandığım en iyi parfümdü.

1719423862957.webp

Geri
Üst Alt