Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları | 26 Temmuz - 11 Ağustos

bu arada busenazın maçı 3 ağustos cumartesi günü. saati belli mi?

normalde kg sikleti olur boksta ama bu kız baya uzun rakibinden nasıl aynı kilodalar merak ettim. italyan kız 1.72m karşısındaki rahat 1.80 var. google ve olimpiyat 1.78m yazıyor

Olimpiyattaki işleyişi, kuralı bilmiyorum da gördüğüm kadarıyla boy/kilo farkıyla öyle göze batan bir şey yok. 1.05 ve 1.49 durdurup baktım, İtalyan da gayet uzun duruyor. Siklet olarak denkler.

Zaten kadına, erkeğe benzediği için yükleniliyor, trans olayı da gerçek değilmiş, kadın olarak doğduysa yarışmasında ne sakınca olabilir ki.

Olimpiyattaki işleyişi, kuralı bilmiyorum da gördüğüm kadarıyla boy/kilo farkıyla öyle göze batan bir şey yok. 1.05 ve 1.49 durdurup baktım, İtalyan da gayet uzun duruyor. Siklet olarak denkler.

Zaten kadına, erkeğe benzediği için yükleniliyor, trans olayı da gerçek değilmiş, kadın olarak doğduysa yarışmasında ne sakınca olabilir ki.
Sorun o değil ki. Kadın olarak doğmuş. Evet. Ama yüksek hormonal aktiviteler vücudunda bir anomali olduğunu söylüyor. Yüksek testosteron hormonu salgılayarak gücü, kuvveti, fiziki yapısı artık bir erkek ile eşdeğer.

Konu zaten trans olması değil. Onu kim söylüyor bilmiyorum. Öyle bir şey yok zaten.

Kadının vücudundaki anomali nedeni ile bu kategoride yarışmaması lazım. Zaten zamanında yarıştırmamışlardı. Ama sağolsun olimpiyatların açılış seromonisinden gördüğünüz üzere olimpiyatların Fransız delegeleri yarışmasına izin verdiler. Bir de Cezayir'in kendi sömürgeleri olması da var.

Tüm dünya işte buna karşı çıkıyor.

Bu arada İtalyan boksör %100 haklı. Eğer o maç devam etseydi çok ciddi sakatlık yaşayabilirdi. Kadının maç sonucu röportajını dinledim. Hayatımda bir kadından böyle bir yumruk demedim derken haklıydı. Çünkü bir erkek ile aynı güçte biri vurmuştu. Zaten hakem kararını beklerken antrenörüne bu adil değil demiş.

Busenaz olsun başka biri olsun umurumda değil. Bu bir erkek fizik gücü ile bir kadın fizik gücünün kapışması. O zaman niye kadınlar diye bir kategori var.

Üstelik bu ileride başka sorunlara da sebep olacak. Diğer ülkeler bu tarz intersex denilen sporcuları öne çıkaracak. O zaman kadınlar ve erkekler diye ayırmayalım yarışmaları. Karma olsun. İş ona doğru gidecek.

Bu yüzden İtalya başta olmak üzere herkes buna karşı çıkıyor. Ya böyle insanlar yarışmasın ya da yarışma hakları varsa onlara özel bir kategori kurulsun diye.

Hangi müsabaka ne zaman merak edenler için yaziyorum;

Google'a "olympics calendar" yazın ve çikan sonuclardan tarih, takım ve spor kataegorisinde merak ettiklerinizi secin.

2 agustos Türkiye yuzme gibi

Tüm Türkiye bir transeksüel yalanının arkasından gitti

Yazık

KralÜye Metenin de dediği gibi fazla testolu erkeksi kadın atlet muhabbeti yeni bişey değil

İnternetteki yabancı aşırı sağ tiplemeler uğraş olsun diye böyle şeyleri kaşıyor. Bizdekiler de eksik kalmıyalım diye ha hu yapıyor.

Erkekken kadın olup kadınlarla yarışan üçkağıtçılar ayrı bu tip kadınlar ayrı. Amerikada bi tane yüzücü vardı erkekken 500. olup kadınlarla yarışınca şampiyon olan. Onun gibi örneklerle başlıyan furya yanlış biçimde bu gibi olaylara sıçratılıp sanki bir ongoing adaletsizlik varmış gibi bir şiarla politize ediliyor

Vatandaşlarımıza noluyor onu çözemedim bu arada. Türk diye abuk subuk ülkelerden adamlar yarıştırılırken bişey yok ama fi tarihinden beri olan bişeye yalandan hau. Ki bunlar bizim ülkemizde abes karşılanan şeyler değildi. Şimdikinden 10 kat güzel zmnlarda tvde bülent ersoyla huysuz virjin olurdu her akşam. Kimsenin de aile yapısı bilmemnesi bozulmadı. Yalandan outrage yaratan yabancı internet tiplemelerinin harladığı lüzümsüz diyaloglardan ibaret.
Şu noktaya varabilmek için insanın kendi kararlarını düşünerek verebilmesi gerekiyor

Genelde ülkemizde insanlar nefes almadan bir kanıya varıyorlar

Kadının vücudundaki anomali nedeni ile bu kategoride yarışmaması lazım.
Bu mantıkla bazı basketçiler de hayvan gibi zıplıyor, haksızlık, bu kategoride yarışmaması lazım diye uzatılabilir bu mesele

Olmaz, bu kadın bir yerde mücadele edecek, genetik avantajı varsa var o zaman boyun eğeceksin rakibine. Bu ne böyle çirkef bir karalama kampanyası. Sanki hile yapmış hak gasp etmiş. Bam diye yumruğu indirip zırlatmış 1 cengaver var sadece ortada

Şu anda BMX Racing bakıyorum

Manyak spor

Bir çok sporda malesef Türkiye yok ...niye? Sporu yapan mı yok yoksa elemede kötü muyuz?

Bu mantıkla bazı basketçiler de hayvan gibi zıplıyor, haksızlık, bu kategoride yarışmaması lazım diye uzatılabilir bu mesele

Olmaz, bu kadın bir yerde mücadele edecek, genetik avantajı varsa var o zaman boyun eğeceksin rakibine. Bu ne böyle çirkef bir karalama kampanyası. Sanki hile yapmış hak gasp etmiş. Bam diye yumruğu indirip zırlatmış 1 cengaver var sadece ortada

Ama o iş öyle olmuyor işte. Phelps'in ayakları büyük dendi. Bolt'un bacakları uzun dendi. Jordan iyi zıplıyor dendi. Michael Johnson o koşu stili ile fark yarattı dendi. Örnek çok. Ama bu sporcuların hiçbirinin genetiğinde bir hata yoktu. Yukarıdaki sporcuların fiziksel özellikleri fark yarattı. Ama iş genetiğe girince işler değişiyor.

Bu kadın da işte o var. Genetiği bozuk maalesef. Kötü anlamda söylemiyorum ama öyle. Kadın doğuyor ama tüm yaşamı, büyümesini erkek olarak tamamlıyor. Doğum kadın ama fiziksel özellikler genetik anomali nedeni ile erkek. Tüm hormonları da ben erkeğim diyor.

İkisi çok farklı şeyler yani.

En doğrusu bu tarz insanlar için ayrı bir kategori oluşturulması.

Azerbaycan bugün 2. Altın madalyasını kazanmış. Bizimki ne zaman kimden gelecek acaba? Ya da gelecek mi?

Geri
Üst Alt