по руский добро пожаловать (Russian Topic)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bi kere samsunda rus pazarına gitmiştim abi

yok usta öyle yerlerde olmaz o iş ! mayıs ayının ortasında antalya kemerde günlüğü herşey ultra dahil kişi başı 100 lira civarı olan bi otelde bi kankanla gece 11 den sonra otel discosunda bedava herşey dahil alkolden başı donmus bikaç rusa dene ve olayı direk jezlong romantizmine donustur derim

yok usta öyle yerlerde olmaz o iş ! mayıs ayının ortasında antalya kemerde günlüğü herşey ultra dahil kişi başı 100 lira civarı olan bi otelde bi kankanla gece 11 den sonra otel discosunda bedava herşey dahil alkolden başı donmus bikaç rusa dene ve olayı direk jezlong romantizmine donustur derim

ohoo o şartlar altında kahveci eyüp abi bile kabul eder zaten :) Önemli olan parayı konusturmadan götürmek bence

ohoo o şartlar altında kahveci eyüp abi bile kabul eder zaten :) Önemli olan parayı konusturmadan götürmek bence

usta para harcamadan kadın goturme konusunda ayrı bi topic açılması gerekirki bu çok felsefi bi konuya dönme ihtimali olmakla birlikte bedava kız götürme diye bi olay bence yok paralı asker olmadığı sürecede parasızdır bence ! uzar bu konu

usta para harcamadan kadın goturme konusunda ayrı bi topic açılması gerekirki bu çok felsefi bi konuya dönme ihtimali olmakla birlikte bedava kız götürme diye bi olay bence yok paralı asker olmadığı sürecede parasızdır bence ! uzar bu konu

Eyvallah abi ilerleyen günlerde engin bilgilerinden yeni konularda faydalanmak isteriz. Ayrıca müsadenle Galatasaray sevdası nerden geliyor sormak istiyorum?

Eyvallah abi ilerleyen günlerde engin bilgilerinden yeni konularda faydalanmak isteriz. Ayrıca müsadenle Galatasaray sevdası nerden geliyor sormak istiyorum?

yok bi sevdam da bi düşmanlığımda ! ukraynada türkçe muhabbet döndürebileceğim insan nerdeyse yok ! tesadüfen gordüm burda futbol dışı muhabbette donüyo . dedim 2 kelam edelim .

yok bi sevdam da bi düşmanlığımda ! ukraynada türkçe muhabbet döndürebileceğim insan nerdeyse yok ! tesadüfen gordüm burda futbol dışı muhabbette donüyo . dedim 2 kelam edelim .

Sizin oralarda bizim takımın adı geçiyor mu peki, tanırlar mı severler mi bizi?

ben denk gelmedim ! yani ukrayna takımlarına karşı türk takımlarının şansı pek tutmasada galatasarayı ve beşiktaşı iyi biliyorlar

bjk bi ara her sene dinamo kievle maç yapmaya geliyordu ordan biliyorlar

Alex kardesimiz isi biliyor, daha önce de tebrik ettim kendisini. Cok iyi sarisin tercihler yapiyor gördügüm kadariyla. Yakinda Almanya dan Ukrayna yolculuguna cikabiliriz.

Rus pazarinda parayla oluyor o is (Samsun daki), Luna park in bahcesinde dolasiyorlar :DD

arkadaş burda mevzu başka yere kaymış ! :D ben konuyu tekrar toparlamak adına bikaç gerekli bilgi vereyim

rusça da türkçe okunuşları ile yazıcam

ben : ya

sen : ti

o : erkekse ON kız sa ANA

siz : vi

biz : mi

onlar : ani

şeklinde telaffuz edilir . rusçada cümle kurulurken türkçedeki gibi fiil sona gelir genelde

günlük konuşmalar

merhaba : privyet

nasılsın : kak dila ;

adın ne : kak tebya zavut

ne yapıyorsun : şto ti delayış

ne istiyorsun : şto ti hoçış

BURDA Bİ KAÇ NOT GİRMEK GEREKİRSE RUSÇADA SORU CÜMLELERİ SORARKEN İNGİLİZCEDEKİ WHAT KELİMESİ KONUMUNDA ŞTO : yani NE kelimesi ile başlanır

DİĞER BİR SORU BAŞLANGICI DA '' KAK '' olan NASIL sorusudur

mesela NASIL İSTİYORSUN demek istersen : KAK Tİ HOÇIŞ dersin .... mesela birşey istemiyorum dedi cevabende KAK HOÇIŞ nasıl istersen veya sen bilirsin anlamına gelir .... İŞTE BU NOKTADA RUSÇADA SÖYLEDİĞİN SÖZÜN SORU OLUP OLMADIĞINI VURGU BELİRLER ŞÖYLEKİ

sen istiyorsun derken Tİ HOÇIŞ dersin ama sen istiyormusun derken Tİ HOÇIŞ ın IŞ harflerine baskı yaparak ve yüz ifadenle soru olduğunu belli edersin ayrıca kelimelere bi soru eki eklenmez rusçada

da : evet

nyet : hayır

vazmojnA : olabilir

mojnA : olabilirmi ? ( ingilizcedeki CAN le aynı anlamı içerir )

mesela siz

birine beraber denize gideBİLİRMİYİZ ... SİZİNLE DENİZE GİTMEM MÜMKÜNMÜ derken

MOJNA S TABOY İDTİ NA MORİ dersiniz

fakat hadi yürü denize gidelim demek isterseniz kendinize özgüvenle

DAVAY PAYDYOM S TABOY NA MORi

dersiniz

ŞİMDİLİK BU KADAR

UFAK TEFEK GRAMER HATALARIM VARSA AFFOLA

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt