- 26 Kasım 2012
- 179.094
- 241.096
- 5.688

bu da renktasimiza yakisacaktir
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
O kadar sacmalamissin ki like vermeden gecemedim.Tartışma bitmiştir öyle mi?
Deniz Naki gibi bölücü bir adamı savunan Demir ACAR konuya dahil olur tartışma bitmez
Olayı sulandırmak ve dalga için Türk bayrağı asan refik AKKÜLAH konuya dahil olur tartışma bitmez.
İzlanda maçında 'ne diyor bu mallar Allah bilmem ne diyor' diye konyadaki seyirciyi eleştiren Yusuf ARSLAN konuya dahil olur tartışma bitmez
Hele forumun en gereksiz adamı Hayri CUND tartışmaya dahil olur tartışma bitmez.Bu Hayri Mili maçlarda rakibimiz tuttuğunu yazar sonrada bizi burda bir anda maganda yilan eder.Dünyanın bilmem neresinde bir ateist öldürülür bizim hayri hemen zıplar ama hergün bir Müslüman öldürüldüğünden bahsetmez.Bu adam için açık açık yazıyorum :Hayri sen bir oksijen israfısın
Daha en başında amacı belli ülkesine kin kusan Serkan SAKIZLI açık açık niyetini yazar tartışma bitmez.
Şu aşağıda yazdıklarıyla daha ne kadar kendini belli eder bir insan bilmem?
Sonra da tepki gösterince faşist, maganda, milliyetçi duyguları boş yere kabaran oluruz
Kendinize bakın!
Hümanistlik ayağına sakın yatmayın
O ülkede yaşamanın bir suç olduğunu söylemedim ben. Suç teşkil etmeyip etik olmayan birçok davranış vardır.
Ben ülkemi bırakıp gitmiyorum dediğim için faşist isem senin ülkeni terketmeni bende satılmışlık olarak tasvir edebilirim sanırım.
Sınırlar inceliyor hatta kalkıyor derken hala oradan ahkam kesiyorsun ab nin türkiyeye vize vermemek için attığı taklalarıda biraz araştır.AAA pardon yaaa araştırmana gerek yok haberleri seyredebilirsin benden sana tavsiye.
Ben ışıde silah gönderdiği için o bombaların tekrar kendisine döndüğü bir ülkede yaşıyorum ve bunu haber yapan cesur gazetecenin hapse atıldığı bir ülkede yaşıyorum.Yine üstüne basarak söylüyorum burada o bombolar senin kafan düşmüyor ve o ahsen tvnin cesur muhabiri bu bombalardan hiç bahsetmiyor
Senin buna kızmanı bekleyemem çünkü sen bu olayların dışında olup kendi kendine yorum yapan bir soytarısın.
Konuyu uzatmıycam en başta tartıştığımıza gelicem 3-5 türkün dayak yemesi zoruna gitmiş çünkü orada seni eziyorlar ve o ezilmişlik hissin ile istiyorsun ki keşke dayak yemeselermiş.
İstiyorsun ki adamın ağzını burnunu kırsalarmışta türkün gücünü dünya görseymiş ama olmamış be adem.
Seninde hakkini verdik adem simdide protein eksikliklerine falan girdin insanlar gerekli cevabi verdi ozgurun dedigi gibi ahsen tv muhabirini kendine kalkan etme acizligini gosterdigin anda bu konu kapandi aslinda hadi simdi cekilebilirsin.Bukadar irkcilik faschistlik yaptiktan sonra, bu ilk aldigin pozisyona nasil dönebilecegini düsünüyorsun ? Ben Türkiye´deki türklerin dövüsmeyi bilmedigini, fiziksel anlamda protein eksikliginden celimsiz kaldigini zaten geldigimden beri yaziyorum. Ermeni soykirim/katliamini da 70% oran ile soykirima daha yokin göen bir insanim.
Ben sane memlektinden kopmadigin icin faschist demiyorum. Ondan irkci demiyorum. Sen TC vatandasi olarak, etnik acidan mosaik olan bir devlette yasayan bir insansin. Senin bu ülkende, mosaik gibi yayilmis, her cesit etnik grup var. Senin bir etnik grubun, diger etnik grubun ülkesinde yasamasini asagalik bir durum olarak degerlendiriyorsun.
Yav o kadar saçma ki bir süre kilitlendim. Sonra son üç beş tartışmadan Adem'in mantığını çözmeye çalışıyorum. Adem bireysel olarak severim seni de uzun yazacağım farklı fikirlere ışık tutacağım diye biraz saçmaladığımızı da kabul edelim.
1) İlk tartışma ne hakkındaydı hatırlamıyorum ama Tayyip gene bir yerlerde rezil etmişti kendini.
Adem'in savı: Türk milletini temsil ediyor, ne yaparsa yapsın savunulmalı.
Karşı görüş: İyi yaptığı iyi, kötü yaptığı ayrı ayrı eleştiriye tabiidir. Kötü şeyler yapan insan, bizdendir diye savunulmaz.
Adem'in cevabı: Ama ABD'de şöyle yapıyor, Almanya'da teröre destek veriyor. Bunların hepsi böyle.
Karşı görüş: Konuyla ilgisiz. Hepsinin öyle yapıyor olması o şeyi doğru yapmaz. Fazlasını da yapıyor olsalar yanlış gene yanlıştır. Konu onlar olmadığı için onlar dillendirilmiyor. 1000 dolar çalan adam, öbürü 1 milyon dolar çaldı diye savunulamaz.
2) Ermeni olayları, ki burada esasen Adem ile benzer görüşelere sahibim ona rağmen Adem'in savını şöyle dillendirmeyi tercih etmişti.
Adem'in savı: Onlar önce kendilerine baksın, Fransa şunu yaptı, ABD bunu yaptı.
Bu muhabbete girmedim hoşlanmadığım bir konu olduğu için ama bunun manası "biz bir bok yedik, nasıl savunacağımızı şaşırdık" Aynı üstteki gibi bir kabullenişin ardından onlar daha kötü suçlaması.
3) Bu olay. Tamamen bölge esnafının çakallığı ile nam yapması ile mizahı bir konuya dönüşen olayı. TÜRK DÖVÜLDÜ DİYE SEVİNİYORSUNUZ. noktasına getirmek dediğim gibi büyük sığırlık. Sadece olay hatırlansın diye İrlandalı Turist ismi takılmış bir olayda, neden özellikle İrlandalı diye vurgulanıyor, neden gündem oldu muhabbetleri döndürmek gerçekten aşırı zorlama. İlk mesajda da dedim, belki yurt dışında yaşıyor diye sıradan bir yer sandı orayı ama çakallığı ve magandalığı ile nam salmış bir grubu savunmak için TÜRK ULAN şeklinde işi şova dökmek, aynı bire bir en üstteki muhabbet gibi SADECE BİZDEN DİYE saçma sapan argümanlar ile, Ahsen TV gibi suratına tükürülmeyecek adamları dahi kullanarak savunmaya çalışmak.
Yani baktığınız zaman hepsi, tüm tartışma tarzı konu mikro da makro da olsa aynı noktaya çıkıyor. Bir insan bizdense, aramızdansa ne yaparsa yapsın haklı görülmeli, dışarıdan olan, yabancı olan her zaman daha kötü olmalı. Buna, ya abi bakmak lazım, her konu kendi içindedir, iki taraf da haklı olabilir, iki taraf da haksız olabilir. Farklı şeyler olabilir şeklinde yanaşınca hemen YABANCI HAYRANISINIZ, BU EZİKLİK NİYE, MADEM TÜRKSÜN GÖSTER ÜRKSÜN gibi popülist sözcüklerle, sizin argümanınız yok sayılıyor.
Şimdi burada Türk üzerinden örnek verdim diye biri çıkıp TÜRK DİYİNCE HEMEN ATLADINIZ şeklinde boş milliyetçilik yapacak. Ben Türk olmaktan gurur duyuyorum. Ama sadece Türk diye çakal çukalı savunacak değilim. Doğru olan doğrudur, yanlış olan yanlıştır. Bir insan aynı anda hem doğru hem yanlış da olabilir.
Seninde hakkini verdik adem simdide protein eksikliklerine falan girdin insanlar gerekli cevabi verdi ozgurun dedigi gibi ahsen tv muhabirini kendine kalkan etme acizligini gosterdigin anda bu konu kapandi aslinda hadi simdi cekilebilirsin.
Irlandali Boksör olayi da Milletimizin asaglik kompleksini ortaya koyuyor. 110 Kiloluk, boks ile cok da fazla alakali olmayan bir adamin, ortalama 70-75 kiloluk 4-5 kisi ile karistigi kavgayi, Irlandali Boksör tüm Aksaray esnafini dövdü diye verdiler günler... iki üc kisi ayirmaya calisiyor, digerleri de izliyor olayi. Bir cok Türk´de bunun hazini yasadi, artik nedense. Hadi misal milliyetci bir yunani anlayabilirim, de bir Türk bundan nasil bir haz duyabilir ?
Cok da kötü niyeti bir olay olsa, orada toplu halde ya linc, yada cok pis/tenha adamlar olsa, barsagina bir bicagi vurup götürmüslerdi adami.
Ersin'i saymıyorum onu geç.
Tamamen geyik odaklı bir konuyu, NEDEN İRLANDALI, NEDEN TÜRK DÖVÜYOR DİYE SEVİNİLDİ, KOMPLEKS YÜZÜNDEN gibi sorularda manasız bir tavırlaşma haline sokmuşsun. Şimdi de ben sadece meseleyi iki taraftan da dinlemek gerekiyor dedim diyorsun.
Diğer tüüm yazdıklarında da aynı şeyi yapmışsın da tek tek kasmayacağım. Yok ben demedim, ben sadece şunu dedim diyerek tamam başka yerlere çekmişsin.
Diyorsun ki meseleyi iki taraftan dinlemek lazım. Çok güzel. Sonra ben dinledim o olay öyle değilmiş diye Türkiye'de tamamen mizah unsuru olarak kabul gören, koca bir tiyatrodan ibaret olan herifin tekini kaynak göstermişsin.
Tamam hadi o tiyatrocu eleman dünyanın en güvenilir kaynağı, tamam İrlandalı adam şerefsiz. Burada gene mevzu ulan esnaf haybeye sopa yemiş noktasına bağlanır kapanır. Yok tam dayak yememişler, az yemişler, Türk diye kompleks yaptınız, Yunan sevinir, Türk nasıl sevinir gibi TAMAMEN KOMİK noktalara sen çekmişsin.
Dediğim gibi tek başına durduk yerde, Türk-kompleks-yabancı hayranlığı-İrlanda muhabbeti başlatıp. Sonra da sanki bu muhabbetle hiç bağın yokmuş gibi, ben sadece olayı iyi anlamak gerek dedim diyorsun.
Hayır maalesef sen olayı sadece çok dandik seviyede bir millyetçilik noktasına çekmeye çalışmış, dalga konusu olunca kıvırmışsın.
Benim söylediğim tüm kelimeleri ile senin sarf ettiğin bütün kelimeler arasında bir tane bile ilişki yok.
Ben diyorum ki durduk yerde ortaya komik bir tartışma atmış sonra ben öyle bir şey demedim, ben bunun karşısındayım diyerek aradan çekilmişsin. Tamamen ortada olan mesajını inkar eder konumdasın. Bu şekilde aptal yerine koyma çabanı vurguladım. Sen gene fransız devriminden, orta çağda tarıma kadar gitmişsin.
Ülkenin siyaseti ile konunun bir ilgisi yok çünkü. Milletin eğlendiği geyik bir videoya "bir takım dış mihrakların üstümüze oynadığı oyunlar ve Türk halkının kompleksleri" temalı bir mesaj atarak tartışma açman komik. O mantığa göre tüm komik videoları dizip içinde Türk'lerin kötü duruma düştüklerini ayıklamamız lazım. Türk'ün kötü duruma düştüğü videoyu nasıl seversiniz çünkü yabancı hayranısınız demişsin. Ben burada çıkarım yapmıyorum senin yazdığın bire bir bu.
Ülkeye düşman gözüyle bakmaya, belli bir kesime nefret duymayla falan ne ilgisi var bunun. Oradaki esnafa çakal dedik diye mi? Öyleler çünkü. Ha adam tutup öldürmedi ya, iki tane havaya yumruk sallamış adam düşmüş falan, ciddi bir durum değil yani. Bunu dramatize etmek manasız.
İşte tam da bu noktadan bir tartışmayı sen başlatmışsın. Sonra da ben yapmadım demişsin.
O zaman biz de verelim like ı yazdığın saçmalıklara.O kadar sacmalamissin ki like vermeden gecemedim.
Hic durmaO zaman biz de verelim like ı yazdığın saçmalıklara.