Yav o kadar saçma ki bir süre kilitlendim. Sonra son üç beş tartışmadan Adem'in mantığını çözmeye çalışıyorum. Adem bireysel olarak severim seni de uzun yazacağım farklı fikirlere ışık tutacağım diye biraz saçmaladığımızı da kabul edelim.
1) İlk tartışma ne hakkındaydı hatırlamıyorum ama Tayyip gene bir yerlerde rezil etmişti kendini.
Adem'in savı: Türk milletini temsil ediyor, ne yaparsa yapsın savunulmalı.
Karşı görüş: İyi yaptığı iyi, kötü yaptığı ayrı ayrı eleştiriye tabiidir. Kötü şeyler yapan insan, bizdendir diye savunulmaz.
Adem'in cevabı: Ama ABD'de şöyle yapıyor, Almanya'da teröre destek veriyor. Bunların hepsi böyle.
Karşı görüş: Konuyla ilgisiz. Hepsinin öyle yapıyor olması o şeyi doğru yapmaz. Fazlasını da yapıyor olsalar yanlış gene yanlıştır. Konu onlar olmadığı için onlar dillendirilmiyor. 1000 dolar çalan adam, öbürü 1 milyon dolar çaldı diye savunulamaz.
2) Ermeni olayları, ki burada esasen Adem ile benzer görüşelere sahibim ona rağmen Adem'in savını şöyle dillendirmeyi tercih etmişti.
Adem'in savı: Onlar önce kendilerine baksın, Fransa şunu yaptı, ABD bunu yaptı.
Bu muhabbete girmedim hoşlanmadığım bir konu olduğu için ama bunun manası "biz bir bok yedik, nasıl savunacağımızı şaşırdık" Aynı üstteki gibi bir kabullenişin ardından onlar daha kötü suçlaması.
3) Bu olay. Tamamen bölge esnafının çakallığı ile nam yapması ile mizahı bir konuya dönüşen olayı. TÜRK DÖVÜLDÜ DİYE SEVİNİYORSUNUZ. noktasına getirmek dediğim gibi büyük sığırlık. Sadece olay hatırlansın diye İrlandalı Turist ismi takılmış bir olayda, neden özellikle İrlandalı diye vurgulanıyor, neden gündem oldu muhabbetleri döndürmek gerçekten aşırı zorlama. İlk mesajda da dedim, belki yurt dışında yaşıyor diye sıradan bir yer sandı orayı ama çakallığı ve magandalığı ile nam salmış bir grubu savunmak için TÜRK ULAN şeklinde işi şova dökmek, aynı bire bir en üstteki muhabbet gibi SADECE BİZDEN DİYE saçma sapan argümanlar ile, Ahsen TV gibi suratına tükürülmeyecek adamları dahi kullanarak savunmaya çalışmak.
Yani baktığınız zaman hepsi, tüm tartışma tarzı konu mikro da makro da olsa aynı noktaya çıkıyor. Bir insan bizdense, aramızdansa ne yaparsa yapsın haklı görülmeli, dışarıdan olan, yabancı olan her zaman daha kötü olmalı. Buna, ya abi bakmak lazım, her konu kendi içindedir, iki taraf da haklı olabilir, iki taraf da haksız olabilir. Farklı şeyler olabilir şeklinde yanaşınca hemen YABANCI HAYRANISINIZ, BU EZİKLİK NİYE, MADEM TÜRKSÜN GÖSTER ÜRKSÜN gibi popülist sözcüklerle, sizin argümanınız yok sayılıyor.
Şimdi burada Türk üzerinden örnek verdim diye biri çıkıp TÜRK DİYİNCE HEMEN ATLADINIZ şeklinde boş milliyetçilik yapacak. Ben Türk olmaktan gurur duyuyorum. Ama sadece Türk diye çakal çukalı savunacak değilim. Doğru olan doğrudur, yanlış olan yanlıştır. Bir insan aynı anda hem doğru hem yanlış da olabilir.