Prandelli: ''Defansı yerlilerden oluşturma fikri değerli''

Melih Akan

Berlin Panteri
KADIKÖY’E GİDİYORUZ ÇÜNKÜ KAZANACAĞIZ

KORKU NEDİR BİLMEM. FENERBAHÇE’Yİ YENECEĞİMİZİ BİLEREK ONLARIN STADINA GİDECEĞİZ

İki rakibimiz var. F.Bahçe taktiksel olarak güçlü. Beşiktaş ise ne yapması gerektiğini biliyor.

Türkiye’ye para için gelmedim. Başkan, “Kazanmak istiyorum” dedi ve teklifini kabul ettim.

Futbolla yaşayan bir ülke burası. Saygı ve sevgi görüyorum. Motivasyonu yüksek bir teknik adamım.

- Kadıköy’de Galatasaray tam 15 yıldır Fenerbahçe önünde kazanamıyor. Bir çok hoca oradan boynu bükük ayrıldı. Sizi o maç korkutuyor mu?

- Hiçbir zaman korku duymam. Rakibime karşı sadece saygı duyarım. Kadıköy’e kazanacağımızı bilerek gideceğiz. Büyük futbolcuların baskıları kaldırıp işlerini çok daha iyi yapması gerekir. Fenerbahçe deplasmanı geldiğinde oraya 3 puan için gideceğiz.

- Şampiyonluk yarışı nasıl geçer?

- İki rakibimiz var. Fenerbahçe ve Beşiktaş. Fenerbahçe güçlü bir takım. Şampiyon. Taktiksel olarak iyiler. Beşiktaş, sahada ne yapmaları gerektiğini bilen bir oyuncu grubuna sahip. İyi çalışmışlar. Ayrıca saha içinde fikir ve geometriye de sahipler. Ne zaman ne yapacağını bilen bir ekip var Bilic’in elinde. Beşiktaş’ın da yarışta çok önemsiyoruz.

BÜYÜK HEDEF İÇİN SAVAŞACAĞIZ

- Zirve mücadelesindeki şansınız nedir?

- Biz şampiyonluk istiyoruz. Amacımız 4. yıldız. Sonuna kadar savaşmamız gerekiyor bu büyük hedef için. Son maçın, son dakikasına kadar bunun için mücadele edeceğiz.

- Melo’nun siz geldikten sonraki sakinliği dikkat çekiyor. Bunda payınız nedir?

- Sadece Melo ile değil, tüm futbolcularım ile bu konuda sohbet ediyorum. Ayrıca onları da tek tek dinliyorum. Melo ile de sık sık konuşup, kendisiyle düşüncelerimi paylaşıyorum.

- Muslera için ne diyeceksiniz?

- Bizim önemli bir parçamız. Barcelona ya da Real Madrid kalesini rahatlıkla korur.

MUSTAFA DENİZLİ HAKLI

Prandelli, “Denizli’nin savunmayı yerlilerden kurup, hücumda yabancıları oynatmamız yönündeki yorumuna katılıyorum” diye konuştu.

* TÜRKİYE’de 3 Büyük takımı da şampiyon yapan Mustafa Denizli, Galatasaray için “Savunmayı yerli oyunculardan kurup, hücumda yabancılarını kullanmalılar” yorumunu yaptı. Katılıyor musunuz?

- Ben Sayın Denizli’nin haklı olduğunu düşünüyorum. Bu gerçekten güzel bir fikir. Biz zaten farklı fikirler üzerinde duruyor ve oynuyoruz. Örneğin bir diskalifiye hemen oyunu değiştirmeme yol açabilir. Beni buna mecbur bırakabilir. O durumda da önlemi bu şekilde almak, doğru olacaktır.

Defans 4’lü olacak

* Nasıl bir Galatasaray takımı oluşturmak istiyorsunuz?

- Defans bloğu hep 4’lü olacak, orta saha ve hücum rakibe göre değişecek. Bu sezon Galatasaray’ın karakter olarak gelişme göstereceği bir sezon olacak. Oyun olarak da büyük yükseliş göstereceği bir yıl olmasını bekliyorum. Orta saha ve forvet hem rakibimize hem de taktiksel anlayışımıza göre değişim gösterebilir. Taktiksel olarak da değişken ve hazır olmamız gerekiyor.

Şimdi takımı tamamladık

“Üç futbolcu da, biz onlara ‘Gelir misiniz’ dediğimizde tereddütsüz şekilde geldi. Bu benim için çok önemliydi.”

* BAŞKAN Ünal Aysal, istediğiniz 3 transferi de gerçekleştirdi. Neden bu 3 oyuncuyu tercih ettiniz?

- Şimdi bu transferler bizim için çok iyi oldu. Takımı tamamladık. Tarık gibi sağ ve sol bekte oynayabilen bir futbolcuya ihtiyacımız vardı. Dzemaili de tam aradığımız orta saha özelliklerine sahip olan bir futbolcu... Pandev ise yılların şampiyonu... Hep şampiyonluğa oynayan takımlarda oynadı.

Tereddüt etmediler

- Bu futbolcuların 3’ü de Galatasaray’a gelebilmek için çabaladılar. Galatasaray’a gelmeyi çok istediler. Başka futbolcular ile de konuştuğumuzda bu 3 oyuncu çok istekliydi. Bu benim için önemliydi.

* Aldığınız 3 ismi diğer adaylardan farklı kılan nokta neydi?

- Onlara “Gelir misiniz” diye sorduğumuzda, tereddüt etmeden geldiler. Başka oyunculara sorduğumuzda onlar tedirgindi. Dzemaili, derinliği görür ve çok iyi şut çeker. Pandev, bloklar arası ve forvet arkasında oynar. Ancak biz Dzemaili’yi Melo’ya alternatif olsun diye almadık. Birlikte oynayıp ilerleyecekler.

türkiye ligine göre veysel semih hakan tarık 4lüsü bile üst düzey zaten önemli olan ileri taraf

O zaman mümkün oldukca Chedjou'yu kesecek sanirim.

Muslera - Melo - Dzemaili - Sneijder - Pandev (Yedekler: Chedjou, Telles, Bruma).

Fena olmaz bence. Tek sikinti Chedjou/Semih ikilisi son günlerde iyi bir cizgi cizmesi. Neyse, lig'in genelinde Semih/Zan/Balta götürür sanirim.

Muslera

Veysel Hakan Semih Tarik

Dzemaili Melo

Pandev Sneijder Olcan

Burak

Defans bölgesi degisken olur. Tarik Zan Semih Hakan da olur mesela. Burak'a katlanacagiz artik, ama Pandev orda destekci olur. Iyi oldu gelmesi. Kagit üstünde cok güzel duruyor, umarim basari da beraberinde gelir.

melo ve cemali birlikte oynatacagım diyor

defansı yerli yapacagım diyor,nasıl olcak bi bakalım

kalede nando ortada melo cemal önlerinde sino ve pandev

bruma ched ve telles kesik yiyecek belli ki

Zaman zaman Muslera da oturabilir zayıf takımlara karşı.

N5

yıllardır kadıköye yenmek için gidiyoruz

bence beraberlik almak için gitsek kazanırız

yani full savunma yap sonra vur zaten ihtiyar takım

Selçuk'u mu kesecek Olcan'ı mı?

Muslera

Veysel Semih Hakan Tarık

Melo

Dzemaili Selçuk

Pandev Sneijder

Burak

veya

Muslera

Veysel Semih Hakan Tarık

Dzemaili Melo

Pandev Sneijder Olcan

Burak

bursa maçındaki gibi oynayacaksak bekler ofansif olmalı ozaman telles tarık oynayabilir

1.

...Veysel(Hamit)....Hakan...Semih....Tarık......

2.

....Tarık.....Koray.....Semih....Hakan......

Tamda formdayken, Chedjou'ya yazık olacak :(

beyler korayı unutmuşuz sene başı herkesin çok şey beklediği korayı ilk11 yazan görmedim hep balta :)

3m euro alan bastonlu selçuk'u kesmezler muhtemelen kanadın biri keserler dzemaili melo selçuk 3lüsü yaparlar illaki salça olmak zorunda burak selçuk ikilisi sol kanada sneijderi yıkarlar sağa olcanı koyarlar ileride QRAL

bursa maçındaki gibi oynayacaksak bekler ofansif olmalı ozaman telles tarık oynayabilir

telles yerine olcanı adapte etmeliyiz hucum olarak olcan çok daha iyi zaten defansıda ikisininde iyi değil ama olcan yerli onu orda oynatabilirse takım çok rahatlar.

-----------------------------------------Muslera---------------------------------------

Tarık--------------------Semih-----------------------Hakan--------------------Olcan

Lig kalitesinin üstünde bir defans olur

pandev yedek oturur çoğu maçta bruma oynamalı ve hocada oynatır büyük ihtimal

Ozaman 11 soyle olabilir:

--------------Muslera------------

Veys-----Semih--Balta-----Tarik

-----Dzema---Melo---Selcuk/Olcan

-----------------Sneijder----------------

----------Burak--------Pandev/Bruma--

4-3-1-2 gecen Bursa macinda oldugu gibi.

Selcuk a kaydimi simdi :D

hic sanmiyorum ya..

3m euro alan bastonlu selçuk'u kesmezler muhtemelen kanadın biri keserler dzemaili melo selçuk 3lüsü yaparlar illaki salça olmak zorunda burak selçuk ikilisi sol kanada sneijderi yıkarlar sağa olcanı koyarlar ileride QRAL

Takımın menfaati icin kesmek zorunda. Su an Furkan'ın dahi Selcuk'tan daha fazla verim verecegini düsünüyorum.

Selcuk 2 senedir kötü oynarken kimse adamı yedeğe cekemediği icin hala daha kendine gelemedi. Yani ben her sekil bu takımda ilk 11 oynarım diye düsündügünden gevşeme yaşıyor.

Selcuk'u tekrar kazanmak bence yedeğe cekmekten geciyor. Hırs yapıp eski günlerine dönsün.

--------Muslera--------

Veysel-Semih-Hakan-Tarık

------Melo---Dzemaili----

----------Selçuk--------

Pandev ---------Sneijder

----------Burak--------

İç saha maçlarında buna yakın bir kadro ile maçlara çıkacağımızı düşünüyorum. Bruma, Olcan, Yasin gibi oyuncular hamle oyuncuları olacak 2. yarı infaz timi gibi bir oluşum yapacaklar.

Dzemaili’yi Melo’ya alternatif olsun diye almadık. Birlikte oynayıp ilerleyecekler...

bu yorumdan selçuk'a kulübe yolu gözükebiliri çıkartabilir miyiz ?

Bruma cok genc bir oyuncu. Sonradan oyuna girme sansi da var. Onu daha akilli ve sabirli sekilde gelistirmek gerekiyor.

Bu sene 4.yildiz sezonu. Tecrübeye ihtiyacimiz olacak. Tercih yapacak olursam, Pandev derim.

Geri
Üst Alt