- 10 Nisan 2013
- 58.947
- 42.346
- 3.943
Yazının tamamını okudum çok güzel bir yazı olmuş.Ayrıca soranlar için kısa bir özet geçecek olursam Mancini kral adamdı bunun nasıl olduğunu burda da anlatmış az çok.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Hayir Rijkaard iyi bir hoca degildi ama iyi bir mentordu. Olan bir takima gelmis olsa basarili olabilirdi belki.
Yalniz yazi durumu cok guzel anlatiyor. Terim figuru bizi hep Turk futbolcularin kral oldugu bir sisteme itti. O yokken ve Turk oyuncular baskinken yabanci oyuncularla basariyi pek saglayamadik.
Kisacasi takim bir an once bu tip adamlardan temizlenmeli her ne kadar yerli sikintisinin oldugu bir ortamda olsak bile.
Sneijder gibi bir adamin aldigi maasi cok gorup gotunu kaldirmaktan aciz adamlar da gidebilir.
$
Zaten savunulan bir fikirden ziyade durum yazisi bu. Nihayetinde bir fikri savunmak olmayabilir amac ama yonetimin su anki tavrini elestirdigini soyleyebiliriz.
Keza yerlileri savunan kafatasci arkadaslar da ibret alabilir. Bu arada bence senin yorumun da elestiri acinla ayni zira bir cozum yok.
$
Kusra bakma hacım yani yazıda Terim nefretinden karalamasından başka bişey yok hatta olay finalde öyle biyere gitmişki abiciliği Terim getirmiş olmuş sonunda 96da.
Yahu bu adam 2004 te kovulduğundan 2011e kadar aradan tam 7 8 yıl geçmiş. onca hoca onca yönetimin hiçmi ağırlığı olmamış.Hiç mi yeter ulan diyen olmamış.Luce'yi ben en az Terim kadar severim ama Emre ve Okan'ı idare edememsi nasıl Terim'e bağlanır anlayamıyorum.
Yahu cidden beni yanlış anlama ön yargıyla yaklaşmam hiç bir zaman senin fikirlerine ama olay Prandellinin 2.eşi ile tanışmasında bile üstü kapalı bir şekilde Terime bağlanıyorsa bu yazı Prandellinin ilk adımları ile alakalı falan değildir.Resmen canım sıkıldı bugünde Terime geçireyim yazısıdır
son bişey
"Şimdi Ayhan Akman mesela… İzleyin bu sezon, "Sabri’ye yapılan ayıbı" anlatıp duracak. Fakat gidin 3 sene öncesine kendisi için yapılan ayıbı irdeleyin. 2010-2011 sezonunda Galatasaray berbat bir sezon yaşıyor ve Mustafa Sarp’lı, Barış’lı, Ayhan’lı ortasaha saç baş yolduruyor. Ayhan bitmişti tam olarak, gençliğinde beğendiğim bir oyuncuydu ama 2011’da 34 yaşında bitmişti. O dönem ikinci devre gelen Culio da takımın en iyisiydi, her deplasman, her iç saha maçında adam neredeyse tek başına oynuyordu."
Ayhan'ın adı bir önceki sezon yanındakiler yüzünden çıktı. Yerli olarak az çok yardımı vardı. Culio konusunda haklısın ancak o sezonda 7 8 yabancı hakkımız yoktu 6 yabancı hakkımız vardı kiralık olarak gitti adam. Ardından beklenmedik bir Şekilde Arda gitti..Daha sonra hoca çıktı Arda nın gideceğini bilmiyordum gideceğini bilsem Culio yu yollamazdım dedi.
falan filan daha bir ton değinmek istediğim kısım var ama trolleri çekmenin anlamı yok
anti terimciler için ideal bir yazı bugünde orgazm olurlar okudukça.
aynı fikirde değilim... bazı yerlerde yanlış bilgiler verilmiş... hasan'ın aleviliği yüzünden başının yenme isteği filan gibi... ben alevilik üzerinden eylem yapacak kimseye hatırlamıyorum galatasaray'da... fazla bilgi verilmek istenmiş daldan dala atlanmış ama bu kadar geniş tutulunca anlatılmak istenen darmadağın olmuş...
ilk cümle de zaten kendi içerisinde çelişiyor... "Galatasaray’da yine bir devir kapandı ve yeni bir sayfa açıldı, Galatasaray yönetimi de yine bu yeni açılan sayfayı tertemiz ve korunaklı tutmayı başaramadı"
bir devrin kapanması iyi mi kötü mü?... devri kapatan yönetimse iyi mi yaptı kötü mü?... iyi yaptıysa neden tertemiz ve korunaklı tutamadı?... kötü yaptıysa sonraki cümlelerde kadro dışılar doğru gösterildi?...
bilmiyorum eleştirimin nedenini anlatabildim mi?...
Ilk yazdigin boyle degildi bak bu oldu
Aslinda yazarin ilk cumlesini soylemek icin erken. Yonetim Mancini'nin yaptigi operasyonu devam ettirdi burada ama cikip da bunu diyemiyorlar ona laf ediyor iste.
Bence devrin kapanmasi iyi olur ama hala kapanacagindan emin degilim. Sadece sizi yabanci hocalar varken surekli cikintilik yapan yerki oyuncularin neden hep bizde ortaya ciktigini sorgulamaya davet ediyorum.
$
Simdi yazi yuzde yuz dogru demiyorum ben zaten ancak o kisimlara takilmaya cok gerek yok. Simdi buradaki asil konu is ahlaki ve profesyonellik. Sen futbolcunu motivasyon odakli hazirlarsan maclara arkanda enkaz birakiyorsun. Bak mesela gecen yil neden bu kadar yerli kalitesinden dem vurduk sence? Terim olsa boyle olur muydu?
Biz oyuncularimiza profesyonelligi ogreten oyuncular yetistiremiyoruz. Evet 7 yillim surecte Terim yoktu ama Terim'in etkileri bazi donemler takimin uzerindeydi. Arda'nin basini cektigi grubun neler yaptigini anlatmayayim simdi. Ha aslinda burada mevzunun Terim olmadigini soyleyebiliriz. Mevzu bizim bazilarina gereksiz otorite vernemiz.
Bir mac hatirlarim mesela Arda mac boyu oynayan Elano'ya atmadigi kadar pasi atmisti 15 dakika oynayan Aydin'a. Inanilmaz bir kafatascilik var bizde ve alt yapidan cikan adam da bunlari goruyor. Zamaninda biri cikti takimda "abi" eksigi var dedi ne demektir abi bu? Biz resmen sozde profesyonel oyunculara sahibiz.
Mesela neden Muslera, Sneijder ve Melo arti isler yaparken bu yil, gecen yillarda basarili olan yerliler sicti? Bana bunun sebebini aciklayabilir misin?
$
Kişiler üzerinden tartışmamak olayı basitleştirmemek gerek ,
bende alıp oynattığı oyuncuyu neden aldı neden oynattı diyemem , eleştirilebilir bu yönle değil ,
yazıda kişilere fazla vurgu yapılmışsada aslen büyük bir sorunu anlatıyor yani mantalite sorunun yada eğitimsizlikte diyebiliriz hatta direkt cahiliyetde diyebiliriz.
Takımda abicilik olayı 96 da başlamadı ezelden beridir vardı , fakat gerek ülkenin değişen sosyo kültürel yapısı gerek ekonomik yapsısı ile beraber yetişen yeni nesil ve o nesilden çıkan abiler çok daha farklı oldu , uzun dönem bunun zararınıda çektik yeri geldi yararınıda gördük ,
ama kar-zarar dengesi zarar lehinde oldu hep ve genelde de çok stratejik oldu ,
Bugün anlaşılıyorki kadro dışı bırakmalar sportif değil , burada yazarın atladığı bence şu yönetimi açıklık getirme konusunda eleştiriyor ama Prandellinin basın toplantısını izlemediği de çok çok açık , yinede eleştirilebilir mi tabii ama bence yersiz olur !