Prandelli'nin İlk Adımları

Hep bu yerli oyunculardaki mental sorunlar tartışılınca aklıma Fenerbahçeli Tarık gelir. Adam için o dönem yer yerinden oynamış ülke iç savaşa gitmişti.

Türk futbolunun sözde altın çocuğuydu. Yalan yok yetenekliydi ama işte olmadı yok oldu gitti tek sezonda.Bi türlü çözülemeyen lanet bir yara işte bunun da yakın tarihteki futbol adamlarıylada alakası yok ezelden beri var hep.

Eğitimde bitiyor herşey , birazda görmemişlikte ,

dolmuş parasını zor denkleştirirken birkaç sene sonra porşeye bindirdiğin adamlardan bahsediyoruz ,

tabiki genelleme gibi oluyor ama affedin artık :)

Beni mesela Selçuk İnan büyük hayal kırıklığına uğratmıştır ,

juventus maçından sonra kendisiyle yapılan bir röportaj vardı maçın ertelenmesi hikayesini anlattığı , o anlatırken yemin ederim ben üzüldüm ben utanmıştım ,

Öncede yazdığım gibi abilik eskiden beri olan birşey ama ülke değiştikçe ki maalesef yozlaşarak değiştikçe bu abilerinde değişmesi kaçınılmaz oluyor ,

ama artık günümüz futbolu bunu kaldıracak seviyeyi çok aştı birşeyler yapmak gerek umarım bu yapılanda ilk adımlardır hakikaten ,

İlk olarak eğitim demiştim bir örnek vereyim geçenlerde James Rodrigez ile ilgili birşey seyrediyordum tv de ve adamın sistem mühendisliğini bitirdiğini öğrendim ...

Bizdeki kimseye mühendis , öğretmen falan olun demiyoruz ama işte ....

Terim olsa tabiki öyle olmazdı enkaz edebiyatına girmeye hiç gerek yok böyle şeyler hocanın adı geçince çıkar nedense. Kimse en basitinden benimde koruduğum savundğum Hagi döneminden transferlerinden bahsedemez,Mancini döneminde yapılan transfelrerden kolay kolay bahsedemez enkaz diye çünkü pirim yapılamaz ve tepki büyük olabilir.F.T ismi iyi reklam yaptırıyor işte.

Herkes verim alabileceği oyuncularla çalışır sonunu düşünemeden. O konumda bahsedilen egolarda bir insan düşünemez yahu yarın kovulursam benden sonraki adam neyapar diye.

Arda'nın çektiği grubun yabancılara neler yaptığını hatta içerideki alaylılara neler yaptığını çok iyi bilirim evet. Sadece maç içindeki değil antrenmanlardan sonra kamplarda falan yerliler yabancılar ayrı ayrı yemek yerlerdi hatta yerliler bile Ardacılar Servetçiler diye ayrı takılırlardı.Arda gibi birini daha fazla konuşmanın anlamı yok. Onun dışında yerli oyuncuların mental sıkıntılarını göz atacak olursan İstanbul'a gelen bir çok yerli oyuncuda bu sıkıntı zaten oluyor. Allahın belası kültürel bişey olsa gerek. Buda ezeldenberi vardır kanayan yaradır 96 dan beri falan değildir.

Muslera,Sneijder,Melo dışındakiler sezon başından itibaren sıçıştaydılar zaten FT nin gidişi ile alakalı değil yani.Hatta bir önceki sezonda uzun süreli sıçışları vardı.

Terim'i bence bir unutalım yani bu konu Terim üzerinden gitmesin, gitmemeli de. Sonradan gelen hocaya enkaz bırakma konusunda da evet hoca bir sonraki geleni düşünmez ki ben düşünmeli diyeni de görmedim zaten ama buradaki o konu ile alakalı mesaj enkaz kaldığı yönünde. Bu konuda eleştiri yapılamaz tabiiki ama dem vurulmak istenen şey yerli oyuncuların farklı bir otoriteyi kabullenemediği. İş hayatında bile bağıran çağıran adamları yönetici yapıyorlardı son dönemlere dek, otorite, disiplin ötesi yok. Biz ondan anlıyoruz çünkü.

Bize bağrılsın, çağrılsın, kızılsın bir şey diyemeyelim üstüne eldeki gücümüzü kullanalım. Bizim yerliler olmayan güçlerini kullanıp ayrımcılık yaptılar, yabancıların kafasını ezmeye çalıştılar bugüne dek ve artık bu durumdan kurtulmamız gerek. Gökhan Zan'ın dediği gibi "siz, biz" falan bitmeli artık. Takım olmayı beceremediğimiz sürece başarı da anca şansla gelir.

Edit : Yok ben yazmadım, geçti bizden :p

bu zihniyete ancölötti olursa anca 10 sene ust uste sampiyon yapar. adam dunyanin en iyi tdsi ve tipiyle baktımmı sana korkuncluluk veriyo sana.

turk topcularini bi bakisiyla oynatir reyiz

Bir de düşündüm de Sabri' nin hatta Ayhan' ın her tarafı "abi" olsa ne yazar. Kim takar bunları.

"Abi" dediğin Bülent Korkmaz gibi olur.

Müthiş bir yazı. Konuyla ilgili naçizane şunları söylemek istiyorum.

Bu sene başarısız olunsa bile asla eski düzene dönülmemelidir. Yönetimin mutlaka bu konu üzerinde durması gerekiyor. Bize Fatih Terim tarafından yapılan en büyük ihanet aslında bizi kendisine muhtaç bıraktıracak sağlıksız bir sistemi kurmaya çalışmasıdır. Almanya milli takımının başarısında futbolla ilgilenen çocukların nezih çevrelerden gelmesi ve eğitimli olması önemli bir etkendir. Bizde bu durum basketbol için geçerli olsa da futbolda tam tersi. Zihinsel ve sosyal eğitim olarak çok gerideyiz. Artık biz de bu doğrultuda ilerlemeliyiz ülke futbolunun bir yerlere gelebilmesini istiyorsak. Alman alt yapısı daha ziyade fizik kondisyon üzerine kuruluydu son yıllara kadar, şimdi zihinsel eğitime de eşit düzeyde önem vermeye başladılar ve meyvelerini topluyorlar. Alt yapıdan gelen arkadaşlarımızın sosyal aktivitelerde olmaları, eğitimli olmaları, kitap okumaları, araştırmacı olmaları ve en önemlisi mental açıdan iyi hazırlanmış olmaları gerekiyor. Bu yüzden 4. yıldız alınmadı diye asıp kesmemek gerekir. Artık sağlıklı bir istikrar ortamına ihtiyacımız var. Eskilerden medet ummak asla çözüm olmayacaktır aşikar sebeplerden ötürü.

Eğitimde bitiyor herşey , birazda görmemişlikte ,

dolmuş parasını zor denkleştirirken birkaç sene sonra porşeye bindirdiğin adamlardan bahsediyoruz ,

tabiki genelleme gibi oluyor ama affedin artık :)

Beni mesela Selçuk İnan büyük hayal kırıklığına uğratmıştır ,

juventus maçından sonra kendisiyle yapılan bir röportaj vardı maçın ertelenmesi hikayesini anlattığı , o anlatırken yemin ederim ben üzüldüm ben utanmıştım ,

Öncede yazdığım gibi abilik eskiden beri olan birşey ama ülke değiştikçe ki maalesef yozlaşarak değiştikçe bu abilerinde değişmesi kaçınılmaz oluyor ,

ama artık günümüz futbolu bunu kaldıracak seviyeyi çok aştı birşeyler yapmak gerek umarım bu yapılanda ilk adımlardır hakikaten ,

İlk olarak eğitim demiştim bir örnek vereyim geçenlerde James Rodrigez ile ilgili birşey seyrediyordum tv de ve adamın sistem mühendisliğini bitirdiğini öğrendim ...

Bizdeki kimseye mühendis , öğretmen falan olun demiyoruz ama işte ....

Çokgüzel değinmişsin herşeye hacım. Görmemişlik ben ne oldum deliliği resmen oyunculara finali yaptırıyor. Mesela Eray daha geçen yıl indi bindi!!! ile geliyordu antrenmanlara öyle bir adama hiç birşey yapmadan 800binliralık sözleşme yaparsan o adam bırak İstanbul'da kendını dağıtmayı Allah korusun aklını yer aklını kaybeder. Psikopat olur çıkar. Ve biz bu gibi değişimleri en güvendiğimiz oyuncularda da görüyoruz yıllardır. Zamanında Hakan Ş.nin bir jeep muhabbetinde olduğu gibi.

Yazıda da bi noktada güzel bahsedilmiş aslında abicilik olayı. Seninle geçen gün aynı olayı konuşmutuk Terim Arif Bülent K. ve Hakan Ü.yü kadro dışı bırakışını.

O olayı net hatırlıyorum bunlara ek Hakan Ş. de kadro dışıydı ama devre arasına denk geldiği için olay Hakan.Ş tatildeyim ayağına yatmıştı. Bu isim dışındakiler deli fişek top oynamaya başlamış takıma bahar havası kolej havası gelmişti. Nezaman haftalar ilerledi Hakan.ş takıma katıldı o topçulara bişeyler oldu küstüler kırıldılar dağıldılar.Sonrası malum zaten hoca gelişi gibi istifasıylada seçim kazandırdı herşey yalan oldu vsvs.

Terim'i bence bir unutalım yani bu konu Terim üzerinden gitmesin, gitmemeli de. Sonradan gelen hocaya enkaz bırakma konusunda da evet hoca bir sonraki geleni düşünmez ki ben düşünmeli diyeni de görmedim zaten ama buradaki o konu ile alakalı mesaj enkaz kaldığı yönünde. Bu konuda eleştiri yapılamaz tabiiki ama dem vurulmak istenen şey yerli oyuncuların farklı bir otoriteyi kabullenemediği. İş hayatında bile bağıran çağıran adamları yönetici yapıyorlardı son dönemlere dek, otorite, disiplin ötesi yok. Biz ondan anlıyoruz çünkü.

Bize bağrılsın, çağrılsın, kızılsın bir şey diyemeyelim üstüne eldeki gücümüzü kullanalım. Bizim yerliler olmayan güçlerini kullanıp ayrımcılık yaptılar, yabancıların kafasını ezmeye çalıştılar bugüne dek ve artık bu durumdan kurtulmamız gerek. Gökhan Zan'ın dediği gibi "siz, biz" falan bitmeli artık. Takım olmayı beceremediğimiz sürece başarı da anca şansla gelir.

Edit : Yok ben yazmadım, geçti bizden :p

Haklısın hacım takım olabilme konusu benim diyen yıldız transferinden de en kral golcüden de önemli bir husus.

Terimmiş Luceymiş Manciniymiş esasında hepsini bir Feldkampa değişmem ama işte..

Prandelli ye geldiği andan itibaren yaptıkları ile o ışığı umudu veriyor inanıyorum bukez olacak.

Onun dışında dediğin gibi konu içerik dışında senin asıl istediğin ivmeden iyice kaymadan ben susayım zaten birazdan troller molotofları ile basar buraları.

inş. daha sonra doğru konuda paslaşırız yine :D

okudum ama haklı

Az önce Ntvspor'da altyazılarda Emre B'nin röportajından sözler yer alıyordu. Özellikle şu çok gözüme çarptı : "Diego çok iyi bir oyuncu, onu rahatlatmak için elimizden geleni yapıyoruz"

Ben şöyle bir zihniyeti hiç bir zaman Galatasaray'da görmedim. Adamlarda oldu olası takım içi karışıklık çıkmamasının sebebi de bu zaten. Heriflerden ölesiye nefret ediyorum, ama profesyonelliği lafta bırakmıyorlar, gerçekten gösteriyorlar. Bizde de tam tersi. Yani çok kariyerli yabancılar (özellikle şu son 2 senedir) kulübümüze geldi geçti, ama adamları dışlamak için bizim yerliler ellerinden geleni yaptılar istisnasız şekilde.

Yanılmıyorsam zamanında bir tek Mustafa Sarp "Benim önümde Lincoln gibi oyuncu oynasa ben onu sırtımda taşırım" gibisinden bir açıklama yapmıştı, onun dışında hiç bir yerliden bu ve buna benzer bir şey duymadım. Ne bir gram saygı, ne bir hakkını verme, ne bir şeyler öğrenmeye gayret etme, bizim yerlilerde en ufak buna benzer bir hareket bile yok. Hep bir dışlama, hep bir çekememezlik, biz size saygı duyuyoruz gibisinden atarlanma, yok efendim sen geldin bizim dengemizi bozdun gibisinden imalarda bulunma. Neyse ki Sabri ve Gökhan'ın tasfiyesi ile güzel bir başlangıç yaptık, umarım ileride devamı gelecek bu hamlelerin.

Yarısı çok doğru bir yazı. Belki yarısından da fazlası. Ama bir noktadan itibaren hayali yel değirmenleriyle savaşılmış.

Bu yazıyı yönetime ve Ultraslan'a fax lamak lazım.

Konuyu idrak etsinler ve açılan bu temiz sayfaya leke düşürmesinler.

Malesef yönetim korkak davranıyor.Sabri'yi kadroya almadın diye kim sana bişey diyecek birkaç çatlak ses dışında.Kaptanlık mevzusuna gelirsek, şimdi arkadaşlar Melo harika bir oyuncu olsa da her olayın içinde .ALLAH korusun kaptanlık filan verilirse takımı sıra dayağından geçirir.Melo'dan çok daha forsu olan Drogba ve Sneijder'e bakın hiçbir olayın içine girmediler.Hepsi asparagas.

hepsini okudum harika bir yazı bence biz türkler her nerede olursa olsun mütevazi olmayı öğrenmeliyiz artık. Ulan boktan makamlara gelenler hemen kral oluyor, en kötüsüde kralcilar

Adam Fatih Terim'e laf atmamış ki gelip burda hala enkaz muhabbeti yapıyorsunuz.Adamın çalışma metodu böyle ve başarılı da oluyor.Adam sadece Terim'den sonra ki dönemlerin neden başarısız geçtiğini açıklamış. Terim'i suçlamadan, enkaz muhabeti yapmadan.

Adam resmen tüm düşüncelerime tercüman olmuş. Noktasına virgülüne katılıyorum.

Malesef yönetim korkak davranıyor.Sabri'yi kadroya almadın diye kim sana bişey diyecek birkaç çatlak ses dışında.Kaptanlık mevzusuna gelirsek, şimdi arkadaşlar Melo harika bir oyuncu olsa da her olayın içinde .ALLAH korusun kaptanlık filan verilirse takımı sıra dayağından geçirir.Melo'dan çok daha forsu olan Drogba ve Sneijder'e bakın hiçbir olayın içine girmediler.Hepsi asparagas.

??? o_O

Yazının tamamını şimdi okudum . Çok yerinde ve aynı zamanda doğru bir yazı . Yerli düşmanı/Yabancı hayranı değilim ama şu bir gerçek ki bu tür adımlar yanlış olmadığı gibi daha da artmalıdır . Senelerdir bu yerli/yabancı , eski/yeni , abi/genç olaylarında çok çekti Galatasaray . Yabancı hocalar bu işte şüphesiz ki bizden daha iyiler . 4. Yıldızı takan ilk takım olmak istiyorsak , rakiplerimizle arayı iyice açmak istiyorsak Prandelli'ye sonuna kadar destek verilmelidir . Sonuç ne olursa olsun takımın ve hocanın arkasında durulması lazımdır . Artık taraftar olarak yabancı hocalara karşı şu ana kadar vermediğimiz destek ve inancı bu sene göstermemiz gereklidir .

Unutmayalım Aslolan Galatasaray'dır ve başka Galatasaray yoktur .

Saygılarla..

Geri
Üst Alt