Üye Görüşü Prandelli'ye Destek Ama Neden? Otorite

Hangi güven hangi hırs Şükrü ? 2011-12 diyeceksen o Terim'in 2.sezonunda da yoktu , hatırlarsın ıkına ıkına şampiyon olduk Drogba sayesinde...

Geçen sene ise iyi oynadığımız maç sayısı 5'i geçmez...Keza 2012-13 de öyle...Ha takımın taktiği ile oynaması sıkıntı yarattı ama dünyada hiçbir takım taktik değişiklik oldu diye dağılmaz...Berbat bir oyuncu kadromuz var...Rezil 5+3 var...

yine de en azindan bol bol gol sansi yaptigimiz dönemler oluyordu - oyuncularimiz sampiyonluk için oynadi.

Oyuncu kadromuz ne kadar berbat olsa bile BJK ve FBden pek farki yok - TSLde sampiyon olabilecek ve BvB ve Arsenal'a karsi tehdit verebilecek kadroya sahibiz. BvB kendi evinde rezil olurken bize karsi 4 atti. Bayern olsaydi en az 10 atardi ve bunu ciddi söylüyorum.

Mancini ve FT 2nci sezonda en azindan Galatasaray oldugumuzu belli ediyorduk Ligde olsun, Kupa da olsun. Simdik ise en dandik Kulüplerden daha dandik oynuyoruz.

5+3 diyorsun ama elin Italyani 4 yabanciyla bile çiktigi maçlar oldu (!!!!)

Bence Prandelli konusunda ben veya diğer eleştirenler kötü sonuçların etkisiyle bir takım haksızlıklar yapıyor olabiliriz. Ancak bu başlıkta yapılan Prandelli savunmalarında psikolojik etmenlerin ecnebilerin tabiri ile 'overestimated' edildiğii ve futbol dünyasına ait bir takım realitelerin ve teknik boyutların göz ardı edildiğii düşünüyorum. Yeni bir ülkeye gelen yabancı bir 'emekçi' için işin vasfı ne olursa olsun bir takım sıkıntılar mutlaka olacaktır. Futbol TD'liği gibi işinizdeki ustalığınızı insanlar aracılığı ile gösterdiğiniz bir iş için bu psikolojik etmenler muhakak ki çok daha öne çıkıyor.

Ancak dünyada her meslek dalında olduğu gibi, futbolda da trendler, teknik eksiklik veya artılar da önemli etmenlerdir. Prandelli'nin eleştirisi işte buradan başlamalıdır. Bir kere İtalyan futboluyla ilgili tespiti yaparak başlayalım buna. İtalyan ekolünün savunma yapmaları kadar ünlü diğer bir yönü de (ki bunun öncülüğünü doksanların sonundan itibaren Milan yapmıştır) yavaş, topu ayakta tutmayı hedefleyen, bol ortasahalı bir oyun anlayışıdır. Kanatların etkinliği azdır, duran toplara fazlaca umut bağlanmıştır ve göbekten rakibi yıkmak son derece önemlidir. Fiziksel üstünlük ebatlar ve temaslı oyunda ayakta kalmakla alakalıdır. Depar ve dribling kalitesi bu anlamda ikinci plandadır mesela. Bu nedenle Pirlo, Marchisio, Totti gibi ayaklarında topu çok iyi tutan isimler çıkarır İtalya. Toni, Balotelli gibi fizikle iş yapacak santraforlar çıkarır. Ama Reus, Iniesta, Messi, Mata, Ribery vb. çıkmaz İtalya'dan. Zira buna ihtiyaçları da yoktur. Cassano istisnası hariç son derece az çalım atan yetenekleri vardır.

Her ne kadar gelmeden önce Prandelli ile ilgili İtayan futbolunun aksine hücum oynatıyor tanımlamaları olsa da yukarıda anlattığım İtalyan ekolünün bir başka yönünü tamamiyle sindirmiş ve bunun dışında birşeyi akıl etmekte zorlanan bir yapısı olduğu bir gerçek. Bunu sadece bizdeki performansı ile söylemiyorum. Milli takımda da bundan vazgeçmemiştir görev yaptığı sürece. Mesela Candreva'yı bir türlü takıma monte edememiştir. Rossi en formda zamanlarında yeterince gözüne girememiştir. Cerci yeterince değer görmemiştir. Ama Marchisio, Motta, Pirlo, Montolivo, De Rossi aynı anda saha olmuşlardır. 2012'de bununla başarılı olmuş diyebilirsiniz tabi bununla.

Ancak Dünya futbolunun Özellikle 2008'den itibaren bu tür anlayışı, mağlubiyete mahkum ettiğini görebilirsiniz aslında. Hata öyle ki artık Avrupa piyasasında İtalyan hocalar eskisi kadar talep edilmemektedir. Bir zamanlar transfer rekorları kıran oyunculardan çok azı İtalya dışında teklif alıyorlar. Ancelotti, medya balonu Balotelli, Dortmund'un Immobilesi dışında Cerci ve Verratti akla gelir. Bir zamanlar Dossena'yı bile ithal edebilen bir ülke için son derece az sayılar bunlar. Bugün Polonya bile daha fazla oyuncu gönderiyor büyük liglere ve takımlara.

Artık çok kısa sürde rakip kaleye akabilen, top rakibe bırakıp pres yapmayı tercih eden, Reusların, Messilerin, Bale gibi isimlerin öne çıktığı bir futbol var. Yine ecnebi tabir ile 'possesion' yani topa sahip olunan oyun değil, topu efektik kullanan takımlar öne çıkar. Pirlo, Marchisio, Motta, De Rossi, Montolivo'nun yaptığı, hatta ve hatta Xavi, Iniesta, Fabregas'ın yaptığı yüzlerce pas yerine Kroos-Robben'in 3 saniyede yaptığı 2 hareket, James-Ronaldo'nun 2 pasla 60 metre katetmeleri, Southampton'ın son 2 sezonu daha muteber.

Açıkça görüyoruz ki Prandelli bu kalabalık ortasaha ve top tutma gibi İtalyan hastalıklarına tutulmaktan kendini alamamış. Milli takımda da alamamıştı, bizdeki 15 maçlık kariyeri sonrasında da alamamış. Ancak bizim gibi liginde kazanmak ve gol atmak zorunda olan takımların ihtiyacı olan, adam eksilten ve rakibi çıkarken yakalamak için pres yapması gereken(Emre-Okan-Suat) oyunculara ihtiyaç duyan takımlar için ve dünya futbolunun gittiği noktada Bruma gibi isimlerin öne çıkması gereken bir ortamda yürüyen merdivene ters binmek olduğunu kabul etmek de gerek.

Şimdi bütün bunları Prandelli bilmiyor mu diye sorabilirsiniz. Ancak 50 yaşına kadar bir gerçeğe ve onun başarılarına inanmış, onun faydalarına iman etmiş bir adam için yenilenmek o kadar kolay değil. Olmadığını da görüyoruz. Dzemaili'nin hiç beklenmiyorken transfer olması da mesela bunun eseri. Sinan Gümüş'ün, Olcan'ın, Bruma'nın, Emre Çolak'ın kolayca gözden düşmesi de bundan. Çünkü onun iman ettiği sistem de Selçuk-Melo-Dzemaili-Sneijder ve hatta ortasahaya Cassanovari yaklaşan pandev ile top hep bizde kalmalı ve bu takım göbekten rakibi pasla geçip, Burak'a gol attırmalı. Ancak atamıyor gördüğümüz üzere. Bu durumda da şansımız ancak Chedjou'nun duran top gollerine ve Sneijder'in uzaktan şutlarına kalıyor. 11 resmi maçta yanılmıyorsam 10 golümüz var ki Burak'ın penaltısı, Sneijder'in uzaktan şutu ve Chedjou'nun yanılmıyorsam kafa golü ilk aşamada aklıma gelen gol şekilleri.

Şimdi 'psikolojik' empatiyi bir de bu teknik gerçekliklerle değerlendirsek daha doğru sonuçlara ulaşamaz mıyız?

yine de en azindan bol bol gol sansi yaptigimiz dönemler oluyordu - oyuncularimiz sampiyonluk için oynadi.

Oyuncu kadromuz ne kadar berbat olsa bile BJK ve FBden pek farki yok - TSLde sampiyon olabilecek ve BvB ve Arsenal'a karsi tehdit verebilecek kadroya sahibiz. BvB kendi evinde rezil olurken bize karsi 4 atti. Bayern olsaydi en az 10 atardi ve bunu ciddi söylüyorum.

Mancini ve FT 2nci sezonda en azindan Galatasaray oldugumuzu belli ediyorduk Ligde olsun, Kupa da olsun. Simdik ise en dandik Kulüplerden daha dandik oynuyoruz.

5+3 diyorsun ama elin Italyani 4 yabanciyla bile çiktigi maçlar oldu (!!!!)

Bak önce şu 4 yabancı saçmalığına bir son verilmesi lazım...Adam kulubüde hamle olsun istiyor şunu bu kadar basit...Uzatmayın artık çok saçma bunun söylenmesi...Yahu adam isterse 5 yabancı ile çıksın , yabancı sınırı olduğu müddetçe Türk futbolcular yatacak...

Mesela adam "Gelin yaptırdığım idmanları görün " demiş ki haklıdır , bizim florya çiftlik olmuş...Adamlar kafalarına göre takılıyorlar...Hoca istediklerimi yaptıramıyorum diyor , 2 maç da istemiş " eğer istediklerimi yaptıramazsam sıkıntı çıkarmam" demiş...

43 sözleşmeli futbolcu...Saçma sapan 20-25 civarı oyuncu...Paraları garanti yatacak ki en kötü adam bile 1 milyon euro alıyor...Şu an Fatih Terim gelse bunları döve döve adam edemez...Görüyoruz adama kızıp duruyorum ama doğru konuşmak gerek , dünyada hiçbir teknik direktör bu milli takımla bir şey yapamaz...Zira 11 oyuncunun 10 tanesi süper ligde oynuyor , bunlar top falan oynamaz sağlıklı yaşam için spor yapıyorlar...

Tamam Prandelli'yi kovduk diyelim , bu sene bir şekilde şampiyon olduk bu rezil ligde...Peki sonra ? Ne olacak ? Artık bir yapılanma yapmamızın zamanı geldi , Beşiktaş şu anda gayet iyi bir yapılanma içerisinde o yokluklarla , eğer 2 sene daha sabrederlerse istikrarlı bir takım kurmuş olacaklar...Biz de tıpkı Lucescu'yu kovduğumuzdan beri olduğu gibi arada sırada iyi oynar şampiyonluklar yaşarız...

Son olarak Arsenal-Dortmumd ile yorumun en yanlış şey burada...Biz Dortmund'un gegenpressing'ine ve Arsenal'in muazzam hızlı oyun temposuna karşı tehdit falan olamayız haddimizi bilelim...Bizden 2 gömlek daha kaliteli Juve ile mücadele edebildik zira Juve'nin oyununa karşılık bir kozumuz yapabileceğimiz bir şeyler vardı , Mancini takımı ceza sahasına hapsetti , 2-2 lik maç benim en sevdiğim maçlardandır mesela...

Kısacası önümüzde çok kritik bir süreç var...4-0 lık Başakşehir maçı 2-4 lük Ankaragücü maçı gibi mi olacak ? Hocayı kovarsak veya hoca aynı kişilerle ısrar edip kovulursa 2-4 lük maç sonrası olur çok büyük kaosa sürükleniriz...

Yoksa bu maç 2-4 lük Antep maçı mı olacak ? Prandelli artık bazı oyuncuları kesip takımı ayağa mı kaldıracak ? Ben elbette 2.sini isterim...Prandelli'yi kovduktan sonra ancak Feldkamp gibi takımda büyük kıyım yapacak bir adam gelirse doğru olur...

Tekrar yazıyorum , hocanın hatası fazla...Ama bugünkü durumda hocanın payı bence maksimum % 20 dir...

Bak önce şu 4 yabancı saçmalığına bir son verilmesi lazım...Adam kulubüde hamle olsun istiyor şunu bu kadar basit...Uzatmayın artık çok saçma bunun söylenmesi...Yahu adam isterse 5 yabancı ile çıksın , yabancı sınırı olduğu müddetçe Türk futbolcular yatacak...

Mesela adam "Gelin yaptırdığım idmanları görün " demiş ki haklıdır , bizim florya çiftlik olmuş...Adamlar kafalarına göre takılıyorlar...Hoca istediklerimi yaptıramıyorum diyor , 2 maç da istemiş " eğer istediklerimi yaptıramazsam sıkıntı çıkarmam" demiş...

43 sözleşmeli futbolcu...Saçma sapan 20-25 civarı oyuncu...Paraları garanti yatacak ki en kötü adam bile 1 milyon euro alıyor...Şu an Fatih Terim gelse bunları döve döve adam edemez...Görüyoruz adama kızıp duruyorum ama doğru konuşmak gerek , dünyada hiçbir teknik direktör bu milli takımla bir şey yapamaz...Zira 11 oyuncunun 10 tanesi süper ligde oynuyor , bunlar top falan oynamaz sağlıklı yaşam için spor yapıyorlar...

Tamam Prandelli'yi kovduk diyelim , bu sene bir şekilde şampiyon olduk bu rezil ligde...Peki sonra ? Ne olacak ? Artık bir yapılanma yapmamızın zamanı geldi , Beşiktaş şu anda gayet iyi bir yapılanma içerisinde o yokluklarla , eğer 2 sene daha sabrederlerse istikrarlı bir takım kurmuş olacaklar...Biz de tıpkı Lucescu'yu kovduğumuzdan beri olduğu gibi arada sırada iyi oynar şampiyonluklar yaşarız...

Son olarak Arsenal-Dortmumd ile yorumun en yanlış şey burada...'ine ve Arsenal'in muazzam hızlı oyun temposuna karşı tehdit falan olamayız haddimizi bilelim...Bizden 2 gömlek daha kaliteli Juve ile mücadele edebildik zira Mancini takımı ceza sahasına hapsetti , 2-2 lik maç benim en sevdiğim maçlardandır mesela...

Kısacası önümüzde çok kritik bir süreç var...4-0 lık Başakşehir maçı 2-4 lük Ankaragücü maçı gibi mi olacak ? Hocayı kovarsak veya hoca aynı kişilerle ısrar edip kovulursa 2-4 lük maç sonrası olur çok büyük kaosa sürükleniriz...

Yoksa bu maç 2-4 lük Antep maçı mı olacak ? Prandelli artık bazı oyuncuları kesip takımı ayağa mı kaldıracak ? Ben elbette 2.sini isterim...Prandelli'yi kovduktan sonra ancak Feldkamp gibi takımda büyük kıyım yapacak bir adam gelirse doğru olur...

Tekrar yazıyorum , hocanın hatası fazla...Ama bugünkü durumda hocanın payı bence maksimum % 20 dir...

Biz Dortmund'un gegenpressing

Dortmund kendi Liglerinde neredeyse küme düsecek hale geldiler, Tayfun Korkut'un, Ceyhunlu Hannover bile onlari kendi evlerinde yenmeyi basarmis yani onlari övmeye hiç gerek yok. Prandelli futbol cahili olmasaydi, BundesLiga rakipleri nasil oynadigini izlerdi, analiz ederdi ve G.Sarayi öyle oynatirdi.

Takim da fazla dandik oyuncular oldugunu inkar etmiyorum da bu inatçilikla nereye varacak? Mancini en azindan olumlu seyler yapiyordu, takimin iyi dönemleri oldu. Prandelli hiç iyi birsey yapamadi. Hiç. Takimda Olcan,Sneijder, Bruma, Melo, Muslera, Telles gibi yetenekli futbolcular var, onun arkasinda Cemaili, Hamit, Emre Çolak ve Umut bile takima katki verebilecek oyunculara sahibiz yani kadro dandik diye bahane yapmamak lazim.

Oynamak istedigi plan (çok orta saha oyuncular, direct forvetler) TSL de çalismaz. Olcan ve Bruma'yi çok para ödedik ve ikisi de G.Saray için yeterli oyuncular. Kanatli futbolla ancak basarili oluruz, Prandelli'nin hiç tercih etmedigi futbol yani.

Onun için Prandelli'nin payi en az 70% ve onun oyun görüsüyle asla basarili olamayiz.

Dortmund kendi Liglerinde neredeyse küme düsecek hale geldiler, Tayfun Korkut'un, Ceyhunlu Hannover bile onlari kendi evlerinde yenmeyi basarmis yani onlari övmeye hiç gerek yok. Prandelli futbol cahili olmasaydi, BundesLiga rakipleri nasil oynadigini izlerdi, analiz ederdi ve G.Sarayi öyle oynatirdi.

Takim da fazla dandik oyuncular oldugunu inkar etmiyorum da bu inatçilikla nereye varacak? Mancini en azindan olumlu seyler yapiyordu, takimin iyi dönemleri oldu. Prandelli hiç iyi birsey yapamadi. Hiç. Takimda Olcan,Sneijder, Bruma, Melo, Muslera, Telles gibi yetenekli futbolcular var, onun arkasinda Cemaili, Hamit, Emre Çolak ve Umut bile takima katki verebilecek oyunculara sahibiz yani kadro dandik diye bahane yapmamak lazim.

Oynamak istedigi plan (çok orta saha oyuncular, direct forvetler) TSL de çalismaz. Olcan ve Bruma'yi çok para ödedik ve ikisi de G.Saray için yeterli oyuncular. Kanatli futbolla ancak basarili oluruz, Prandelli'nin hiç tercih etmedigi futbol yani.

Onun için Prandelli'nin payi en az 70% ve onun oyun görüsüyle asla basarili olamayiz.

Ya Dortmund'u niye bu kadar küçümsüyorsun ? Adamlar bu aralar kötü gidiyorlar ligde ama CL'de Arsenal'i perişan ettiler , şanslı olsalar 6-7 gol atacaklardı Arsenal'e...Dortmund ligde istediği kadar kötü oynasın ki adamlar tam tersine CL'ye odaklanıyorlar bu bizim için daha kötü...

Oynattığı sistemi zaten doğru bulmuyorum , defalarca hepimiz yazdık bunu....Şükrü haklısın kanatlı oynayıp sahaya Bruma-Olcan ile çıkalım da kim gol atacak ? Burak mı ? Veya Bruma kaç gol atmış kariyerinde zaten golcü bir oyuncu değil...Bir tek Olcan kısmen skorer oyuncu o da iyice artis olmuş kıçını kaldırmıyor...

Olcan iyi bir sezon geçirdi diyelim 10 gol 10 asist ile oynadı...Sneijder de çok iyi sezon geçirdi 15 gol attı...Burak birden bire kendine gelip 15 gol attı diyelim...Başka kim gol atacak ? İşte 3-4 tane Şecu duran toptan atarsa atar başka yok...Ben iddia ediyorum 50 golü zor geçeceğiz ligde...Zaten geçen sene Bursa-Akhisar maçları hariç 32 maçta 47 gol atmıştık , geçen sene de çok ciddi sıkıntı çekiyorduk...

O yüzden hocaya % 70 pay biçmen hatalı olmuş...

Ancak dünyada her meslek dalında olduğu gibi, futbolda da trendler, teknik eksiklik veya artılar da önemli etmenlerdir. Prandelli'nin eleştirisi işte buradan başlamalıdır. Bir kere İtalyan futboluyla ilgili tespiti yaparak başlayalım buna.
Şimdi 'psikolojik' empatiyi bir de bu teknik gerçekliklerle değerlendirsek daha doğru sonuçlara ulaşamaz mıyız?
Diğer konumun altında da bu mesajın var. O yüzden yazdıklarıma buradan bir link vermek isedim.

Birazcik umut olsaydi ben de Prandelli'yi desteklerdim, ama oynadigmiz futbol hic ama hic umut vermiyor. Kazandigmiz Maclari, sansla yada Sneijderin ekstra performansi yüzünden kazandik. Yetmedi ki Prandelli her macta büyük hatalar yapiyor. Mancini en azindan kendi hatalari gördü (Chelsea Macinda Hajrovic degisikligi mesala)

O yüzden Prandelli gitsin diyoruz, Takim Hazirlik Maclarindan beri BERBAT bir futbol oynuyor.

boşuna destek falan olmayın bu adama çünkü haftaya dortmund maçından sonra floryaya giremez prandelli. neyazıkki tarihimize kara leke olarak sürülecek bi hezimete bile bile gidiyoruz dortmund karşısına bu adamla çıkarak.

Prandelli'nin desteklenecek hiçbir yanı yok.

Yendiklerimiz dahil her maçta berbat oynadık.

Takımı hep korkak oynattı. Hangi takımın başında olduğunu bilmiyor.

İyi teknik direktör galibiyetten bile ders çıkarır bazı değişiklikler yapar. Bu mağlubiyetten bile ders çıkaramıyor.

Yanlışlarında çok fazla ısrar ediyor. Hezimet yaşamadan, dibi görmeden değişikliğe gitmiyor. Arsenal maçını şansa 2-0 kaybetseydik bugün hala kendi 3-5-2 saçmalığını oynatmaya çalışıyor olurdu.

Her hangi bir taktiksel başarısı ve oyuna iyi bir müdahalesi görülmedi. Oyunu hiç okuyamıyor değişiklikleri korkaklık üzerine. Gol yemeden, iş işten geçmeden ofansif değişiklik yapamıyor.

Takımın kondisyonu durumu berbat durumda. Hücumda ve savunmada agresiflik 0. Çok durağan rakibine baskı kuramayan aciz bir takım çıkardı, kağnı gibi oyuncularda ısrar ediyor.

Oyuncular üzerinde her hangi bir otorite ve yaptırımı görülmedi. Kötü oynayan oyuncularda üst üste oynatarak ısrar ediyor. Formayı adaletli dağıtmıyor. Takımda forma rekabeti diye bir şey kalmadı. Bir tarafta sahada sürekli oynayan berbat futbolcular, diğer yanda sağlıklı spor yapan idman futbolcuları.

Saçma diziliş, takım kurma ve taktikler yüzünden eldeki oyunculardan hiç verim alamıyor. Farklı mevkilerde denemeler, bir hafta ilk 18'e almayıp diğer hafta ilk 11 çıkarmalar, haftalarca oynamayan adama hiç şans vermeyip zor durumda kaldığında kurtarıcı diye oyuna almalar.

Ben hiçbir dizilişe karşı değilim. 3-5-2, 4-3-1-2, 4-3-3, 4-2-3-1, 4-4-2 fark etmez önemli olan eldeki oyuncular en iyi hangi taktiğe uygun bunu bir türlü oturtamadı. Ortamın şartlarına göre karar veremiyor.

Her yönden bu kadar kötü bir teknik direktör görmemiştim.

Otorite boslugu oldugunu 1 yıldan beri söylüyoruz zaten.. Mancini'de Prandelli'de oyuncular tarafından ciddiye alınmadı. Yönetim desen 1.5 yıldır zaten var-yok arasında. Oyuncular bu bosluktan istifade ederek 1.5 senedir yatış modunda. Bu normal bir durum mu ? Tabi ki değil. Sen Prof. bir sporcu isen hocan kim olursa olsun senin öncelikli görevin aldıgın paranın hakkını vermek, yani sahada adam gibi mücade etmek. Hoca'ya göre oynayacaksa nerden bunların Prof.'lugu ? Kim ne derse desin futbolcu tayfası karaktersiz kardesim.

Belediye'den 4 yememiz neden bu kadar tuafınıza gitti ? Bu takım gecen sene TT Arena'da Kasımpasa'dan 4 yememismiydi ?? oda Kasımpasa'nın net 5-6 posizyonu kacırması ile, 6-7'de olabilirdi. Takım aynı takım, oyuncular aynı zihniyette.

Mücadele etmeyen, kosmaktan aciz bir takım 4-2-3-1 ile cıksa Arsenal ve Dortmund'dan fark yemeyecek miydi ?? Belediye macı belki farklı olurdu, oda 1-2 tane gol atabilirdik ama gene 2-3 tane yerdik.

Bize yönetimin tam yetki verdiği, hakedene forma verecek ve kimsenin gözünün yasına bakmayacak sert bir hoca lazım.

Ya Dortmund'u niye bu kadar küçümsüyorsun ? Adamlar bu aralar kötü gidiyorlar ligde ama CL'de Arsenal'i perişan ettiler , şanslı olsalar 6-7 gol atacaklardı Arsenal'e...Dortmund ligde istediği kadar kötü oynasın ki adamlar tam tersine CL'ye odaklanıyorlar bu bizim için daha kötü...

Oynattığı sistemi zaten doğru bulmuyorum , defalarca hepimiz yazdık bunu....Şükrü haklısın kanatlı oynayıp sahaya Bruma-Olcan ile çıkalım da kim gol atacak ? Burak mı ? Veya Bruma kaç gol atmış kariyerinde zaten golcü bir oyuncu değil...Bir tek Olcan kısmen skorer oyuncu o da iyice artis olmuş kıçını kaldırmıyor...

Olcan iyi bir sezon geçirdi diyelim 10 gol 10 asist ile oynadı...Sneijder de çok iyi sezon geçirdi 15 gol attı...Burak birden bire kendine gelip 15 gol attı diyelim...Başka kim gol atacak ? İşte 3-4 tane Şecu duran toptan atarsa atar başka yok...Ben iddia ediyorum 50 golü zor geçeceğiz ligde...Zaten geçen sene Bursa-Akhisar maçları hariç 32 maçta 47 gol atmıştık , geçen sene de çok ciddi sıkıntı çekiyorduk...

O yüzden hocaya % 70 pay biçmen hatalı olmuş...

Çok gol sansi yapip az gol atsaydik hakli olurdun, ama çok az gol sansi yapabilirsen takimda isterse Zlatan olsun yine yeterli gol atamazsin.

Oynadigi futbol umut vermiyor ve vermedi.

Ben genelde her Galatasaray t.d. desteklerim ama bu adamin kredisi bitti.

Mancini öyle degildi mesela - en azindan bazi maçlarda üst düzey takim gibi oynayan bir Galatasaray görüyorduk, mesela o 2 6'lik maçlar (Bursa, Akhisar (?)). Prandelli ne basarabildi suan? Mancini yenilgiyi yenilgi olarak görüyordu, beraberlige beraberlik diyebiliyordu.

Bu Allah'in kulu ise beraberligi şampiyon olmuş gibi gören bir t.d. Galatasaray'a yakişmayan birisi.

Ama bitmedi.

Ne kadar dandik oldugumuzu o bile anliyordur, ama yine de ayni taktik, ayni oyunculari tercih ediyor. Terim bile bu kadar inatçi degildi be.

Çok gol sansi yapip az gol atsaydik hakli olurdun, ama çok az gol sansi yapabilirsen takimda isterse Zlatan olsun yine yeterli gol atamazsin.

Oynadigi futbol umut vermiyor ve vermedi.

Ben genelde her Galatasaray t.d. desteklerim ama bu adamin kredisi bitti.

Mancini öyle degildi mesela - en azindan bazi maçlarda üst düzey takim gibi oynayan bir Galatasaray görüyorduk, mesela o 2 6'lik maçlar (Bursa, Akhisar (?)). Prandelli ne basarabildi suan? Mancini yenilgiyi yenilgi olarak görüyordu, beraberlige beraberlik diyebiliyordu.

Bu Allah'in kulu ise beraberligi şampiyon olmuş gibi gören bir t.d. Galatasaray'a yakişmayan birisi.

Ama bitmedi.

Ne kadar dandik oldugumuzu o bile anliyordur, ama yine de ayni taktik, ayni oyunculari tercih ediyor. Terim bile bu kadar inatçi degildi be.

Mancini'nin ışık verdiği maçlar kaç ay sonra oldu göreve geldiğinden beri...5 ayda...

Adam inatçı bir adam değil , ayrıca aynı sistemi de denemiyor 4-2-3-1 , 4-3-3 , 4-3-1-2 ve 3-5-2 oynadık ? Neyin inadı bu inat nerede ?

Ha inadı oyuncular konusunda gösteriyor...En önemli hatası da o zaten...Sorunun sistemde değil oyuncularda olduğunu görmeli.

Doğru oyuncuları seçip bir şekilde ligde ilerlemeli , şampiyonluk umrumda değil benim...Biraz iyi top oynayalım yeter , asıl amaç sene sonu yabancı sınırı kalktığında 43 kişilik bu kadroyu 22-23 e indirmek olmalı...

Şampiyonlar ligi maçında kanatsız oynayan, Olcan ve Bruma gibi adamları KADRO DIŞI BIRAKAN. Şampiyonlar liginde hedef yoktu asıl hedef lig diiyip 4 yiyen adamı desteklememi kimse beklemesin.

Bunu desteklemek icin hic bir neden görmüyorum. Cok iyimser bir düsünce bence. Otoritesi olsa ne olur. Kendi evinde Anderlecht'e defans yap, git Londra'da Emirates'de Arsenal'e karsi Sneijder ön libero oynat, 3 defans oynat, Melo stoper olsun, Veysel 352'nin sag bek'i olsun, ... .

Prandelli'den bir cacik olmaz. Gitmeyecegi de kesinlesti. Bu sezon'u komple unutun, 0:4'lere simdiden alisin ... . Avrupa'da 32 takim'dan - bunlara Rasgard, Maribor ve BATE de dahil - en kötüsü biziz su an.

prandelliye yıkmışlar her suçu sanki o gidince şampiyon olacağız. mancini selçuku kesmek istemiş ama yönetim engellemiş bu şartlarda kimse kesemez bu kankaları radikal kararları prandelli alamaz yönetim alır yoksa adamın fişini çekerler kimse işinden olmaz istemez. ersun yanala hikmet karamana müstehak bu takım sanki onlar gelince kesin şampiyon olacağız

destek vermek için mantıklı hamleler yapmak gerekir. kanatsız oyun oynadığı sürece, sneijder'i yerinde oynatmadığı sürece. koşmayan oyuncuları oynattığı sürece destek falan alamaz.

Tek tek okuyorum tüm görüşleri.
Özellikle şu kanatlı, kanatsız oyun vs gibi formasyon üzerinden giden tartışma için genel olarak diyebileceklerimi şu mesajımda anlattım. Dileyen okur.

Neyin desteği ya Prandelli hayatımda Galatasaray'ın başında gördüğüm en kötü teknik adamdır.En ufak ışık vermiyor.Acilen kovulmalı ve Ersun yanal getirilmeli.Yanal bu takımı direk şampiyon yapar.Çevremdeki bütün şikebahçeliler Yanal bize gelmesin diye dua ediyorlar...

Gelenden geçenden 4 yemek için mi destek herşeyi geçtim.Oyuncu değişikliklerinde bile 65 70. dakikalar olmadan müdahale etmiyor.

Bunu desteklemek icin hic bir neden görmüyorum. Cok iyimser bir düsünce bence. Otoritesi olsa ne olur. Kendi evinde Anderlecht'e defans yap, git Londra'da Emirates'de Arsenal'e karsi Sneijder ön libero oynat, 3 defans oynat, Melo stoper olsun, Veysel 352'nin sag bek'i olsun, ... .

Prandelli'den bir cacik olmaz. Gitmeyecegi de kesinlesti. Bu sezon'u komple unutun, 0:4'lere simdiden alisin ... . Avrupa'da 32 takim'dan - bunlara Rasgard, Maribor ve BATE de dahil - en kötüsü biziz su an.

mariboru izlemediğini düşünüyorum

taş gibi takım

Geri
Üst Alt