Protesto

Murat Hülagü

10 Numara!
Bilindiği üzere futbol tarihinde görülmemiş bir haksızlık ve adaletsizlik ile göz göre göre açık ve net bir biçimde her hafta hakemler ve TFF kurulları tarafından eziliyoruz. Tamam futbol olarak da iyi değiliz Fatih Terim ve yapılan transferlerden de çok memnun değiliz ancak böyle bir art niyetli durum karşısında çok iyi futbol oynasak da karşılığını alamayız. Nitekim geçen sene şampiyonluğumuzu nasıl çaldıklarını gördük bu sene ise hiç mücadele etmemize bile izin vermediler. TFF nin arkasında olan siyasi yapılanma dolayısı ile de yapılacak pek bir şey yok gibi görülüyor. Başkana da kızıyoruz ama bu yapılanma ve umursamazlık, utanmazlık Türkiyenin her kurumuna yapışmış vaziyettedir. Ana muhalefet lideri bile devlet kurumlarının kapısından içeri alınmamaktadır örneğin. Ancak Galatasarayın hakkını savunmak durumundayız.

Ben önümüzdeki ilk lig maçında maç başlar başlamaz futbolcuların maçı bırakması ve hakemin etrafında bir çember oluşturarak, hakemi 1 dk boyunca alkışlamasını, bu sırada adalet istiyoruz tff istifa pankartlarının açılmasını öneriyorum. Maçı 1-2 dk geciktirelim protesto edelim karşılığı ne ise tüm futbolcularımız kart görsün o sırada gol yiyelim artık hiç önemi yok zaten hakemlerin bir şekilde maça etki edeceğini biliyoruz.Böylelikle tetikçi hakemler ve TFF tüm dünyada gündem olacak bir rezalet yaşayacaktır.

Saha içinde haber değeri taşıyacak eylemler mantıklı olabilir. Ancak rahatsızlığın kaynağı olan kişilerin basına isimlerinin atılıp o isimler üzerinden kamuoyu oluşturulması elzemdir. Ülkemizin her kurumuna sirayet ettirilen korku imparatorluğu yüzünden kimse atama ile gelen isimleri kolay kolay eleştiremiyor.

Aramızda hatta dedikodulara göre, Burak başkan konusunda gördüm, hakkımızı aramanın zor olduğunu, iktidara karşı bir şey yapmanın kolay olmadığını ifade edenler var. Güzel yazmışsınız ama besbelli bunu yapacak cesaret de kimse de yok.

Kötü oyun, eleştiriler, istifa istekleri bizi bağlar ancak art niyetli kötü yönetimin izahı yoktur. Hak aramak, her anlamda anayasal haktır. Bunu öcü gibi gösterenlerle bir de mücadele ediyoruz. Oysa kurallar çerçevesinde birçok çözüm üretebilir. Hukuk alanında oldukça namlı bir adam da var, kulübün için de. Çok zengindi ondan, yurtdışı bağlantılıydı cart curt dediğiniz Ünal Aysal da yolun başında destek verdi, birleşme istedi diye kötü oldu yine. Madem her eli geri çevirdi. Meydan orada. Masaya yumruğu vursun. Biz her türlü desteğiz zaten. 🙂

Yetmez ama evet. Bir de bunlarin ustune hukumete ve malum zata giydirmeli taraftarlar tribunlerde.

Protesto‘yu yapacak göt ancak taraftarda var, stad açılışında Tayyib’in ıslıklandığı gibi…

Takım o dediğin şeyi yapsa maç bitimine kalmadan Elmas’ın tüm şirketleri, mal varlığı, sicili tehlikeye girer. Miroğlu gibi geldi Nihat abi diye ağlıyor şimdi durum ortada.

aklıma tek bişey geliyor: 250 tane Sis bombası
Anarşi mi diyorsun

fenerbahce-ananin-ami_870522.jpg

hakemlere bunları yaptıran kişi ya da kurumlar her kimse var olduğu sürece, hakemler üzerinden yapılan eylemlerin veya adalet istiyoruz temalı hareketlerin geçmişte işe yaramadığı gibi, günümüzde de işe yarayacağını pek düşünemiyorum malesef. yarın komple hakem kadrosu da değişse, tff de değişse bir süre sonra yine aynı olayları tekrar tekrar yaşayacağız malesef. kulüp yöneticilerimiz 20-25 milyon taraftarımız var diyip geçmek yerine bu gücü daha efektif kullanmanın yolunu bulmalı. buna aynı şekilde diğer büyük kulüplerde ortak olmalı. diğerlerinin maçlarını izleyemedim ama tesadüf mü bu 3 büyük kulübün aylardır bi galibiyet serisine vs girememesi, ts'nin yatıp yatıp maç alması. ki ts'nin maçlarını da izlemedim istatistiklere bakarak söylüyorum.

büyük kulüp taraftarları ortak hareket etmeli şu senaryoda, herkes şikayetçi çünkü. ha dersiniz ki daha fener bir kaç hafta önce hakem sayesinde bize karşı galip geldi vs. sonuna kadar haklısınız ama eğer toplu bir protesto gerçekleşirse en azından bi etkisi belki olabilir. tabii bu dediğim birliktelik olayı toplumumuzda yaşanamayacağı için pas geçelim bu dediklerimi.

Futbolcuları gereğinden fazla işin içine katıp başrol yapmak doğru değil diye düşünüyorum, ufak tepkiler için organize edilebilir ancak onların asıl işi futbola odaklanıp takımımıza yeni kupalar kazandırmak olmalı. Kafaları bu işlere çalışınca sonuç iyi olmuyor. haksızlıkla mücadele edecek olan yönetim ve taraftardır.

Çember oluşturulur, üçgen oluşturulur, 360° dönülür, başka bir şey yapılır yeter ki yapılan protesto dünya medyasında ses getirsin, hakem ve temsil ettiği tff bir şekilde yerin dibine sokulsun. Evet büyük çaplı bir protesto şart, bizi dünyaya rezil ettiniz diyecek olan ite köpeğe aldırmadan, daha da geç olmadan çok acil bir şeyler yapılmalı.

Futbolcuları gereğinden fazla işin içine katıp başrol yapmak doğru değil diye düşünüyorum, ufak tepkiler için organize edilebilir ancak onların asıl işi futbola odaklanıp takımımıza yeni kupalar kazandırmak olmalı. Kafaları bu işlere çalışınca sonuç iyi olmuyor. haksızlıkla mücadele edecek olan yönetim ve taraftardır.
Zaten sezon artık gitti gibi bir şey. Futbolcuların dahil olması dış medyanın ilgisini net çeker. Ha futbolculara zaten izin verilmez yönetimden, teknik heyetten böyle bir iş için orası da ayrı tabi. İş tamamen yonetime ve taraftara bakıyor. Eğer ileride yapılırsa bir protesto, getireceği yankı yerel kalmamali.

Bu adamlarin anladigi dilden konusmak lazim

Rantlarina comak sokmak yeterli

Super Lig A.S. ve yayin gelirleriyle tehdit edersek sakso bile cekerler

Reis forumdaki kısa sürende cimbom old boys moduna girmişsin gibi.

Zaten sezon artık gitti gibi bir şey. Futbolcuların dahil olması dış medyanın ilgisini net çeker. Ha futbolculara zaten izin verilmez yönetimden, teknik heyetten böyle bir iş için orası da ayrı tabi. İş tamamen yonetime ve taraftara bakıyor. Eğer ileride yapılırsa bir protesto, getireceği yankı yerel kalmamali.
Lig daha bitmedi tek hedef şampiyon olamıyorsan 2. Ol yoksa 3. Ol.

Futbolculat bu işe girince dönüp aynaya bakmıyorlar bir daha, şikeciler geçen sene maçları bein yüzünden verdiklerini sanıyorlardı

Geri
Üst Alt