Pucca, Attığı Tweet Yüzünden 7 Yıl Hapis Cezası Aldı!

Pucca gençler tarafından bir fenomen milyonlar takip ediyor bir mesajını eğer ki uyuşturucuyu öven bir tweet atarsa sadece bir kişi bile (ki çok olası) bu kadın yüzünden uyuşturucuya başlarsa bence 7 yıl ceza verilmesi normaldir. Eğer bu işi yapıyorsan fenomensen evinde ayaklarını uzatarak sosyal medyadan para kazanıyorsan kafanı kullanacaksın.
Türk adaletini kutlarım.

internette biraz araştırırsanız akp'li vekillerin,başkanların, vekilin oğlunun yakının vs. vs uyuşturucu madde temin etmekten yakalanıp ceza almadan yırttığını yada çok az cezalarla paçayı kurtardığını görürsünüz. bu kadına bi tweeti yüzünden haksız bir şekilde 7 sene verilince oh iyi olmuş, haketmiş diyorsunuz ama diğerlerine bu kadar ses çıkardınız mı acaba orada burada ben gerçekten çok merak ediyorum. Adliye koridorları yeşile boyalı para konuşuyor resmen

Yok yahu transfer dönemi öncesinde de böyleydim.Galiba ağır depresyona girdim.

Gecmis olsun renktasim. Turkiyede psikoloji/psikiyatri nasil işliyor bilmiyorum, sigorta karsiliyormu emin degilim, lakin bir psikolog ile gorusmeni tavsiye edebilirim. Cogu zaman depresyonun sebebi gun icerisinde hissettigimiz birtakim 'eksiklikten' kaynaklanabiliyor. Bunun yaninda genetik faktorlerde etkili. Gen ve cevre iletisimi depresyonu tetikleyebiliyor.

Birkac ornek vereyim. Ufak bir hobi eksikligi, isyerinde hosnutsuzluk, gelecek kaygisi, gecmisten gelen travmalar, aile icinde sikinti, maddi durum. Boyle seyler psikolojikmen bir insani etkiliyor ve insanin ruhsal sıkıntı kapasitesine gore birinde hicbir hastalik getirmezken başkalarında ileri derecede depresyona sebebiyet verebiliyor. Bir psikolog bu durumda siz izin verdiginiz sürece hayatinizi ve icinde olan biten bircok seyi aciga getirmeye gayret eder ve sizdeki yanlis dusunce pattern leri kirmaya çalışır. Bunun icin CBT kullanabilirler. Cognitive behavioral therapy. Bu asrin negatif dusunce kirma tedavisinde en etkin silahlardan biri. Ayni psikolog destek icin ilac gerekirmi bunun muhasebesini yapar ve gerekirse bir psikyatra yönlendirir ek ilac tedavisi icin.

Suan icin genel olarak fiziksel aktivite, hobi, arkadas cevresi onerebilirim. Walking therapy mesela kulaga nekadar komik gelsede cok etkili. Biraz dışarda hanim, cocuk, arkadas ile yurumek bircok şeye gebe.

Gecmis olsun renktas.

Ceza abartı olmuş fakat bu sonradan görmeler de padişah modunda takılıyor sosyal medyada, iki üç ergen takipçisi ile kendilerini kral, bana kimse dokunamaz modundalar. Bunun ekürisi Hakan Hepcan vardı Gomis olayıyla duman oldu. Medya'da söylediğine dikkat edeceksin.

uyuşturucu kullanan, temin eden, teşvik eden, kim varsa hapislerde çürümelidir.
fenomen olacağım diye aklına geleni paylaşırsan, aklına gelmeyen yerde bulursun kendini.

Vicdani-hukuki vs olarak yorum yapmaya gerek yok zira bunlara hiç değinmeden dahi mantıksız bir karar.

Onu takip eden gençleri, çocukları twitter'dan yazdığı mesajlar aracılığıyla uyşturucuya özendirmekten dolayı ceza alıyor. Lakin aynı çocuk-genç yine aynı site yani twitter üzerinden "Snoop Dog" ya da "Seth Rogen"i takip ediyor olabilir ve bu adamlar yazmakla kalmayıp video-şarkı hatta film üzerinden bu işin güzellemesini yapan tipler.

Siteye bir yaptırım yapabiliyor musun? Hayır. Gerçi denedin ama olmadı. Şimdi siyasilerin hepsinin de twitter adresi var. Sen burada pucca vsye istediğin cezayı ver, aynı içeriklerin çok daha ağırlarına ulaşmak bir iki tık uzağında. Ki yazdıklarında teşvik eden bir durum da yok.

Zaten çocuğunuz bunun yazdıklarından ötürü uyuşturucuya başlıyorsa endişelenmeniz gereken daha büyük problemleriniz var demektir.

Bunlarla uğrasılacağına yapılması gereken çocukları okullarda bu konularla alakalı bilgilendirmek(travma yaratmadan ama ciddiyetle), hobi edinmeye yönlendirmek ve bunları desteklemek olmalıdır.

Ama tabii burası Türkiye, sebep değil sonuç önemli ki çıkarılan sonucun da bir mantığı yok.

Geri
Üst Alt