- 27 Ocak 2010
- 137.287
- 103.069
- 5.648
aç kalırız açYönetimlerin bu kadar uzun vadeli anlaşma yapması doğru değil
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
aç kalırız açYönetimlerin bu kadar uzun vadeli anlaşma yapması doğru değil
Puma yetkilileri aynı kategoride diyor.Nope daha cok Marsilya
Formadan kalan gelir yüksek birazçok az aslında
eğer doğruysa baya merch satıyoz, ama bizim seviyede satan kulüplerin dörtte biri kadar falan para alıyoz
ben o işin kafa bulandıran boş 1 muhabbet olduğunu düşünüyomFormadan kalan gelir yüksek biraz
Nike’da bu oran %30du
Bence onun özel anlaşması vardırben o işin kafa bulandıran boş 1 muhabbet olduğunu düşünüyom
muhtemelen formadan ve diğer ürünlerden kalan gelir bu tip sözleşmelerde aşağı yukarı standart bir seviyededir. zaten hatrı sayılır medya kuruluşları dünya devlerinin forma anlaşmalarını duyururken hiç satıştan şu kadar kalcak bu kadar kalcak gibi şeyler söylemiyor. yıllık 30m pound karşılığında anlaştı Tottenham diyor
zaten mali detayların açıklandığı genel ve divan kurullarında hani öyle hayvani ekstra bir rakam duymuyoruz. duyurdukları sponsorlukları falan alt alta koyup toplasan aşağı yukarı sunumdaki rakama denk geliyor
Forma ve urun satisinda Avrupa'da 9. siradayiz, 800 bin kusur forma satildi mesela gectigimiz sezon.çok az aslında
eğer doğruysa baya merch satıyoz, ama bizim seviyede satan kulüplerin dörtte biri kadar falan para alıyoz
%50 değil miydi? Habertürk %40 demiş ama satıştan %50 kardan %70 diye aklımda kalmış benim. Bu tüm GS Store ürün satışlar değil mi?Forma satisinda Avrupa'da 9, siradayiz, 800 bin kusur forma satildi mesela gectigimiz sezon.
BİLGİ | Geçen sezon forma ve ürün satışından en çok gelir elde eden Avrupa kulüpleri. (via @Transfermarkt)
![]()
- Alper Altun
- avrupa kulüplerin geliri forma ve ürün satışı
- Cevaplar: 19
- Forum: Avrupa'dan Futbol Forumu
Garanti ucret diger Avrupa takimlariyla kiyaslaninca cok yuksek degil ama forma satisindan dolayi gelirler yuksek cunku %40 pay aliyoruz her formadan.
Medyada %40 diye geciyordu. HT muhabiri aciklamisti galiba.%50 değil miydi? Habertürk %40 demiş ama satıştan %50 kardan %70 diye aklımda kalmış benim. Bu tüm GS Store ürün satışlar değil mi?
%40-50 civarıdır o zaman @Keramettin TANRIVERDİ 'de kardan %70 diyordu ki aslında satış payından ziyade direk bu yazıyor olabilir sözleşmede. İlk zamanlar Seten- Haluk ne yalan sıkıyordu bu konuda hem Gs hem Fb hakkında satıştan %70 diyorlardı 100 euronun 70 eurosu kulüplere kalıyor diye matematikten anlamadan güzel sıkmışlardı.Medyada %40 diye geciyordu. HT muhabiri aciklamisti galiba.
Bence onun özel anlaşması vardır
Çünkü büyük 1 klübüz ve çok fazla forma satıyoruz. Valencia marsilya ile yapılan anlaşma ile bizimki aynı değildir.(formadan kalan gelir). Bu 2 takım toplasan bizim kadar anca forma satıyodur.
Forma ve urun satisinda Avrupa'da 9. siradayiz, 800 bin kusur forma satildi mesela gectigimiz sezon.
BİLGİ | Geçen sezon forma ve ürün satışından en çok gelir elde eden Avrupa kulüpleri. (via @Transfermarkt)
![]()
- Alper Altun
- avrupa kulüplerin geliri forma ve ürün satışı
- Cevaplar: 19
- Forum: Avrupa'dan Futbol Forumu
Garanti ucret diger Avrupa takimlariyla kiyaslaninca cok yuksek degil ama forma satisindan dolayi gelirler yuksek cunku %40 pay aliyoruz her formadan. Birisi daha once bu rakamin %75 oldugunu soylemisti ama medya kuruluslarinda %40 diyenler var ondan oyle yazdim.
globalde satılmasını bende anlamadım. nike'da satılıyordu mesela afrikanın bi mağazasına da gitsen gs forması vardı.inş öyledir. biraz baktım, gördüğüm kadarıyla yıllık gelirleri şu seviyede bu kulüplerin:
- Man City yıllık £100m
- Milan yıllık €30m
- Dortmund yıllık €28m, bonuslarla €35m
- Marsilya yıllık €14-15m
- Valencia yıllık €4m
- Palmeiras yıllık $9-10m
- Chivas yıllık $7-8m
Biz de işte Palmeiras seviyesi bir para almışız bu rakamlar doğru ise
Öte yandan Puma USA sitesine baktığımızda Galatasaray ürünü satmadıklarını, yahut satıyorlarsa ön plana çıkarmadıklarını görüyoruz:
Men's Soccer Gear: Cleats, Shorts, Socks & Shin Guards | PUMA{clothing}&offset=216
Türkiye pazarı + gurbetçiler üzerinden Avrupa pazarı iyi evet ama global pazarda satmıyorsak alamayız o paraları. Puma da bizi o seviyede görmüyor belli ki. Lens PSV vs. envai çeşit takım var ama biz yokuz bu sitede
Bak bu da Japonya, yine mühim bir pazar:
Burada da Marsilya, Leipzig, PSV, Gladbach, St. Pauli var ama Galatasaray yok
Bence vardırla vs. olmuyor. Muhtemelen bizim Türkiye + gurbetçi üzerinden sattığımız formalar PSV'yi falan ezip geçiyodur ama globalde pazarlanacak saygıyı (şimdilik) görmüyoruz. Zaten formalarımıza da (şimdilik) yeterince özenmediler
Belki bu yenileme ile yeni bir devir başlar. O zaman farklı şeyler konuşuruz. Ancak Ünal Aysal zamanı yaptığımız Nike anlaşmasının yıllık geliri de bu civarda idi ve o dönem bu PL'nin önde gelen takımlarına yakın bir miktardı. Şimdi onda biri, beşte biri seviyesinde
Merchandise satışı ayrı forma satışı ayrı. Store gelirimiz aşırı fazla olabilir
Benim derdim satış geliri değil ki. Puma'nın bize formamızı basma hakkı için vermeyi kabul ettiği gelir
Düşününce eğer satış gelirimiz bu kadar fazla ise neden Puma City'e 100m pound verirken bize bonuslarla güç bela 10m euro vermekte bile zorlanıyor? Dert ettiğim şey bu zaten
Ezikliğin resmini çizmek istesem oraya sokuktaş yazmam yeter.