GSC Haber Puma ile Sponsorluk Anlaşması Yenilendi

çok az aslında

eğer doğruysa baya merch satıyoz, ama bizim seviyede satan kulüplerin dörtte biri kadar falan para alıyoz

Retro forma hangi sezona ait olacak acaba merak ediyorum.

Formadan kalan gelir yüksek biraz

Nike’da bu oran %30du
ben o işin kafa bulandıran boş 1 muhabbet olduğunu düşünüyom

muhtemelen formadan ve diğer ürünlerden kalan gelir bu tip sözleşmelerde aşağı yukarı standart bir seviyededir. zaten hatrı sayılır medya kuruluşları dünya devlerinin forma anlaşmalarını duyururken hiç satıştan şu kadar kalcak bu kadar kalcak gibi şeyler söylemiyor. yıllık 30m pound karşılığında anlaştı Tottenham diyor

zaten mali detayların açıklandığı genel ve divan kurullarında hani öyle hayvani ekstra bir rakam duymuyoruz. duyurdukları sponsorlukları falan alt alta koyup toplasan aşağı yukarı sunumdaki rakama denk geliyor

Çıkış maddesini görene kadar uzun vadeli olması hoşuma gitmemişti. Söz konusu markayı ve ürünlerini beğenmiyorum.

ben o işin kafa bulandıran boş 1 muhabbet olduğunu düşünüyom

muhtemelen formadan ve diğer ürünlerden kalan gelir bu tip sözleşmelerde aşağı yukarı standart bir seviyededir. zaten hatrı sayılır medya kuruluşları dünya devlerinin forma anlaşmalarını duyururken hiç satıştan şu kadar kalcak bu kadar kalcak gibi şeyler söylemiyor. yıllık 30m pound karşılığında anlaştı Tottenham diyor

zaten mali detayların açıklandığı genel ve divan kurullarında hani öyle hayvani ekstra bir rakam duymuyoruz. duyurdukları sponsorlukları falan alt alta koyup toplasan aşağı yukarı sunumdaki rakama denk geliyor
Bence onun özel anlaşması vardır

Çünkü büyük 1 klübüz ve çok fazla forma satıyoruz. Valencia marsilya ile yapılan anlaşma ile bizimki aynı değildir.(formadan kalan gelir). Bu 2 takım toplasan bizim kadar anca forma satıyodur.

23AC8E3A-BA37-494A-825E-F1FAF529CE3A.webp

çok az aslında

eğer doğruysa baya merch satıyoz, ama bizim seviyede satan kulüplerin dörtte biri kadar falan para alıyoz
Forma ve urun satisinda Avrupa'da 9. siradayiz, 800 bin kusur forma satildi mesela gectigimiz sezon.

Garanti ucret diger Avrupa takimlariyla kiyaslaninca cok yuksek degil ama forma satisindan dolayi gelirler yuksek cunku %40 pay aliyoruz her formadan. Birisi daha once bu rakamin %75 oldugunu soylemisti ama medya kuruluslarinda %40 diyenler var ondan oyle yazdim.

Forma satisinda Avrupa'da 9, siradayiz, 800 bin kusur forma satildi mesela gectigimiz sezon.

Garanti ucret diger Avrupa takimlariyla kiyaslaninca cok yuksek degil ama forma satisindan dolayi gelirler yuksek cunku %40 pay aliyoruz her formadan.
%50 değil miydi? Habertürk %40 demiş ama satıştan %50 kardan %70 diye aklımda kalmış benim. Bu tüm GS Store ürün satışlar değil mi?

Medyada %40 diye geciyordu. HT muhabiri aciklamisti galiba.
%40-50 civarıdır o zaman @Keramettin TANRIVERDİ 'de kardan %70 diyordu ki aslında satış payından ziyade direk bu yazıyor olabilir sözleşmede. İlk zamanlar Seten- Haluk ne yalan sıkıyordu bu konuda hem Gs hem Fb hakkında satıştan %70 diyorlardı 100 euronun 70 eurosu kulüplere kalıyor diye matematikten anlamadan güzel sıkmışlardı.

ne yüzsüz adamlar yav bir de para istiyorlar takımınıza her hafta forma vermelerine şükredin

Bence onun özel anlaşması vardır

Çünkü büyük 1 klübüz ve çok fazla forma satıyoruz. Valencia marsilya ile yapılan anlaşma ile bizimki aynı değildir.(formadan kalan gelir). Bu 2 takım toplasan bizim kadar anca forma satıyodur.

inş öyledir. biraz baktım, gördüğüm kadarıyla yıllık gelirleri şu seviyede bu kulüplerin:
- Man City yıllık £100m
- Milan yıllık €30m
- Dortmund yıllık €28m, bonuslarla €35m
- Marsilya yıllık €14-15m
- Valencia yıllık €4m
- Palmeiras yıllık $9-10m
- Chivas yıllık $7-8m

Biz de işte Palmeiras seviyesi bir para almışız bu rakamlar doğru ise

Öte yandan Puma USA sitesine baktığımızda Galatasaray ürünü satmadıklarını, yahut satıyorlarsa ön plana çıkarmadıklarını görüyoruz:
Men's Soccer Gear: Cleats, Shorts, Socks & Shin Guards | PUMA{clothing}&offset=216
Türkiye pazarı + gurbetçiler üzerinden Avrupa pazarı iyi evet ama global pazarda satmıyorsak alamayız o paraları. Puma da bizi o seviyede görmüyor belli ki. Lens PSV vs. envai çeşit takım var ama biz yokuz bu sitede

Bak bu da Japonya, yine mühim bir pazar:

Burada da Marsilya, Leipzig, PSV, Gladbach, St. Pauli var ama Galatasaray yok

Bence vardırla vs. olmuyor. Muhtemelen bizim Türkiye + gurbetçi üzerinden sattığımız formalar PSV'yi falan ezip geçiyodur ama globalde pazarlanacak saygıyı (şimdilik) görmüyoruz. Zaten formalarımıza da (şimdilik) yeterince özenmediler

Belki bu yenileme ile yeni bir devir başlar. O zaman farklı şeyler konuşuruz. Ancak Ünal Aysal zamanı yaptığımız Nike anlaşmasının yıllık geliri de bu civarda idi ve o dönem bu PL'nin önde gelen takımlarına yakın bir miktardı. Şimdi onda biri, beşte biri seviyesinde

Forma ve urun satisinda Avrupa'da 9. siradayiz, 800 bin kusur forma satildi mesela gectigimiz sezon.

Garanti ucret diger Avrupa takimlariyla kiyaslaninca cok yuksek degil ama forma satisindan dolayi gelirler yuksek cunku %40 pay aliyoruz her formadan. Birisi daha once bu rakamin %75 oldugunu soylemisti ama medya kuruluslarinda %40 diyenler var ondan oyle yazdim.

Merchandise satışı ayrı forma satışı ayrı. Store gelirimiz aşırı fazla olabilir

Benim derdim satış geliri değil ki. Puma'nın bize formamızı basma hakkı için vermeyi kabul ettiği gelir

Düşününce eğer satış gelirimiz bu kadar fazla ise neden Puma City'e 100m pound verirken bize bonuslarla güç bela 10m euro vermekte bile zorlanıyor? Dert ettiğim şey bu zaten

inş öyledir. biraz baktım, gördüğüm kadarıyla yıllık gelirleri şu seviyede bu kulüplerin:
- Man City yıllık £100m
- Milan yıllık €30m
- Dortmund yıllık €28m, bonuslarla €35m
- Marsilya yıllık €14-15m
- Valencia yıllık €4m
- Palmeiras yıllık $9-10m
- Chivas yıllık $7-8m

Biz de işte Palmeiras seviyesi bir para almışız bu rakamlar doğru ise

Öte yandan Puma USA sitesine baktığımızda Galatasaray ürünü satmadıklarını, yahut satıyorlarsa ön plana çıkarmadıklarını görüyoruz:
Men's Soccer Gear: Cleats, Shorts, Socks & Shin Guards | PUMA{clothing}&offset=216
Türkiye pazarı + gurbetçiler üzerinden Avrupa pazarı iyi evet ama global pazarda satmıyorsak alamayız o paraları. Puma da bizi o seviyede görmüyor belli ki. Lens PSV vs. envai çeşit takım var ama biz yokuz bu sitede

Bak bu da Japonya, yine mühim bir pazar:

Burada da Marsilya, Leipzig, PSV, Gladbach, St. Pauli var ama Galatasaray yok

Bence vardırla vs. olmuyor. Muhtemelen bizim Türkiye + gurbetçi üzerinden sattığımız formalar PSV'yi falan ezip geçiyodur ama globalde pazarlanacak saygıyı (şimdilik) görmüyoruz. Zaten formalarımıza da (şimdilik) yeterince özenmediler

Belki bu yenileme ile yeni bir devir başlar. O zaman farklı şeyler konuşuruz. Ancak Ünal Aysal zamanı yaptığımız Nike anlaşmasının yıllık geliri de bu civarda idi ve o dönem bu PL'nin önde gelen takımlarına yakın bir miktardı. Şimdi onda biri, beşte biri seviyesinde

Merchandise satışı ayrı forma satışı ayrı. Store gelirimiz aşırı fazla olabilir

Benim derdim satış geliri değil ki. Puma'nın bize formamızı basma hakkı için vermeyi kabul ettiği gelir

Düşününce eğer satış gelirimiz bu kadar fazla ise neden Puma City'e 100m pound verirken bize bonuslarla güç bela 10m euro vermekte bile zorlanıyor? Dert ettiğim şey bu zaten
globalde satılmasını bende anlamadım. nike'da satılıyordu mesela afrikanın bi mağazasına da gitsen gs forması vardı.

bence bu yeni anlaşmadan sonra düzeltilir o problem diye düşünüyorum

globalde satılıp satılmamasının fiyat/kazanç olarak hiç bir önemi yok ki , puma formada yerel fiyatlandırma zaten yapmıyor dortmund 150 euroya , man city 130 pounda satarken galatasaray aynı profesyonel maç formasını 7500 tl e satıyor
kümülatif bazda bakılması gerek ayrı bir fiyatlandırma politikası yapmıyorsan,
ha daha logoyu formaya basamayan bir firma böyle sudan sebepleri bahane ediyorsa o da bizim yönetimin enayliği tabi

yaw kardeşim sen adidasın nike ın bize teklifi şu deyip çat diye adamlara gösteremezsen senin forma sponsorluk bedelini de onlar belirler demek ki daha iyi teklif yokmuş ki verdikleri zammı okeyledik.

Geri
Üst Alt