Daha önce de yazdım,herkes hayallere dalmış gidiyor.
Öncelikle tarihindeki sportif başarı,elit klüp olduğunu göstermez.Buna bakarsanız Notthingham Forest'ın bizden daha anlı şanlı tarihi vardır.Sportif başarıyı bir istikrar haline getirmek,mali açıdan büyük rahatlık içinde olmak ve en son olarak oynadığın ligin standardının yüksek olması gereklidir bir elit klüp olmak için.
Haldun Üstünel'in Keita'yı,Elano'yu getirmesi gayet normal.Zaten biz olmasaydık Aston Villa,Fiorentina,Sevilla gibi bizim ayarımızda klüplere gidecekti bu futbolcular.Ama Marquez gibi bir adamın kesin olarak geleceğine inanmak hayalperestliktir.Çünkü Barça ben bu adamı satılık listesine koydum dese,bizim gibi onu elde etmek için yarışan birçok klüp olacaktır.
Marquez oldu da geldi,kiralık olarak gelirse yine kalıcı olmaz.Elbet dönecektir klübüne.Öyle bir iş yaparsa Rijkaard'ın bu takım üstüne kurduğu planlara ihanet olur,çünkü kısa vadede bir başarı gelebilir.Marquez'e makul bir ücretle,3-4 yıl gibi bir sözleşme imzalattırılırsa o zaman ben de bu laflarımı kendim yerim merak etmeyin.
Ama sayfalarca yok totem yapmak,ha geldi ha gelecek demek bana çok mantıksız geliyor.
Bir söz vardır.
Büyük beklentiler,büyük hayalkırıklıklarına yol açar.
Bunu unutmayın.