# Rafael Marquez

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # Rafael Marquez

Takımdaki yabancıların ne kadar forma giymiş bizden önce ? Ben ille Marquez gelsin demiyorum ama Neill gelmeden önce Marquez haberi çıkmıştı.Millet çıldırıyordu sevinçten sonra Neill gelince yorumlar kötüleşmişti.Ama Neill tutturunca millet Marquez'i tanımaz oldu.

Ben hiç bir zaman sevinmedim Marquez geliyor diye.Neill ve Marquez aynı tip oyuncular,eğer Marquez alınırsa defans hallaç pamuğu olur

Ben hiç bir zaman sevinmedim Marquez geliyor diye.Neill ve Marquez aynı tip oyuncular,eğer Marquez alınırsa defans hallaç pamuğu olur

Bu yazdığından sanki Neill'in hiç kesiciliği yokmuş da sadece oyun kuruyormuş gibi anlaşılıyor.Marquez de Neill da gayet iyi kesiciler aslında.Ağız birliği yapmışçasına ikisi bir arada neden kötü olur diyorsunuz anlamadım?Defansın böyle tecrübelisi makbuldur diyen biz değil miydik?Sağlam bir genç oyuncu alalım desek hangisini getirebilirsin ki Türkiye'ye?Hele ki Şampiyonlar Ligi'ne bile gidemeyen bir takıma?

Hayır bize hızlı biri lazım.Marquez tarzında ama o değil.Cacares,colloccini felan.

Ön liberoya alınacaksa bilemem ama Neill-Marquez ikilisi uyumlu bir ikili olmazlar. Ben de transferde isimden çok faydadan yanayım. İhtiyaçlarımız doğrultusunda trasnfer yapmalıyız o yüzden "Oha Marquez istenmez mi?!", "Oha Quaresma istenmez mi?!" gibi yorumlar yersiz. Mevcut kadroda güçlendirilmesi gereken yer orta saha. Elano hariç en azından bir, Elano satılırsa iki oyuncu gerekiyor oraya. Forvet 3'lüsünden de en azından 2'sinin (Baros, Keita) yabancı olacağı düşünülürse tek bir hakkımız kalıyor, malum ilk 11'de sadece 6 yabancı oyuncu oynatabiliyoruz. Bu artık kaleci mi olur, sol bek mi olur, ön libero mu olur yoksa stoper mi olur bilemem ama stoper olacaksa bile teknikten önce aramamız gereken özellikler hız, çeviklik ve istikrar olmalı. Defans oyuncusunun Xavi olmasona gerek yok, 3 metre önündeki adama pas verebilsin yeter. Bir stoperden beklentiler 60 metreden asist yapmasından önce takımına gol yedirmemesi.

Ali Turan-Neill ikilisi seneye rakipleri ezer. Marqueze gerek yok.

4-5m euroya bonservisni alabiliriz. Servet ve GokhanZan'ın satılması anlamına gelir aynı zamanda. Tek sorun Ali Turan, Neill, Emre G., Marguez 'in kısa olusu. hava toplarında zorlanırız. Keza beklerinde hava hakimiyeti az.

Bir de yabancı stoper demek, yerli kaleci demek. Hasagic T.C olursa Ufuk'la beraber kaleyi goturebilir.

Bu yazdığından sanki Neill'in hiç kesiciliği yokmuş da sadece oyun kuruyormuş gibi anlaşılıyor.Marquez de Neill da gayet iyi kesiciler aslında.Ağız birliği yapmışçasına ikisi bir arada neden kötü olur diyorsunuz anlamadım?Defansın böyle tecrübelisi makbuldur diyen biz değil miydik?Sağlam bir genç oyuncu alalım desek hangisini getirebilirsin ki Türkiye'ye?Hele ki Şampiyonlar Ligi'ne bile gidemeyen bir takıma?

Hele bir gelsin Marquez o zaman sen gör bakalım.Marquez dediğin adamın dönemi kapandı artık

popescu içinde öyle demişldi,aynı marquez yaşında türkiyeye geldi ve adam bize uefa kazandırdı.Türkiye ligini yabancı ligler ile kıyaslayanlar çok aldanıyor bence,marquez bizde her şekilde iş yapar.Neill ile birlikde güzel bir tandem oluştururlar düşüncesindeyim ben.Marquezde zaren reijkaardın dilini iyi bilen bir oyuncu dolayısı ile sıcak baktığım bir transfer marquez ismi umarım alınır.

popescu içinde öyle demişldi,aynı marquez yaşında türkiyeye geldi ve adam bize uefa kazandırdı.Türkiye ligini yabancı ligler ile kıyaslayanlar çok aldanıyor bence,marquez bizde her şekilde iş yapar.Neill ile birlikde güzel bir tandem oluştururlar düşüncesindeyim ben.Marquezde zaren reijkaardın dilini iyi bilen bir oyuncu dolayısı ile sıcak baktığım bir transfer marquez ismi umarım alınır.

Sen 12-13 sene önceden bahsediyorsun.Futbol artık hızlı oynanıyor,sert oynanıyor

Huzur evine çevirdiniz takımı.

Futbolun dili bir arkadaşlar,bazı dönemler hızlı oynanıyor bazı dönemlerde ağır ama yapılan işler aynıdır,be bu görüşe katılmıyorum pek eskiden şöyledide şimdi böyle diye.Değişen şartlardır belki ama bende şöyle bir yorumda bulunayım mesela; 2000deki oyunumuz ile şimdiki oyunumuzun hızı aynımı? bence 2000de daha hızlı ve tempolu oynuyoruduk bunu kimse inkar edemez.Ayrıca unutulmamalıdırki defans oyuncularının tecrübesi birazda yaşları ile alakalıdır.Ben marquezin 30 yaşında birisi olmasından ötürü olumsuz bakmıyorum tam tersine hem milli takımdaki hemde ispanya ligi tecrübesi ile bizde iş yapabilir diyorum.Zaten türk futbolu öyle ahım-şahım tempolu bir ligde değil görüyoruz zaten.Ayrıca marquez yanında ali turan gibi sağlam bir türk defansı aldığımızda unutmayalım böylece kadro genişliğimiz bakımındanda marquez iyi bir tercih olabilir.

Herşeyi tersine görür isek bize alınan hiç bir oyuncu fayda sağlayamayacakdır.Neill'de 30unu geçmiş bir oyuncu ama sahda ne yapabildiğini görüyoruz,oda bu "huzurevinin" bir parçası unutmayalım...

Madem 2000 yılının örneğini veriyoruz buyrun: Yavaş ve teknik Popescu + Çabuk ve agresif Bülent.

Marquez gibi berbat bir sezon geçiren 32'sindeki yavaş bir futbolcuyu almamız için hiç bir neden yok. Lucas Neill defansta liderlik yapıyor. Marquez'den sert ve çabuk. En az Marquez kadar da topla iyi durumda. Neill'den kötü bir adam almak demektir Marquez'i almak. Hakan Balta oynamaya devam etsin daha iyi.

79 dogumlu R.Marquez'e tahmini 5m euro bonservis +2.5m euro yıllık verene kadar. M.Bodmer'i almaya calısırdım. Bir kere Ş.Liginde ve Ligue1 'de basarısız bir sezon geciren Lyon'da yazın operasyon olması buyuk ihtimal.

Bodmer'in zaman zaman yedek kaldıgını biliyoruz. Olabilecek bir transfer. Bir kere Marquez'den genç, ikincisi Marquez'den cok daha zeki ve yaratıcı, hem onliberoda hem de defansta oynayabilir. 3'lu ila 4'lu savunmanın kırması gibi yaparız. 2000'de Capone'yle yaptıgımız gibi. Popescu'nun acıklarını stoper bek olan Capone kapatırdı. Oteki bek H.Unsal tipik hucum bekiydi.

Şimdi ise Sabri tipik hucum beki, sola zaten hucum beki bulamadık. H.Balta tıpkı Capone gibi stoper-bek gibi oynayabilir. Boylece Bodmer (ya da marquez) daha serbest oynayabilir.

Yani stoper alınacaksa, oncelik Bodmer derim olmazsa Marquez.

Bence biz bir sağbek ile sol bek bakalım.Hakan Balta da stoper olsun.Ali Turan,Emre Güngör,Hakan Balta idare eder o mevkide.Ama en az Sabri kadar mücadele eden ama ondan daha iyi defansif özellikleri olan,oyununun hucum yönünü de oynamayı bilen bir sağ beke ihtiyacımız var.Caner de sol bek olamayacağı için sene sonu Kewell giderse bonservisi alınıp önde oynatılmalı.

D.SRNA(S.Donetsk):Zor bir transfer olduğu kesin.Takımını çok sahiplenmesi handikap ama böyle bir oyuncuya da ihtiyacımız olduğu kesin

RAFİNHA(Schalke):Sağ bek olarak Sabri'den 1-2 kademe daha iyidir.Hucüm gücü de yüksek.Maliyeti ve bizimkilerin o mevkiye yabancı oyuncu bakmama prensibi transferin olsaılığını düşürebilir.Ama bence ihtiyacımız var kesinlikle.

Sol bek olarak da.

Urby Emanuelson:(Ajax),Ajax ucuza satmaz ama Rijkaard ile ikna edebiliriz Emanuleson'u eğer sağbek alınmayacaksa Emanuelson çok iyi gider.Balta stopere kaydırılır.

Defansın ortasına

_IVAN CORDOBA:33 Yaşında ama hala çok hızlı alın Neill'e partner,37 yaşına kadar oynar bu adam.

_Nicolas Burdisso(Roma),Sezon sonu sevest ve İtalyan Ligi patenli önemli bir oyuncu Neill iel iyi bir ikili olabilirler.Çok sert ve yıldırıcı bir oyuncu düşünülmeli.Ama o zaman sağ bek olarak ve sol bekte sıkıntı doğabilir,transfer olarak.

_RİCARDO CARVALHO:BİZİM TAKIMDA EN ÇOK GÖRMEK İSTEDİĞİM OYUNCU 2 YILDIR,BİLİYORUM HAYAL ÖTESİ BİR DURUM AMA KEŞKE OLABİLİTESİ OLSA.

Orta Saha:

_Hamit Altıntop:İkna edebilirsek orta saha 2 sınıf birden atlar.Liseden Üniversiteye geçer.

_C.Poulsen:Çok istediğim bir oyuncu değil ama sisteme uygun olduğunu düşünüyorum,pas yüzdesi iyi bir oyuncu.

-Kim Kallström:Sene sonu beleş ama biraz ofansif bir oyuncu bu adamı alırsak ve Elano da kalırsa arkalarına İNSAN AZMANI LAZIM bir tane.

Forvet

_Volkan Şen:Arda,Kewell,Keita,Gio 4'lüsünden giden olursa onun yerine alınması farz bence.Sercan'dan daha yetenekli bize çok yakışır.

_Mustafa Pektemek:Türk rotasyonu için ideal isim.Baros'tan çok şey öğrenecektir.

Hele bir gelsin Marquez o zaman sen gör bakalım.Marquez dediğin adamın dönemi kapandı artık

Herhangi bir futbol seyircisine sor,Alex gibi futbolcuların dönemi kapandı mı kapanmadı mı diye.Cevap belli.Sonra bir de adamın Türkiye'de yaptıklarına bir bak.Ondan sonra bir daha düşün bakalım Barcelona'da devri kapanan adam burada ne yapar(yapabilir) diye

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt