Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hahahahaa, kendi youtube kanalina, Patreon baglamis.

Aylik x bir paraya ozel transfer haberleri ticaretine girmis.

Bunu destekleyen ve gormeyen salak taraftarlar var

Ali Koç: "Genel kurul isteniyorsa hodri meydan!"
bos.gif

Meali;

Ben esek yukuyle para verdim bu parayi karsilayacak adam Turkiyede yok zaten dolu borc var ben olmasan batacaksiniz

Istersem kume dusureyim pasa pasa beni destekleyeceksiniz.

Hakli mi ? Hakli oldugu noktalar var. Ali Koca degil ama parasina muhtaciz

Bu arada sanırım Antalya maçıydı, Fener 25 şut falan atmıştı ama bence bok gibi oynamıştı çünkü şuursuz oynadığını ve kendisine karşı hücum edebilen her takıma karşı çok zorlanacağını yazmştım, ben demiştim diye demiyorum, biz amatör olarak takip ediyoruz futbolu ve bunu görebiliyorduk ama profesyonel maaşlı çalışanlar bunlara önlem alamadı.

Fenerbahçeli olsam başta 1.5 yılda yapılan 30a yakın transferi eleştirirdim, arkadaş bu kadar mı kötü politika izlenir? 19 milyon euro paran mı var ee Avrupa da yok, al 3 tane ilk 11 oyuncusu bitti gitti, Deniz nedir, Zanka nedir?

O kadar adam aldın da ne oldu, sol bek sene başından beri boş, Kruse'yi taşıyabilmek için ise sol açıkta Tolga'yı oynatmak zorundasın. Harun'a 3 verdin zaten üstüne neden Altay'ı alıyorsun, yabancı almayacaksan bırak kalsın, Altay mı seni şampiyon yapacaktı? Altay, Deniz, Zanka parasına iyi bir oyuncu alınır, diğer mevkilerden birine ise kiralık formülü uygulanırdı.

Yok hakemmiş, TFFymiş diye de ağlamazdın, yıl olmuş 2020 hücum silahın topu ceza sahasına şişirmek, tempo yapıp kanat ortaları yapmak, Rodrigues, Kruse, Vedat şapkadan tavşan çıkarsın diye beklemek, öz eleştiri yapmayı bile bilmiyor mallar.

Bu arada iyi olduklarını sandıkları oyuncuların çoğu çöp.

Ozan Tufan'ı övüyorlar, vasat bir orta saha oyuncusu, ne iyi pasör ne iyi şutör ne iyi top sürer ne de canavar gibi top kapar. Bu herifi bir de takımın lideri gibi oynatıyorlar.

Jailson için stoper oynamasa büyük potansiyel diyorlar, Josef'in en fazla taşşaklarını yer, Josef gitti gideli helva gibi orta sahaları var.

Ellerinde 4 tane iyi adam var, Garry, Vedat, Kruse ve Gustavo ki hakem olsa ligde Gustavo 2 maç oynar 1 maç oynamaz. Defans hattında da Serdar dışında iş yapan yok ki o da her maç kırmızı görmeli.

Ustad kalemine sağlık. Bunları bu forumda defalarca yazdık ettik. Hem de iş daha patlamamışken.
Bunları yönetenler facia. Daha facia olan ise taraftarları futboldan anladığını sanıp yönetime saydırıyor ama onlar en az yönetenler kadar kötü.

Kendilerinin aldıkları her oyuncuya Messi muamelesi yapıp, bizim aldıklarımıza çöp, müzmin sakat filan diyorlar. 2 ay geçmeden de GS kadar olamıyoruz diyorlar. Gülsen mi ağlasan mı.

Başakşehir maçı da Antalya maçının kopyasıydı sonuçtan bağımsız. Müthiş oynadık, süper oynadık filan diyorlardı ama burda yazdık o kadar. Bi bok oynamadılar. Okan Buruk İran Can, Mehmet Topal, Crivelli'ye filan o kadar sabretti. İnanılmaz derecede kötüydüler. Başakşehir zaten uyuz uyuz top oynayan bir takım. Ona rağmen Başakşehir defansının amatörce hatası sonucu Kruse'nin golüyle anca kazanabildiler.

Bunların her maçı böyle. Kazansalar da, kaybetseler de. Tüm oyun planları topa sahip ol, kanatlardan 382383294939 tane orta yap, cepheden Kruse ve Vedat'ın 2'li oyunlarından bir şey çıkarmasını bekle. Derbideki penaltı pozisyonu bile böyle gelişti.

Maçta 30 tane orta açıp, 20 tane zorlama şut atıp topa sahip olunca kendilerini iyi oynadılar sanıyorlar. Komedi yav.

Filmi geriye saralım... Ersun'un şampiyon olduğu sezon farklı mıydı? Değildi. O sezon FB hariç herkes kötüydü. Kadroları sağlamdı. Yabancı kuralı sebebiyle Anadolu takımları bugünki kadar kaliteli değildi. Teknik adam kalitesi bugünki seviyenin çok altındaydı. Tüm bunları ekleyince bugün bile oynadıkları bu saçma sapan oyun planı Anadolu takımlarına karşı işe yarıyordu. Buna rağmen kaç tane maçı maçın son dakiklarında, uzatmalarda filan kazandılar. O şampiyonluk bizim Hamza ile yaşadığımız şampiyonluğa çok benziyor. Gerçi biz taraftar olarak o kadroyu yenilemezsek mahvolacağımızı aylarca yazdık, bunlar ise hala olayın farkında değil.

Transferler zaten facia.

Bunlar hala farkında değil ama bizim şampiyon olduğumuz, FB'nin Aykut ile 1 puan farkla 2. olduğu sezonki kadroları bugünki kadrodan fersah fersah iyiydi.

Valbuena, Skrtel, Guilyano, Joseph, Elif, Janssen, Fernandao gibi hakikaten lig seviyesine göre üst düzey adamları vardı.

Bu adamların hepsini satıp yerini çer çöp ile doldurdular. Para da buhar olup uçtu.

2 yılda 30 yav sayıyla 30 tane transfer yapıp da nasıl olur da mevcut kadron 2 yıl önceki kadrondan fersah fersah kötü olabilir? Bakın bunlar hala bu olayın farkında değiller.

Zanka, Reyes, Rami, Falette filan aldılar stopere, hepsini topla beğenmeyip sözleşmesini uzatmadıkları Skrtel'in çeyreği etmezler.

Jailson gibi Avrupa'da 300-400K'ya kamyonla bulabileceğin Anadolu takımı seviyesindeki adama büyük potansiyel diye 4M verdiler.

Valbuena gibi adamı gönderdiler. Yerine Benzia diye halı sahada oynayamayacak bi topçu aldılar.

Erzurum'un yetersiz görüp almadığı Frey'i 2.5M'a geleceğin İbra'sı filan diyerek aldılar.

Kaleye, Harun ve Berke'yi aynı anda aldılar. Bu da tam bir komedi. Hadi Harun'u aldınız, lan Berke'yi niye alıyorsunuz. 19 yaşındaki kaleciyi yedek bekleterek mi geliştireceksiniz? Sonra gittiler dediğin gibi bir de Altay'ı aldılar. Her ne kadar Mert Günok'un Avrupa standartlarında bir ayağı olsa da, reflexler filan Mert Günok'a benziyor hataları olmasına rağmen. Mert de zamanında bu hataları yapıyordu. 5 sene sonra adam kaleci oldu. Hangi akla hizmet 21 yaşındaki adamı as kaleci yaparsınız.

Berke, Altay ve Harun'un 3'ünü topla 1 kaleci eder mi şu an tartışılır.

...

Bu liste Deniz, Tolgay, Tolga filan gibi çöplerle uzar gider.

Bunlar hala sorunun kaynağına inmeye çalışmayıp '' dıj güçler '' yüzünden bu haldeyiz filan diyor.

Gülüyoruz filan tamam da, bunların kafa hep yerinde sayıyor. Bu gidişle bunlar bi 10 sene daha kupa yüzü göremiyecekler. O zaman baksınlar bakalım taraftar sayıları ne hale geliyor. Biz de 14 sene şampiyon olamadık ama o zaman sosyal medya filan yoktu ve taraftar sayımızı bir şekilde koruyabildik. Kadro çöp, 650 milyon euro borç, 6 senedir kupa yok, muhtelemen şampiyon bile olsalar UEFA'dan ceza yiyecekler ama adamlar hala bu tehlikeyi görmeyi red edip hakemler, TFF filan diye ağlıyor. Ben bu olayı düşünüyorum düşünüyorum yine de bi mantığa oturtamıyorum...

Son düzenleme:
Ustad kalemine sağlık. Bunları bu forumda defalarca yazdık ettik. Hem de iş daha patlamamışken.
Bunları yönetenler facia. Daha facia olan ise taraftarları futboldan anladığını sanıp yönetime saydırıyor ama onlar en az yönetenler kadar kötü.

Kendilerinin aldıkları her oyuncuya Messi muamelesi yapıp, bizim aldıklarımıza çöp, müzmin sakat filan diyorlar. 2 ay geçmeden de GS kadar olamıyoruz diyorlar. Gülsen mi ağlasan mı.

Başakşehir maçı da Antalya maçının kopyasıydı sonuçtan bağımsız. Müthiş oynadık, süper oynadık filan diyorlardı ama burda yazdık o kadar. Bi bok oynamadılar. Okan Buruk İran Can, Mehmet Topal, Crivelli'ye filan o kadar sabretti. İnanılmaz derecede kötüydüler. Başakşehir zaten uyuz uyuz top oynayan bir takım. Ona rağmen Başakşehir defansının amatörce hatası sonucu Kruse'nin golüyle anca kazanabildiler.

Bunların her maçı böyle. Kazansalar da, kaybetseler de. Tüm oyun planları topa sahip ol, kanatlardan 382383294939 tane orta yap, cepheden Kruse ve Vedat'ın 2'li oyunlarından bir şey çıkarmasını bekle. Derbideki penaltı pozisyonu bile böyle gelişti.

Maçta 30 tane orta açıp, 20 tane zorlama şut atıp topa sahip olunca kendilerini iyi oynadılar sanıyorlar. Komedi yav.

Filmi geriye saralım... Ersun'un şampiyon olduğu sezon farklı mıydı? Değildi. O sezon FB hariç herkes kötüydü. Kadroları sağlamdı. Yabancı kuralı sebebiyle Anadolu takımları bugünki kadar kaliteli değildi. Teknik adam kalitesi bugünki seviyenin çok altındaydı. Tüm bunları ekleyince bugün bile oynadıkları bu saçma sapan oyun planı Anadolu takımlarına karşı işe yarıyordu. Buna rağmen kaç tane maçı maçın son dakiklarında, uzatmalarda filan kazandılar. O şampiyonluk bizim Hamza ile yaşadığımız şampiyonluğa çok benziyor. Gerçi biz taraftar olarak o kadroyu yenilemezsek mahvolacağımızı aylarca yazdık, bunlar ise hala olayın farkında değil.

Transferler zaten facia.

Bunlar hala farkında değil ama bizim şampiyon olduğumuz, FB'nin Aykut ile 1 puan farkla 2. olduğu sezonki kadroları bugünki kadrodan fersah fersah iyiydi.

Valbuena, Skrtel, Guilyano, Joseph, Elif, Janssen, Fernandao gibi hakikaten lig seviyesine göre üst düzey adamları vardı.

Bu adamların hepsini satıp yerini çer çöp ile doldurdular. Para da buhar olup uçtu.

2 yılda 30 yav sayıyla 30 tane transfer yapıp da nasıl olur da mevcut kadron 2 yıl önceki kadrondan fersah fersah kötü olabilir? Bakın bunlar hala bu olayın farkında değiller.

Zanka, Reyes, Rami, Falette filan aldılar stopere, hepsini topla beğenmeyip sözleşmesini uzatmadıkları Skrtel'in çeyreği etmezler.

Jailson gibi Avrupa'da 300-400K'ya kamyonla bulabileceğin Anadolu takımı seviyesindeki adama büyük potansiyel diye 4M verdiler.

Valbuena gibi adamı gönderdiler. Yerine Benzia diye halı sahada oynayamayacak bi topçu aldılar.

Erzurum'un yetersiz görüp almadığı Frey'i 2.5M'a geleceğin İbra'sı filan diyerek aldılar.

Kaleye, Harun ve Berke'yi aynı anda aldılar. Bu da tam bir komedi. Hadi Harun'u aldınız, lan Berke'yi niye alıyorsunuz. 19 yaşındaki kaleciyi yedek bekleterek mi geliştireceksiniz? Sonra gittiler dediğin gibi bir de Altay'ı aldılar. Her ne kadar Mert Günok'un Avrupa standartlarında bir ayağı olsa da, reflexler filan Mert Günok'a benziyor hataları olmasına rağmen. Mert de zamanında bu hataları yapıyordu. 5 sene sonra adam kaleci oldu. Hangi akla hizmet 21 yaşındaki adamı as kaleci yaparsınız.

...

Bunlar hala sorunun kaynağına inmeye çalışmayıp '' dıj güçler '' yüzünden bu haldeyiz filan diyor.

Gülüyoruz filan tamam da, bunların kafa hep yerinde sayıyor. Bu gidişle bunlar bi 10 sene daha kupa yüzü göremiyecekler. O zaman baksınlar bakalım taraftar sayıları ne hale geliyor. Biz de 14 sene şampiyon olamadık ama o zaman sosyal medya filan yoktu ve taraftar sayımızı bir şekilde koruyabildik. Kadro çöp, 650 milyon euro borç, 6 senedir kupa yok, muhtelemen şampiyon bile olsalar UEFA'dan ceza yiyecekler ama adamlar hala bu tehlikeyi görmeyi red edip hakemler, TFF filan diye ağlıyor. Ben bu olayı düşünüyorum düşünüyorum yine de bi mantığa oturtamıyorum...
zaten 2014de de aynı taktik vardı ama şuan tutmaz çünkü elinde öyle malzeme yok ve ayrıca dediğin gibi fb 4 maçı 90+larda kazanmış,4 maçı da dk 80 den sonra puan aldı diye biliyorum. o zaman kuyt sow emenikeyi ileri atıp sağdan soldan orta bombardımanı oluyordu hatta sol bek caner asist kralı olmuştu galiba en azından ilk 3teydi. bi de son 10-15 dk da weboyu ileri atıyorlardı ohhh illa bi orta gol oluyordu. rakiplerin kötü olduğunun kanıtı ise 1 yıl sonra ismail kartalın yine aynı puanı toplayıp şampiyonun biz olmasıdır. hatta rıdvan bile gs bjk erken kopmuştu o yıl vb demişti.

Transferler zaten facia.

...

o zamanki insanların sabrı ile şimdiki bir değil, sosyal medya ve internet ile herşeye kolay ulaşıp hemen tatmın oluyoruz onun için taraftarın çoğu hemen başarı elde etmek ister geçmişe göre alıştık hemen tatmin olmaya,mutluluğa çabuk ulaşmaya çnkü. o yüzden taraftar sayılar gitgide azalır yeni nesil çocukların çoğu gsli olmak ister diye düşünüyorum

o zamanki insanların sabrı ile şimdiki bir değil, sosyal medya ve internet ile herşeye kolay ulaşıp hemen tatmın oluyoruz onun için taraftarın çoğu hemen başarı elde etmek ister geçmişe göre alıştık hemen tatmin olmaya,mutluluğa çabuk ulaşmaya çnkü. o yüzden taraftar sayılar gitgide azalır yeni nesil çocukların çoğu gsli olmak ister diye düşünüyorum
Abi kazandığın kupaların ölçüsünce büyüksündür. Madem kupa önemli değil git Ankaragücü'nü filan tut o zaman. Böyle romantik sözleri önceleri BJK'liler kullanıyordu. Şimdi FB'liler onlardan daha çok kullanıyor. Bunlar hep eziklik psikolojisinin avuntu malzemeleri. Başka bir şey değil.

Abi kazandığın kupaların ölçüsünce büyüksündür. Madem kupa önemli değil git Ankaragücü'nü filan tut o zaman. Böyle romantik sözleri önceleri BJK'liler kullanıyordu. Şimdi FB'liler onlardan daha çok kullanıyor. Bunlar hep eziklik psikolojisinin avuntu malzemeleri. Başka bir şey değil.
tabiki de öyle. mesela koşu yarışında adam 7.inci oldu, şöyle dese herkes ne der acaba. benim daha iyi koşucu olmam,daha değerli bir sporcu olmam 1.likle ölçülmez diye. böyle saçmalık olur mu? spor bu spor tabiki de başarı ile ölçülcek.şuan reale,barçaya,liverpool,b.münih vb takımlara niye büyük kabul ediliyor çünkü sayısız kupaları var,büyüklüklerini halk kabul etmemiş onlar tüm dünyaya zaten başarı ile kabul ettirmiştir.yok şu büyüklüğü falan bunlarla anca kendini tatmin eder avutur bi insan bence. tarih yalnızca şamp olanları yazar niye o zaman biz sallıyorum romen liginin 10.suna dünya devi klüp demiyoruz? çünkü başarısı yok denecek kadar azcık.büyüklüğü klüp sağlar,kabul ettirir,yok ben hiç kupa almasamda büyüğüm vb hikaye bunlar.

Transferler zaten facia.

...

Fenerbahçe çok sesli bir kulüpten ziyade tek adam sistemini benimseyen bir kulüp aslında sorunlar da burada başlıyor çünkü başkan her şeyi değiştirmek, her şeyi düzenlemek hakkının kendisinde olduğunu düşünüyor.

Sorunun Aziz Yıldırım'da olduğunu düşünüyorlardı ama Azizle ilgili neyi eleştirdilerse kendileri de yapmaya başladılar.

3 kaleci aldılar verilen bedel : 7 milyon euro

Jailson, Benzia, Tolga alındı mesela devre arası üstüne Tolgay, Zajc falan geldi sonra sezon sonu üstüne Emre B., Gustavo, Ozan geldi sadece Benzia gidip, bu ne boktan bir planlamadır sen düşün. Buraya 20 milyon euro falan harcanmıştır.

2 senedir ne sağ bek ne de sol bek aldılar ve bu mevkiler heriflerin kanayan yarası durumunda.

Valbuena'yı maaşı çok diye gönderdiler şu an ellerinde Garry dışında düzgün bir kanat oyuncusu yok.

2014'te de farklı olmazdı aslında durum, 6 maçta 90da gol attılar ve o şekilde hep önde götürüp, motive oldular, örneğin ikinci devre başında Anteple deplasmanda 0-0 kaldığımız maç olmasa ve orada seri yapabilseydik her şey farklı olabilirdi zaten bizden başka rakipleri de yoktu o sene.

Rakip takımların forumlarından anladığım kadarıyla bizden hariç herkesin hakkı yenmiş, hepsinin puanı eksikmiş. Böyle bişey olabilir mi ya?

Insallah 60. dakikada filan 3 0 olur da Andone girer. Iyi bir takimda nasil oynayacak merak ediyorum

Bizim hesaplardan biri şu keremergir isimli arkadaşa ceza aldırsın lütfen Antu'da mantıklı yorumlar olmamalı, uyanırlar falan Allah muhafaza sonra başımıza iş almayalım.

ok.gif
keremergir - 27.02.2020 07:10

bos.gif

SORUNUMUZ VASATA ALIŞMAK.

Galatasaray 1 sezon 2 başkan 3 kupa 4 yıldız şampiyonluğunu kazanan Hamza Hamzaoğlu´nu acımadı daha ertesi sezonun ilk haftalarında Umut Bulut ısrarı yüzünden kapiya koydu. Biz olsak tepemize çıkarırdık.

Adamlar başarıyı bir sonraki sezon unutuyorlar. Ortada yolunda gitmeyen birşeyler varsa şanslarını deniyorlar. Bazen tutuyor‚ bazen de Mustafa Denizli hamlesi gibi ellerinde patlıyor. Öyle olunca gidip aynı sezon 3. teknik direktör Riekerink´i getiriyorlar. Bir sonraki sezon Riekerink olmayınca Tudor´u ayartıp deniyorlar. O da olmazsa kovup Terim´i getiriyorlar. Yarın Terim başarısız olsun ona da acımazlar. Geçmişte de acımadılar. 3 sezonda 7 teknik adamla çalıştılar‚ başarılı olanı buldular.

Faruk Süren adamları UEFA VE SUPER KUPA ŞAMPIYONU YAPTI‚ 4´DE 4 YAPTI‚ LIGI KAZANAMADIGI ILK SEZON BASKANLIGI ELINDEN ALDILAR.

BİZ ERSUN YANAL´DAN EFSANE YARATMAYA ÇALIŞIYORUZ. AZIZ YILDIRIM´A 20 SENE KATLANIYORUZ.

VASATA ALIŞTIK.
VASAT SEVICI OLDUK.
DENEMIYORUZ. OGRENILMIŞ CARESIZLIK BU.

Hadi biraz da iğneyi kendimize batıralım. Ersun´a kızıyoruz her maç aynı hatayı yapıyor diye. Biz 20 senedir aynı hatayı yapıyoruz.
Yazık, vuralım bu adamı yaw, acı çekmesin boş yere bu kadar şizonun arasında.

Başkan merak etme şu an bunlardan hiç bir şey olmaz.

1 milyon üye kampanyası döneminde kulübe üye olup son seçimde Ali Koç'a oy atan bir kaç kongre üyesi arkadaşım var, bizim maç öncesine kadar Ali Koç'a hala tapıyorlardı, maç sonu durum yine değişmedi.

Taraftar haykırıp bağırsa da çok bir şey değişmez, en kötü ihtimal genel kurul kararı alınır Koç başkanım güçlenerek tekrar seçilir.

Bizim hesaplardan biri şu keremergir isimli arkadaşa ceza aldırsın lütfen Antu'da mantıklı yorumlar olmamalı, uyanırlar falan Allah muhafaza sonra başımıza iş almayalım.

ok.gif
keremergir - 27.02.2020 07:10

bos.gif

SORUNUMUZ VASATA ALIŞMAK.

Galatasaray 1 sezon 2 başkan 3 kupa 4 yıldız şampiyonluğunu kazanan Hamza Hamzaoğlu´nu acımadı daha ertesi sezonun ilk haftalarında Umut Bulut ısrarı yüzünden kapiya koydu. Biz olsak tepemize çıkarırdık.

Adamlar başarıyı bir sonraki sezon unutuyorlar. Ortada yolunda gitmeyen birşeyler varsa şanslarını deniyorlar. Bazen tutuyor‚ bazen de Mustafa Denizli hamlesi gibi ellerinde patlıyor. Öyle olunca gidip aynı sezon 3. teknik direktör Riekerink´i getiriyorlar. Bir sonraki sezon Riekerink olmayınca Tudor´u ayartıp deniyorlar. O da olmazsa kovup Terim´i getiriyorlar. Yarın Terim başarısız olsun ona da acımazlar. Geçmişte de acımadılar. 3 sezonda 7 teknik adamla çalıştılar‚ başarılı olanı buldular.

Faruk Süren adamları UEFA VE SUPER KUPA ŞAMPIYONU YAPTI‚ 4´DE 4 YAPTI‚ LIGI KAZANAMADIGI ILK SEZON BASKANLIGI ELINDEN ALDILAR.

BİZ ERSUN YANAL´DAN EFSANE YARATMAYA ÇALIŞIYORUZ. AZIZ YILDIRIM´A 20 SENE KATLANIYORUZ.

VASATA ALIŞTIK.
VASAT SEVICI OLDUK.
DENEMIYORUZ. OGRENILMIŞ CARESIZLIK BU.

Hadi biraz da iğneyi kendimize batıralım. Ersun´a kızıyoruz her maç aynı hatayı yapıyor diye. Biz 20 senedir aynı hatayı yapıyoruz.

Sayın başkanım‚

Fenerbahçelilerin ezici çoğunluğunun desteğini alarak 20 yıllık Aziz Yıldırım saltanatını bitirdiniz.
Seçimde bir çok vaatlerde bulundunuz. Bizler de size her platformda destek olduk.

Aşağıda sorduğum soruları gençliğini Aziz Yıldırıma muhalif olarak geçirmiş‚ Antuda onun aleyhine defalarca başlık açmış bir taraftar olarak soruyorum

-Aziz Yıldırımı son kontratını yapacak olan çaptan düşmüş futbolcuları almakla eleştirdiniz. Haklıydınız. Adil Rami‚ Emre Belözoğlu‚ Mevlüt‚ Ayew‚ Tolgay‚ taraftar baskısıyla son anda almaktan vazgeçtiğiniz ve kısa bir süre sonra müzmin sakat olduğu için futbolu bırakan Meksikalı Fabian gibi futbolcuları hangi kategoriye koyuyorsunuz ?

-Aziz Yıldırımı Terranao gibi Türkiyeyi hiç tanımayan birine kulübün anahtarını verip‚ başarısızlık sonrası onu kovmakla suçladınız. Comolli projenizin Terranaodan dahi daha başarısız olduğunu düşünüyor musunuz ?

-Göreve geldiniz Aykut Kocamanı göndermek için 1‚5 ay düşündünüz. Cocunun olmayacağını küme düşme hattına düştüğümüzde anladınız. Comollinin hata olduğunu 1‚5 yılda kabul ettiniz. Şimdi ise istemeyerek‚ sosyal medya baskısı ile getirdiğiniz Ersun Yanal hakkında ne yapacağınıza karar veremiyorsunuz. Bütün hayati kararlarınızı hep bu kadar ağır mı alacaksınız ?

-Aziz Yıldırımı kulübü başına buyruk yönetmekle‚ tek adamlıkla itham ettiniz. Onun ilk dönemlerinde yönetimde Atilla Kıyat‚ Abdullah Kiğılı‚ Uğur Dündar‚ Hakan Bilal Kutlualp‚ Murat Özaydınlı gibi çok farklı kesimler üzerinde ağırlığı olan yöneticileri vardı. Siz ise bir tek Semih Özsoyu almış harbe gitmeye kalkışıyorsunuz. Çevreniz ve ağırlığınız Aziz Yıldırımdan daha mı az ki‚ bu kadar zayıf ve pasif bir yönetim ile yola çıkıyorsunuz ? Yoksa yönetim şekliniz mi böyle ? Galatasaray ve Trabzonsporun lobileriyle böyle mi mücadele edeceksiniz ?

-Transfer başarısızlığınıza FFP bahanesi ile cevap veriyorsunuz. FFP Aziz Yıldırım döneminde de vardı. Aziz Yıldırımın 3. Kaleci Ertuğrulu Boluspora 1 milyon Euroya sattı. Sowu Arap takımına 16 milyona satıp bir sezon sonra cüzi bir miktara geri kiraladı. Siz de onun gibi FFPyi delemiyor musunuz ? Bizim teneke bağlayıp gönderdiğimiz Aziz Yıldırım daha mı iş bitiriciydi yoksa ?

-Kaybederken bile gurur verecek bir Fenerbahçe vaat ettiniz. 20 yıllık serinin bittiği Galatasaray maçında gurur duydunuz mu ?

-Isıran‚ saldıran‚ savaşçı bir Fenerbahçe vaat ettiniz. Bazı basın toplantılarında o kadar negatif enerji yayıyorsunuz ki sizi izledikten sonra ısıracak topçunun bile yatası gelir. Geldiğinizden beri Galatasaray‚ Trabzon ve Beşiktaşa karşı oynadığımız derbilerde sadece 1 galibiyet alabildik. Fenerbahçe en kötü dönemlerinde bile bir derbi canavarıdır. Bir lider olarak bu teslim olmuş halinizin bu karnede etkisi olduğunu düşünüyor musunuz ?

-TFF‚ MHK‚ Siyaset‚ Feto gibi dış güçlere karşı olan isyanınızda haklısınız. Bunlarla ilgili her kavganızda taraftarın yanınızda olacağını biliyorsunuz. Hatta bunlara savaş açmakta geç bile kaldınız. Mevcut başarısızlıkta tüm bahaneyi bunlar olarak gösteriyor iseniz bunlarla kavganın ağababasını Aziz Yıldırım verdi. Sonunda hapis dahi yattı. Biz Aziz Yıldırım döneminde 2011 başta olmak üzere çoğu şampiyonluğu bu dış güçlere rağmen kazanmış‚ bir çoğunu da bunların topyekün saldırısıyla son maçlarda kaybetmiştik. Sizin döneminizde ilk ikiye dahi giremiyoruz. Siz şikayet etme makamı mı‚ icraat makamı mısınız ?

-Çok geniş bir scout (gözlemci) ağı kuracağınızı söylemiştiniz. Siz Saffet Akbaş‚ Kemalettin Şentürk‚ Müjdat Yetkiner gibi okeyci tayfasını gönderdiğinizde ayakta alkışladık. Sizin gözlemci ağınız kimleri buldu ? Serdar Aziz‚ Tolgay Arslan‚ Tolga Ciğerci‚ Reyes‚ Adil Rami gibi kulüpleri tarafından kapının önüne konulan futbolcuları almak için gözlemci veya sportif direktör olmaya gerek var mı ? Takip edip keşfettiğiniz adam Frey mi ?

-Dünya çapında örnek gösterilen bir futbolcu akademisi kuracaktınız. Altyapının başına getirdiğiniz David Badia kaçtı. Bütün projeniz tek bir kişiye mi bağlıydı ? Tıpkı sol bek transferinde olduğu gibi sizin hiç B planınız yok mudur ?

-Ekonomik krizi önemli sponsorluklar alarak aşacağımızı söylediniz. Koç grubuna ait şirketler haricinde son dönemde tüm büyüklere sponsorluk veren Burger King dışında kaç firmadan sponsorluk alabildiniz ?

-Bir gün başkanlığı bıraktığınızda sizin döneminizde alınan futbolculardan (belki Luiz Gustavo hariç) hangisi Fenerbahçe tarihinin altın 11ine girebilir ? Hiç Alex‚ Hooijdonk‚ Roberto Carlos‚ Lugano‚ Appiah gibi bir futbolcu alabilecek misiniz ?

-Seçilmeden önce ki beyanatlarınızda Barcelona‚ Tottenham‚ Juventus‚ M. City gibi takımlarla olan ikili ilişkilerinizi oyuncu kiralama vb işler için Fenerbahçe menfaatine kullanacağınızı ima ettiniz. Şirketlerinizin servislerini çeken Abdurrahim Albayrak bile Nzonzi‚ Saracchi‚ Lemina‚ Seri gibi adamları para vermeden veya çok cüzi miktarlara kiralamaya ikna ediyor. Siz bu takımlardan kiralayacak bir stoper‚ bir sol bek bulamadınız mı ?

-Söz verdiğiniz 28 şampiyonluğun tescili konusunda ne yaptınız ? Daha somut adımlar atmak için neyi bekliyorsunuz ?

-Kötü giden futbol şubesinden sonra sığındığımız iki şey vardı. Birincisi Kadıköyde ki Galatasaray serisi‚ ikincisi erkek basketbol şubesinin başarıları. Sizin döneminizde ikisi de elimizden gitti. Şu halinizle bir aynaya bakın. Bu gidişatı tersine çevirebilecek ruhu kendinizde görüyor musunuz ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt