Ramazan Ayı Sohbet Başlığı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Ramazan Ayı Sohbet Başlığı

bu arada nimet cubukcu denen "insan"!!! konusmus , dogru olan kızlar ve erkeklerin farklı okula gitmeleriymis :asd:

ramazan'ın son gecesi olan bu gecede buna yorumu olan :asd:

iran'da da herşey bu sekilde baslamıstı değil mi :o

Hayır İran direk çok farklı bir yol izledi. Artık herşeyi İran'la karşılaştırmayı bırakın. Hiç gittin mi İran'a.

yok yahu yobazlik degil kultur renklilik kisilik doga

ne bilim ankara kapuska gibi birsey yahu

Konya'nın kültürü, rengi, özellikle kişiliği Ankara'dan üstün diyorsun yani.(!) Yorum yapamayacağım.

Tam tersi İstanbul buna örnek olabilir. Ankara'da 10 kişiden 9 tanesi en aşağı 20 senedir Ankara'da yaşıyordur. Sana sanırım hep yurtlu öğrenciler denk geldi. :)

yoo diger yarisida burokrat o nedenle insanlarin ruhu sehre sirayet etmemis gibi gelmistir bana hep

orada yasayan insanlar farkli dusunebilir tabi

disardan goruntusu bu

istanbulda insanlar tutunmaya gelir

gelis coktur gidis azdir

istanbul metropol olarak new yorktan daha guzel bir sehir bence

Kusura bakma ama gülüyorum. :D Ankara'nın tarihi yok dedin. Bence ufak bir araştırma yapıp yazsaydın, pot kırmazdın.

Hayır pot kırma değil. Tarihi var tabiki mesala Ankara kalesi var, eski evler vardı. Fakat bence gene kendine ait bir tarihi dokusu yok. Konya denilen şehir Selçuklular zamanında önemli imiş. Ben orayı gördüğümde bazı yerleri gezdiğimde az çok fikir sahibi olabildim Selçuklular hakkında vs. vs. Ankara hiç bir zaman tarih boyunca çok önemli bir kent olmadı. Cumhuriyet'ten sonra genişleyen gelişen bir kent. Konya ve İzmir hatta Kırşehir ile bence bu tarihdeki yeri konusunda mukayese bile edilemez Ankara..

Konya'nın kültürü, rengi, özellikle kişiliği Ankara'dan üstün diyorsun yani.(!) Yorum yapamayacağım.

evet aynen oyle diyorum sercan

hatta karsilastirimaz bile

mevlanasindan fuarindan tut yaylalarina

ama tabi herseyi din fobisi gozluguyle gormek istersen senin dedigin dogru olur

ama ben oyle bakamiyorum

yoo diger yarisida burokrat o nedenle insanlarin ruhu sehre sirayet etmemis gibi gelmistir bana hep

orada yasayan insanlar farkli dusunebilir tabi

disardan goruntusu bu

istanbulda insanlar tutunmaya gelir

gelis coktur gidis azdir

istanbul metropol olarak new yorktan daha guzel bir sehir bence

İstanbul'da oturacağın ve takılacağın semtlerle alakalı birşey bu. Aynı şey Ankara içinde geçerli. Ankara'da gider Kızılay, Sincan, Mamak tarzı yerleri görürsen, bir daha Ankara'ya gelmezsin. Ama gidip Tunalı'nın yukarısından Filistin Cadde'sine doğru başlarsan takılmaya ve sadece kalite görmek için Bilkent'e gidersen arada dağlar kadar fark olduğunu görürsün. Eğlence ve gece hayatı diyorsanız ee heralde İstanbul daha iyi. Burda birilerinin genel merkezinin karşısı diye Laila gibi yer kapatıldı.

Hayır pot kırma değil. Tarihi var tabiki mesala Ankara kalesi var, eski evler vardı. Fakat bence gene kendine ait bir tarihi dokusu yok. Konya denilen şehir Selçuklular zamanında önemli imiş. Ben orayı gördüğümde bazı yerleri gezdiğimde az çok fikir sahibi olabildim Selçuklular hakkında vs. vs. Ankara hiç bir zaman tarih boyunca çok önemli bir kent olmadı. Cumhuriyet'ten sonra genişleyen gelişen bir kent. Konya ve İzmir hatta Kırşehir ile bence bu tarihdeki yeri konusunda mukayese bile edilemez Ankara..

Gordion var Ankara'da en önemli, tarihe ineceksen. Ayrıca Selan sana kesinlikle tavsiyem Konya'yı gidip gezmen ve orada 1 hafta civarı bi kalman. Bakalım neler yaşayacaksın.

İstanbul'da oturacağın ve takılacağın semtlerle alakalı birşey bu. Aynı şey Ankara içinde geçerli. Ankara'da gider Kızılay, Sincan, Mamak tarzı yerleri görürsen, bir daha Ankara'ya gelmezsin. Ama gidip Tunalı'nın yukarısından Filistin Cadde'sine doğru başlarsan takılmaya ve sadece kalite görmek için Bilkent'e gidersen arada dağlar kadar fark olduğunu görürsün. Eğlence ve gece hayatı diyorsanız ee heralde İstanbul daha iyi. Burda birilerinin genel merkezinin karşısı diye Laila gibi yer kapatıldı.

tabi guzel yerler vardir birsey demiyorum

ama perception denen zimbirti iste. bunu degistirmek zor

ayrica politikacilarin cok oldugu sehorler hep bu havada

ayni sey buradada var

belki ben politukacilardan tiksindigim icin bana oyle geliyordur

Gordion var Ankara'da en önemli, tarihe ineceksen. Ayrıca Selan sana kesinlikle tavsiyem Konya'yı gidip gezmen ve orada 1 hafta civarı bi kalman. Bakalım neler yaşayacaksın.

Neler yaşayacak Sercan? Ne Konya'lıyım ne Akpliyim. Baştan söyliyeyim de hemen başka damga vurma olmasın. Neler yaşayacak sence?

tabi guzel yerler vardir birsey demiyorum

ama perception denen zimbirti iste. bunu degistirmek zor

ayrica politikacilarin cok oldugu sehorler hep bu havada

ayni sey buradada var

belki ben politukacilardan tiksindigim icin bana oyle geliyordur

Ankara'da şehir olarak bir ciddiyet var o konuda haklısın. Ama benim için güzel birşey. Bana bir zararı yok. En azından it kopuk hemen belli oluyor bir kalabalıkta. İstanbul'da öyle değil.

Neler yaşayacak Sercan? Ne Konya'lıyım ne Akpliyim. Baştan söyliyeyim de hemen başka damga vurma olmasın. Neler yaşayacak sence?

bisey olmazzzzzzzzz

hurafe bunlar

iki sehrede 20 kez gitmisligim var konyada 2 hafta kalmisligimda 10 sene once

cok ta guzeldi

ama tabi 10 senede birseyler degismisse bilemem

Gittim Konya'ya. Gezdim çok fazla bir sorunla da karşılaşmadım. Belki de beni turist zannetdiler. Hatta benim üzerinde tarihsel olarak Mevlana, türbeler, Selçuklulardan kalan eserler bir etki bıraktı. Benim kente yaklaşımım farklı sadece. Ama Kırşehir'de kaldım 2-3 gün ve hiç sorun da yaşamadım. Hatta İran'a da gittim. Hiç sizin kafanızda kurduğunuz gibi bir yer değil Tahran. Benim orda görmek istediğim, aradığım da zaten özgürlük değilki. Onları anlamak, kültürlerini öğrenmek. Hatta şunu rahatça söylebilirim ki Tahran'daki kadınların yaşama atılma oranı Ankara ve İstanbul'dan daha fazladır bence.. Medyanın insanlarda çizdiği Tahran ve İran imajı ile gerçek İran farklı. Tamam özgürlükler kalesi değil ama sizin kafanızda kurduğunuz, küçülttüğünüz kadar da değil..

Ben kimseye bir damga vurmam öncelikle bunu belirteyim. Ama açık kızlara, saçı uzun erkeklere, küpeli erkeklere, içki içen insanlara direk ''Allah'sız'' diye görüp saldıran laf atan bir toplumu var. Hepsi aynı olmayabilir ama %80 oranı böyledir. 12-13 tane orada okuyan arkadaşım var, yanlarınada gittim kalmaya bazı zamanlar püüü orada biraz modern bir şehir görmüş insan için yaşam çok zor. Kız yurtlarının devlet olanlarının hepsi cemaat altında ve okul çıkışı sohbetlere zorla katılımlar bilmem neler. Özel kız yurtlarıda seçici davranıyor fiyat tavan tabi. Daha böyle 100 tane şey rahat yazarım. Hurafe değil, birebir gördüğüm şeyler ayrıca. Ha başka şehirlerde olmuyor mu diyeceksin, elbet oluyordur ama buraya göre 10 kat aşağı düzeyde.

Gittim Konya'ya. Gezdim çok fazla bir sorunla da karşılaşmadım. Belki de beni turist zannetdiler. Hatta benim üzerinde tarihsel olarak Mevlana, türbeler, Selçuklulardan kalan eserler bir etki bıraktı. Benim kente yaklaşımım farklı sadece. Ama Kırşehir'de kaldım 2-3 gün ve hiç sorun da yaşamadım. Hatta İran'a da gittim. Hiç sizin kafanızda kurduğunuz gibi bir yer değil Tahran. Benim orda görmek istediğim, aradığım da zaten özgürlük değilki. Onları anlamak, kültürlerini öğrenmek. Hatta şunu rahatça söylebilirim ki Tahran'daki kadınların yaşama atılma oranı Ankara ve İstanbul'dan daha fazladır bence.. Medyanın insanlarda çizdiği Tahran ve İran imajı ile gerçek İran farklı. Tamam özgürlükler kalesi değil ama sizin kafanızda kurduğunuz, küçülttüğünüz kadar da değil..

iranda kayak merkezleri cok kralmis yaaaa bi makale vardi gecen

baslarindaki embesillerden kurtulsalar dunyanin en saygi duyulasi uygarligi aslinda

Konu İzmir'in neresindensin sorusundan hafif siyasete, İran'a kadar geldi. Şimdi bende ateist damgası fln yemeden çıkayım. :D

Ben kimseye bir damga vurmam öncelikle bunu belirteyim. Ama açık kızlara, saçı uzun erkeklere, küpeli erkeklere, içki içen insanlara direk ''Allah'sız'' diye görüp saldıran laf atan bir toplumu var. Hepsi aynı olmayabilir ama %80 oranı böyledir. 12-13 tane orada okuyan arkadaşım var, yanlarınada gittim kalmaya bazı zamanlar püüü orada biraz modern bir şehir görmüş insan için yaşam çok zor. Kız yurtlarının devlet olanlarının hepsi cemaat altında ve okul çıkışı sohbetlere zorla katılımlar bilmem neler. Özel kız yurtlarıda seçici davranıyor fiyat tavan tabi. Daha böyle 100 tane şey rahat yazarım. Hurafe değil, birebir gördüğüm şeyler ayrıca. Ha başka şehirlerde olmuyor mu diyeceksin, elbet oluyordur ama buraya göre 10 kat aşağı düzeyde.

4 sene Konya'da okudum. Şu saydığın bütün cümleler başlı başına yalan. 80 binin üzerinde üniversite öğrencisi var Konya'da. Bunların büyük kısmı dışardan. Şehir merkezini ve kampüs civarını canlandıran öğrenciler. Senin bu dediklerinin 1 tanesi bile olmuyor Konya 'da. Ankara 'yı Konya 'dan çok daha fazla seven biri olaak söylüyorum ama Ankara 'da kız arkadaşınla nasıl gezersen Konya 'da da öyle gezersin.

bu bir sorun degilki cesitlilik

amerikada oyle sehirler varki neye ugradigini sasirirsin bu ne lan konya bunlarin yaninda liberalligin kalesi dersin

bu tarz farkliliklar olacakki dogru yol bulunsun

istemeden orada yasayan insanlar cok mu?

sanmam

belki universite sistem sacmaligi yuzunden ogrenciler bu durumda olabilir

ama buda konyanin sucu degil

ben hergun parti yapmak istesem konyada yasamam tabi:)

oyle bakmak lazim olaya

nasil alabama da is aramiyorsam ve ny ta it gibi calismayi goze aldiysam bu da oyle bir mantik

iranda kayak merkezleri cok kralmis yaaaa bi makale vardi gecen

baslarindaki embesillerden kurtulsalar dunyanin en saygi duyulasi uygarligi aslinda

Aynen öyle Serdar. Tahran'da insanlar özgür. İç kısımlar İsfahan gibi Hizbullah'ın kalesiymiş oralara gitmedim. Fakat kültür ve uygarlıkları beni derinden etkiledi.. Tarihin en köklü medeniyetlerinden ve kendilerine ait inanılmaz bir kültürleri var. Hatta orda Kumkent'e gittim ordaki din adamları ile de konuştum. Bu Ayetullahlar orda yetişiyor. Herkes düşünüyorki orda medrese eğitimi gibi çok gerici bir eğitim alıyorlar. Alakası yok. Mesala devrimdeki Ayetullah ya da ondan sonrakinin doktora tezi Kant üzerine imiş. Kumkentte aynı üniversite sistemi gibi yüksek lisans, doktoraya benzer dereceleri var. Ve yazdıkları tezler ordakilerden duyduğuma göre öyle çok da basit değil.. Bir kocaman uygarlığı küçümsemek bana saçma geliyor.. Rejimi beğenilmez ben de beğenmiyorum zaten. Ama İran hep bu Türkiye'de çok küçümseniyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt