Rijkaard kalmalı mı gitmeli mi?

Cevap: Rijkaard kalmalı mı gitmeli mi?

Sen sadece aylık para aldığını mı sanıyorsun? Bunun daha maç başı var, yıllık tek seferde alacağı bonservis var. Sende bakkal hesabı matematik yapacağına biraz kulüpler içindeki maddi-finansal olayları araştır. ;)

Teknik Direktöre bonservis ve maç başı parası. Evet anlıyorum :). Peki :)

sezon sonu gidecekse hiç fark etmez şimdi de gidebilir...

fakat benim görüşüm en azından 2 sene daha kalmalı...tabi istediği transferler yapılması kaydıyla...

Siz uygun düzen ve sistemi kurmazsanız,Rijkaard,Aragones,Del Bosque,Schuster kim gelirse gelsin bize bir artısı olamaz,ve de onlar için de bir Türkiye bir kriter olamaz başarıda veya başarısızlıkta.Yönetim anlamında herşey profesyonelleşmeli.

Kalsın diye oy kullandım, 4 transfer yapılmazsa gitsin. Zaten sene sonu gidecek, bu kadroyla başarılı olması mümkün değil.

Ya işte bizim milletin genel özelliği.Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak kardeşim.Bide öğrende gel havaları yok mu ?

@Sercan

Fatih terim Aylık 110bin tl alırken nie bu kadar alıyor deniyordu.Yazık günahtır.Rijkaardın aldığı 7-8 trilyon para.Fatih terim ikramiyeleriyle beraber alabileceği en fazla para 3 trilyon.

Ayıptır.Sus da bari bilmediğini belli etme.

Rijkaard değilde. Servet, Hakan Balta, Gökhan Zan, Mustafa Sarp, Barış Özbek, Elano Blumer gönderilmelidir. Zararın neresinden dönersen kârdır.

Yahu yaşında büyük ama anlamıyorsun. Bonservis derken futbolcularda ki stil değil, ama adına bonservis diyorlar. Fatih Terim ilk geldiğinde yapılan anlaşmaya göre ilk olarak peşin 1-2 Milyon alacak ilk seferde. Ondan sonra aylık 150-200 Bin TL'de maaşa bağlanacak. Daha sonra bunun maç primleri olacak. Prim sadece futbolcuyu kapsamaz. Ayrıca takım şampiyon olursa ekstra 1 milyon daha alır. Takım Avrupa'da bir üst tura çıkarsa 100 Bin civarı daha prim alır. Takım Türkiye Kupasını alırsa 250-300 Bin daha prim alır bunları bilmiyorsan gerçekten bilmiyorum de, anlatayım öğrenin Bürke bey.

Fatih Terim yıllık kazancı 6-7 Milyondan aşağı olmazsa bu takıma gelmez. Umrunda bile olmaz. Bende diyorum ki, Fatih Terim'e verilecek 3 ve üstü paraya yazıklar olsun. Rijkaard aldığı parayı kuruşuna kadar hak ediyor, çünkü taraftarı kandırmıyor bu takım kalitesiz ve yetersiz diyor. Ama Fatih Terim geldiği zaman bu takım çok kaliteli ve bu kadroya çok iyi 1-2 adam daha alırız tamam der. Alacağı adamlarda Mustafa Sarp veya Barış tarzında adamlar olur 50 Trilyon eski parayla daha zarara sokar gider bizi.

Yahu yaşında büyük ama anlamıyorsun. Bonservis derken futbolcularda ki stil değil, ama adına bonservis diyorlar. Fatih Terim ilk geldiğinde yapılan anlaşmaya göre ilk olarak peşin 1-2 Milyon alacak ilk seferde. Ondan sonra aylık 150-200 Bin TL'de maaşa bağlanacak. Daha sonra bunun maç primleri olacak. Prim sadece futbolcuyu kapsamaz. Ayrıca takım şampiyon olursa ekstra 1 milyon daha alır. Takım Avrupa'da bir üst tura çıkarsa 100 Bin civarı daha prim alır. Takım Türkiye Kupasını alırsa 250-300 Bin daha prim alır bunları bilmiyorsan gerçekten bilmiyorum de, anlatayım öğrenin Bürke bey.

Fatih Terim yıllık kazancı 6-7 Milyondan aşağı olmazsa bu takıma gelmez. Umrunda bile olmaz. Bende diyorum ki, Fatih Terim'e verilecek 3 ve üstü paraya yazıklar olsun. Rijkaard aldığı parayı kuruşuna kadar hak ediyor, çünkü taraftarı kandırmıyor bu takım kalitesiz ve yetersiz diyor. Ama Fatih Terim geldiği zaman bu takım çok kaliteli ve bu kadroya çok iyi 1-2 adam daha alırız tamam der. Alacağı adamlarda Mustafa Sarp veya Barış tarzında adamlar olur 50 Trilyon eski parayla daha zarara sokar gider bizi.

Aynen , Fatih Terim filan istemiyoruz, Rijkaard kalcan ulan, adam dün açık ve net söyledi savunmaya adam istedim almadılar dedi, sigara içen Hakan Balta, formsuz servet çetinle daha çok gol yeriz.

Abdullah Avcı veya Ersun Yanal gelsin isterdim. Terim'den de Rijkaard'tan da basrılılar bana gore.

Kalsın: 76,09%

Forumun çoğunluğu Rijkaard'ın kalmasını istiyor. Bu bile sevindirici bir gelişmedir. Taraftar devamlı teknik direktör değiştirmenin bir fayda sağlamıyacağını anlamış demek ki.

kalsın !

Suçun büyük kısmı yönetimdedir. Ancak Rıjkaard'ın dikişininde tutmadığını belirtmek isterim. Kadronun kötü olmasına lafım yok. Ama tarihimizde de böyle yetersiz kadroyla başarılarımız mevcut.

Galatasaray sadece bir yıldır kötü yönetilmiyor. Adnan Polat başkan değilken de bu mantıkla yönetiliyor idi. Hatırlarsınız Eric Gerets'in kadrosunu. O berbat denilebilen kadroyla şampiyon olmuştur.

Ben bu kötü kadrodan Şampiyonluk beklemiyorum. İyi bir oyunda beklemiyorum. Takım vardır,kötü oynar ama yürekli oynar. Bunu Teknik Direktörü aşılamıştır. Anadolu Kulüpleri Teknik Direktörleri çok mu iyi? Ama bu takım ruhu olayını onlarda görebiliyorum. Hızlı atağa çıkamıyoruz. Bank Asya'dakiler bile sistemle başarıyorlar bunu. Gol attıktan sonra 3.sınıf takımlar gibi geriye çekilen bir oyun anlayışına sahibiz.Bu deplasmanda da Samiyen'de de durum aynı. Bilidiğiniz üzere fenerbahçe'nin kadrosuda kötü. Dün young Boys maçında attıkları ilk golden sonra bir ateşlenme geldi takıma. Böyle bir takım anlayışı bir gaza geliş olayı oldu. İşte Galatasaray'da Ali Samiyen'de bile bu yok. Eski Galatasaraylıllar bilirler, Ali Samiyen'de kadro ne kadar kötü olursa olsun bir oyun anlayışı vardır. Oranın Galatasaray'ın evi olduğu anlaşılır. Feldkamp,Skibbe,Rıjkaard el birliği ile bu sistemi çökeltmiş bulunmaktadırlar.

Rıjkaard'ın kaliteli bir teknik direktör olduğu,takımında kadrosunun iyi olmadığı aşikardır. Ama kalite bu gibi günlerde kendini gösterir. Eğer takımda,Rıjkaard'ın ışığı ile olumlu tek şey görsem suçun tümünü yönetime yüklerdim. ama bakınız, geçen yılın ilk yarısında almadık kupa bırakmaz dediğimiz Rijkaard gölgesindeki o kadro,bir yılda bu hale gelmiştir.

Gitmeli çünkü haftasonu Eskişehir'e daha sonra da kim gelirse ona yenileceğiz. Yönetim transfer yapmayacak yaparsa işe yaramaz transferler yapacak Rijkaard "4-3-3 total futbol" diyecek inat edecek takımımızın yenilmekten başı dönecek. Çok hatası var Rijkaard'ın çok! Rijkaard'ı kişilik olarak seven, geçmişteki başarılarına bel bağlayan arkadaşlar görmüyor ama Rijkaard'ın takım üzerinde en ufak etkisi, katkısı olmadığı gibi zarar veriyor takıma. Oyunu okuyamıyor artık bunu net söylerim, yaptığı değişiklikler, çıkardığı 11, taktik-diziliş hepsi fiyasko.

Şimdi savunan arkadaşlar diyecek "Ya takımda futbolcu mu var" diyecekler onlara cevabım eldekilerle birşeyler yapmak zorunda rakip o kadar zorlu değildi. Hem bir adamın illa güzel futbol oynatması için elinde Xavi-Iniesta-Gerrard-Lampard-Ballack bilmem ne gibi pahalı ve dünyada sayılı ve pahalı oyunculardan kurulu bir kadro mu olması lazım? Böyle bir kadro kurulup başına herhangibir taktik bilgisi, tecrübesi, disiplinli ama egosuz bir hoca getirsinler başarıya gider illa adının Rijkaard olması gerekmez. Tolunay Kafkas'a da, Abdullah Avcı'ya da, Yılmaz Vural'a da, Rıza Çalımbay'a da, Ertuğrul Sağlam'a da versinler öyle kadro görsünler sonuç ne olur. Lütfen artık anlayın şeyh uçmaz mürid uçurur yani Rijkaard'da değil marifet Barcelona'nın çok pahalı kadrosunda.

rijkaard çoktan gönderilmeliydi.Bu hale düşmemizin ana sebebi olmasa bile onun bir işeyaramadığını anlamamız lazım.Rijkaarda sabır göstereceğime Tugay Kerimoğluna sabır gösteririm daha iyi.Aldığı para fahiş birkere haketmiyorda.Ama Adnan Polat hepsinden daha suçludur.

Kalsın: 76,09%

Forumun çoğunluğu Rijkaard'ın kalmasını istiyor. Bu bile sevindirici bir gelişmedir. Taraftar devamlı teknik direktör değiştirmenin bir fayda sağlamıyacağını anlamış demek ki.

çoğunu forumdan ya postaladılar :) yada onlarda artık girmiyorlar bu foruma.başka forum siteleri bulmuşlardır.

Ersun yanal ? Ne Trabzonda Ne de Milli takımda bir şey yapabildi.Uzak dursun bizden.Fatih Terimle de olmaz artık.Ben Haginin gelmesini isterim ama...

Bugün Trabzonspor dediğin takım varsa bu Ersun Yanal'ın sayesindedir. Bugünkü takımın iskeletini Ersun Yanal kurmuştur ki onun takımı yanlış hatırlamıyorsam 3. olmuştur. Ersun Yanal oyuncuları gün yüzüne çıkarmakta Abdullah Avcı ile bu ülkenin en iyisidir. Ersun Yanal'ı sırf alt yapımızdaki potansiyeli ortaya çıkarmasını becerebileceği için gelmesini isterdim.

Tabii bu Ersun Yanal'ın iyi bir teknik direktör olduğu anlamına gelmesin. Kriz anını iyi yönetemez ve takım kötüye gitmeye başladı mı bunun önüne geçemez vs...

Bir de Ersun Yanal'ı küçümsememek gerek. Çünkü bu adam ülkemizde 2000 yılında bizim takımdan sonraki en iyi oynayan takımının teknik direktörüydü. (Gençlerbirliği)

İçinizde yaşı musait, futbolu son yıllarda yakından takip eden, 4 buyuk ve buyuk liglerin 3-4 buyuk takımı dısında futbolu izleyen biri varsa Ersun hocayı tartışalım.

Denizli'li, Ankara'lı ve Trabzon'lu varsa tercih sebebi. Denizlispor'un yukselişinden başlarız. A.Gucu'nun o mutevazı kadrosuyla gol rekorları kırdıgı, A.Gucu tarihinin en iyi lig pozisyonunu aldıgı donemi, G.Birliği'nin Valencia'ya kadar B.Rovers(Neill vardı) Sporting'i, Parma'yı içerde dısarda hacemat ettiği donemi, laf atılan Ali Tandoğan'ın Salihlispor'da başlayarak denizlispor'da ligin asist kralı oluşu, G.Birliği'ni sırtlayışını, Bursaspor'da gecen sene ne yaptıgını tartısalım. S.Youla gibi surati dısında vasat bir golcuyle Avrupa'da ve Ligde neler yaptıgını da.

Manisaspor ile ligin tozunu attıgını, Boırbiconni, Ersan Gulum(bjk'nin aldıgı), Nizamettin, Sezer Ozturk, Selçuk İnan, Holosko, Rafael, H.Balta(Ersun hoca doneminde tek kanat oyunculu oynarlardı, evet, Hakan balta tek başına koca sol kanadı kullunardı, hucumda yapardı; sag kanata ise Sener ile yapardı o işi) buldugunu ya da parlattıgını, Aykut demir'i ilk keşfedenin Ersun hoca oldugunu belirtelim.

Syzmkowiak, Fatih, Gokdeniz, Emrah, Huseyin li Ziya Dogan ve S.Gunes doneminden sonra ne kadrosunu ne de takımını adam edemeyen Trabzon'un Halilhodzic gibi hocalardan sonra takımı sil baştan kuran Ersun hocanın Trabzon tarihinde olmayan bir basarıyla ligin ilk yarısını lider kapattıgını, Colman, Cale, Selçuk, Ceyhun, Alanzinho gibi oyuncuları bizzat Ersun hocanın buldugunu ekleyelim.

Ersun hoca Denizli, A.Gucu, G.Birliği, Manisa ve Trabzon ile tarihi basarılar yakalamıştır bana gore. 5/5 bu kadarı da mı sans? Rijkaard kadrom kotu bu kadroyla birsey olmaz derken, Ersun hoca vasat kadrolarla A.Gucu ve G.Birliği ile sapık skorlara imza atmıştır. 5 takımla da ligin zirvesine cıkmıstır lig lideri olmuştur. Milli takım basarısızlıgında Terim ve Sukur'un insanustu gayretlerinin payı oldukça fazladır.

Eksileri vardır ama artıları neredeyse başka hiçbir td'de yoktur. Oguz Çetin, A.Avcı, A.Gucu'nun başındayken Terim, Boluspor'dayken S.Guneş, Y.Vural ne zaman hangi takımı 3-4 hafta lig lideri yaptı? Bu kadar pozitif futbol oynattı?

Ama sizler gibi çoluk çocuk ya da subjektiflerle bu konular tartısılamıyor ne yazık ki.

Geri
Üst Alt