Bir de şu var. Takımı tanıyamıyor diyorsunuz ama bizim FT döneminde çöp dediğimiz hemen hemen hiçbir oyuncuyu Mancini silmedi ve hepsine şans verdi. Hepsinin potansiyellerini görmek istiyor. Belki de başkandan bu sezon için şampiyonluk beklentisi olmadığı yönünde bir işaret aldı.
Ben her zaman bunu söylemişimdir, yönetimle teknik heyetin, teknik heyetle futbolcuların arasındaki diyaloğun nasıl olduğunu bilmiyoruz. Onları plan yapmayan, günlük kararlarla hareket eden insanlar olarak görüyoruz. Halbuki belki de önümüzdeki sezonun transfer planları bile Mancini gelirken yapılmış olabilir.
Takıma kattıklarına gelince.. Bam bam bam futbolunu bırakmamız en büyük katkıdır. Maç üzerinden örnek vermiyorum. Ama yeri geldiğinde takım uyurken rakibi de uyutabiliyor. Oynayacağı zaman da oynuyor. Dün 4-1 öndeyken bile takımın istekli bir şekilde atak yaptığını görmek çok güzeldi. FT döneminde olsaydı iştahla 2-3 gol atıldıktan sonra "rakibe saygı" devreye girer maç soğutmaya gidilirdi.
Oyuncu mevkisi tercihleri olarak da eleştirilecek bir konu yok. Eldeki malzeme belli. Oyuncularla her gün antrenman yapan kişi Mancini. Salih'i ısrarla birkaç maç oynattı fakat olmadığını görünce Sabri-Veysel-Eboue şans buldu. Salih kadroya bile giremiyor. Bir dönem fiziğinden ötürü Ceyhun oynadı, iyi de işler yaptı. Ama yanlışları görülünce o geriye çekildi ve Yekta devreye sokuldu.
Burak solda, Umut sağda olmaz diyenler, yerlerine kimi koyuyorlar çok merak ediyorum. Ayrıca bu adamlar biz hücumdayken zaten forvet oynuyorlar. Burak gibi formda, kuvveti yerinde adamı kesip yerine güçsüz, hazır olmayan bir oyuncuyu koysa, bu sefer de hazır oyuncuyu niye oynatmıyor diye eleştirilecek.
Fazla uzattım, sözün özü şudur: Mancini ne yaparsa yapsın, şampiyon olmadığı için zaten size (eleştirip göndermek isteyenlere) yaranamayacaktı. Şampiyon yapsaydı da belki de hakettiğinin çok üzerinde övgü alacaktı. İnşallah uzun yıllar (4-5 sene) Sneijder ile beraber takımda kalır ve bizi Avrupa standartlarında bir takım olmaya daha da yaklaştırırlar.