Roberto Mancini

Önümüzdeki sezon daha başarılı olacağını düşünüyorum Mancini'nin ki zaten bu senede başarılı olduğunu düşünüyorum şl'de juveyi eleyip çeyrek final yaptı ligi ilk senesinde 2. bitirdi direk şl biletiyle ve Türkiye kupasını aldı yaklaşık 9-10 senedir alamıyorduk.

Gesendet von meinem iPad Air mit Tapatalk

Bir de şu var. Takımı tanıyamıyor diyorsunuz ama bizim FT döneminde çöp dediğimiz hemen hemen hiçbir oyuncuyu Mancini silmedi ve hepsine şans verdi. Hepsinin potansiyellerini görmek istiyor. Belki de başkandan bu sezon için şampiyonluk beklentisi olmadığı yönünde bir işaret aldı.

Ben her zaman bunu söylemişimdir, yönetimle teknik heyetin, teknik heyetle futbolcuların arasındaki diyaloğun nasıl olduğunu bilmiyoruz. Onları plan yapmayan, günlük kararlarla hareket eden insanlar olarak görüyoruz. Halbuki belki de önümüzdeki sezonun transfer planları bile Mancini gelirken yapılmış olabilir.

Takıma kattıklarına gelince.. Bam bam bam futbolunu bırakmamız en büyük katkıdır. Maç üzerinden örnek vermiyorum. Ama yeri geldiğinde takım uyurken rakibi de uyutabiliyor. Oynayacağı zaman da oynuyor. Dün 4-1 öndeyken bile takımın istekli bir şekilde atak yaptığını görmek çok güzeldi. FT döneminde olsaydı iştahla 2-3 gol atıldıktan sonra "rakibe saygı" devreye girer maç soğutmaya gidilirdi.

Oyuncu mevkisi tercihleri olarak da eleştirilecek bir konu yok. Eldeki malzeme belli. Oyuncularla her gün antrenman yapan kişi Mancini. Salih'i ısrarla birkaç maç oynattı fakat olmadığını görünce Sabri-Veysel-Eboue şans buldu. Salih kadroya bile giremiyor. Bir dönem fiziğinden ötürü Ceyhun oynadı, iyi de işler yaptı. Ama yanlışları görülünce o geriye çekildi ve Yekta devreye sokuldu.

Burak solda, Umut sağda olmaz diyenler, yerlerine kimi koyuyorlar çok merak ediyorum. Ayrıca bu adamlar biz hücumdayken zaten forvet oynuyorlar. Burak gibi formda, kuvveti yerinde adamı kesip yerine güçsüz, hazır olmayan bir oyuncuyu koysa, bu sefer de hazır oyuncuyu niye oynatmıyor diye eleştirilecek.

Fazla uzattım, sözün özü şudur: Mancini ne yaparsa yapsın, şampiyon olmadığı için zaten size (eleştirip göndermek isteyenlere) yaranamayacaktı. Şampiyon yapsaydı da belki de hakettiğinin çok üzerinde övgü alacaktı. İnşallah uzun yıllar (4-5 sene) Sneijder ile beraber takımda kalır ve bizi Avrupa standartlarında bir takım olmaya daha da yaklaştırırlar.

Gayette mantikli insansin ama nasil bu kadar kor olabildin.Takim bam bam futbolunu birakti demissin.Ne oynuyor peki takim?geride bekleyip kontraya hizli mi cikiyor ?Organize rakibi bogan hucum mu yapiyor?ne yapiyo arkadasim onuda soyleseydin?Fatih terim doneminde bam bam oynuyoduk demek sacma degil mi goremedin mi ne oynadigimizi ? İlerde hucum pres kazanilan toplarla dikine hizli oynadik.Top bizde baslarkende kanatlara oyunu acip hareketli oyuncularla bosluk yarattik.Bunlari fatih terime ofkenizden mi goremediniz?Salihi izlemeden nicin aldi o zaman ? Denemismis olmamismis.Peki veysel?Hayrovic oynamayacaksa niye amrabatin yerine geldi ondan daha mi yetenekli ? Ontiveroyu ara donemde bu adam denemedi mi neden yollamadi geri ?Kusura bakma ama burakla umuta kanatlarda gorev vermek onun aklina yatti ona gore hamleler yapti.Hatalar zinciriydi bildigin.Fatih terimin 5 macinda girilen pozisyonlara bak.Bu adamin 10 macindaki pozisyondan fazladir.Juve maclarini oversiniz mancininin ama o maclarin buyuk bi sans oldugunu goremezsiniz.Ayrica deplasmadaki juve macindaki ikinci gol bam bam futbolunun bi ornegidir.Real madride rezil olduk ispanyada.kopenhaga pozisyon bulamadik.Bu mu mancini?City i izle bakalim nasil toparlamis takim bu yokken.Bu adam sistem adami olmaz tr de.Istedigin kadar oyuncu alamiyosun ki bubadam basarili olsun.E basaribilicek kurt bi td de degil.Niye tutalim elimizde?sence senol gunesten iyi bi antrenor mu ben hic zannetmiyorum.

roberto-mancini-ve-sistemleri-5222.jpg

Gayette mantikli insansin ama nasil bu kadar kor olabildin.Takim bam bam futbolunu birakti demissin.Ne oynuyor peki takim?geride bekleyip kontraya hizli mi cikiyor ?Organize rakibi bogan hucum mu yapiyor?ne yapiyo arkadasim onuda soyleseydin?Fatih terim doneminde bam bam oynuyoduk demek sacma degil mi goremedin mi ne oynadigimizi ? İlerde hucum pres kazanilan toplarla dikine hizli oynadik.Top bizde baslarkende kanatlara oyunu acip hareketli oyuncularla bosluk yarattik.Bunlari fatih terime ofkenizden mi goremediniz?Salihi izlemeden nicin aldi o zaman ? Denemismis olmamismis.Peki veysel?Hayrovic oynamayacaksa niye amrabatin yerine geldi ondan daha mi yetenekli ? Ontiveroyu ara donemde bu adam denemedi mi neden yollamadi geri ?Kusura bakma ama burakla umuta kanatlarda gorev vermek onun aklina yatti ona gore hamleler yapti.Hatalar zinciriydi bildigin.Fatih terimin 5 macinda girilen pozisyonlara bak.Bu adamin 10 macindaki pozisyondan fazladir.Juve maclarini oversiniz mancininin ama o maclarin buyuk bi sans oldugunu goremezsiniz.Ayrica deplasmadaki juve macindaki ikinci gol bam bam futbolunun bi ornegidir.Real madride rezil olduk ispanyada.kopenhaga pozisyon bulamadik.Bu mu mancini?City i izle bakalim nasil toparlamis takim bu yokken.Bu adam sistem adami olmaz tr de.Istedigin kadar oyuncu alamiyosun ki bubadam basarili olsun.E basaribilicek kurt bi td de degil.Niye tutalim elimizde?sence senol gunesten iyi bi antrenor mu ben hic zannetmiyorum.

Sus sus sus dinlemiyorum

[media]https://www.youtube.com/watch?v=g9taZmlv6YM[/media]

Yurtdışından gelip takımmızı çalıştıracak en kariyerli ve başarılı hocaydı. Geldi çalıştırıyor.

Gelecek sene de canavar gibi takım kuracak. Burada atkılı diyenlerinde hepsini üzecek.Çok basit bir şey

TRansferden anlasa bir umut diyicem de adam ondan d anlamıyor.Devre arası 18 m euro harcayıp bir tane doğru düzgün 11 oyuncusu alamıyorsa bu td suçudur,

Aslında Mancini'ye sorsan ne harcandı ki der.Adam City'e alışmış.Şİmdi bizim için 4 m euro fena para değil ama Mancini'nin gözünde 1 m euro gibi bir değer.

Önümüzdeki sezon daha başarılı olacağını düşünüyorum Mancini'nin ki zaten bu senede başarılı olduğunu düşünüyorum şl'de juveyi eleyip çeyrek final yaptı ligi ilk senesinde 2. bitirdi direk şl biletiyle ve Türkiye kupasını aldı yaklaşık 9-10 senedir alamıyorduk.

Gesendet von meinem iPad Air mit Tapatalk

Çeyrek final?

Ciddi ciddi "çakma terim hikmet karaman" yada "taklacı yılmaz vural" gelse daha iyi olur diye düşünenler var :)

"arouna kone bülent başgan" ın bile lafı geçmiş.. :)

Ciddi ciddi "çakma terim hikmet karaman" yada "taklacı yılmaz vural" gelse daha iyi olur diye düşünenler var :)

"arouna kone bülent başgan" ın bile lafı geçmiş.. :)

Kafayı yemiş ya millet. Gelsin Hikmet karaman filan sonra ŞL de ManU dan filan 10 yiyelim akılları başlarına gelsin.

Gelecek isimlerin içerisinde Lucescu hariç adı geçen TD yokken hala gitsin diyenler var. Gitsin de Ersun Yanal gibi biri gelsin tek kulvarda giderken zorla şampiyon olsun bizim kötü futbolumuz yüzünden . Biz bu boktan sene de bile farkı 4 e indirdik la bir ara.

Seneye şampiyonluk başlığında görüşürüz beyler

Neyseki yönetim görüp görebileceğiniz en kariyerli hocayı üste para vererek yollayacak kadar salak değil..

Fenevin resmi yayın organları NTVSpor ve Fotomaç'ı okuyan taraftarların yönetimde söz hakkı olsa yanmıştık..

Elit diyorlar ya bize; elit kalalım.. fener gibi halkın takımı olup aziz gibi her ikincilikte hoca gönderenlerin zihniyetine kalsak yanmıştık..

Şunu anlayın artık; sporda kaybetmek de vardır.. formsuz sezonlar da vardır.. bizde son iki senenin şampiyonu olmaktan gelen bir lakayıtlık vardı bu sene.. burak ve umut hırbolarının kaçırdığı goller girseydi kimse Mancini'nin kadro seçimine bok atmazdı..

Seneye bu ligde açık ara yaparız.. fenev bu seneki laubali halimize dua etsin..

luce yahut mihail laudrupa yol vermek uzere gorevinden plaket verilerek shutlanmalidir

Herkes başarılı olamayacağını biliyor

adam 93 te llucası oyuna sokuyor hala kendi takımı diyor

Mancininin oynattığı konratak değil kontrollu futbol. Ben şahsen beğeniyorum. Savunma yaparken bile oyunun kontrolü bizde oluyor. Nasıl olsa gol atacağımızı biliyorum. Dünkü maçta da biliyordum. Devre arasında bunu yazdım.

Bu tür futbolu Terim in oynattığı sistemle karşılaştırırsanız göze kötü gelebilir, hatta sıkıcı da gelebilir. Ancak böyle bir sistemle oynadığınız zaman daha kolay boşluklar buluyorsunuz rakip kale önünde. Terim in taktiği olan bam bam oynayınca rakip kapandıkça kapanıyor ve kilidi açmak zorlaşıyor. Zorlaştıkça fazla forvet oyuna sürülüyor ve şişirmeler başlıyor. Herkes gol derdine düştüğü için savunma unutuluyor. Arkasından bir kontratak ve gol.

Ben kontrollü futbolu tercih ederim. Derby maçlarındaki iyi sonuçların nedeni de kontrollü oynamak.

Eleştirmek istediğin zaman her türlü eleştirirsin. Sen de tam olarak öyle yapıyorsun.

Şu boldladığım yerde yazdığın şey, bam bam bam 'ın tam tarifi oluyor. Çünkü senin oyuncuların o dediğin şeyi yapabilecek kapasitede değil. Türkiye'de ortalama bir defans oyuncusu Umut'un deli danalar gibi yaptığı pressi basit bir çalımla veya tek pas ile atlatıyor. Maç konuşmayı pek sevmem, ama senin hücum press dediğin şeyi yaparken seni dönme dolaba çevirip 6 tane attı Madrid. Siz 90 dk maçın 20 dk'sında ultra hücum yapıp 70 dk uyumayı istiyorsanız benim size yapabileceğim bir şey yok.

Amrabat o kadar kötü olmasına rağmen ilk senesinde hiçbir şey söylemedim. ŞL'de yaptığı asistler benim için yeterliydi. Çoğu maçta FT bile oynatmadı onu. Sen hala niye Hajrovic alındı diyorsun.

Ontivero'yu niye yollamalıydı? Mancini'den daha mı çok izledin onu?

Ben ısrarla Mancini'yi maç üzerinden savunmuyorum. Sen hala 10 maç, 5 maç, Juve maçı diyorsun.

Real Madrid'e İspanya'da rezil olmadık evimizde olduk. Kopenhag deplasmanında çok pozisyonumuz vardı gole çeviremedik. Juve ile zaten berabere kaldık. Sen maçları bile düzgün izlememişsin. :)

Ayrıca Mancini'nin başarılı olması için istediği kadar adam almana gerek yok. Sabri ile, Ceyhun ile FT'den daha iyi takım oynatıyor kimse kusura bakmasın. İngiltere'de uçuk kadrolar kurduğu için yanılıyorsunuz. İngiltere'de aynı şekilde kadro planlaması yapan en az 4-5 takım var. Mancini onlarla mücadele edebilmek için o harcamaları yaptırmak zorundaydı.

Neyse, çok uzattım yine. Siz seneye bu söylediklerinizden utanacaksınız. Erdemliyseniz sizi burada özür dilemeye beklerim :)

Zirvede bırakmalı Trabzon deplasmanında 4-1 yenimişiz daha iyi bir zamanlama olamaz.

Emeklerin için çok sağol hocam :happy::happy:

Eleştirmek istediğin zaman her türlü eleştirirsin. Sen de tam olarak öyle yapıyorsun.

Şu boldladığım yerde yazdığın şey, bam bam bam 'ın tam tarifi oluyor. Çünkü senin oyuncuların o dediğin şeyi yapabilecek kapasitede değil. Türkiye'de ortalama bir defans oyuncusu Umut'un deli danalar gibi yaptığı pressi basit bir çalımla veya tek pas ile atlatıyor. Maç konuşmayı pek sevmem, ama senin hücum press dediğin şeyi yaparken seni dönme dolaba çevirip 6 tane attı Madrid. Siz 90 dk maçın 20 dk'sında ultra hücum yapıp 70 dk uyumayı istiyorsanız benim size yapabileceğim bir şey yok.

Amrabat o kadar kötü olmasına rağmen ilk senesinde hiçbir şey söylemedim. ŞL'de yaptığı asistler benim için yeterliydi. Çoğu maçta FT bile oynatmadı onu. Sen hala niye Hajrovic alındı diyorsun.

Ontivero'yu niye yollamalıydı? Mancini'den daha mı çok izledin onu?

Ben ısrarla Mancini'yi maç üzerinden savunmuyorum. Sen hala 10 maç, 5 maç, Juve maçı diyorsun.

Real Madrid'e İspanya'da rezil olmadık evimizde olduk. Kopenhag deplasmanında çok pozisyonumuz vardı gole çeviremedik. Juve ile zaten berabere kaldık. Sen maçları bile düzgün izlememişsin. :)

Ayrıca Mancini'nin başarılı olması için istediği kadar adam almana gerek yok. Sabri ile, Ceyhun ile FT'den daha iyi takım oynatıyor kimse kusura bakmasın. İngiltere'de uçuk kadrolar kurduğu için yanılıyorsunuz. İngiltere'de aynı şekilde kadro planlaması yapan en az 4-5 takım var. Mancini onlarla mücadele edebilmek için o harcamaları yaptırmak zorundaydı.

Neyse, çok uzattım yine. Siz seneye bu söylediklerinizden utanacaksınız. Erdemliyseniz sizi burada özür dilemeye beklerim :)

ben juveyi yendik demedim ki nerden çıktı bu.Keşke şampiyon olsa da özür dilesek ama dediğim gibi o çapta bi adam değil.

Geri
Üst Alt