Roberto Mancini

Sevgili Vasfi o zaman bana Mancininin futbol anlamında Galatasaray'a kattığı şeyleri yazarmısın,yani Galatasarayda Mancini ile birlikte neler değişti?Nasıl bir takıma dönüştük?Mancinili Galatasaray denince akla nasıl bir Galatasaray geliyor?

Sahadaki oyuncuların biraz kıpırdanmasıyla rakiplere 4-5-6 atan bi Galatasaray. Genel sezona oyuncuların kıpırdanmasını yaymak önemli.

Sjneider 35 metreden gol atar,Selçuk serbest vuruştan yazar yani bireysel özelliklerle goller gelir ve hocam ne olur kal denmeye başlar tekrar,sanki onun bu gollerde bir faydası varmış gibi....

geldiği günden şu ana kadar bu takıma hangi sistemi oturttu acaba? Galatasaray Mancininin hangi sistem ve felsefesiyle sahaya cıkıyor? Mancini ile birlikte Galatasaray'ın futbol anlayışında ne değişti?

cevap:hiçbirşey

Burak ve Umut'un kale dibinden kacirdigi goller icin de Mancini'yi suclamayin o zaman.Atsalar +5 galibiyetimiz vardi.

tapatalk

Bu arada Mancini'yi Sneijder taşıdı diyenler Terim dönemindeki Selçuk - Burak'ı izlesin.

Sahadaki oyuncuların biraz kıpırdanmasıyla rakiplere 4-5-6 atan bi Galatasaray. Genel sezona oyuncuların kıpırdanmasını yaymak önemli.

Ben sana sistemi sormuştum ama neyse ama o zaman oyuncuların kıpırdanmasına bakarsan oyuncular hep kıpırdansın ee takımın başında Mancini değil,Yılmaz vuralda olsa,Hikmet karamanda olsa,Bülent uygunda olsa demek olacak bu iş sadece oyuncular kıpırdansın mevzu bu mu? oturttuğu bir sistem varmı yok,sadece futbolcular kıpırdansın yetecek o zaman.......

Ben sana sistemi sormuştum ama neyse ama o zaman oyuncuların kıpırdanmasına bakarsan oyuncular hep kıpırdansın ee takımın başında Mancini değil,Yılmaz vuralda olsa,Hikmet karamanda olsa,Bülent uygunda olsa demek olacak bu iş sadece oyuncular kıpırdansın mevzu bu mu? oturttuğu bir sistem varmı yok,sadece futbolcular kıpırdansın yetecek o zaman.......

3'ü nü topla Bursa'ya 6 atamaz. ŞL'ye girmiyorum.

neyse bu konuda anlaşamayacağız birader ben sana başka şeyler soruyorum sen başka şeyler anlatıyorsun,Mancini ile birlikte Galatasarayın felsefesi ne oldu? neler değişti diyorum yani bu takım Mnacini ile ne oynamaya başladı,basan bir takımmı oldu,kanatları kullanan tek top oynayan şöyle oynayan böyle oynayan bir takımmı göze hoş gelen futbolu oynayan bir takımmı bu takımın özelliği ne ben bunları soruyorum siz hala futbolcu kıpırdanırsa,bilmemne olursa bunlar sistem değil günlük performanslar neyse hayırlısı neyse takım için o olsun............

Seneye umarım devam etmeyiz, bu futbol ile 1 sene daha heba olmaz umarım.

Telles iyi mi oynuyor,oeki Brumadan faydalanabildi mi ?,Drogba ne oynadı?Bütün sene niye burağı solda,umutu sağda izledik?Semihten sağ bek olur mu ?Üstüne oyun düzenimiz bile belli değil.Wesley iyi oynuyor diye hoca başarılı mı oluyor şimdi.Hayrovic'i de mi terim aldı.Amrabat'ı da kanat yokken o yolladı zaten.Kandırmayın kendinizi oavatarında olan şahısta aynı bunun gibiydi.Neler yaşadık sonra sende biliyosun.Onun pisliklerini de Terim topladı.Chedjou adam falanda olmaz ayrıca dün iki kere adam kaçırdı direk gol pozisyonu.Resmen kendinizi kandırıyorsunuz.

Bruma kaç maç oynadı ki faydalanabilsin Bruma'dan

Taptap

Anlik form durumlarina, aldigimiz skorlara göre yorum yapiliyor. Dogru bulmuyorum.

Kagit üstünde basarisiz sayilmaz Mancini. Sonradan koydugumuz hedefleri de yakaladi.

Ama Galatasaray kadrosunun da bunu basarmasi gerekirdi zaten. Ortada büyük bir basari yok yani.

Büyük maclarda aldigimiz sonuclar, Galatasaray´in diger takimlardan güclü oldugunu gösteriyor zaten.

Sen deplasmanda 3 ay boyunca mac kazanamiyorsan, bu sorunu cözemiyorsan, TD´ligin tartisilir.

Aylarca tek forvet tek forvet diye yirtindik, sampiyonluk gittikten sonra görebildi bunu.

Lucescu kesin olarak gelmeyecekse, kalsin, ama tercihim kesinlikle Lucescu.

Mancini'yi Sneijder'in taşdığı iddiasını ne kadar doğru bulmuyorsam, Selçuk ve Burak bileek oynamıyor demek de o kadar saçma.

50 maçtır daha 11'e karar verememiş, kimin nerede oynadığı belli olmayan deplasmanda galibiyeti unutmuş hocanın bütün günahını bu iki oyuncuya yık kurtul. Üstelik ortada sabotaj varsa ve bunu siz görürken hoca göremiyorsa yine suçlu kendisidir.

Ben ne Mancini'nin tazminat peşinde ne de bu iki oyuncunun sabotaj ettiğini düşünüyorum. Oyuncular formsuz ama hoca da ne yaptığını anlamanın zor olduğu bir isim. Ama yine de bence bir başarısızlık varsa sorumluluğun büyüğü Mancini'de.

Kağıt üzerinde belki başarısız sayılmaz hani lig ikinciliği gelir, Türkiye Kupası zaten alındı derbilerde iyi filan ancak oynattığı futbol ümit vermiyor. Sürekli oyuncuların yerlerini değiştiriyor, ne oynattığı belli değil. He derseniz 1 sene daha kalsın alışma süreci vb filan seneye işin ucunda 4.yıldız var kesin şampiyon olmamız lazım güvenemiyorum manciniye.

Önümüzde ki sezon devam ederse hiç ama hiç umudum yok kendisinden. 40 küsür maçtır takımın başında ama hala takımı tanıyamamış sürekli farklı şeyler arayışındaysa diyecek pek birşey yok. Dün ki maç bir ölçüt olmamalı adamlar 3 kere karşı karşıya kaldılar keze Muslera kalede olmasaydı bu gün burada farklı şeyler yazıyor olurduk.

Önceliğim Luce o olmazsa Luadrop.

Sjneider 35 metreden gol atar,Selçuk serbest vuruştan yazar yani bireysel özelliklerle goller gelir ve hocam ne olur kal denmeye başlar tekrar,sanki onun bu gollerde bir faydası varmış gibi....

geldiği günden şu ana kadar bu takıma hangi sistemi oturttu acaba? Galatasaray Mancininin hangi sistem ve felsefesiyle sahaya cıkıyor? Mancini ile birlikte Galatasaray'ın futbol anlayışında ne değişti?

cevap:hiçbirşey

Bunu bana diyorsan, eski mesajlarımı aratıp hangi zamanlarda Mancini'nin kalmasını dile getirdiğimi inceleyebilirsin.

Benim Sneijder'in kötü olduğu zamanlarda forumdaki tecrübelerim gösteriyor ki, önümüzdeki sezon birçok kişi Mancini'den özür dileyecek, gitsin dedikleri için kendilerinden utanacaklar.

- Avrupa Sampiyonasinda Türkiye gibi sportif anlamda bir Ücünü Dünya Ülkesine yari Finali yasatacak...

- Süperlig´te 8 senede 6 Sampiyonluk yasatacak

- Avrupa´da Türk takimina Kupa kazandiracak

- Bizi 8. siradan alip Sampiyon yaptiracak

- Ardindan gelen antrenörün sampiyon takimi alip, zar zor ikinci yapabilecek (o bile kritik)

Sonrada senin gibi, hayati boyunca trollükten öteye gidememis bir yetersizin agzinda sakiz mi olacak ? Güldürme beni troll...

Fatih Terim´e düsman olan herkez, Galatasaray tarihinin cok büyük bir bölümüne düsman olmus demektir.

yetersiz mi

doner kesmekten baska bir kabiliyetin varmi ki konusuyon

senden buyuk troll yok ayrica 8. siradan alip sampiyon yapacakmis neremle gulsem bilemedim o kadar mucize isler yapabiliyorsa rjkaard istifa edince gelseydi sene sonunda degil

bos bi herifsin fazla konusup forumun bandwidthini cope atma

Ah Mancini ah.. Fark 9 puan, Kayseri ve Kasimpasa'ya kaybetmesek, Rize ve Antalya ile evimizde berabere kalmasak deplasmanlari bile konusmaya gerek kalmayacakti belki de. Sezonun bukadar erken bitmesinde en büyük sebep kadro ve sistem tercihidir. Bu kadro düzgün kullanilsa ligi rahat alir götürürdü.

Oyuncularla belli bir noktaya kadar hep sorun yasadi, suan degistigini zannetmiyorum. Tek degisen sey GS'li oyuncularin Sampiyonlar Ligi'ni kaybetmemek icin sahada ekstra motivasyonla oynamalari. Bu kadroya her türlü pozitif futbol oynatabilecek bir hoca gerekiyor. Mancini sürekli önce gol yemeyelim falan filan diye bir sürü deplasmanda bizi rezil etti. Baskili futbol herzaman cift forvet degildir sinyor..

Bir de şu var. Takımı tanıyamıyor diyorsunuz ama bizim FT döneminde çöp dediğimiz hemen hemen hiçbir oyuncuyu Mancini silmedi ve hepsine şans verdi. Hepsinin potansiyellerini görmek istiyor. Belki de başkandan bu sezon için şampiyonluk beklentisi olmadığı yönünde bir işaret aldı.

Ben her zaman bunu söylemişimdir, yönetimle teknik heyetin, teknik heyetle futbolcuların arasındaki diyaloğun nasıl olduğunu bilmiyoruz. Onları plan yapmayan, günlük kararlarla hareket eden insanlar olarak görüyoruz. Halbuki belki de önümüzdeki sezonun transfer planları bile Mancini gelirken yapılmış olabilir.

Takıma kattıklarına gelince.. Bam bam bam futbolunu bırakmamız en büyük katkıdır. Maç üzerinden örnek vermiyorum. Ama yeri geldiğinde takım uyurken rakibi de uyutabiliyor. Oynayacağı zaman da oynuyor. Dün 4-1 öndeyken bile takımın istekli bir şekilde atak yaptığını görmek çok güzeldi. FT döneminde olsaydı iştahla 2-3 gol atıldıktan sonra "rakibe saygı" devreye girer maç soğutmaya gidilirdi.

Oyuncu mevkisi tercihleri olarak da eleştirilecek bir konu yok. Eldeki malzeme belli. Oyuncularla her gün antrenman yapan kişi Mancini. Salih'i ısrarla birkaç maç oynattı fakat olmadığını görünce Sabri-Veysel-Eboue şans buldu. Salih kadroya bile giremiyor. Bir dönem fiziğinden ötürü Ceyhun oynadı, iyi de işler yaptı. Ama yanlışları görülünce o geriye çekildi ve Yekta devreye sokuldu.

Burak solda, Umut sağda olmaz diyenler, yerlerine kimi koyuyorlar çok merak ediyorum. Ayrıca bu adamlar biz hücumdayken zaten forvet oynuyorlar. Burak gibi formda, kuvveti yerinde adamı kesip yerine güçsüz, hazır olmayan bir oyuncuyu koysa, bu sefer de hazır oyuncuyu niye oynatmıyor diye eleştirilecek.

Fazla uzattım, sözün özü şudur: Mancini ne yaparsa yapsın, şampiyon olmadığı için zaten size (eleştirip göndermek isteyenlere) yaranamayacaktı. Şampiyon yapsaydı da belki de hakettiğinin çok üzerinde övgü alacaktı. İnşallah uzun yıllar (4-5 sene) Sneijder ile beraber takımda kalır ve bizi Avrupa standartlarında bir takım olmaya daha da yaklaştırırlar.

Geri
Üst Alt