Roberto Mancini

Terim'in gitmesi çok doğru bi olaydı ona şüphe yok. Kalsa bizi 2.gelişi gibi batırırdı 10 sene k.çı toplayamazdık, çünkü balansı bozuldu o artık öyle gidecekti. Onun haricinde Mancini'de tutmadı diyebiliriz. 2.olması ve türiye kupasını almamız önemli değil çünkü geldiğinden beri yaptığı hatalar direk şampiyonluğa mal oldu zaten. Devre arası transferlerine çok bişey diyemem genç vs. tamam da kanat yok takımda. İlk kanat aldırması gerekliyken o eldeki kanat oyuncusunu da gönderdi komik şekilde. 1 sene daha beklemeye lüzum yok bence önümüzdeki sene de çöpe gider. Ayrıca kontrollü oynuyoruz diyoruz da 10 kişiye geride bekle demek kontrollü oynamak değil Mancini Ziya Doğan savunması yaptırıyor baya. Bloklar arası kısa değil, ya da 1-2 adama özel markaj yok bi taktiksel artı göremiyorum sadece geride bekliyoruz. Geride beklerken bile pozisyon veriyoruz paso. Oyuncu kalitesiyle de alakalı da gerçi bunlar ama rakipler Rize-Karabük falan yani premier ligde oynamıyoruz sonuçta.

Eleştirmek istediğin zaman her türlü eleştirirsin. Sen de tam olarak öyle yapıyorsun.

Şu boldladığım yerde yazdığın şey, bam bam bam 'ın tam tarifi oluyor. Çünkü senin oyuncuların o dediğin şeyi yapabilecek kapasitede değil. Türkiye'de ortalama bir defans oyuncusu Umut'un deli danalar gibi yaptığı pressi basit bir çalımla veya tek pas ile atlatıyor. Maç konuşmayı pek sevmem, ama senin hücum press dediğin şeyi yaparken seni dönme dolaba çevirip 6 tane attı Madrid. Siz 90 dk maçın 20 dk'sında ultra hücum yapıp 70 dk uyumayı istiyorsanız benim size yapabileceğim bir şey yok.

Amrabat o kadar kötü olmasına rağmen ilk senesinde hiçbir şey söylemedim. ŞL'de yaptığı asistler benim için yeterliydi. Çoğu maçta FT bile oynatmadı onu. Sen hala niye Hajrovic alındı diyorsun.

Ontivero'yu niye yollamalıydı? Mancini'den daha mı çok izledin onu?

Ben ısrarla Mancini'yi maç üzerinden savunmuyorum. Sen hala 10 maç, 5 maç, Juve maçı diyorsun.

Real Madrid'e İspanya'da rezil olmadık evimizde olduk. Kopenhag deplasmanında çok pozisyonumuz vardı gole çeviremedik. Juve ile zaten berabere kaldık. Sen maçları bile düzgün izlememişsin. :)

Ayrıca Mancini'nin başarılı olması için istediği kadar adam almana gerek yok. Sabri ile, Ceyhun ile FT'den daha iyi takım oynatıyor kimse kusura bakmasın. İngiltere'de uçuk kadrolar kurduğu için yanılıyorsunuz. İngiltere'de aynı şekilde kadro planlaması yapan en az 4-5 takım var. Mancini onlarla mücadele edebilmek için o harcamaları yaptırmak zorundaydı.

Neyse, çok uzattım yine. Siz seneye bu söylediklerinizden utanacaksınız. Erdemliyseniz sizi burada özür dilemeye beklerim :)

10 kişi reale şut atamadık 4 yedik topla %65 real oynadı o maçta.....hala 2 gol seebiyle rezil olmadık diyorsun dua et ronaldo yoktu o maç

Bu Adem Çakar gibi ft trolleri bu forumda barınmasın . Ona kalırsa ft Allahtan bile daha büyük . Hiçbir yanlışı yok . Hep başkalarının yanlışı vardır . Hep takımına çok paralar kazandırmıştır . Küfür etmez . Aldıkları oyuncular dört dörtlüktür . Irkçılık yapmaz . GS düşmanı birisiyle el ele sıkışıp yemek yemez . Yabancı sınırı için 360 derece dönmez . Şov yapmaz .

şunu yazan arkadaşın yaşı 15 falandır.Adam düşüncesini açıklayamıcak mı ?.Sen Fatih Terimden daha başarılı kimi gördün GS nin başında savunucak tabi.

ya bebe

sana bu kadar yzmak fazla da belki gelisimine katkim olur

ac bak transfermarkta felipenin parasinin yaninda ne yaziyo

? yaziyo lan bu kadar mi kafasizsin bunu belge olarak gosteriyosun

o herife dunya kadar para verildi 3 ay sonra imparator denen terorist yolladi

cok net ft dunya kadar yanlis transfer yapip kulubun icine sicmis ve iflas ettirmistir

aksini iddia eden senin gibi dunyadan habersiz transfermarkt veletidir

ya dediklerinde haklısın tamam zarar ettirdi de mübarek hiç mi başarısı yok bu adamın...adamın siyasi görüşü eşi dosyu yüzünden sevmiyorsunuz gelip burda yok zarar yok bu diye kendinizi komik duruma düşürüyorsunuz sevmiyorum de geç sevmiyosan futbol fakiri

10294391_771697116209108_2225003701849831989_n.jpg

1509053_771699536208866_7725181802342860438_n.jpg

şunu yazan arkadaşın yaşı 15 falandır.Adam düşüncesini açıklayamıcak mı ?.Sen Fatih Terimden daha başarılı kimi gördün GS nin başında savunucak tabi.

Sen niye lafa atlıyorsun ? Tamam da ben onla konuşuyorum . Adem Çakarın 2. üyeliği falanmısın ? Düşüncesini açıklamak başka sürekli ftyi övmek ünal aysalı yermek başka . Dikkat ediyorum da her 2 yorumundan biri ft ile alakalı onu da ftyi överek bitiriyor .

FT'den daha başarılı birisi görmedim . Çünkü son 17 senede 8 sene bizi çalıştırmış . Başarıları var tamam da sanki bu başarıları tek kendisi yapmış gibi gösterenler var forumda 2-3 tane onlara yazıyorum . UEFA kupasını almışmış . Hagi olmasa gruplardan bırak kupayı çeyrek final oynayamazdık . 2. dönemini saymıyorum zaten . O kadar gereksiz oyunculara milyon dolarlar verdi ondan takım geriye gitti . Şimdi borçları ödüyorsak o ftnin 2. dönemindeki borçları ödüyoruz .

8. olduğumuz sezonda Adnan Polat yalvardı nolur gel takıma diye . Sonuç ? Gelmedi tabii ki gelir mi ?

Ünal Aysal gibi bir adamla iyi bir projeye kimse hayır demezdi zaten .

ft hocamiz tenis antrenorlerinede ders verir

8991_b1.jpg

Sen niye lafa atlıyorsun ? Tamam da ben onla konuşuyorum . Adem Çakarın 2. üyeliği falanmısın ? Düşüncesini açıklamak başka sürekli ftyi övmek ünal aysalı yermek başka . Dikkat ediyorum da her 2 yorumundan biri ft ile alakalı onu da ftyi överek bitiriyor .

FT'den daha başarılı birisi görmedim . Çünkü son 17 senede 8 sene bizi çalıştırmış . Başarıları var tamam da sanki bu başarıları tek kendisi yapmış gibi gösterenler var forumda 2-3 tane onlara yazıyorum . UEFA kupasını almışmış . Hagi olmasa gruplardan bırak kupayı çeyrek final oynayamazdık . 2. dönemini saymıyorum zaten . O kadar gereksiz oyunculara milyon dolarlar verdi ondan takım geriye gitti . Şimdi borçları ödüyorsak o ftnin 2. dönemindeki borçları ödüyoruz .

8. olduğumuz sezonda Adnan Polat yalvardı nolur gel takıma diye . Sonuç ? Gelmedi tabii ki gelir mi ?

neyse adamın düşüncesini açıklamasında bi sakınca görmediğine sevindim.Şu muhabbetleri her defasında yapamayacağım.

geçen sene 34 maç 71 puan yani maç başı 2.08 puan ortalaması mancini 28 maç 55 puan 1.96 puan ortalaması. terim kadar puan toplamış sayılır kayseriyi yensek eşit olacaktı. yani geçen seneye göre değişen pek birşey göremiyorum ben mancinin tabiki ilk senesi ne olacak bilinmez seneye manciniyle ligi rahat alırız terim kadar istatistiği var ligi tanımamasına rağmen. ama avrupada başarı için luce şart(erciyes maçını 3 puan olarak saydım)

3 tane başkanın değişip, milyon tane projenin ve değişikliğin yapıldığı 12 senelik dönemde bütün borcu bir transfer döneminde yapmışız hala da onun borçlarının ödüyormuşuz. Şüphesiz ki transferler yanlıştı büyük zarar ettik ama öh be kardeşim. 11/12'deki transfer politikasıyla bile amorti etmiştir onu 2000'lere falan gitmeye gerek yok. %90 transfer başarısı ve yeni kurulan takımla şampiyonluk+cl vs.

Geçen sene 10 puan fark attığımız rakibin bu sene 8 puan gerisinde bitirdik ligi. Bu tamamen Fatih Terim'in bıraktığı iğrenç kadroyla alakalı. Futbolculara da içeriden sabote ettiriyor takımı zaten takım çok kötü organize edilmiş. Geçen sene nasıl öyle fark attık derseniz fenerbahçe çok kötüydü. Bu sene çok iyiler tabii son maçlarını kazanırlarsa bizim geçen sene şampiyon olduğumuz puanı geçebilecekler.

Boş işleri bırakmak lazım. Ünal Aysal'a sorsanız yaptığı operasyonun başarısızlığını kabul edecekken sizin böyle savunmaya çalışmanız anlamsız.

Bu saatten sonra bunları konuşmak da anlamsız ş.l.de ikinci tur, türkiye kupası ve lig ikinciliği fena bir tablo olmaz diye yazmıştım 1,5-2 ay önce. Öyle de olacak gibi duruyor. Ancak oyuncu performanslarındaki düşüş, transferlerdeki başarısızlık, herhangi bir sistemin oturmamış olması gibi sebeplerden ötürü gönderilip Lucescu'yu getirirlerse hayır demem. Onun dışında kalsın takımın başında.

Kendisinin de Galatasaray´i sahiplendiginden emin degilim acikcasi.

Bi duygu eksikligi, sinerji eksikligi hissediyorum Mancini´de. Galatasaray icin bu güven duygusu hep önemli olmustur.

Kagit üstünde basarisiz degil Mancini. Sonradan koyulan hedefleri yakalamis oldu (Erciyes´i yenersek).

Sampiyonluk icin de kendine göre gerekceleri var. Ligi tanimiyordum vs. gibi.

Yine de gelecek sezon icin kendisine güvenemiyorum acikcasi.

Lucescu gelmeyecekse kalabilir. Gelme ihtimali varsa, düsünmesinler bile. Göndersinler

Yasin kusura bakma ama yanlış mantık kuruyorsun. O zaman dünyada büyük başarılara imza atmış takımların teknik direktöri balon başarılar yakalamıştır..."Şu olmasa bu olmazdı" gibi varsayımları sevmiyorum ama o zamanki takımda dip noktaları da oldu ve o dip noktalarında Fatih Terim'in emeği çok...Parator falan gibi antuvari şeyler söylüyor bazı arkadaşlar o dönem futbolcuların paralarını da cebinden ödemiştir Fatih Terim....O dönemdeki borçları ödeyip ödememe olayı değil ki şu an, kaldı ki Galatasaray o kadar senede bu borçları amorti edemeyecek bir kulüp değil. Önce elimizde bir mali tablo olur ona göre yorum yaparız....O zaman Fatih Terim'in gelmesi zaten baştan yanlıştı. Lucescu ile devam edilseydi daha başka olabilirdi.Adamın oynattığı futbolu beğenmedik,eskiyi özleme alışkanlığımıza tutulduk,sanki Terim bizi C.L. şampiyonu yapacaktı..Bir de mali açıdan zorluklar zaten Fatih Terim gelmeden de vardı.O yüzden Lucescu ile işleyen çarkı bozmak hataydı... Kaldı ki ben burada rahmetli başkana da içerliyorum,yanlış bir strateji yürüttü...Ünal Aysal da bu sene için yanlış yaptı (varsayımlara girmeyeceğim Terim olsaydı şu olurdu demeyeceğim). Fatih Terim'in de yanlış yaptığı şeyler vardı ve asıl olan Galatasaray takımının şampiyon olamamasıdır bu kaos ortamında,ben buna bakarım...

Neyse giden gitti artık tartışmanın manası pek yok, ama şunu söylemeliyim sadece Fatih Terim nezdinde değil,son zamanlardaki yaklaşımlar üzerine:

Genel manada söylüyorum kişisel öfkelerimizi artık kulüp için beğenelim beğenmeyelim hizmetleri dokunmuş kişilere doğrultmayı bırakalım. Bu sadece Fatih Terim özelinde değil, geçmişte emeği geçmiş futbolcular özelinde de oldu. Maalesef son 10 yılda taraftar kenetlenmeyi beceremedi. Sanki bu kişiler şike yaptı ve leke sürdü takıma. Bir idam edilmedikleri kaldı,yapmayın etmeyin.Şikeciler kendi takımlarında baş tacı ediliyor. Kötü örnek emsal teşkil etmese de bu bakımdan sınıfta kaldığımız ortada...Herhalde millet şu kısır çekişmelere bakıp gülüyordur bize. Şu sevgisizlik ortamında başarıyı yakalamak güç nitekim.

Yasin kusura bakma ama yanlış mantık kuruyorsun. O zaman dünyada büyük başarılara imza atmış takımların teknik direktöri balon başarılar yakalamıştır..."Şu olmasa bu olmazdı" gibi varsayımları sevmiyorum ama o zamanki takımda dip noktaları da oldu ve o dip noktalarında Fatih Terim'in emeği çok...Parator falan gibi antuvari şeyler söylüyor bazı arkadaşlar o dönem futbolcuların paralarını da cebinden ödemiştir Fatih Terim....O dönemdeki borçları ödeyip ödememe olayı değil ki şu an, kaldı ki Galatasaray o kadar senede bu borçları amorti edemeyecek bir kulüp değil. Önce elimizde bir mali tablo olur ona göre yorum yaparız....O zaman Fatih Terim'in gelmesi zaten baştan yanlıştı. Lucescu ile devam edilseydi daha başka olabilirdi.Adamın oynattığı futbolu beğenmedik,eskiyi özleme alışkanlığımıza tutulduk,sanki Terim bizi C.L. şampiyonu yapacaktı..Bir de mali açıdan zorluklar zaten Fatih Terim gelmeden de vardı.O yüzden Lucescu ile işleyen çarkı bozmak hataydı... Kaldı ki ben burada rahmetli başkana da içerliyorum,yanlış bir strateji yürüttü...Ünal Aysal da bu sene için yanlış yaptı (varsayımlara girmeyeceğim Terim olsaydı şu olurdu demeyeceğim). Fatih Terim'in de yanlış yaptığı şeyler vardı ve asıl olan Galatasaray takımının şampiyon olamamasıdır bu kaos ortamında,ben buna bakarım...

Neyse giden gitti artık tartışmanın manası pek yok, ama şunu söylemeliyim sadece Fatih Terim nezdinde değil,son zamanlardaki yaklaşımlar üzerine:

Genel manada söylüyorum kişisel öfkelerimizi artık kulüp için beğenelim beğenmeyelim hizmetleri dokunmuş kişilere doğrultmayı bırakalım. Bu sadece Fatih Terim özelinde değil, geçmişte emeği geçmiş futbolcular özelinde de oldu. Maalesef son 10 yılda taraftar kenetlenmeyi beceremedi. Sanki bu kişiler şike yaptı ve leke sürdü takıma. Bir idam edilmedikleri kaldı,yapmayın etmeyin.Şikeciler kendi takımlarında baş tacı ediliyor. Kötü örnek emsal teşkil etmese de bu bakımdan sınıfta kaldığımız ortada...Herhalde millet şu kısır çekişmelere bakıp gülüyordur bize. Şu sevgisizlik ortamında başarıyı yakalamak güç nitekim.

Ben zaten dikkat ettiysen Fatih Terimi değil onu ölümüne savunanları , yenilelimde Mancini'nin konusuna girip nefretimizi dökmeyi , Fatih Terim'in konusuna girip sevgisini dökenlere yazdım . Ben Fatih Terim gittikten sonra forumda dayanışmayı sağlamak için uğraşan bir kaç kişiden biriyim . Sürekli Mancini için destek konuları açtım . Ölen öldü kalan sağlar bizimledir dedim hala maçlarda İmparator Fatih Terim diyenleri mi ararsın forumda Ünal Aysal'a botoxlu gibi çeşit çeşit hakaret eden mi ararsın hepsini gördü bu gözler . O olaydan sonra bir türlü kenetlenemedik doğru . Ama yapılan yanlışları da göz ardı etmemek lazım . Mancini sonuçta bu takımın teknik direktörü ve antrenörü . Geldiğinden beri başarıları veya başarısızlığı kişiden kişiye değişir . Bana göre başarılı olmuştur , Ahmet'e Mehmet'e göre başarısız olmuştur . Sorun o değil . Sorun teknik ekibimize yeterince destek verilmemesidir . Bu troller yüzünden az da olsa var olan Fatih Terim sevgimi kaybettim . Adamlar açık açık bekliyorlar maç bitsin yenilelim de Mancini'yi ölümüne eleştireyim , Fatih Terim konusuna girip İmparator Fatih Terim diyelim diye .

Belki 2 senedir şampiyon yaptı bizi , CL'de çeyrek final oynattı . Ama sezona da iyi başlamamıştı hem CL olarak hem de lig olarak . Başkanla arası kötü olmaya başladı , Milli Takım teklifi geldi falan filan derken gitti . Gitti yani . Tabii bu konuları Fatih Terim ve Ünal Aysal'dan aşka kimse iyi bilemez . Çeşitli çeşitli komplolar üretmek de fayda getirmez . Belki de tüm bu sinir , tüm bu nefret Fatih Terim gittiği içindir . Fatih Terim değil de x birisi olsaydı ve o x kişinin yerine gelseydi Mancini bu kadar tepki almazdı . Bazı şeyleri artık kabul etmek gerekiyor . Seneye her ne şart olursa olsun takımımıza tam destek verelim .

Eleştirelim ama ölümüne eleştirmeyelim . Seviyeli ve saygılı şekilde yanlışlarını yazalım .

Ben inanıyorum ki Mancini ile birlikte seneye büyük başarılar imza atacağız . Kendi kurduğu takım ile stadyum kulübesine girecek . Kendi kamp yaptığı bir takım ile girecek . Seneye Allah'ın izniyle önümüze engel üstüne engel koymak isteyenlere fırsat vermeyip 4. yıldızı alacağız .

Saygılar ..

3 tane başkanın değişip, milyon tane projenin ve değişikliğin yapıldığı 12 senelik dönemde bütün borcu bir transfer döneminde yapmışız hala da onun borçlarının ödüyormuşuz. Şüphesiz ki transferler yanlıştı büyük zarar ettik ama öh be kardeşim. 11/12'deki transfer politikasıyla bile amorti etmiştir onu 2000'lere falan gitmeye gerek yok. %90 transfer başarısı ve yeni kurulan takımla şampiyonluk+cl vs.

Geçen sene 10 puan fark attığımız rakibin bu sene 8 puan gerisinde bitirdik ligi. Bu tamamen Fatih Terim'in bıraktığı iğrenç kadroyla alakalı. Futbolculara da içeriden sabote ettiriyor takımı zaten takım çok kötü organize edilmiş. Geçen sene nasıl öyle fark attık derseniz fenerbahçe çok kötüydü. Bu sene çok iyiler tabii son maçlarını kazanırlarsa bizim geçen sene şampiyon olduğumuz puanı geçebilecekler.

Boş işleri bırakmak lazım. Ünal Aysal'a sorsanız yaptığı operasyonun başarısızlığını kabul edecekken sizin böyle savunmaya çalışmanız anlamsız.

Bu saatten sonra bunları konuşmak da anlamsız ş.l.de ikinci tur, türkiye kupası ve lig ikinciliği fena bir tablo olmaz diye yazmıştım 1,5-2 ay önce. Öyle de olacak gibi duruyor. Ancak oyuncu performanslarındaki düşüş, transferlerdeki başarısızlık, herhangi bir sistemin oturmamış olması gibi sebeplerden ötürü gönderilip Lucescu'yu getirirlerse hayır demem. Onun dışında kalsın takımın başında.

:yuppi::yuppi:

benim bildigim kadariyla buna 4,5 Milyon Dollar ödemistik, yaninda da Fabio Pinto gibi adamlari da almistik

Tamam kardesim ne önemi var ? Ki sagolasin bilgi paylastigin icin. Zaten mecazi anlamda konusuyoruz. Son gördügüm kaynakta 3 Milyon dolar yaziyordu, 4 bucukta olabilir... Ha isterse 15 Milyon dolar olsun... Evet transferler tutmadi, hele ikinci sene büyük bir düsüs yasadik performans olarak birde. Fatih Terim o sene basarisiz oldu, bu gayet dogaldir. Herkez basarisiz olabilir. Ama burda "halen o harcamalarin borcunu ödüyoruz" diyen bir zihniyet var. Takimi Fatih Terim batirmis diyorlar...

AIG ile stratejik oraklik ve halka acilma modelimiz ile 8-9 sene boyunca habire zarar ettik. Bunu Stad gelirlerinden sonra temizliyebildik. Ve sadece o zarardan kurtulmak icin 100.000.000 Dolarlik kredi cektik ve sirketleri birlestirdik. Bunu yapmasaydik eger gelecek 20 sene icinde toplam 1 Milyar dolar zarar edecektik.

Bazen burda 10 yasindaki cocuklar ile tartistigimi düsünüyorum ne yazikki... Bunlari bilmiyorlar mi, düsünemiyorlar mi, yoksa kasten mi yaziyorlar anlamadim gitti.

Geri
Üst Alt