Roberto Mancini

Bu kadroyla 2nci olmak ve Kupa'yi yenmek başarisiz degil de deplasman maçlarin çogu resmen facia futbol oynadik. Oynadigimiz futbol çok berbatdi ve gelecek sezon ayni futbolu göreceksek Lig'i yine Fener'e hediye ediriz.

Semih sag bek oynamasi tuhaf, ilginç ama daha ilginç birşey var; adam fena oynamiyor. Yani bir yandan eleştiri hak ederken diger yandan dogru hamle oldugunu gözüküyor, pek karar veremedim.

Tam benim ifade ettiğim meseleyi örneklendirmişsin bu yorumunla. Dediğim de buydu, başarısız değil fakat ümit vermiyor gelecek için.

N5

Forvetlere bakilirsa bu sene zor şampiyon olurduk, istersen Mourinho'yu koy takima.

Ama sezon arasi dogru dürüst transfer yapmadigi için sorumluk Mancini ve yönetim de.

Bunu anlayıp ona göre transfer yapamadı,total olarak bakarsak başarısız,futbolcular abuk sabuk yerlerde oynuyor oda cabası.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

2000-2001 Sezonunu unutuyorsunuz ,

Tarihimizin en iyi kadrosu denebilecek bir kadroydu , gaziantep'i deplasmanda yenemeseydik 3. olacaktık ,, kupada fenere elendik , ŞL de çeyrek final oynandı ama ilk tur gruplarında felakettik ve gruptan çıkamayabilirdik ,,

sonraki sene yani benim için tarihimizin en anlamlı şampiyonluğunu kazanıp 3. yıldızı taktığımız sezon ise ,, sezon başında "yolunmuş tavuğa" dönmüş kiralık oyuncuların dolduğu birçok kişinin 5. olur dediği bir kadroydu ama yerel ve uluslararası yaptıklarımız ortada ...

Derwall'i o dönemin Türkiyesi için değerlendirmek lazım zihniyetlerde devrim yapan , antrenman sahalarına kadar değişimi zorlayan bugünle kıyas kabul etmeyecek çok çok farklı bir olguydu yani elinde sopylamı kovaladı demek rahmetli Derwall'e ayıptan başka birşey değil ,,

Ayrıca Derwall'in dahi güzide taraftarlarımız tarafından antrenmanının basıldığını ,, 3. senesinde şampiyon olduğunu ve yanında Mustafa Denizli gibide bir aktör olduğunu unutmamak lazım ,,

Lucescu Türkiye´de 4 sene calismis ve iki tane Sampiyonluk görmüs... Bu bir basaridir... Christoph Daum 7 sene calismis (Bursa´yi saymiyorum) 3 Sampiyonluk görmüs, iki tane sampiyonluk son saniyede kil payi kacirmis. Buda bir basaridir... Gordon Milne 6 sene calismis 3 tane Sampiyonluk yasamis, bu bir basaridir... Neden ?

Bunlar yüksek Sampiyonluk oranlaridir, ve 3 büyüklerin genel sampiyonluk oranlarindan üstündür. Ve bu hocalar bunu oyunculari döverek yapmadi... Yupp Derwall´de döverek Galatasaray´a bir Vizyon kazandirmadi... (Sahte Demirören vari vizyonundan degil gercek futbol vizyonundan bahsediyorum)

Derwall dönemi cok farkli... 12 senedir sampiyon olamamis bir takimin basindaydi Jupp Derwall.. Ve Galatasaray´in basarisizligini Türkiye ile ilgili yazdigi kitabinda "Galatasaray´in halktan uzaklasmasina" baglamistir... 14 Sene sonra bu Galatasaray´i sampiyon yapip, Galatasaray´in altin cagini baslatmistir. Mustafa Denizli´ye cok büyük olmak üzeri, Fatih Terim´e de futbol bilgisi anlaminda katki saglamistir...

Derwalli´i bilmeyen, Galatasaray´in son 20 senedeki basarisinin temelinin cok önemli bir parcasini da bilemez degilmi ?

Türkiye´de "döverek söverek basarili olursun demek" esas bu insanlarin basarisina hakaret olmuyor mu Murat bey ?

Mancinin garip kadro tercihleri ve oyuncuları yanlış yerde oynatması benim gibi herkeste bir korku yaratıyor önümüzdeki sene için.Deplasmanda ki pasif ve korkak oyunda cabası.Fakat lucescu gelmeyecekse gitmesin bence.Ozamanda yeni gelen hocanın alışma dönemi filan derken 1 sezon daha uçar gider.En azından bu sene ligimizi tanımıştır heralde.Seneye gerekli dersleri çıkarır diye umuyorum.Ama her şekilde lucescu sonuna kadar zorlanmalı.Önmüzdeki sene riske atılacak bir sezon değil.

Sonra Telles geldi ilk maclar müthis oynadi. Bir kac hafta icinde döküldü, sene sonunda yerini bir Sabri´ye kaybetti. Bu kadar oyuncu performans sarsintisi yasiyorsa, ozaman Hoca hata yapiyordur. Oyuncularindan maximum ve devamli verim almakta bir Hoca´nin marifetidir.

Wesley Melo Chedjou gün gittikce daha iyi oluyorlar, Sabri de saglam basiyor. Semih her hafta yaparak, sag bek olarak güzel oynamya basladi. Öyle anlatiyorsunuz ki sanki hepsi kötüye gidiyor

Mancini transferde bizi bir güzel batırır. Sneeye ligde gene yokları oynarız. Sonrasında Aysal ile birlikte okkalı bir borc bırakıp giderler.

Mancini kalacaksa bundan farklı bir senaryoyu kimse düsünmesin. Görünen köy klavuz istemiyor.

Wesley Melo Chedjou gün gittikce daha iyi oluyorlar, Sabri de saglam basiyor. Semih her hafta yaparak, sag bek olarak güzel oynamya basladi. Öyle anlatiyorsunuz ki sanki hepsi kötüye gidiyor

Kardesim artik sezon bitti ve ben genel performansa bakarim. Melo zaten Sezon boyunca üstün performans gösterip, yilin oyuncusu ödülünü hak etmeyi basardi benim gözümde. Selcuk, Burak, Semih, Chedjou, Umut, Drogba ve hatta Sneijder cok fazla inisli cikisli performans gösterdiler. Sneijder, Burak, Bruma, Telles, Semih, özellikle Chedjou ve hele hele Sneijder sezonun son haftalarina dogru toparladilar kendilerini.

Bu oyunculardan performans olarak sezon boyunca, devamli bir sekilde verim alinabilseydi. Zaten su an Sampiyonluk kutluyor olurduk.

M euro'lar heba oluyor. Bu kulübe ne zaman futboldan anlayan bir Başkan gelecek :dispirited:

Gelecek sezon başlamadan önce kaliteli transferler yapmazsa derhal kovulmali.

Aysal bu kadar cimri olmasi kicik olmaya başliyor.

Tamam, o baskan olduktan sonra gayet başarili olduk da yaptigi transferlerin çogu kötü çikti.

En az 20-40m euro harcamasi gerek, mevcut kadroyla ne sampiyonluk için, ne CL için yarişabilecek bir kadromuz olur.

en az 1 kanat oyuncu, 1 CM, 1 CB, 1 2nci kaleci ve mümkünse 1 forvet alinmasi gerek.

Tamam, o baskan olduktan sonra gayet başarili olduk da yaptigi transferlerin çogu kötü çikti.

En az 20-40m euro harcamasi gerek, mevcut kadroyla ne sampiyonluk için, ne CL için yarişabilecek bir kadromuz olur.

en az 1 kanat oyuncu, 1 CM, 1 CB, 1 2nci kaleci ve mümkünse 1 forvet alinmasi gerek.

Ünal Aysal´dan hic haz etmem, ama bir Baskan´nin transfer ile ne alakasi olur ? Ünal Aysal nasil cimri bir Baskan ? Harcamalirimiza bir göz at kardesim, biz Rekor bir Gelir elde ettigimiz halde, nasil FFP vakasi olduk, eger Baskan cimri davrandiysa ?

Keske Ünal Aysal cimri bir Baskan olsaydi, daha dogrusu Maddi-Konulara gercek anlamda profesyonel sekilde yaklassaydi. Her sene transferlere büyük paralar döküp büyük riskler aldik, sükürler olsunki Fenerbahce´nin UEFA cezasi sayesinde yine CL oynayabilecez. Yoksa durumumuz vahim olacakti.

Öyle hersey Transfer ile cözülmez... Bir oyuncuya yatirim yaptin mi, onun etinden sütünden faydalacaksin. faydalanmayi bileceksin. Transferi FIFA Managere döndüremezsin.

Önce Komple bir santrafor almak lazım. Bedavaya Gomiz'i alabiliriz. Yoksa iyi bir bonservis ile artık kaliteli bir santrafor bulacaz. Bunun icin 12-15 m euro arası bir para harcanabilir.

Bir kontejan hakkımız var. Onuda Santrafora harcamak en mantıklısı. Geri kalan acıkları yerliler ile kapatmak lazım.

Sağ Açık; Gökhan Töre; Max 7 m euro'ya alınır.

Sol Açık; Olcan Adın; Amrabat ile kafa kafaya takas. Kabul edeceklerdir. Cünkü Olcan Trabzon'da kalmak istemiyor ve seneye sözlesmesi bitiyor.

3 tane takımı diriltecek transfere ödeyecegin max. bonservis 25 m euro olsun. Bu para bize dokunmamalı. En azından parayı sağdan soldan bulma adamlara yatıracagımıza yeteneginden emin oldugumuz adamlara yatırırız.

Yedeklerede kaliteli bir santrafor, Niasse süper olur. Tolgay-Tolga Cigerci falan kaliteli gurbetciler ile güzel bir takım olabiliriz.

Ben hocaya tazminat verip göndermektense kalıp bir sene daha yönetmesinden yanayım.Lucescu da gelse takımı tanıyıp kendi düzenini kurması zaman alacak.Kaldı ki türkiyede mevcut yabancı kuralı varken Lucescu da son yıllarda shaktarda gösterdiği başarıyı gösteremeyebilir.

Ünal Aysal´dan hic haz etmem, ama bir Baskan´nin transfer ile ne alakasi olur ? Ünal Aysal nasil cimri bir Baskan ? Harcamalirimiza bir göz at kardesim, biz Rekor bir Gelir elde ettigimiz halde, nasil FFP vakasi olduk, eger Baskan cimri davrandiysa ?

Keske Ünal Aysal cimri bir Baskan olsaydi, daha dogrusu Maddi-Konulara gercek anlamda profesyonel sekilde yaklassaydi. Her sene transferlere büyük paralar döküp büyük riskler aldik, sükürler olsunki Fenerbahce´nin UEFA cezasi sayesinde yine CL oynayabilecez. Yoksa durumumuz vahim olacakti.

Öyle hersey Transfer ile cözülmez... Bir oyuncuya yatirim yaptin mi, onun etinden sütünden faydalacaksin. faydalanmayi bileceksin. Transferi FIFA Managere döndüremezsin.

Aziz basgan nasil o pahali transferleri kendi cebinden ödedi peki?

Gene sağdan soldan ise yaramayan adamları toplarlar..Adam bası 2-3 m euro bonservis öderler. Bir bakarsın 20-25 m euro bonservis ödemisiz ama elde hic bir şey yok.

Kalitesinden emin oldugun adamlar almak gerekiyor.

Benim planlamam.

-Gomis; Bonservissiz.

-Gökhan Töre; Max. 7 m euro

-Olcan; Amrabat ile takas

-Gökhan İnler ; Max. 8 m euro

4 tane kaliteli adama verecegin bonservis 15 m euro.

Bence mancini bu sene clde gruplardan çıkamasydı bşarıız diyebilirdik ama gruplardan çıktı bence başarılı ama ben gitmesinden yanaym oyuncu tercihleri çok saçma

Aziz basgan nasil o pahali transferleri kendi cebinden ödedi peki?

Fenerbahce´nin 14 Yildir kullandigi 50.000 kapasiteli bir stadi var. Nezaman bizimde stadimiz oldu, mali anlamda Fenerbahce´ye yaklasibildik hatta gecmeyi basardik. Fenerbahce´nin arkasinda sadece Aziz Yildirim yok... Sahenk, Özdemir, Koc, Ülker, Aydinlar (Artik silindi), Kigili gibi yüklü yüklü adamlar var. Ve bunlar maddi yardimdan kacinmazlar. Ister sponsorluk, ister direk sicak para yardimi olsun.

Baskanin kulübe para sokmasi, kulübün sagligini bozabilir. Fenerbahce´nin bile yüzlerce maddi sikintilari var, cünkü dengeyi sagliyamiyorlar. Para´ni akilli kullanirsan, sikintinda olmaz. Devamli Transfer Transfer pompalarsan, takimin kimyasini bozarsin. Hem paran gider, hemde Teknik Direktörün isi zorlasir. Takim yaratmak zor olur.

Türkiye´de "döverek söverek basarili olursun demek" esas bu insanlarin basarisina hakaret olmuyor mu Murat bey ?

Ben başka birşeyi anlatmaya çalıştım yani motivasyon gazlama vs. tartışmasının dışındayım , ne demek istediğim Lucescu'nun bizdeki 2 yılı ile ilgili yazdıklarımda ...

vallahi ruh hastasi varsa, oda sensin. Terbiyesize bak, adam saglam oynatarak maci aldi, semih ha sag beg ha sol kanat, iyi futbol oynadiktan sonra, ve yendisek böyle seyler ancak sidik arama olur... illa kötü olsun mutlu olun...

Telles oynadi son haftalar baya hata yapti, kesik yedi... Umut son haftalar iyi oynadi, formayi kapti. Gecen hafta Semih iki assist yapti, daha düne kadar kadro hep degisiyor diye kiziyordunuz simdi saglam oynayanlara sans verde, hala begenmiyorsunuz, ne istediginiz belli, oda fatih terim, gerisi hicte umrunuzda degil.

Mancini hastasını savunan biriyle tartışmaya girmeyeceğim.Bütün maçlarımızı izlediğim için bu adama katlanamıyorum.Eğer senin gibi Trt'nin sağ üst köşesinden maçları takip etseydim belki bende katlanırdım.

Geri
Üst Alt