Roberto Mancini

maltayi yenemeyip istifa eden yahut kulubu iflasa surukleyip rizeye sahamizda 5 yedikten sonra kacan adanali teroriste bu yakistirmayi ancak senin gibi bir suur dusmani yapardi zaten saddo cakar

- Avrupa Sampiyonasinda Türkiye gibi sportif anlamda bir Ücünü Dünya Ülkesine yari Finali yasatacak...

- Süperlig´te 8 senede 6 Sampiyonluk yasatacak

- Avrupa´da Türk takimina Kupa kazandiracak

- Bizi 8. siradan alip Sampiyon yaptiracak

- Ardindan gelen antrenörün sampiyon takimi alip, zar zor ikinci yapabilecek (o bile kritik)

Sonrada senin gibi, hayati boyunca trollükten öteye gidememis bir yetersizin agzinda sakiz mi olacak ? Güldürme beni troll...

Fatih Terim´e düsman olan herkez, Galatasaray tarihinin cok büyük bir bölümüne düsman olmus demektir.

Fatih Terim'e kulupte bulundugu surece taraftar olarak kimse kostek olmaz destek olur. Fatih Terim Galatasaray'da calismadigi surece kimse Fatih Terim hakkinda olumlu konusmak zorunda degil insanlar, sevmek zorunda degiller, begenmek zorunda degiller.

Her Galatasaray'li Hakan Sukur'u severmiydi mesela? Hayir. Benim tanidigim Galatasaray'lilar var Hakan Sukur, Bulent Korkmaz'i gram sevmeyen. Sevmek zorunda da degiller arkadas. Begenmek zorunda da degiller. Kral gol atti, kupa kazandirdi diye sevecekler mi yani? Hayir, ama saygi gosterirler.

Insanlar kisileri degil, Galatasaray'i destekliyor.

Kimse bu kulupte yillarca hocalik hayrina yapmadi, yada futbolu hayrina oynamadi. Butun emeklerinin karsiligini misli misli aldilar. Bugun Fatih Terim, Fatih Terimse Galatasaray sayesinde anlayin artik sunu. Galatasaray'in kisilere borcu olmaz, kisilerin Galatasaray'a borcu olur!

Kulube verdikleri katkilari yazarken, altina verdikleri zararlarida yazin da adil olsun.

---------

Mancini konusuna gelince. Lucescu disinda gelip ilk senesinde basarili olabilecek baska kimse yok bana gore. Her yabanci hocaya minimum 2 sene lazim. Bunu Mancini'yi savunmak icin yazmiyorum veya kalmasi icin degil, gidebilir ama olacak bu. Senol Gunes veya Lucescu gelmeyecekse hocanin gitmesi demek, onumuzde ki sezonu baslamadan kaybetmek demektir.

farklı açıdan bakın

gelecek sezonu bilmem ama bu sezon gelmesi bizim için hayırlı olmuştur fatih terim in oyun anlayışı saldır saldır olduğu için kaybettikçe saldıran saldırdıkça kaybeden takım olacak 60. dakikadan sonra oyun kopmadıysa fizik gücü sıfırlanmış takım farklı mağlubiyetler alacak sivasla bursa ile 4. lük yarışı yapacaktık

11-12 sezonunda takım çok sağlamdı ve elmander vardı tüm takımları oyun olarak eziyorduk

12-13 sezonunda çok kötü oynadık burak çok formdaydı ve düşüşe geçtiğinde güçlü ve formda drogba geldi toplar duvara çarpıp gelmdiği için işi toparladık bjk ve fb nin daha kötü olması ile 1. olduk

Gitmeli artık oyuncu tercihleri çok yanlış 1 sezon oldu oyuncuların özelliklerini neler yapıp yapamayacaklarini öğrenememiş mi

farklı açıdan bakın

gelecek sezonu bilmem ama bu sezon gelmesi bizim için hayırlı olmuştur fatih terim in oyun anlayışı saldır saldır olduğu için kaybettikçe saldıran saldırdıkça kaybeden takım olacak 60. dakikadan sonra oyun kopmadıysa fizik gücü sıfırlanmış takım farklı mağlubiyetler alacak sivasla bursa ile 4. lük yarışı yapacaktık

11-12 sezonunda takım çok sağlamdı ve elmander vardı tüm takımları oyun olarak eziyorduk

12-13 sezonunda çok kötü oynadık burak çok formdaydı ve düşüşe geçtiğinde güçlü ve formda drogba geldi toplar duvara çarpıp gelmdiği için işi toparladık bjk ve fb nin daha kötü olması ile 1. olduk

Utanmiyosun deme bunu yazarken.Adamim iki sene sampiyon oldun 4. Luk yarisi yapmadin.Kaybettikce saldircaksin tabi napican top mu ceviriceksin.Manciniyle oynadiginiz oyun cok mu mutlu ediyo sizi.Dun duzgun bi takim olsa yine pozisyona giremezdik.

Utanmiyosun deme bunu yazarken.Adamim iki sene sampiyon oldun 4. Luk yarisi yapmadin.Kaybettikce saldircaksin tabi napican top mu ceviriceksin.Manciniyle oynadiginiz oyun cok mu mutlu ediyo sizi.Dun duzgun bi takim olsa yine pozisyona giremezdik.

Wesley i sol kanat oynatir gol atar begenmesiniz, wesley orjinal pozisyon oynar macin kahramani olur yine begenmesiniz, Terim ile hic bu kadar iyi olmamisti, bütün yabancilar aslinda cok saglam oynuyor, Chedjou bile adam oldu, sag bek diye agliyorsunuz ama Eboue oynayinca yabanci ya sag bek gerek yok diyorsunuz, sabri yi koyar sag beke bir kisim agliyor, veyseli oynattir baska problem, digerini oynattir baska problem. Demek ki mükemmel sag bek yok, bu baska pozisyonlar icin de gecerli, her kimi oynatsa aglayan cikiyor, o yüzden de ideal kadro da yok.

Wesley i sol kanat oynatir gol atar begenmesiniz, wesley orjinal pozisyon oynar macin kahramani olur yine begenmesiniz, Terim ile hic bu kadar iyi olmamisti, bütün yabancilar aslinda cok saglam oynuyor, Chedjou bile adam oldu, sag bek diye agliyorsunuz ama Eboue oynayinca yabanci ya sag bek gerek yok diyorsunuz, sabri yi koyar sag beke bir kisim agliyor, veyseli oynattir baska problem, digerini oynattir baska problem. Demek ki mükemmel sag bek yok, bu baska pozisyonlar icin de gecerli, her kimi oynatsa aglayan cikiyor, o yüzden de ideal kadro da yok.

Telles iyi mi oynuyor,oeki Brumadan faydalanabildi mi ?,Drogba ne oynadı?Bütün sene niye burağı solda,umutu sağda izledik?Semihten sağ bek olur mu ?Üstüne oyun düzenimiz bile belli değil.Wesley iyi oynuyor diye hoca başarılı mı oluyor şimdi.Hayrovic'i de mi terim aldı.Amrabat'ı da kanat yokken o yolladı zaten.Kandırmayın kendinizi oavatarında olan şahısta aynı bunun gibiydi.Neler yaşadık sonra sende biliyosun.Onun pisliklerini de Terim topladı.Chedjou adam falanda olmaz ayrıca dün iki kere adam kaçırdı direk gol pozisyonu.Resmen kendinizi kandırıyorsunuz.

Fatih Terim 26 yıllık kariyerinde aldığı resmi kupa sayısı 17 (1 UEFA kupası, 1 U-21 Akdeniz Oyunları Şampiyonluğu, diğerleri Türk futbolundan)

Roberto Mancini 13 yıllık kariyerinde aldığı resmi kupa sayısı 13 (İtalya, İngiltere ve Türk futbolundan)

Bazılarınıza bu karşılaştırma saçma gelebilir ama kupa kazanmak kolay iş değildir, ben böyle düşünüyorum.

ek olarak Lucescu 33 yıllık kariyerinde aldığı kupa sayısı 20( 2 Avrupa kupası, 2 Türkiye'den kupa almış, diğer kupalar Romanya'dan)

Ayrıca adını duyunca bize gelse diyeceğiniz teknik direktörlerden Jürgen Klopp 13 yılda 6 kupa, Simeone 7 yılda 4 kupa, Bielsa 12 yılda 0 kupa, Pellegrini 11 yılda 5 kupa, Ancelotti 17 yılda 13 kupa

Sjneider 35 metreden gol atar,Selçuk serbest vuruştan yazar yani bireysel özelliklerle goller gelir ve hocam ne olur kal denmeye başlar tekrar,sanki onun bu gollerde bir faydası varmış gibi....

geldiği günden şu ana kadar bu takıma hangi sistemi oturttu acaba? Galatasaray Mancininin hangi sistem ve felsefesiyle sahaya cıkıyor? Mancini ile birlikte Galatasaray'ın futbol anlayışında ne değişti?

cevap:hiçbirşey

Yerine adam gibi biri gelmeyecekse kalmali tezine katiliyorum. Ama gelecekse, umut vermeyen isimle devsm etmemeliyiz. Saygi duymaya ise her zaman devam edilmeli.

Ama artik takimla oynamayi birakmali. Yani Sneijder'i tek forvet arkasi ve kanatli oynatinca daha iyi olacagini anlamak icin 50 maca ihtiyac yok. Bunu burada Terim varken de biz dile getiriyorduk.

Gelecek hocadan beklentilerim ligde hucum agirlikli oyun, 4 2 3 1 sistemi ve Bruma'nin sol kanat oynamasi.

Sjneider 35 metreden gol atar,Selçuk serbest vuruştan yazar yani bireysel özelliklerle goller gelir ve hocam ne olur kal denmeye başlar tekrar,sanki onun bu gollerde bir faydası varmış gibi....

geldiği günden şu ana kadar bu takıma hangi sistemi oturttu acaba? Galatasaray Mancininin hangi sistem ve felsefesiyle sahaya cıkıyor? Mancini ile birlikte Galatasaray'ın futbol anlayışında ne değişti?

cevap:hiçbirşey

Fatih Terim Selçuk'un frikiklerine Burak'ın gol krallıklarına dua etsin o zaman. 2'si adamı korkudan sırtlarında taşıdılar. Frikik ustası Selçuk ne hikmetse 1 yıl sonra frikik golü attı.

Fatih Terim Selçuk'un frikiklerine Burak'ın gol krallıklarına dua etsin o zaman. 2'si adamı korkudan sırtlarında taşıdılar. Frikik ustası Selçuk ne hikmetse 1 yıl sonra frikik golü attı.

Sevgili Vasfi o zaman bana Mancininin futbol anlamında Galatasaray'a kattığı şeyleri yazarmısın,yani Galatasarayda Mancini ile birlikte neler değişti?Nasıl bir takıma dönüştük?Mancinili Galatasaray denince akla nasıl bir Galatasaray geliyor?

ben mancini'nin takımda kalmasından, onunla ilgili asıl değerlendirmeyi gelecek sezon yapmaktan yanayım.

zaten anladığım kadarıyla ne hocanın ne de yönetimin gündeminde ayrılık var.

sadece bizim palavracı medyanın ve onların haberlerine itibar eden taraftarların böyle bir gündemi var.

Ben daha ekim kasım aylarında, sade bir taraftar olarak bu sezonki başarı beklentimi söylemiştim.

cl'de real ve juve'li gruptan çıkıp, ligde ikinci olup seneye cl'ye direk katılmak başarıydı benim için.

şimdi tam da o noktadayız.

sahadaki futboldan müthiş keyif aldığım maçlar da oldu, çok sıkılıp sinir olduğum maçlarda.

saha içi konusunda mancini'ye karşı nötrüm yani.

Geri
Üst Alt