Roma, Zaniolo'nun Galatasaray'a Transfer Olduğunu Duyurdu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tahmini katkı verip 1-2 kez CL ye kalırsak gibi bonuslarla 22.5m euro civarı.
Alex gibi olursa veya talisca gibi olup uzun süreler oynatıp rekorlar kırarsa vereceğimiz 30m euro.
Sene sonu hemen 25m euroya sattık diyelim. 2m euro Romaya. Etti 23. 18 verdiğimiz için karın %20 si etti 1m euro. Bize kalan 22m euro.
Gayet güzel büyük takıma yakışır bir transferi.

Sezon sonu satışı için başka bir klüp ile anlaşmış olabiliriz. Eğer böyle bir şey varsa ne kadar çabuk resmiyete baglarsak o kadar iyi.

Öyle değilse bile bu yaşta bir zaniolo çok fazla zarar ettirmez diye düşünüyorum.

Eğer uzun vadeli kalıp efsane oynarsa bonservis helali hoş olsun.

bugün özendiğimiz benfica 45mye river plate'den hiç avrupa görmemiş oyuncu alıyor riske giriyor sadece 6 ay sonra 120m'ye satıyor. oyuncu uyum sorunu yaşayabilirdi tekrar arjantine kiralanabilirdi ama kar yaptılar.

erden timur böyle büyüyeceğinin farkında tüm dünya basını bu transferi konuşuyor bizim ülke hariç şartlardan dolayı.

matematiğini yapınca toplam 23 e gelmiş oluyor bize. 35 e satsak 2 ordan gitti 3 de ordan gitse 5 daha vermiş olucaz. toplam 28e gelmiş olacak maliyeti. 7m eur kar temiz iş. tabi 2 sene sonra satılırsa zarar ederiz buna göre çünkü bonuslar ve aldığı maaşı da düşünürsek. cok iyi bir anlaşma değil.

Birde bazi arkadaslar okudugunu tam olarak anlamiyor, ilk basta ceviriyi biraz google amca araciligi yapinca yanlis anlasilmalar olmus olabilir lakin mesaji duzelttim.

F. Romano da ayni rakamlari acikladi zaten.

Simdi basit bir dille :
-16.5 milyon euro odeyecegiz (5 yil vadeli)
-13 milyon euro da bonuslari var. bunlarin yarisi kolay ulasabilecek bonuslar, yani kisa vadeli. Diger yarisi zor bonuslar, yani uzun vadeli. Buradan sunu cikartabiliriz, oyuncu bizde uzun seneler kalmazsa 6.5 oderiz en fazla ekstradan. Uzun yillar oynamaya devam ederse 13 milyonu alirlar bizden.
-Olurda ileride Zaniolo'yu 20 milyon euro uzerinde bir bedelle satarsak, 2 milyon euro daha verecegiz Roma'ya. Ayrica elde ettigimiz kar bedelinden %20'lik bir pay daha verecegiz (bu biraz sacma olmus bizim acimizdan)
-Yusuf Demir ve Efe Akman'in oncelik haklari da Roma'da.
Şu şartlarda Hagi veya Sneijderi almış olmamız lazım

Birde bazi arkadaslar okudugunu tam olarak anlamiyor, ilk basta ceviriyi biraz google amca araciligi yapinca yanlis anlasilmalar olmus olabilir lakin mesaji duzelttim.

Simdi basit bir dille :
-13 milyon euro da bonuslari var. bunlarin yarisi kolay ulasabilecek bonuslar, yani kisa vadeli. Diger yarisi zor bonuslar, yani uzun vadeli. Buradan sunu cikartabiliriz, oyuncu bizde uzun seneler kalmazsa 6.5 oderiz en fazla ekstradan. Uzun yillar oynamaya devam ederse 13 milyonu alirlar bizden.
-Olurda ileride Zaniolo'yu 20 milyon euro uzerinde bir bedelle satarsak, 2 milyon euro daha verecegiz Roma'ya. Ayrica elde ettigimiz kar bedelinden %20'lik bir pay daha verecegiz (bu biraz sacma olmus bizim acimizdan)
Ben zor olan bonusların CL çeyrek final, Avrupa kupası yarı final gibi seçenekler olduğunu düşünüyorum. Kısa vadeli de şampiyonluk, belirli maç sayısı, Avrupa'da gruplara kalma, skor katkısı tarzı bonuslar olabilir.

bugün özendiğimiz benfica 45mye river plate'den hiç avrupa görmemiş oyuncu alıyor riske giriyor sadece 6 ay sonra 120m'ye satıyor. oyuncu uyum sorunu yaşayabilirdi tekrar arjantine kiralanabilirdi ama kar yaptılar.

erden timur böyle büyüyeceğinin farkında tüm dünya basını bu transferi konuşuyor bizim ülke hariç şartlardan dolayı.
Enzo 12ye alındı, tmden bakıp ahkam kesme Pasf.

Kimseyle bir anlasmamis yok, ne Milan ne de baska bir kulup ile.

Euro 20 Lirayken, garanti CL gitmek yokken ve baska takimla direk bir anlasma yoksa bu topa girmek bence acayip riskli. Hele 2 kere capraz bagsi kopmus bir adam icin.

Sponsor anlasmasi varsa, o sponsorlar bize niye Zaniolosuz sponsorluk yapmiyor? Herife kalsa zaten Zaniolo yazin Milandan teklif gelirse gitmeye sicak bakar.

Gelecege yatirim olan transferler mantikli, ama bizim durumda böyle para harcanmaz.

Ben bu transferden şunu anlıyorum. Yönetim lafta değil ciddi anlamda Avrupa'da kupa hedefliyor. İtalya'nın en potansiyelli oyuncularından birini 20 milyon bonservis verip getirmenin başka açıklaması yok. Yönetim daha ilk seneden öyle transferler yaptı ki 1-2 sene içinde lige ambargo koyacak kadro kurabilirler. Bu sezon oynadığımız futbol'u da göz önünde bulundurursak 3-4 sene üst üste şampiyonluk gelebilir. Tabi bunu düşünmemde ki sebeplerin başında da Fenerbahçe'nin tarihinin en başarısız dönemlerini geçiriyor olması var.

Roma SD Tiago Pinto:

" Bu şehirde Nicolò gibi sevilen bir oyuncu artık Roma için savaşmak istemiyorsa ve antrenman yapmamaya karar verirse, başka bir şey yapamazdık ".

"Zaniolo'ya Bournemouth'tan daha iyi bir teklif gelmişti ve başka bir oyuncuyla sözleşme imzalayabilirdik. Kim? Bunu saygımdan söylemiyorum ."

"Evet, bir hafta öncesine kadar daha yüksek bir teklif almıştık. Gerçekten mutlu değilim ama daha iyisini yapmanın mümkünatı yoktu "

Nicolò Zaniolo'nun Galatasaray'a transferi için resmi rakamlar belli oldu.

-Sabit bedeli: 16.5 milyon euro

-Ardından gelecekte 20 milyonun üzerinde bir satış olması durumunda 2 milyon euro daha ve yeniden satıştan elde edilecek farkın %20'si pay olarak ödenecek.

-Ayrıca, anlaşmada 13 milyon euro bonus olacak: 6.5'i kolayca elde edilebilir bonuslar , diğer yarısı ise oyuncu uzun yıllar Galatasaray'da devam ederse daha zor bonuslar.

-Buna ek olarak Roma, Galatasaray'dan iki genç oyuncunun ilk opsiyon haklarını aldı: Yusuf Demir ve Efe Akman. İki oyuncuyla başka bir kulüp ilgilenirse, öncelik hakkı Roma'da olacak.

Total paket: 30 milyon euro
25e satsak, 3.7 Roma’ya gidecek, yani 4.8 milyon euro kar elde edeceğiz. Bundan yakın zamanda gerçekleşebilir bonusları da çıkardığında bize pek bişey kalmıyor. Bana hiç mantıklı gelmedi bu anlaşma. Oyuncu bizde kalsın senelerce desen 13 M bonus var. Ülke rekoru kırarak 35’e falan satmamız lazım, bunu da çok uzun vadede yapmamak lazım, 1.5 sene gibi.. 35’e satsak yaklaşık 13M eksi bonuslar kar olacak.

45 değil 14 milyona aldılar. Adamların 15 milyonu geçen transferi yok.

Yusuf ile Hamza değil Efe'yi vermemişiz. Satış önceliğini vermişiz. Yani örnek bir takım Yusuf'a veya Efe'ye 12 milyon teklif yaptı biz de bu rakama okeyiz o takıma satmadan önce Roma'ya haber vermeliyiz ve Roma aynı bedele bu oyunculara almakta ön hakka sahip olacak.
İlk çeviriden öyle algıladık sonrasında düzelttik aynı sayfanın devamında anlaşıldı zaten normal mesajımızı attık.

Hatta sadece Akman yazıyordu o yüzden Hamza sandım ilk anda Efe aklımıza gelmedi.

Neyse çok çok büyük bir para bağlamışız umarım zarar etmeyiz. Bana göre çapımızın üstünde bir iş.

Ha futbolcu taş gibi adam olsa hadi bir nebze anlarım ama öyle bir durum da yok maalesef...

Çok çok büyük bir risk inşallah zarar ettirmez.

3-5 milyon kar etme ihtimali için bu kadar para bağlamak böyle riskli bir oyuncuya mantıklı gelmedi

Simdi basit bir dille :
Kısa bir hesap yapsak. 16.5+6.5=23m

Diyelim ki 35'e sattık. Bir 2m daha +35-23=12x0.2=2.4m daha. Toplamda 27.4m ediyor. 35'e satsak kasamıza 7.6m giriyor. Tabi diğer bonuslar devreye girmezse.

Bu mantıkla en az 45-50m bandına satmamız lazım kasaya iyi para girmesi için. Değişik bir transfer olmuş. Kafa kafaya kasadan para çıkmadan oyuncudan yararlanma hamlesi olarak yorumladım şuanda. Ama satamazsak işte o zaman vay halimize

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt