Cevap: Terim'den Ronaldinho Açıklaması | Video

ben burada transferlerde pek ciddi birşekilde kimseyle tartışma yaşamadım. tek melo haricinde. alınmasını karşı çıkan yıllık aldığını eleştiren başka oyuncu isteyen çok bilmişler vardı.

Melo konusunda yanılmadım. Ronaldinho konusunda da yanılmayacağım. Bu takım şampiyonlar ligini istiyorsa emre çolakla meloyla eren derdiyokla shaqiriyle kolay kolay yarı final dahi göremez.

Ama Ronaldinho isterse ve onun oynayabileceği bir takım yaratılırsa şampiyonlar ligini getirir bu ülkeye.

bunu yapar çünkü o şu anda dünyanın yeteneği tartışılmaz en büyük iki üç oyuncusundan biri.

Terim, Popescu'yu istememişti, hatta alındıktan sonra ilk 2-3 ay oynatmadı bile.

ben burada transferlerde pek ciddi birşekilde kimseyle tartışma yaşamadım. tek melo haricinde. alınmasını karşı çıkan yıllık aldığını eleştiren başka oyuncu isteyen çok bilmişler vardı.

Melo konusunda yanılmadım. Ronaldinho konusunda da yanılmayacağım. Bu takım şampiyonlar ligini istiyorsa emre çolakla meloyla eren derdiyokla shaqiriyle kolay kolay yarı final dahi göremez.

Ama Ronaldinho isterse ve onun oynayabileceği bir takım yaratılırsa şampiyonlar ligini getirir bu ülkeye.

bunu yapar çünkü o şu anda dünyanın yeteneği tartışılmaz en büyük iki üç oyuncusundan biri.

Fazla optimist bakıyorsun, tek bir oyuncuya bu kadar bel bağlamaz Fatih Terim, bunu bile bile kendini o transfere fazla heveslendirme bence. Hiçbir transfer % 100 tutacak diye bir kaide yoktur. Türkiye gibi medyanın ortalığı gaza getirdiği bir ülkede Ronaldinho'ya ne oyunlar oynanılır.

He bir de Şampiyonlar Ligi'nde başarı önce takım olabilmek ile gelir, isimlere böylesine odaklanmamak lazım.

Hagi'yle kıyaslamayın Allah aşkına ne Hagi'si 10 da 1'ini yakalayamaz Hagi'nin bu takıma verdiklerinin hemen gaza gelindi yine.Tamam R10 gelirse bu takımı uçurması muhtemel de denge yakaladık diyorduk hani ne oldu ona?5.5 milyon deyince bonservis sandım başta.5.5 demek ne demek Türkiye yıllık ücret rekoru resmen futbolda ki bir de bunun maç başı var yandı gülüm keten helva.İlla ki rizikosu olacakta 1 sene sonra başarısızlık olunca burada sallayacak milyon adam bulunacak.Mantıklı olun her aldığımız adamın parasını staddan formadan çıkartabilmek mümkün olsa bir tek akıllı siz değilsiniz hemen alırlar ki Fatih Terim'de birçok şeyin farkında ama isteksiz tavırlarda farkına varmışsınızdır.

Yani işin özü sadece taraftar gözüyle bakınca mükemmel,işin derinine inip mantıklı düşününce absürd bir transfer.İnşallah her iki durumda da olaylar lehimize işler...

Ezbere değil mantığın sesi ile konuşuyorum. Diyelim ki bu kadar maliyetine rağmen bu adamı transfer ettik: Takıma uyum sağlayacağının garantisi yok. Eski Barcelona'daki performansını gösterir mi ? Hiç sanmam. Alacağı ücret takım içi dengeleri bozabilir. Bu adam disiplinsiz ve gece hayatını seven bir insan. Olası bir satış durumunda bu adamı aldığımız paranın (bonservis) daha üstüne, onu da geçtim maliyetine satmak gibi bir şansımız yok. Kısacası bu adamı kar ederek elden çıkarabileceğimizi düşünmüyorum. Aldığımız paranın yarısına bir Rus veya Katar veya Brezilya kulübüne satarsak iyidir. Toparlamak gerekirse ben bu filmin aynısını Lincoln ve Keita'da gördüm. Tekrar görmek istemiyorum. Ha transfer yapacaksan gider Shakiri'yi alırsın zira Fatih Terim'in fikri de o yönde sanırım.

yıllık 3 milyon€ alan reira'dan daha fazla katkı verir takıma emin ol. Tribünde otursa bile yeter arkadaş asya turnesi diyoruz3 maç yaparsın 15 gün kalıp en az 10 milyon € para demek ordan kalkar gidersin almanya'ya 2. kamp etabı için orda da 3 maç yaparsın bir 10 da ordan kaldırırsın emin ol. Sırf liverpool maçından bu sezon 2 milyon tl kaldırdık tt arenada. Yıl 2012 olmuş futbol artık para kazanma yöntemi stratejin varsa köşe olursun. Milan her yıl olak kamp dönemini dubai'de geçirmiyor mu? neden gidiyor keyif için mi? maç yapıp takımı lige hazırlamak için mi?

Ronaldinho 3 garanti mac bası 10 ve şampiyonluk primi 150 bine geliyorsa gelsin yoksa daha ne verek ulan... Bende çok çok istiyorum bu adamı ama ne 5 i la

Fatih Terim'in Hagi'yi istediğini hatırlıyorum ben. :) Hatta Ergun Gürsoy'un, Fatih Terim'e sana Hagi'yi alalım mı dediği de hocanın da "Bildiğimiz Hagi mi?" tarzında tepki verdiği şeklinde bir anektod vardı galiba. Ya bir yerde izledim(100. yıl belgeseli olabilir, yanılıyor da olabilirim) ya da okudum şu anda hatırlamıyorum. Belki de yanlış hatırlıyorum ama Fatih Hoca, Hagi'yi istememezlik yapmamıştı diye biliyorum.

Hagi yi ,Filipescu ve Adrian Ilie yi,ismini tam hatirlamiyorum Kurtoglu du galiba bir yöneticmiz vardi Romanyada isleri olan o getirmisti ücünüde,Becaliylede iyi dostlugu vardi.Fatih Terim istememesi söz konusu deildi altaylinin sallamasi.Sezon basladiginda gelmisti hatta ilk 3 mac Haginin golleriyle liderdik,Gazeteler 1. Hagi 2. diger takimlar diye tabella yapmisti.

Cevap: # Tüm Ronaldinho Başlıkları

arkadaşlar ben bi ronaldino hayranıyım hatta geçen hafta dükkan dükkan gezip eski sezon formalarının satıldığı bi dükkandan ronaldinho forması almıştım o kadar manyağıyım bu adamın. bana bu gece uyku falan yok. ayrıca bu adam dünya kupası için çok motive bi şekilde şu anda ve flamengo da çok güzel gol ve asist istatisği tutturdu. fiyatı pahalı diyenlerede şunu söyleyeyim parasını kat ve kat çıkarır. zaten alınsın ilk gün 3 tane formasını alıcam kardeşlerim ve kendime. ve tabiki her maç +15.000 seyirci demek bu. bi sezonda kendini amorti eder

Aynen ya 2002-2007 yılları arasında tam reisti ben bu adamın barça'da attığı bütün golleri indirmiştim torrentten zamanında hey gidi be dünyanın gelmiş geçmiş en büyük oyuncusundan bahsediyoruz boru değil bence gelirse kaytarmaz burda felipe melo,taffarel gibi anlaşacağı adamlar var fatih terim onuda adam eder lincoln,elano gibi adamlara para saçmış takımız biz 2003-2004 sezonunda fb yeni yapılanmaya gitmişti hatırlarsınız bi sürü iyi adamlar almışlardı genç arada bide pierre van hooijdonk gibi bi adam sıkıştırmışları 32 yaşına rağmen ve 2 sene çok iyi işler yapmıştı burada neden olmasın diyorum ben.

Terim, Popescu'yu istememişti, hatta alındıktan sonra ilk 2-3 ay oynatmadı bile.

Fazla optimist bakıyorsun, tek bir oyuncuya bu kadar bel bağlamaz Fatih Terim, bunu bile bile kendini o transfere fazla heveslendirme bence. Hiçbir transfer % 100 tutacak diye bir kaide yoktur. Türkiye gibi medyanın ortalığı gaza getirdiği bir ülkede Ronaldinho'ya ne oyunlar oynanılır.

He bir de Şampiyonlar Ligi'nde başarı önce takım olabilmek ile gelir, isimlere böylesine odaklanmamak lazım.

milli takıma bakalım. kupası yok milli takımın.

nedeni basit hiç bi zaman futbolun en büyük dehaları yetişmedi ülkemizde.(sergen hariç) tabiki tek bir oyuncu bir yere götüremez takımı ama iyi bir takım ve aynı zamanda o takımın içinde büyük bir futbol büyüğü varsa o takım kupa kaldırır ancak.

milli takımın dünya üçünlüğü federasyon kupasını alamaması avrupa şampiyonasında elenmesi hep bir liderin eksikliği yüzündendir.

takım olmak elbette önemli takımca birşeyler yapmak elbette önemli ama büyük düşünüyorsa büyük oynamak zorundasın.

Ronaldinho tarihi bir fırsattır. Fatih Terim evet derse gerçekten çok büyük oynamış olur.

Cevap: # Tüm Ronaldinho Başlıkları

Beyler yaşına takılmayın Drogba 34 yaşında hala Chelsea'de oynuyor. Kaliteli oyuncu isterse her türlü oynar.

nedeni basit hiç bi zaman futbolun en büyük dehaları yetişmedi ülkemizde.(sergen hariç) tabiki tek bir oyuncu bir yere götüremez takımı ama iyi bir takım ve aynı zamanda o takımın içinde büyük bir futbol büyüğü varsa o takım kupa kaldırır ancak.

milli takımın dünya üçünlüğü federasyon kupasını alamaması avrupa şampiyonasında elenmesi hep bir liderin eksikliği yüzündendir.

takım olmak elbette önemli takımca birşeyler yapmak elbette önemli ama büyük düşünüyorsa büyük oynamak zorundasın.

Ronaldinho tarihi bir fırsattır. Fatih Terim evet derse gerçekten çok büyük oynamış olur.

2004'ün Yunanistan'ında lider mi vardı ? Bu tip örnekler çoğaltılabilir. Lider faktörü önemlidir ancak elzem değildir, takım uyumu ve dayanışması modern futbolda her şeyin önündedir. Birey odaklı takım kurmadığın zaman, kaliteli oyuncular ile her başarıya ulaşabilirsin. Milli Takım'ın başarısızlığının da buna bağlanmasını doğru ve mantıklı bulmuyorum. Senin o dediklerin liderden ziyade şanssızlık ve kalite farkı yüzünden oluyor ha bir de takım uyumu.

Basit bir Young Boys örneği var, oyuncu bazında yeterli kalitede olmayan ancak takım dayanışması konusunda üst düzey olan bir takım olduğu için geçen yıl kendilerini göstermişlerdi mesela, kalite arttıkça, takım uyumunu korursan daha da ileri gidebilirsin.

Ronaldinho tarihi bir fırsattır belki evet ama olacağını sanmıyorum ben dediğim gibi. Ronaldinho'nun TT Arena çimlerine ayak basmasını taraftarlar arasında istemeyen olmaz belki ama hoca istemiyor işte, bu açık bence, benim istediğim adamlar belli, Ronaldinho ile değil onlarla uğraşın diyerek dolaylı olarak yönetime mesaj yolladı bu akşam.

Milli takımın dünya üçüncülüğü kendisinden daha iyi takıma denk gelip yenilmesinden dolayıdır. Japonya'dan Çin'den, Kosta Rika'dan, Senegal'den iyi, Brezilya'dan kötü bir takımdık.

Avrupa Şampiyonası tamamen farklı bir olay zaten. Gökhan Zan, Servet, Sabri gibi yeteneği kısıtlı oyuncularla yüreğimizle destansı maçlar aldık, Sabri'nin pozisyon hatasından son golü yiyerek elendik. Bu tip oyuncularla oynarken yenilgileri lider eksikliğine bağlamak saçma olur.

yahu elbette hoca istemezse birşey demem.

ben bu transferin Galatasaray adına bir çağ açıcağına eminim. Fatih Terim ve Ronaldinho isimleri neler neler başarır avrupada.

Anlatmak istediğin takım takım elbette takım. Bende takım oyunu olgusu yüksek oyuncular görmek istiyorum takımımda. Biz 10 tane takım oyuncusu koyarız takıma ama bir tanede futbolun oğlunu ekleriz işte o zaman büyük başarılar için büyük bir adım atmış oluruz.

yunanistana felan diğer olaylara değinmek istemiyorum. yunanlıların o şampiyonada kupayı almış olsalar bile nasıl ezildiklerini herkes biliyor. istisnalar futbol şansı olabiliyor ama tarihe altın harflerle yazılmayacaklar işte.

bizim milli takım kalitesiz felan değildi katıldığı turnuvalarda. dünya 3. lüğünde rivaldo bizde olsaydı kupayı almıştık. avrupa şampiyonasında xavi bizde olsa yine kupayı almıştık. federasyon kupasında ronaldinho bizde olsa yine aynı şekilde almıştık.

takımda herşey mevcuttu ama son finalleri yapamadık. nedeni iyi oyuncularımızın olmamasından değil büyük oyuncumuzun olmamasından dolayıydı.

Neyse uzatmanın anlamı yok ben derim ki Ronaldinho büyük bir kumar olacaktır. Tutarsa kral tutmazsa pek birşey olacağını sanmıyorum takımda otoritesi yüksek birinin varlığı var çünkü.

Zaten sözüde seninde dediğin gibi kapatayım. sanırım herkes ister bu adamın tt arena çimlerine ayak basmasını.

ben sakiri istiyorum da roni gelirse de deli gibi sevinirim ama sakiri daha cok sevinirim

Ronaldinho geldiğinde sistemi bozacağı düşünülüyor.Evet sistem bozulabilir, ama şunuda düşünmek lazım; bu 442 sistemi bozulmuş bir sistemin ürünü.Yani başarı geldi.Zorundalıktan hoca binevi bu sisteme döndü.Zorunluğun getirdiği değişim başarı getirdi.Şimdide sistem bozulsa bile en gecinden 3 haftada oturur takım.Ayrıca çok para alma olayına gelirsek, 5.5 fazla görünüyor evet epeyde fazla.4.5 olsa, ve takımdan gereksiz 4 adam yollasak inanın onların yaptığı katkı ( m. sarpın zararı hâla devam ediyor düşünün artık) olumlu yönde olur.Bu adam gelmeli ama 4.5 e gelmeli.Brezilyadan bir sevgili bulsun hiç uğraşmasın istanbuldaki gece hayatıyla, her maç sonrası 500 mesaj atılır maç içinde öyle adam yani.

yıllık 3 milyon€ alan reira'dan daha fazla katkı verir takıma emin ol. Tribünde otursa bile yeter arkadaş asya turnesi diyoruz3 maç yaparsın 15 gün kalıp en az 10 milyon € para demek ordan kalkar gidersin almanya'ya 2. kamp etabı için orda da 3 maç yaparsın bir 10 da ordan kaldırırsın emin ol. Sırf liverpool maçından bu sezon 2 milyon tl kaldırdık tt arenada. Yıl 2012 olmuş futbol artık para kazanma yöntemi stratejin varsa köşe olursun. Milan her yıl olak kamp dönemini dubai'de geçirmiyor mu? neden gidiyor keyif için mi? maç yapıp takımı lige hazırlamak için mi?

Bir asya turnesine gidiyoruz 10 milyon euro kazanıyoruz??? Yönetimler nasıl fark edemedi bunu yıllardır. Yılda 3 kere kampa gitsek bu 10'ar milyon eurodan 30 milyon euro etti. Tamam yaa yeter yılda 30 milyon euro forma satmaya da gerek yok.

Strateji dediğin şeyi Porto yapıyor yıllardır. Gider alırsın gelecek vaat eden topcuları (scouting) , güçlendirirsin altyapını bir istikrar da sağladınmı zaten başarı gelir. Başarı geldikçe de gelirlerin artar gerek sponsorlara birlikte gerek büyük takımlara futbolcu satarak, sen öyle kafanı yorma Asya turnesi falan.

[video=youtube;NgEzNie6Zzw]https://www.youtube.com/watch?v=NgEzNie6Zzw[/video]

Açıklamanın daha uzun versiyonu.

banada sanki fterim roniye soğuk bakıyor gibi geldi...

ronaldinho bizi karıştırır istemem bende hoca gibi

Daha öncede sölemiştim fatih hoca kesinlikle Ronaldinhoyu istemez.Bu aksamda belli oldu zaten açıklamalarından.32 yaşına girmiş bir adam yıllık 5.5 milyon euro 3 yıldan 16 milyon euro,Bonservis 8.toplamda 24 milyon euro.Ve bu adamın, takıma uyum sağlayıp saglamıcagı bellı değil.Kesinlikle hoca haklıdır.Shaqiri yada Suarez gelmelidir.

Geri
Üst Alt