rose bertram

Bakmak da günah değil mi? Görmek değil bakmak.

O mesajın bence de saçma olmuş.
Öyle açık bir kelamı yok allahütealanın bunlar icma, kıyas gibi şeyler. Bu konuda kelamulah sadece gözlerinizi sakınarak ırzınızı koruyun der.

Yani gözünü sakınırsan nefsin daha az tahrik olur mevzu bakmada değil zina yapmada da. Şeriatta da içtihat vardır herkese hitap eder insanların günahını almayalım diye bu tip şeyleri uydururlar göz zinası gibi şeyler. Zina tektir insan herhangi bir canlıyla birleşirse, oynaşırsa bu zinadır. Göz, kulak vesaire ne dokunabilir ne de birleşebilir.

Bu da liberal,ılımlı islam zırvaları İslamiyet’i reforme etmeye çalışıyorlar Türkiye de

Tıpkı sigara haram demek gibi Allah’ın yasak etmediğine yasak demek dinden çıkma sebebidir

Ben ne zina yapıyorum ne de sigara içiyorum ama bu demek değil dini tahrif edenlerden olacağız bir erkek mahremiyle her şeyi yapar buradaki kilit nokta zina yapmamaktır bakarak da zina olmaz ; sigara içmek de mekruhtur haram değil. Haram içecekler sadece alkollü olanlardır bir de uyuşturucu haramdır.

İktidarın yanlışlarından biri de bu dinimizi kinse çağa uygun hale getiremez dinde reform olmaz. Ha ben bakmıyorum diyene de zorla baktırılmaz ama bu hatuna da bakana kimse bir şey diyemez

images

Geri
Üst Alt