Rövanşta forma giymemek için kasıtlı kart gören Arda

Cevap: Rövanşta forma giymemek için kasıtlı kart gören Arda

İspanya'ya gittikten sonra milli takımda da bitik oynamaya başladı entersan ?

Baskıyı kaldıramayan, büyük maçlarda hiçbir şey yapamayan bir futbolcu Arda. Bunu yıllarca tecrübe ettik. Arda'nın iyi oynadığı bir derbi, büyük bir milli maç hatırlamıyorum. Hırvat maçında da hiçbir şey yapamadı. Diğer maçta da yapamayacağını da bildiği için bilerek kart gördü. Yapılacak en normal şeyi yaptı çünkü karakteri buna işaret ediyor. Garipsemedim. Her futbolcunun noksan yanları oluyor. Arda'nın noksanlığı da kafasını tam olarak futbola asla vermemesi. Bu da onu her zaman ikinci sınıf bir futbolcu yapacak.

Dün Arda çaresiz kaldı adeta.Arkadaşları en ufak gayret gösteremedi.Bilerek sarı görmesi arkadaşlarına bir tepkiydi.Arkadaşlarına kızmakta pek haksızda sayılmaz,ama ne olursa olsun yaptığı hareket yanlıştı bana göre.

Galatasaray'da oynamaya devam etseydi milli maçta oynamak için bi yerlerini yırtardı

yani senin mantıklı bulduğun şey bi adamı yerden yere vurmak için fırsat kollamaksa egoyla direk bağlantılıdır. yaptığın da açık ara fırsat kollamak. he yok, sen dersin ki adamı sevmiyorum ama yaptığı iyi şeyler de var, takdir ederim, o ayrı. senin yaptığın direk olarak şu oluyor; arda'ya olan nefretini birebirde çıkarma şansın yok, adam devamlı senin gözünde kötü şeyler yapacak da değil, elbet bir gün iyi yaptığı bir şey denk gelecek ve sen ne olursa olsun sadece eleştirme üzerine odaklanmışsın. basbaya egonu tatmin ediyorsun işte, nefretini kusuyorsun bu yolla.

adami direk sevmiyorsam onun adi ne oluyor? internette yazdigimiz yazidan ego tatmini tahlilleri enteresan geldi biraz da. ardayi sevmiyorum sadece. sonucta sokakta gorsem adama saydiracak halim yok. sadece burda fikirlerimi yaziyorum. "sunu iyi yapti, taktir ettim" falan demek de zor geliyor. ha, sorarsin dersin ki su atletico macinin ozetlerini izle arda iyi oynamis mi soyle, o zaman izler derim ki evet iyi oynamis sertac gardasim haklisin. yoksa sevmedigimi acikca belirttigim adami neden durduk yere oveyim ki? emreyi ovuyor muyum? luganoyu ovuyor muyum? ego tatminiyle ne alakasi var olm

Baskıyı kaldıramayan, büyük maçlarda hiçbir şey yapamayan bir futbolcu Arda. Bunu yıllarca tecrübe ettik. Arda'nın iyi oynadığı bir derbi, büyük bir milli maç hatırlamıyorum. Hırvat maçında da hiçbir şey yapamadı. Diğer maçta da yapamayacağını da bildiği için bilerek kart gördü. Yapılacak en normal şeyi yaptı çünkü karakteri buna işaret ediyor. Garipsemedim. Her futbolcunun noksan yanları oluyor. Arda'nın noksanlığı da kafasını tam olarak futbola asla vermemesi. Bu da onu her zaman ikinci sınıf bir futbolcu yapacak.

yani geçmişe götürmek zorunda mısınız? liverpool-galatasaray maçı vardı belki hatırlarsın. euro 2008 performansı var mesela. hani şu an bir çırpıda aklıma gelmiyor da sana baskının kralını göstereceğim maçlar da olur, büyük ve güçlü takımlara karşı iyi oynadığı maçlar da, bu yüzden sen o ilk iki satırı bi editle istersen, havada kalacak.

orda dur, cocuk gibiyle falan alakasi yok. onur, ahmet ardayi savunurken iyi de biz elestirince neden dert oluyor? o yuzden okuma o zaman dedim. sen ardayi sevebilirsin de elestirene laf etmek olmaz. sonucta durduk yere ardayi elestirmedim. konuyu acan da farkli, yukarda cevap verdigim kisi de. burda tartisiyoruz. eger elestirmem hosuna gitmiyorsa okuma dedim, isi derdo bir sekilde kimse kimseyi okumasin ahpiye getirme.

milli takimda duzenli olarak oynayacak adamlara ve oyun sistemimize bakarsan zaten ardadan baska birisinin hucumda etkili olmasina imkan yok. burak, hamit falan var hucumda ardanin yaninda. isyan etmesi falan da beni ilgilendirmez. zaten 600 kere soyledim milli takim seyimde degil diye. beni ilgilendiren galatasaray ve ardanin son iki sezonunda hangi ruh halinde ve hangi olmayan is ahlakiyla kaptanlik yaptigi ortada.

kekoluk yapma. ardayi elestirmek ne kadar trollukse senin gibi gorev bilmiscesine savunmak o kadar trolluktur. arda rovansta oynamamak icin kart gordu konusuna gorduyse gordu benim icin hic onemi yok diye arguman mi var lan bu nasil trolluk? sonra da millete troll diyosun. biraz tutarli ol

ya da olma zorsa

Arda'nın ne düşünceyle kart gördüğünü ne bileyim ben, zaten ihtimaller üzerinde durdum 3 ihtimal vererek evet bilerekte görse benim için önemi yok çünkü bu skordan sonra Arda veya milli takım rövanşı oynasada bi anlamı yok.

Hagi'nin uefa finalinde gördüğü kırmızı karta daha çok küfür ederim ben şahsen.

Mesela Sabriyide sevmem(futbolculuğunu), ama gidipte Antep maçında kırmızısını eleştirmem ben olsam hakeme yumruk atardım belkide.Arda'nın sarısıda bu tarz bence.Hani fark yiyince peste falan kolu fırlatırız ya onun gibi.

adami direk sevmiyorsam onun adi ne oluyor? internette yazdigimiz yazidan ego tatmini tahlilleri enteresan geldi biraz da. ardayi sevmiyorum sadece. sonucta sokakta gorsem adama saydiracak halim yok. sadece burda fikirlerimi yaziyorum. "sunu iyi yapti, taktir ettim" falan demek de zor geliyor. ha, sorarsin dersin ki su atletico macinin ozetlerini izle arda iyi oynamis mi soyle, o zaman izler derim ki evet iyi oynamis sertac gardasim haklisin. yoksa sevmedigimi acikca belirttigim adami neden durduk yere oveyim ki? emreyi ovuyor muyum? luganoyu ovuyor muyum? ego tatminiyle ne alakasi var olm

arda tek basina atleticoyu sampiyon yapsin konusu acilsin o konuya girmem ama arda her zamanki hiyarliklarindan birini yapsin o konuya girip herkese zamaninda guya bizde kaptanken yaptigi denyoluklari anlatirim. bence mantikli

hani şu açıklamadan pek farklı bir sonuç bulamıyorum ben. madem sevmiyon, nefret ediyon çok fazla fırsat kollama yani. tamam, eleştir falan hakkındır da ona yazmam ama buna yazarım demek de tuhaf oluyor, o açıdan.

hani şu açıklamadan pek farklı bir sonuç bulamıyorum ben. madem sevmiyon, nefret ediyon çok fazla fırsat kollama yani. tamam, eleştir falan hakkındır da ona yazmam ama buna yazarım demek de tuhaf oluyor, o açıdan.

iyi o zaman tuhafsa ego tatmini olarak gorebilirsin. son mesajin aciklayici oldugunu dusunuyorum. sonucta adami sevmiyorsam zorla ovmem. ovmuyorsam da iyi bir is yaptigini dusunmuyorum anlamina gelmez. ego tatmini gibi ilginc kavramlarla da aciklanmaz. sadece adami sevmiyorum olarak gorulebilir.

yani geçmişe götürmek zorunda mısınız? liverpool-galatasaray maçı vardı belki hatırlarsın. euro 2008 performansı var mesela. hani şu an bir çırpıda aklıma gelmiyor da sana baskının kralını göstereceğim maçlar da olur, büyük ve güçlü takımlara karşı iyi oynadığı maçlar da, bu yüzden sen o ilk iki satırı bi editle istersen, havada kalacak.

4-5 sezon oynamış adamı iyi oynadı diye savunduğun büyük maç sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Gereksiz bir yıldız arayışının yetersiz bir tezahürüydü Arda. Ciddi anlamda iyi futbolcusu yaşayan sıkıntılı bir jenerasyonda ortalama üstü tekniğiyle ön plana çıktıktan sonra üzerinde oluşan beklentiyi karşılayamadı. Adnan Polat ve tayfasının yüklediği ekstra misyonlar da (10 numara, kaptanlık, yeni Metin Oktay vs.) , sürekli buhranlar yaşayan garip tiyneti de işin tuzu biberi oldu. Arda'ya asla kötü futbolcu demiyorum. Diyemem. Ama ilk satırlarımın arkasında sonuna kadar dururum.

Arda'yı severim. Ama objektif yaklaştığım zaman durum bundan ibaret. Kimse de kusura bakmasın.

şu adamdan başka kıcı havada gezen başka biri gösterin Öyle bir değişti ki şu bir yılda takımı bırakıp paranın lafını yapar oldu karatersiz hıyar

4-5 sezon oynamış adamı iyi oynadı diye savunduğun büyük maç sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Gereksiz bir yıldız arayışının yetersiz bir tezahürüydü Arda. Ciddi anlamda iyi futbolcusu yaşayan sıkıntılı bir jenerasyonda ortalama üstü tekniğiyle ön plana çıktıktan sonra üzerinde oluşan beklentiyi karşılayamadı. Adnan Polat ve tayfasının yüklediği ekstra misyonlar da (10 numara, kaptanlık, yeni Metin Oktay vs.) , sürekli buhranlar yaşayan garip tiyneti de işin tuzu biberi oldu. Arda'ya asla kötü futbolcu demiyorum. Diyemem. Ama ilk satırlarımın arkasında sonuna kadar dururum.

Arda'yı severim. Ama objektif yaklaştığım zaman durum bundan ibaret. Kimse de kusura bakmasın.

önce hatırlamıyorum, sonra bir elin parmakları, sana on tane el de koyabilirim ben, illa baskı ve stres altında maç ararken niye rakibin büyük olmasına bakıyorsunuz ki? galatasaray'da ortaya çıktığı sezon oynadığı maçların yarısından çoğu baskı altındaydı, ne dönemlerden geçtik biz. hepsinde arda sahnedeydi, son 2 yılı falan kat hayri renkdaş gibi, eyvallah deyip çekileyim ama çıktığından beri dersen orada dur, baya bi dur hem de, arkanı falan dön o derece.

şu adamdan başka kıcı havada gezen başka biri gösterin Öyle bir değişti ki şu bir yılda takımı bırakıp paranın lafını yapar oldu karatersiz hıyar

yıllık 3 milyon euro vereyim sana, gs'nin suratına tükürürsün, ben de tükürürüm. kişisel başarıma bakarım, takımı nereye getirebileceğime bakarım, tek başıma yetmiyorsam da çeker giderim, koskoca kariyeri tek takımda avrupa kupası'nda dahi oynayamadan heba edemem.

yıllık 3 milyon euro vereyim sana, gs'nin suratına tükürürsün, ben de tükürürüm. kişisel başarıma bakarım, takımı nereye getirebileceğime bakarım, tek başıma yetmiyorsam da çeker giderim, koskoca kariyeri tek takımda avrupa kupası'nda dahi oynayamadan heba edemem.

Dünya kadar para alıyordu yabancıların aldığı paranın helikopterin lafını yapıyordu bu bile onun ne kadar karaktersiz bir yapıya sahip olduğunu gösterir.Gs ile evliyim gs benim herşeyim laflarını edeceksin iki yuhalandın mı taraftara kin kusacaksın gitmeyeceğim deyip transfer bitişine 3 hafta kala bir anda transfer olacaksın gittikten sonra hala ağzına geleni söyleyeceksin yabancılar deplasmana gitmemek için kart görüyor deyip 2 ay sonra aynı şeyi yapacaksın.Bana Hakanlar tafarreller caponeler bülentler yeter bu kim onların şu kulüpte bir kere bile para lafı ettiğini arkadan vurduğunu görmedim ben bu hıyar gibi olmadılar

Dünya kadar para alıyordu yabancıların aldığı paranın helikopterin lafını yapıyordu bu bile onun ne kadar karaktersiz bir yapıya sahip olduğunu gösterir.Gs ile evliyim gs benim herşeyim laflarını edeceksin iki yuhalandın mı taraftara kin kusacaksın gitmeyeceğim deyip transfer bitişine 3 hafta kala bir anda transfer olacaksın gittikten sonra hala ağzına geleni söyleyeceksin yabancılar deplasmana gitmemek için kart görüyor deyip 2 ay sonra aynı şeyi yapacaksın.Bana Hakanlar tafarreller caponeler bülentler yeter bu kim onların şu kulüpte bir kere bile para lafı ettiğini arkadan vurduğunu görmedim ben bu hıyar gibi olmadılar

hakan para lafı etmedi he?:) bu kadar iyimser olmamak gerek bence. tafo da takımın kara kaşı kara gözüne gelmedi açıkçası, brezilya milli takımının kalecisini getirmek sağlam cukka ister, tutmak ve memnun etmek de ayrı cukka ister. ha tafo büyük adamdır, gs'yi de çok sever ama bu sevdiği için geldiği anlamına gelmez, geldiği için sevdi aksine.

önce hatırlamıyorum, sonra bir elin parmakları, sana on tane el de koyabilirim ben, illa baskı ve stres altında maç ararken niye rakibin büyük olmasına bakıyorsunuz ki? galatasaray'da ortaya çıktığı sezon oynadığı maçların yarısından çoğu baskı altındaydı, ne dönemlerden geçtik biz. hepsinde arda sahnedeydi, son 2 yılı falan kat hayri renkdaş gibi, eyvallah deyip çekileyim ama çıktığından beri dersen orada dur, baya bi dur hem de, arkanı falan dön o derece.

Hadi son iki sene diyelim. Bu son iki sene Arda'nın takıma en çok katkı vermesi gereken, en çok başarılı olması gereken dönem değil miydi? Hem kendi gelişimini tamamlamış, hem de fizik olarak yükselmiş bir Arda beklemedi mi herkes? Sonuç ne oldu? Her şey ters tepti.

Büyük futbolcu büyük maçlarda da kendi klasını ortaya koyar. Hele ki bu isim Türk futbolunun en önemli futbolcusu olarak lanse ediliyorsa bir zahmet önemli şeyler yapması gerekiyordu. Açıkcası Arda'nın geriye düştüğümüz bir lig maçında bir gol bir asist yapması benim için bir şey ifade etmiyor. Büyük takımın yıldızıysan, baskı altında performans vermek zaten senin görevindir. Bu da yetersiz bir argüman.

Arda üstün yeteneklere sahip bir futbolcu. Ancak yaptıklarıyla ve negatif yöndeki gelişimiyle bu yeteneklerine ve giydiği formaya ihanet ettiği de bir gerçek. Son maçta yaptığı da buna bir önemli bir örnek teşkil etti. Keza Bordo maçında elemana kafa atması, Fenerbahçe maçlarında provoke olup sürekli yokları oynaması gibi örnekleri de çoğaltırım. En azından böyle davranışların varsa "yabancı oyuncular deplasmana gitmemek için bilerek kart görüyordu hakkımızı yiyorlardı" edebiyatı yapmayacaksın. Kendi söylediğin lafı yutarken boğulursun sonra.

Ardaya yakistiramadim dogrusu

erkam, ben az daha zorlarsam büyük bir arda fanı olacaksın, kişisel düşüncelerine sansür vurmak istemem, sen ilk mesajını savunmaya devam et, 3 mesajda pert oldun hacı.

erkam, ben az daha zorlarsam büyük bir arda fanı olacaksın, kişisel düşüncelerine sansür vurmak istemem, sen ilk mesajını savunmaya devam et, 3 mesajda pert oldun hacı.

Valla "pert oldun hacı, arda fanı olacaksın bak konuşmuyorum" tribaline girmeyle olmuyor bu işler. Sen sürekli aynı şeyleri tekrarlarken ben sürekli argümanımı geliştirdim ki bu da zaten yazdıklarımı üşenip okumadığın anlamına geliyor. Okuyan insan böyle alakasız bi yorum yapmaz çünkü. Daha fazla uzatmıyorum sen beni pert ettiğini düşünmeye devam edebilirsin. İyi pert etmeler.

Geri
Üst Alt