# Ryan Babel

Cevap: # Ryan Babel

Sana göre Allah, bana göre Tanrı, şuna göre Rabbim..

Bu ne tuhaf bu ne iğrenç bir klişeciliktir..

"İyi akşamlar" değil de "hayırlı akşamlar" demeyi meziyet bilen güruha mı mensupsunuz?

şu tür tartışmalara girmiyelim şu forumda...

kim hangi güruha mensupsa mensup kime ne istiyen tanrı der isteye Allah der

sizene herkezin kendi hayata bakış açısı

sende insanları aşşalam istersen sanada sözüm var

İşte bende bu yüzden futbolu rijkaard tan iyi bildiğini düşündüğünü söyledim...Eğer rijkaard İstiyorsa(kuvvetle muhtemel) vardır bir bildiği demek daha mantıklı değil mi?

iyi o zaman bi bildiği vardır diye burada kimse belirtmesin fikrini, her neyse bak kardeşim ben forumlarda böyle birebir tartışmalar uzarsa sıkılırım gelsin oynasın görelim ak mı kara mı sağ tarafta, ben forvet filan değil sol açık dedim iş nerelere geldi neyse ok...

rijkaard'ın babeli istediğini nerden biliyorsunuz?ben 2 yıldır türkspor.neti takip ederim.tek bir tane hataları oldu onada hata denmez oliviera transferi yatmıştı son anda.hatta adnan sezginde son anda yattı dedi.ve geçen sene baros'u de sanctis'i meira'yı duyura ilk siteydi..yabana atmayın derim.ve babel e koca bir yalan demişlerdi.

İngiliz kaynaklı siteler(türkspor'dan daha güvenli),Melih Şabanoğlu,Aceto...Rijkaard istiyor ama almamız zor gibi...Sadece ihtiyacımız olan tarz da bir futbolcu yeterki gelsin...

babel in bize hiçbir yararı olmaz.böyle forvet istemiyoruz.nonda varken artık şöylr bitiriciliği mükemmel adam lazım bize.hani gilardino tarzı oyuncular iş yapar bizde.adam sol açıksa 5 tane sol açığımız var yetmezmi.sağ açıksa barış var sabri var.

4-3-3'te sağ açık oynayacak adam mı saydıkların? Sabri bizim sistemde sadece sağ bek olur. Barış 4-3-3'te hiçbirşey olmaz. sağdan içeri katedecek adam lazım bize. sol ayaklı bir adamın yapacağı iş bu da.

iyi o zaman bi bildiği vardır diye burada kimse belirtmesin fikrini, her neyse bak kardeşim ben forumlarda böyle birebir tartışmalar uzarsa sıkılırım gelsin oynasın görelim ak mı kara mı sağ tarafta, ben forvet filan değil sol açık dedim iş nerelere geldi neyse ok...

Benim sana anlatmaya çalıştığım şey bu değil.Sadece bu "vardır bir bildiği" dipnotunu da göz önünde bulundur diyorum...Babel sadece sol açık iyi oynar demen çok büyük bir iddia bence...Attığı gollere bak çoğu sağ taraftan ayrıca.Benimde birebir tartışmaya niyetim yok kimseyle.Kırmayada.Ama bu forumlarda herşey tartışılıyor(futbol ile alakalı)

ben 2 yıldır türkspor.neti takip ederim.tek bir tane hataları oldu onada hata denmez oliviera transferi yatmıştı son anda.hatta adnan sezginde son anda yattı dedi.ve geçen sene baros'u de sanctis'i meira'yı duyura ilk siteydi..yabana atmayın derim.ve babel e koca bir yalan demişlerdi.

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Babelin gercek mevkisi forvet, yani kanat oyuncusu degil fakat Liverpoolda kanat oynuyor ve kanatta hic verimli olmuyor. Taraftarda bundan dolayi beniteze cok kiziyor.

Benim sana anlatmaya çalıştığım şey bu değil.Sadece bu "vardır bir bildiği" dipnotunu da göz önünde bulundur diyorum...Babel sadece sol açık iyi oynar demen çok büyük bir iddia bence...Attığı gollere bak çoğu sağ taraftan ayrıca.Benimde birebir tartışmaya niyetim yok kimseyle.Kırmayada.Ama bu forumlarda herşey tartışılıyor(futbol ile alakalı)
bariz sol açık dedim ben bariz sol açık renkdaş sağ kanatta oynamaz demek değil bu...İstemem gelmesin filan da demiyorum ki gelirse acaip sevinirim adıma, Verimi düşüyor sağda dedim esas pozisyonu sol dedim başka yerdede oynar orasını bilmem dedim bu kadar, yani sıkılıyorum tartışma uzarsa aynen böyle diyorum tartışmayalım demiyorum ki ama anlaşmazlıklar olunca böyle karşılıklı birbirini anlamama durumları gerçekten sıkılıyorum bu benim içinde geçerli. [nokta][kilit][suspus bu tartışmada] [vs]

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Babelin gercek mevkisi forvet, yani kanat oyuncusu degil fakat Liverpoolda kanat oynuyor ve kanatta hic verimli olmuyor. Taraftarda bundan dolayi beniteze cok kiziyor.

Ajax 4-3-3 oynar ve Babel, Ajax'ta forvetin solunda oynuyordu. Ajax altyapısından yetiştiğini biliyorsak, bu adamın kanat forvet olduğunu anlarız.

Ayran Beybıl, sağ-sol açık oynayan bir genç arkadaşımızdır. Kuyt'un yokluğunda veya taktiksel anlayış gereği zaman zaman sağ kanatta yer alsada en verimli olduğu yer sol kanattır. Rakip defansları çökerttiği, kalbura çevirdiği, badem ettiği sıkça görülmektedir. Garip gurup ters çalımlar atabilmekte, bacaklarının uzunluğu sayesinde kolayca sprinte kalkabilmektedir. Son vuruşları füze gibi olup, ileride bir gün ağları delip efsane olabilme potansiyeline sahiptir. Ancak oyun içinde kaybolduğu, unutulduğu, konsantrasyonunu kaybettiği gözlemlenmektedir. Çok yetenekli olduğu ve Galatasaray'da efsaneleşebileceği bir gerçektir, ancak transferinin mümkün olmadığı da bir gerçektir.

Geçmiş olsun.

serhat bey sol açık için saydığım adamlar onlar değil.arda kewell bunlar sol açık değilmi

Onların forvet anlayışı cidden farklı ki aslında doğru olan onların anlayışı sonuçta Arda Turanda kanat forveti tarzı Kewell da forvet oyuncusu zaten dönya bu düzene gidiyor,ceza sahasına bi kule dikelim golleri o atsın felsefesi orta çağda kaldı.

Forvet demek santrafor demek değil, forvet demek hücum oyuncusu demektir. 4-3-3'teki ileri üçlü komple forvet olarak geçer...

Evet. Nedense forward ile striker meselesini çok karıştırıyorlar. :)

Ümit Karan strikerdır. Kewell forward...

Hakan Şükür strikerdır. Arda Turan forward... gibi...

Geri
Üst Alt