Sagopa Kajmer

Cevap: Sagopa Kajmer

Sago albümü korsan dinliyenlere hakkını haram etmiş .

İyi Bilirim ve Merhametine Dön şarkıları Sagopa ve Kolera'nın en iyi şarkıları arasına girmeyi başardı benim gözümde. İkisi de olağan üstü. Onun dışında Bu Böyledir, Bir Dizi İz, Mevsimler Gibisin, İçeriz Aynı Tastan, Scrath Diploma, Zaman Alacak İntikamımı, Terk-i Diyar şarkıları da çok güzel.

İyi Bilirim ve Merhametine Dön şarkıları Sagopa ve Kolera'nın en iyi şarkıları arasına girmeyi başardı benim gözümde. İkisi de olağan üstü. Onun dışında Bu Böyledir, Bir Dizi İz, Mevsimler Gibisin, İçeriz Aynı Tastan, Scrath Diploma, Zaman Alacak İntikamımı, Terk-i Diyar şarkıları da çok güzel.

onları da anlıyorum
da harika...

"Lan Sana Diyorum Ne oldu.." kısmı cok harika...

Eski bir Sagopa Kajmer hayranı olarak söylüyorum zamanında kimse benim hayran olduğum kadar hayran olamazdı sagoya ama şimdilerde gözümde hiçbir değeri kalmadı.Saygı duyarım yine tamam ama yaptığı işler sarmıyor artık.Dini inancının pekişmesi falan değil mevzu.Müziği hip-hop kültüründen uzaklaştı gitgide.Underground ruhu sıfıra indi.Herşeyden öte artık yaptığı şeyin adına rap denmiyor.Bu ülke de şu anda rapi en iyi yapan kişi sansar salvo tartışmasız ! Hakkını veriyor.

Eski bir Sagopa Kajmer hayranı olarak söylüyorum zamanında kimse benim hayran olduğum kadar hayran olamazdı sagoya ama şimdilerde gözümde hiçbir değeri kalmadı.Saygı duyarım yine tamam ama yaptığı işler sarmıyor artık.Dini inancının pekişmesi falan değil mevzu.Müziği hip-hop kültüründen uzaklaştı gitgide.Underground ruhu sıfıra indi.Herşeyden öte artık yaptığı şeyin adına rap denmiyor.Bu ülke de şu anda rapi en iyi yapan kişi sansar salvo tartışmasız ! Hakkını veriyor.

Aga biz zaten rap, hip-hop dinlemek için değil Sago dinlemek için dinliyoruz.. Tarzını illâ bi kalıba oturtması gerekmiyor...

Rap dinlemem ama Sago dinlerim:) Gerçi son albümde arabeske epey kaçmışlar. Gidenler şarkısında Kolera'nın sesi Yurtseven Kardeşler'deki hatun gibi çıkmış, müzik de o tarz zaten, afalladım bir an:)

Geçen gün dinledim de bu herifin tarzını çözemedim. Bir kere sakın rap yapıyor demeyin yok öyle bir dünya. Türkiye'de bir Ceza var o da zaten dünya standartlarında rap yapıyor resmen!

Geçen gün dinledim de bu herifin tarzını çözemedim. Bir kere sakın rap yapıyor demeyin yok öyle bir dünya. Türkiye'de bir Ceza var o da zaten dünya standartlarında rap yapıyor resmen!

Sagopa düet albümlerde bu tarz yapıyor genelde. Düet albüm dışında solo albümlerinde kendi tarzında (pesimist hiphop) yapıyor her zaman, ve o solo albümlerin de hepsi neredeyse hit şarkılardan oluşuyor. Kolera ile beraber yaptığı 2.albüm, iki albümde hemen hemen bu tarz. Ama normalde biliyoruz Sagopa Kajmer'i, seneye solo albümünde gene gösterir kendini...

Ben stiline bir şey demiyorum fakat Sagopa fanları için şunu söyleyebilirim; bu adam rap müzik kültüründen bi haber :) Eyvallah güzel şarkıları vardır, çok seviliyordur fakat Ceza'nın sikleti ve kalemi değil bu herif! Kankaa bir de şu var pesimist hiphop ne la?

Helal olsun bir kez daha Hayranligim katlandi Sago'ya.

Bu arada yeni albümden ''Tadi Yok'' ve Eski sarkilarindan ''Günlerim Aglak'' yeni tavsiyelerim.

Sen kimsin lan blues ve caz ustalarına laf atıyorsun? Çapın ne? Senin hayatında yapamayacağın müziği yapıyor o adamlar.

Ezik herif. Sen kimsin lan blues ve caz ustalarına laf atıyorsun? Çapın ne? Senin hayatında yapamayacağın müziği yapıyor o adamlar. Çapsız herif.

Belki orada dogru seyler söylememis olabilir ama sizin burda bu kadar Hayrani olan bir kisiye Ezik Herif, Capsiz Herif deme lüksünüz yok. O Caz Ustalarina Laf atip ayip etmis olabilir ona ''Sen kimsin lan caz ustasina laf atiyosun'' diyebilirsin ama sanada derler '' Sen Kimsin Lan Sagopa Kajmere Capsiz diyosun''. Gerek yok böyle seylere.

sagopa kajmerin yaptığı rapi dünyada kaç kişi yapar buda merak konusu tabi.

Geri
Üst Alt