Şampiyonluk Nöbeti

Cevap: Şampiyonluk Nöbeti

playy off saçmalığı olmasaydı 3 4 hafta önce asmıştık bayrakları

yarın inşallah beşiktaş puan keybederde havaya girmezler bizim gibi.

fenere zaten Allah kurtarsın demekten başka birşey diyesim gelmiyor.

ugursuzluk kokuyor bu basliktan...............!Derhal kapanmali !!

:sgr: :sgr:

Playoff Sistemi

Dün Gstv de konuşurlarken dikkatimi çekti. playoff öncesi ligi bitiren 4 takım içinden ilk 2 cl ye diğer 2 uefaya gidecek şekilde sıralanıp playoff sonrası sadece şampiyon ilan edilecek galiba doğrumudur? yada ligi playoff öncesi 1. bitirenle play off sonrası ligi 1. bitiren cl ye diğerleri uefaya. basketbolda playofflar gözönüne alınmadan ligi ilk 2 bitiren takım eurolige gidiyor. futboldada böyle mi olacak... eminim birçok yönetici bile tam olarak bilmiyordur yada yanlış biliyordur bu sistemi. eğer playoff öncesi ligi 1. bitiren direk cl ye gidecekse playoff öncesi 1. olmak playoff sonrası 1. olmaktan çok daha önemli. Nedir bu işin aslı.....??

Cevap: Playoff Sistemi

Benim bildiğim; Play off sonrası ilk 2 CL'ye gidiyor.

Ligi ilk sırada bitiren kayıtsız şartsız Şampiyonlar Ligi'ne gidecek, ön eleme oynayıp oynamayacağı play-off'taki sırasına bağlı, play-off'u 1. bitiremezse ön eleme oynayarak gidecek.

Play-off'u 3. sırada bitiren takım eğer ligi şampiyon olarak bitirememişse Uefa'ya en üst mertebeden gidecek.

Play-off'u 4. sırada bitiren takım ile 5,6,7,8 grubunu 1. olarak bitiren takım da bir maç daha yapacak. Türkiye Kupası'nı alan takım Şampiyonluk Grubu içerisindeyse, sanırım bu eşleşmeye 5,6,7,8'den biraz daha çok takım girecek.

Böyle bir durum var. En kötüsü de 9-10-11-12. takımlar için lig Nisan başı bitiyor, yaklaşık 5 ay boşlukları olacak.

Bende daha anlamadım bu işi.Şimdi biz ligi lider bitirdik diyelim.Play off lara 0 puandanmı başlıyoruz

Bende daha anlamadım bu işi.Şimdi biz ligi lider bitirdik diyelim.Play off lara 0 puandanmı başlıyoruz

Atıyorum biz ligi 70 puanla lider bitirdik, Beşiktaş ligi 65 puanla 2. bitirdi.

Play off'lara , biz; 70/2= 35 puan'dan başlıyoruz. Beşiktaş; 65/2= 32,5'ten yuvarlanarak 33 puandan başlıyor.

Play off'lara , biz; 70/2= 35 puan'dan başlıyoruz. Beşiktaş; 65/2= 32,5'ten yuvarlanarak 33 puandan başlıyor.

Hayır 32 puandan başlıyor.

Şuraya bak ya.Ne güzel şampiyonluğa koşuyoz.Play off lar tam bir şans işi

Ben de şunu sorayım. Lig bitiminde diyelim ki 80 puan aldık. Bununyarısı olan 40 punla mı başlayacağız playoffa.

Böyle birşeyler duydum. Açıkçası playoffa sinir olduğum için de bakmadım pek.

Ligi ilk sırada bitiren kayıtsız şartsız Şampiyonlar Ligi'ne gidecek, ön eleme oynayıp oynamayacağı play-off'taki sırasına bağlı, play-off'u 1. bitiremezse ön eleme oynayarak gidecek.

Play-off'u 3. sırada bitiren takım eğer ligi şampiyon olarak bitirememişse Uefa'ya en üst mertebeden gidecek.

Play-off'u 4. sırada bitiren takım ile 5,6,7,8 grubunu 1. olarak bitiren takım da bir maç daha yapacak. Türkiye Kupası'nı alan takım Şampiyonluk Grubu içerisindeyse, sanırım bu eşleşmeye 5,6,7,8'den biraz daha çok takım girecek.

Böyle bir durum var. En kötüsü de 9-10-11-12. takımlar için lig Nisan başı bitiyor, yaklaşık 5 ay boşlukları olacak.

Senin dediğin yanlış reis

Futbol Federasyonu, Süper Lig’de ilk kez uygulanan play-off sistemi ile ilgili olarak çok önemli bir değişikliğe gitti.

Daha önce “34 hafta boşa mı oynanacak?” tepkileri üzerine kararı değiştiren TFF, dün büyük bir süprize imza atıp çark ederek herkesi şaşırttı. UEFA’yla yapılan görüşmelerden sonra değişikliğe gidildiğinin altı çizilen açıklamada, “Play-off maçları nedeniyle, 34 haftalık lig grubundan ve play-off grubundan hangi takımların hangi şartlarda Avrupa Kupaları’na katılacağını UEFA ile paylaşan TFF, play-off birincisi ve ikincisinin Şampiyonlar Ligi’ne gitme hakkını elde edebileceği yanıtını aldı.

Böylece statüde yer alan ‘UEFA’nın bir değişiklik yapması halinde, TFF bu katılım maddesini yeniden düzenleme hakkına sahiptir’ maddesi işleme koyuldu” denildi.

Yeni düzenlemeyle 34 haftayı 1. bitiren ekip play-off grubunda 3. sırada yer alırsa Şampiyonlar Ligi’nde yer alamayacak. Eğer 4. bitirirse, Avrupa Ligi play-off grubunun 1.’siyle yaptığı maçında da başarılı olamazsa, Avrupa’ya gidemeyecek. 34 haftada ilk 4 sırayı elde edecek takımların oluşturacağı play-off Şampiyonluk Grubu’nun 1.’si direkt Devler Ligi’ne gidecek. İkinci de Devler Ligi’ne ön eleme turuna katılacak.

Biz nelerle ugraşıyoruz,birde Playoff kobu cıkardılar başımıza!

diyelim ki, normal sezonu 4. bitiren playoff sonrası 1. oldu, 1. bitiren 4. oldu, 2. bitiren 3. oldu, 3. bitirende 2. oldu. bu durumda kimler uefaya kimler şl ye gidecek ??

Geri
Üst Alt