Sarp-Ayhan-Barış Üçlüsüne Çullanıp Rijkaard'a Toz Kondurmayanlara Tarihten Örnekler

Cevap: Sarp-Ayhan-Barış Üçlüsüne Çullanıp Rijkaard'a Toz Kondurmayanlara Tarihten Örn

Evet, beklemediğim bir reaksiyon gösterdi takım. Sonraki dakikalar da fena değildi. Ama maça çıkış amacımız 0-0 bitirmekti. O yoklukta makul de görülebilir. Ben diğerini tercih ederim diyorum sadece.

İlk yarıda Arda ve Elano'nun kaçırdığı 2 net pozisyon var.0-0 bitirmek istedik tamam ama pozisyona da girdik.Geçen sene ligde o maçtaki özveriyi gösterseydik şampiyon olurduk.

Cevap: Sarp-Ayhan-Barış Üçlüsüne Çullanıp Rijkaard'a Toz Kondurmayanlara Tarihten Örn

Colak diye bi cocuk var birkac mac oynadi.Bence cok iyi.Rijkaard neden oynatmiyor acaba,cunku Barcelona'da surekli sans verirdi genclere.Futbolcuları asagilamak istemem ama Ozbek ve Sarp gibi oyuncular kaliteli Avrupa liglerinde top oynayamaz.

Colak diye bi cocuk var birkac mac oynadi.Bence cok iyi.Rijkaard neden oynatmiyor acaba,cunku Barcelona'da surekli sans verirdi genclere.Futbolcuları asagilamak istemem ama Ozbek ve Sarp gibi oyuncular kaliteli Avrupa liglerinde top oynayamaz.

Fizik olarak şuan yetersiz. Biraz daha gelişmesi lazım. O yüzden Rijkaard oynatmıyor şuan için.

Fizik olarak şuan yetersiz. Biraz daha gelişmesi lazım. O yüzden Rijkaard oynatmıyor şuan için.

Tamam ama bu cocuk fizigi nerde kazanacak ki.Duz kosu yapmak ya da agirlik calismak sadece body yapmasini saglar.Cristiano Ronaldo da bize geldiginde fiziksiz bir adamdi.Neredeyse her mac oynadi ama,fizik kazanacaksa rakip takimlara karsi oynayip mac esnasinda teknigini gelistirirken ozel kondusyonerlerle calismali.Boyle beklerse copluge gider yazik olur.

yahu barış la sarp halı sahada bile oynayamaz:asd:

Sistemi değiştirsin diyonuzda.O maçta ne feldkampın sistemindeki gibi oynayacağımız 10 numaramız var nede 4-4-2 oynayacağımız 2. forvetimiz.Yani rijkaard sistemi bile değiştirmek istese değiştiremeyecektik.

Gençlere şans vermiyor olayı varki tam komedi.Messiyi,Valdesi çıkaran babamdı zaten.Var arkadaş demekki bir problem oynatmıyor 11.Bu kadar zor mu anlamak?

Nasıl bir problem acaba?:o

Gençlere şans vermiyor olayı varki tam komedi.Messiyi,Valdesi çıkaran babamdı zaten.Var arkadaş demekki bir problem oynatmıyor 11.Bu kadar zor mu anlamak?

olm mehmet helvacı az önce çıktı 1 orta saha 1 de genç forvet alcaz diyo adam hiç almayın lan:o,yine bu komedi dans üçlüsüne kaldık anasını satayım bu sene çöpe gider.

Helvaları hazırlayalım o zaman. :o

Orta sahaya gereken adamlar alınmazsa başarı felan beklemesin kimse.

Hani bide 5 transfer?Kewellda transferden sayılıyor heralde.Seneyede 10 oyunu alırız 7 si sözleşme yenilediklerimiz.

Tamam ama bu cocuk fizigi nerde kazanacak ki.Duz kosu yapmak ya da agirlik calismak sadece body yapmasini saglar.Cristiano Ronaldo da bize geldiginde fiziksiz bir adamdi.Neredeyse her mac oynadi ama,fizik kazanacaksa rakip takimlara karsi oynayip mac esnasinda teknigini gelistirirken ozel kondusyonerlerle calismali.Boyle beklerse copluge gider yazik olur.

Premier Lig'de de Yalçın, Sedat Ağçay gibi adamlar olsaydı oynatmazlardı :) Onu geçtim Ronaldo çok zayıf değildi yaşına göre geldiği zaman.

Premier Lig'de de Yalçın, Sedat Ağçay gibi adamlar olsaydı oynatmazlardı :) Onu geçtim Ronaldo çok zayıf değildi yaşına göre geldiği zaman.

anladık tamam:asd:

Rijkaard'ın istediği orta saha transferlerini yapmayanların hiç suçu yok tabi.Tek suçlu Rijkaard ve mecburen oynattığı Mustafa Sarp-Ayhan-Barış 3'lüsü!..

Rijkaard'ın başarısız ve onlarca hata yapması bu adamların Galatasaray'ın seviyesinde olmadığı gerçeğini değiştirmez.

EPL sartlarina gore solemistim onu cunku kim olursa olsun iyi bir fizik-condution yoksa basarili olamaz.Cristiano Ronaldo geldiginde yeterli degildi.Verdigim ornek biraz ustduzey olabilir ama bu cocuk Turkiye sartlari icin bile yetersizse yazik.

Emir ve Metin arkadaslarimada katiliyorum.Dedigim gibi Rijkaard sistem yaratacak kadar tecrubeli bir hoca degil,boyle hocalarin eline iyi malzeme vereceksin ki is yapabilsin.Bu adamlarla birseyler olursa gercekten mucize olur.Ama bir yandanda herkesin kacirdigi bir olay,futbol basitlesti aslinda.World Cup 2010'da Uruguay,Ghana gibi takimlar hakederek geldiler bulunduklari yere.Bazi Turk arkadaslarim soyluyor,sizde bir laf var egitim sart diye.Olay bence bu kadar basit.Turkiye'nin national team kadrosuna baktigim zaman da cogu ortasaha oyuncusu kaliteli isimlerden olusmuyor.Bunun icin ne yapacaksin?Altyapina yatirim yapacaksin,cunku her zaman istedigin oyuncuyu alamazsin.Colak konusunda ısrarci olmamin sebebi bu.Cok iyi olmayan bir altyapidan bu kadar guzel bir yetenek cikmiskan sirf fizigi eksik diye onu yedek takima gondermek cok yanlis.UEFA kupasini aldigimizdan beri altyapidan cikip Avrupa'da duyulan 2 isim oldu sadece.Arda ve Sabri.Ancak bu ikisinde bile hala bir takım eksiklikler var.Bunlarin duzeltilmesi lazim.Yoksa bugun Xavi-Iniesta'yi getirip gunu kurtarirsin ama altyapi senin gelecegini kurtarir.Bu konuda adimlar atildimi bilmiyorum,ama var olani kullanmak konusunda birseyler yapilabilmis degil.

EPL sartlarina gore solemistim onu cunku kim olursa olsun iyi bir fizik-condution yoksa basarili olamaz.Cristiano Ronaldo geldiginde yeterli degildi.Verdigim ornek biraz ustduzey olabilir ama bu cocuk Turkiye sartlari icin bile yetersizse yazik.

Emir ve Metin arkadaslarimada katiliyorum.Dedigim gibi Rijkaard sistem yaratacak kadar tecrubeli bir hoca degil,boyle hocalarin eline iyi malzeme vereceksin ki is yapabilsin.Bu adamlarla birseyler olursa gercekten mucize olur.Ama bir yandanda herkesin kacirdigi bir olay,futbol basitlesti aslinda.World Cup 2010'da Uruguay,Ghana gibi takimlar hakederek geldiler bulunduklari yere.Bazi Turk arkadaslarim soyluyor,sizde bir laf var egitim sart diye.Olay bence bu kadar basit.Turkiye'nin national team kadrosuna baktigim zaman da cogu ortasaha oyuncusu kaliteli isimlerden olusmuyor.Bunun icin ne yapacaksin?Altyapina yatirim yapacaksin,cunku her zaman istedigin oyuncuyu alamazsin.Colak konusunda ısrarci olmamin sebebi bu.Cok iyi olmayan bir altyapidan bu kadar guzel bir yetenek cikmiskan sirf fizigi eksik diye onu yedek takima gondermek cok yanlis.UEFA kupasini aldigimizdan beri altyapidan cikip Avrupa'da duyulan 2 isim oldu sadece.Arda ve Sabri.Ancak bu ikisinde bile hala bir takım eksiklikler var.Bunlarin duzeltilmesi lazim.Yoksa bugun Xavi-Iniesta'yi getirip gunu kurtarirsin ama altyapi senin gelecegini kurtarir.Bu konuda adimlar atildimi bilmiyorum,ama var olani kullanmak konusunda birseyler yapilabilmis degil.

Şimdi size şunları anlatmak istiyorum. Kaç yıldır İngiltere'de yaşadığınız hususunda bilgim yok ancak Türkiye'de söylediğiniz şartların oluşması günümüz koşullarında maalesef pek de mümkün değil. Genç yaşta futbol oynamaya başlayan çocuklar, uzun bir süre futbol ile okulu birlikte götürmeye çalışıyorlar, gelecek risklerini görerek futbolu bırakıyorlar. (ki ben de mesela öyleydim) Bir şekilde devam edenlerse yeteri kadar ilgilenemiyorlar ve çok eksik yanları oluyor. Hatalar burada başlıyor aslında. Tabii ki mesele sadece bu da değil. Hocalarımızın da yeterli seviyede olduğunu söyleyemem. Örneğin alt yapı hocaları, bana göre oyuncuların her türlü gelişimiyle ilgilenmiyorlar. Profesyonelliğe aday futbolcuları 13-14 yaşlarından itibaren ciddi programlara tabii tutmak gerekirken bizim oyuncularımıza bu yeteneğinin anlaşılmasına rağmen fiziki yetersizlikten dolayı oynayamadığı zamanlar uygulanıyor bu programlar. Oyuncular genelde futbol mentalitesini yanlış alıyorlar. Yetenek bazında bakıldığında ben Türk oyuncuların diğer ülkelerden çıkan futbolculardan farkları olduğunu düşünmüyorum. Bizim en büyük eksikliğimiz mental yönden ve fiziki yönden oluyor. Yıllardır sayısız oyuncudan bahsedilirken sizin de dediğiniz gibi sadece iki tanesi piyasaya çıkabildi. Mesela, Cafercan Aksu diye bir adam vardır, bu adam genç Milli takımlarda en çok oynayan oyuncu iken fiziki yetersizliğinden ve sürekli olamamasından dolayı şu an Antep Belediyespor'da oynayabiliyor. Şu an alt yapımıza Tugay ve Van Derks getirildi. Ne kadar etkisi olacak bunun bilemiyorum ama olumlu yönde bir takım değişikler olacağına kesin gözüyle bakıyorum. Yine de alt yapıdan istediğimiz meyveleri alabilmemiz için bana göre devrim niteliğinde bir revizyon yapılması gerekiyor. Mentalitenin oyunculardan çok önce hocalara adapte edilmesi gerekiyor.

Diğer yandan Rijkaard sistem yaratabilen bir adam değil demişsiniz ama bunu bence henüz göremedik. Galatasaray bu bakımdan zaten onun için çok önemli bir adım. Eline gereken adamlar verildiği takdirde neler yapabileceğini bu sene göreceğiz inşallah.

Anlamadığım nokta, Fatih terim 9 haftada nasıl bir sistem oturtmuş? Fatih Terimin hiç bir zaman sistemi olmadı ki? Doldur boşalt, gaz ver olayı vardı Fatih terimde..Rijkaardta 4-4-2yi bile bilmeyen adamlara 4-3-3 öğretiyor. Beceremediklerini anlayınca garibim 4-2-3-1e döndü. İstediği transferler olsa, görün siz o zaman cümbüşü.

Riijkard'ı tam olarak sistem uygulayan hoca olarak adlandırmak haksızlık hem de büyük haksızlık. Sistemi dirilten adam olarak dersek daha doğru olur. Riijkard gelmeden önce Barca'nın hali ortadaydı. Ben hiç o gelmeden önce Barca'nın total futbol oynadığını hatırlamıyorum. Riijkard bunu yeninden diriltmiştir. Takımına kimlik kazandırmış baştan aşağı bir değişim yaşatmıştır. Bunu inkar etmeylim lütfen. ve Bu değişim başarılı olmuş ve herkes tarafından takdir toplamıştır bizdeki Riijkard karşıtları hariç.

Riijkard'a güvenmek zorundayız. Hazırlık maçlarını izleyin, FB maçını izleyin hatta şu Belgrad maçının da belli bölümlerini izleyin. Geçen seneye göre en büyük gelişim TAKIM OLMA yolunda daha fazla yol kat etmiş olmamızdır. Belgrad maçında uzun top kaç defa oynamışızdır ? Defans çok ama çok sıkışmadığı takdirde sürekli yerden oynadık en basitinden. Hatta son dakikalarda bile yerden oynuyorduk ki TARAFTAR hormudanmaya başladı ve oyuncular mecburen doldur-boşalt yapmaya başladı.

Ben değişimi görüyorum. Şu pas sıkıntısı olan orta sahanın bu maçta bile pas yapmakta başarılı olduğunu düşünüyorum.(yeteneklerini göz önüne alırsak) Şu anda sadece ama sadece sabır gerekli.

%100 Rijkaard karşıtı değiliz de fazla iyimser bir tablo olmuş bu sanki...

Barcelona konusunda olayı Rijkaard'dan önce Rijkaard'dan sonra değerlendiriyorsunuz. Halbuki Barcelona'da Cruyff'tan önce Cruyff'tan sonra durumu vardır(bkz: Rüya Takım). Rijkaard o kurulmuş altyapı ve sisteme ihanet etmemiş,elindeki ultramegastar oyunculardan max verimi sağlamıştır.Burada şimdi Rijkaard'ı sistemi yaratan veya dirilten hoca olarak adlandırmak biraz Cruyff dönemine haksızlık hem de büyük haksızlık :) Sistemi yaratan hoca olsa bu yaşta Türkiye'de işi ne mesela ? Rijkaard sistemi uygulayan hocadır,Kaan Chris Özdemir arkadaşın dediği gibi.

Mevcut kadroyla böyle bir sistemin uygulanması zor hatta imkansız gibi.

Geri
Üst Alt