Sarp-Ayhan-Barış Üçlüsüne Çullanıp Rijkaard'a Toz Kondurmayanlara Tarihten Örnekler

Cevap: Sarp-Ayhan-Barış Üçlüsüne Çullanıp Rijkaard'a Toz Kondurmayanlara Tarihten Örn

Rjkaard gibi büyük bir futbol adamı bu ülkeye bugüne dek hiç gelmedi, gelmezde.İnsanlar nedense herşeyi bu adama bağlıyorlar.Keşke şu adamla 5 yıllık sözleşme yapılsa diyenlerdenim.Arkasında olan yönetime güvenimi iyice kaybettim.Ama bu adam Türkiye'de ki en iyi teknik adam ve Avrupa'daki sayılı direktörlerden.

Cevap: Sarp-Ayhan-Barış Üçlüsüne Çullanıp Rijkaard'a Toz Kondurmayanlara Tarihten Örn

Merhaba arkadaslar.Forumu bir suredir takib ediyordum ama daha yeni uye oldum.Turkce,Turk Dili ve Edebiyati derslerini babam sayesinde hep aldim,cocuklugumdan beri her tatilde Turkiye'ye geliriz ama arada bir yanlis yazarsam ozur dilerim.Ingiltere'den yasayan biri olarak goruslerimi kabul ederseniz cok memnun olurum.

Babam cok koyu bir Galatasaray taraftaridir,benim de Galatasaray ile tanismam Leeds United macinda oldu,babamla tribundeydik.O zaman muthis bir Leeds team vardi,Galatasaray'in mucadelesinden cok etkilenmistim.Simdi ise cesitli satelite sistemleriyle Galatasaray maclarini takip ediyoruz.

Arkadaslar oncelikle suclu varsa bu oyuncular ya da manager degildir.Oyuncudan fitness coach'a kadar herkesin basarisizlikta payi vardir.Oncelikle Rijkaard'dan basliyalim.

Arkadaslar bir sistem yaratan manager vardir bir de sistem uygulayan manager vardir.Ingiltere'den ornek verecek olursak Sir Alex Ferguson,Arsene Wenger gibi manager'lar sistemi yaratir.Bir de sistemi uygulayan managerlar vardir Ancelotti,Mancini gibi.Rijkaard'i bunlarin arasina koyacak olursak sistem uygulayan hoca olarak goruyorum ben.Belki sizinde bildiginiz bir inanis vardir,Hollanda hep 4-3-3 oynar diye.Ama son sampiyonada 4-2-3-1 oynadilar ve finale kadar yukseldiler.Cunku ortasaha bolgesinde bir Xavi-Iniesta ikilisi gibi o takimi toparlayacak oyunculari yoktu.Hollanda manageri bu yuzden boyle bir tercihe gitti ama oynadiklari oyun bildigimiz Hollanda oyunundan farkli degildi.Babamla da konustugumuz hep bu oldu,Ingiltere de manager takimi ucuruma suruklese bile karisilmaz ama ikimizde Rijkaard'in Barcelona tarzi 4-3-3 oynatmak istemesini anlamadik.Cunku oyle bir oyunu ancak o leveldaki oyuncular ve takimlar oynayabilir.Sir Alex Ferguson,Arsene Wenger gibi hocalarin consecutive basarili olmasinin sebebi bu.Iki takim da Chelsea veya Manchester City gibi paralar dokemez,ama her sene basarili olurlar.Cunku bir sistemin parcasi olabilecek oyuncu alip ellerindeki oyunculardan cikacak en iyi sistemi yaratirlar.Rijkaard boyle hocalarla karsilastirildigi zaman bizde yeni gelenlere fish derler,oyle kalir.Onu kucuk dusurdugumden degil ama bir teknik direktor olarak ogrenmesi gereken cok sey var diyorum.Sir Alex Ferguson Manchester'in basina getirildiginde takimin durumu ayni Galatasaray gibiydi,baslarda ciddi basarilar kazanamadik ama en azindan bir gelisim vardi.Ancak Galatasaray'da bunu goremiyorum.

Oyunculara gelecek olursak Pino'yu tanimiyorum ama onun disindaki yabancilar gercekten kaliteli isimler.Neill,Cana,Baros,Kewell high class futbolcular bana gore.Ama Turk futbolculara gelecek olursak ayni seyi diyemem.Bir yeni alinan Batdal hosuma gitti ama o da dahil herkeste olan temel sorun mentality eksikligi.Takimdaki Turk futbolcularin basic futbol bilgileri eksik.Savunmada nasil pozisyon alinir,hucum ederken top ayaginda olani nasil daha kolay top oynattiririz gibi.Herkes kendi oyunundan cok,rakip takimin oyunuyla ilgileniyor.Elbette ilgilenmek gerekir ama bu cok buyuk konsantrasyon ister.Iste mentality eksik olup bu konsantrasyonun kayboldugu anda,ozellikle mac bitimine dogru goller yiyoruz.OFK takimina rahat bir sekilde 6-7 gol atabilirdik.Ama macin bitimine dogru 2 gol yedik cunku konsantrasyon tamamen kayboldu.Gecen sene bircok macta yine bu oldu.Bizde boyle oyuncular altyapidan kovulur,Turkiye de nasil bu kadar ust duzey oynayabiliyorlar anlamiyorum.Mesela Sarp ve Ozbek gibi oyuncular Ingiltere'de Championship liginde bile oynayamazlar,burda nasil oynuyorlar hem de takimin merkezi ortasahada nasil oynuyorlar anlamiyorum.Takimin en iyi Turk oyuncusu Arda Turan da bile bazi eksiklikler var,ama bunlarin farkinda ve cok zeki bir oyuncu.Arda'dan bahsetmisken,Everton veya Aston Villa gibi takimlarin ihtiyaci olan oyuncu bence.Yani Rijkaard "Lack of Quality" derken bunu kastetti bence ve 25 yasina gelmis bir adam basic futbol bilgileri eksikse onun yapabilecegi pek fazla birsey yok.

Yonetim ise Galatasaray'i iyi duzeltti.Boyle bir finansal yapiya ragmen ayakta durmak inanilmaz birsey,Ingiltere de olsa denk bir butce kurana dek kume dusururler takimi.Ancak UEFA zamanindan beri izliyorum Galatasaray'i,marketten cikolata alir gibi surekli manager degisti.Her sene 5 tane 6 tane oyuncu gidip yenisi geldi.Rijkaard uzerinde durulmasi dogru ama,bu sene baktigimizda yine bi okara oyuncu gidip geldi.Sonucta bir takim bir bina gibidir.Bir tane oyuncu degisse bile tum binayi yikip yeniden yapmak zorunda kalirsin.Her sene o kadar oyuncu gonderilip yenisinin alinmasini anlamiyorum,sanirim Turk futbolunda sabir diye bisey yok.

Benim gorduklerim bunlar arkadaslar,bazi kelimeleri hatirlarken zorluk cekiyorum ozur dilerim.Hepinize iyi gunler.

Arkadaslar bir sistem yaratan manager vardir bir de sistem uygulayan manager vardir.Ingiltere'den ornek verecek olursak Sir Alex Ferguson,Arsene Wenger gibi manager'lar sistemi yaratir.Bir de sistemi uygulayan managerlar vardir Ancelotti,Mancini gibi.Rijkaard'i bunlarin arasina koyacak olursak sistem uygulayan hoca olarak goruyorum ben.Belki sizinde bildiginiz bir inanis vardir,Hollanda hep 4-3-3 oynar diye.Ama son sampiyonada 4-2-3-1 oynadilar ve finale kadar yukseldiler.Cunku ortasaha bolgesinde bir Xavi-Iniesta ikilisi gibi o takimi toparlayacak oyunculari yoktu.Hollanda manageri bu yuzden boyle bir tercihe gitti ama oynadiklari oyun bildigimiz Hollanda oyunundan farkli degildi.Babamla da konustugumuz hep bu oldu,Ingiltere de manager takimi ucuruma suruklese bile karisilmaz ama ikimizde Rijkaard'in Barcelona tarzi 4-3-3 oynatmak istemesini anlamadik.Cunku oyle bir oyunu ancak o leveldaki oyuncular ve takimlar oynayabilir.Sir Alex Ferguson,Arsene Wenger gibi hocalarin consecutive basarili olmasinin sebebi bu.Iki takim da Chelsea veya Manchester City gibi paralar dokemez,ama her sene basarili olurlar.Cunku bir sistemin parcasi olabilecek oyuncu alip ellerindeki oyunculardan cikacak en iyi sistemi yaratirlar.Rijkaard boyle hocalarla karsilastirildigi zaman bizde yeni gelenlere fish derler,oyle kalir.Onu kucuk dusurdugumden degil ama bir teknik direktor olarak ogrenmesi gereken cok sey var diyorum.Sir Alex Ferguson Manchester'in basina getirildiginde takimin durumu ayni Galatasaray gibiydi,baslarda ciddi basarilar kazanamadik ama en azindan bir gelisim vardi.Ancak Galatasaray'da bunu goremiyorum.

:yenieek::tiphat:

Morınho gelse onuda elestırırsınız 3/4 sene once hayalını kurudugumuz t.d bızde suan elestırıyoruz bravo...

Riijkard'ı tam olarak sistem uygulayan hoca olarak adlandırmak haksızlık hem de büyük haksızlık. Sistemi dirilten adam olarak dersek daha doğru olur. Riijkard gelmeden önce Barca'nın hali ortadaydı. Ben hiç o gelmeden önce Barca'nın total futbol oynadığını hatırlamıyorum. Riijkard bunu yeninden diriltmiştir. Takımına kimlik kazandırmış baştan aşağı bir değişim yaşatmıştır. Bunu inkar etmeylim lütfen. ve Bu değişim başarılı olmuş ve herkes tarafından takdir toplamıştır bizdeki Riijkard karşıtları hariç.

Riijkard'a güvenmek zorundayız. Hazırlık maçlarını izleyin, FB maçını izleyin hatta şu Belgrad maçının da belli bölümlerini izleyin. Geçen seneye göre en büyük gelişim TAKIM OLMA yolunda daha fazla yol kat etmiş olmamızdır. Belgrad maçında uzun top kaç defa oynamışızdır ? Defans çok ama çok sıkışmadığı takdirde sürekli yerden oynadık en basitinden. Hatta son dakikalarda bile yerden oynuyorduk ki TARAFTAR hormudanmaya başladı ve oyuncular mecburen doldur-boşalt yapmaya başladı.

Ben değişimi görüyorum. Şu pas sıkıntısı olan orta sahanın bu maçta bile pas yapmakta başarılı olduğunu düşünüyorum.(yeteneklerini göz önüne alırsak) Şu anda sadece ama sadece sabır gerekli.

Geçen sezonki oyunu Fatih Terim-Abdullah Avcı-Bülent Korkmaz-Tolunay Kafkas veya tanınmamış bir yabancı antrenör oynatsa çoktan itin şeyine sokup çıkartılmıştı.

Sırf adı Rijkaard olduğu için eleştirmemek, körü körüne savunmak bana göre değil. Ortada sistem felan yok, en ufak bir umut ışığı da yok. Skibbe dönemindeki futbol da yok.

Şu Rijkaard'a laf atmak için yarışanlar mümkünse toplansınlar tek konudan söylesinler söyleyeceklerini. 10 konu var bazıları 10 yerde de demediğini bırakmamış. Eleştiri mantığından öteye gitti olaylar artık beyler, kendinize gelin.

Riijkard'ı tam olarak sistem uygulayan hoca olarak adlandırmak haksızlık hem de büyük haksızlık. Sistemi dirilten adam olarak dersek daha doğru olur. Riijkard gelmeden önce Barca'nın hali ortadaydı. Ben hiç o gelmeden önce Barca'nın total futbol oynadığını hatırlamıyorum. Riijkard bunu yeninden diriltmiştir. Takımına kimlik kazandırmış baştan aşağı bir değişim yaşatmıştır. Bunu inkar etmeylim lütfen. ve Bu değişim başarılı olmuş ve herkes tarafından takdir toplamıştır bizdeki Riijkard karşıtları hariç.

Riijkard'a güvenmek zorundayız. Hazırlık maçlarını izleyin, FB maçını izleyin hatta şu Belgrad maçının da belli bölümlerini izleyin. Geçen seneye göre en büyük gelişim TAKIM OLMA yolunda daha fazla yol kat etmiş olmamızdır. Belgrad maçında uzun top kaç defa oynamışızdır ? Defans çok ama çok sıkışmadığı takdirde sürekli yerden oynadık en basitinden. Hatta son dakikalarda bile yerden oynuyorduk ki TARAFTAR hormudanmaya başladı ve oyuncular mecburen doldur-boşalt yapmaya başladı.

Ben değişimi görüyorum. Şu pas sıkıntısı olan orta sahanın bu maçta bile pas yapmakta başarılı olduğunu düşünüyorum.(yeteneklerini göz önüne alırsak) Şu anda sadece ama sadece sabır gerekli.

Hakli oldugun yerler var arkadasim,ama bana kalirsa Rijkaard sistem uygulayan bir hoca.Sir Alex Ferguson'un da ilk zamanlari boyleydi,takimda gelisme vardi ama kaydadeger bir basari yoktu.Taraftarin inanilmaz baskisina ragmen gondermediler,ne zaman Manchester United sisteme uygun Cantona'yi aldi,o zaman isler degisti.O zaman altyapi temelleri atildi,simdi ne kadar iyi oldugunu goruyoruz.Kac yildir bu takimin basinda,3 generation gordu futbolda.Bazi seyler dogustan gelmez,deneyim ile kazanilir.Rijkaard'in kariyeri,deneyimleri yeterli degil.Barcelona doneminde iyi bir finansal kaynagin,yillardir olgunlasmis altyapinin meyvesini topladigi bir zamana denk geldi.Bana gore Rijkaard'in Barcelona'daki son sezonu hep soru isareti olmustur,sonucta artik Messi'de profesyonel duzeye gelmisti.

Rijkaard'i kovup yerine baska getirelim demiyorum su zamanda,facia olur.Ama surekli boyle devam ederse bir ilerleme kaydedemeyiz.Ne sistem konusunda umut verici bir gelisme var ne de altyapi konusunda.Turkiye'de yetisen oyuncularin mentality eksigi oldugundan bahsetmistim,ozellikle Turkiye gibi yabanci kisitlamasi olan bir ulkede Galatasaray ve diger takimlarin altyapi konusunda ciddi adimlar atmamasi cok garip.Sonuc olarak Ispanya'nin aldigi kupada tam bir altyapi basarisi goruyoruz.

Bravo bravo çok güzel aynen böyle devam edin.

Geçen sene takımın eksiği neydi? Çoğumuz hemfikiriz ki ortasahamız çok kötüydü. Peki biz ne yaptık? Takımın belkide tek başına en çok maç kazandıran adamı Keita'yı sattık, arkasında oynayacak defansif orta sahalar alalım ki forvete yardım etsin dediğimiz Elano'yu satıyoruz. Bu kadar adamı gönderip kimi aldık? Sattığımız Mehmet Topal'ın yerine Loric Cana. Takımın belki de en kötü oynayan 3 oyuncusu kimdi geçen sene? Barış - Ayhan - Sarp. İyi kötü oynayan herkesi satıp cezayı onlara kestik bütün başarısızlığın kabahati olan adamları da takımda tuttuk...

Bunun sorumlusu kim? Açık konuşalım artık yönetim. Haldun Üstünel'e Stoch aldırılmadı bazı isimler tarafından. Sanki çok planlı işler yapılıyormuş gibi 2 haftada bütün futbol yönetiminin şekli değişti. Bu planlı bir iş olsaydı Üstünel İngiltere'ye gitmezdi. Hadi Üstünel gönderildi peki yerine gelen isim kim? Adnan Sezgin. Bütün takımın transferini bu adama bırakıyorsunuz ondan sonra da alamadığı adamlar yapamadığı transferlerin faturasını da Rijkaard'a kesiyorsunuz.

Hepinizin Rijkaard geldiğinde ağzının suyu akıyordu "total futbol" diye. Ben o zamanda söylüyordum şimdi de söylüyorum. 3 senedir söylüyorum diyorum ki "Orta Saha". Adam almıyorsunuz, elinizdeki en iyileri gönderiyorsunuz yerine 2. sınıf adamlar alıyorsunuz,alacaksınız (Cana hariç) , ondan sonra da antrenöre kızıyorsunuz.

Fatih Terim örneği de verilmezse şaşıracağım zaten. Kendisine saygım sevgim sonsuz ama transfer olmadığı zaman kendisinin de ne hale düştüğü ortada. 2003 - 2004 sezonunu baştan bir daha izleyin hatırlayın Terim ismini ondan sonra zikredin.

Ama bu konularda asıl kabahatliler Fatih Terim ve Rijkaard gibi antrenörler bence. Neden mi? Tepkini koyacaksın arkadaş. Rahmetli Özhan Canaydın'a 20 kişilik liste verirdi Fatih Terim son 3 deki adamlar alınırdı Haim Fresco sağolsun ondan sonra da kabahat Terim'in üstüne kalırdı. Şimdi de Adnan efendi zırt adamların peşinde 3 kuruşu 10'a bölmeye çalışırken Rijkaard elindekilerle takım kurmaya çalışıyor.

Trübünler geçen sene oynamadığı maçlarda alınan mağlubiyetler yüzünden faturayı Arda'ya kesti yeni hedef de istediği adamlar birtürlü alınamayan geçen senenin yetersizleriyle kamp yapmak zorunda bırakılan Rijkaard heralde.

Morınho gelse onuda elestırırsınız 3/4 sene once hayalını kurudugumuz t.d bızde suan elestırıyoruz bravo...

Sen o hayali kurmuşsun. Benim hayalim değil kendisi. Futbolcu olarak çok iyi birisi evet ama T.D olarak başımızda iken ne yaptığı beni bağlar Barça ya da Sparta 'da ne yaptığı değil. Burda başarılı diyebiliyor musun ? Bunu cevaplayın önce. Öyle ise ben susacağım. Sabır diyenler oluyor yahu sabredelim de yeni oyuncular gelir, gençler girer 22 lik kadroya birşeyler yapıldığı gösterilir tamam sabredelim. Hala aynı adamlar ve git gite kötüleşen bir kalite. O halde sorgularım bende geçen sene savundum kendisini sebebi ise kariyeri vs. Tamam ama hatalar hatalar bitmedi arkadaş. Ferguson örneği vermiş gurbetçi arkadaş, doğru diyor. Ronaldo'nun yerine gidip Messi almadı bu adam. Genç buldu 1 tane de değil 1 kaç tane. Sistemine uyanı tuttu geliştirdi birşekilde yollarına devam ediyorlar neden cevap basit : elindeki malzemeye göre sistemi kuruyor. 10 sene önceki Man. Utd. ile şimdiki arasında yine bariz farklar var. Oyuncular değiştikçe belli kurallar dışında (pres yapma-pas yapma ne ise sistem) ona göre sistem yeniliyor bu hocalar. Ben elimizdeki malzemeye göre bir oyun oynatan Hoca istiyorum. Çünkü alınmıyor belkide bazı oyuncular o halde Rijkaard ya istifa edecek bu duruma tepki olarak ya da oyunculardan yakınmak yerine onlardan maksimum verimi nasıl alırımı bulacak. Arda'yı yanlış yerde oynatarak değil, Balta'dan stoper yaratarak değil. Ya da Barış'tan sağ forvet yaratarak hiç değil(az oynatmadı orda Barış'ı).

Bravo bravo çok güzel aynen böyle devam edin.

Geçen sene takımın eksiği neydi? Çoğumuz hemfikiriz ki ortasahamız çok kötüydü. Peki biz ne yaptık? Takımın belkide tek başına en çok maç kazandıran adamı Keita'yı sattık, arkasında oynayacak defansif orta sahalar alalım ki forvete yardım etsin dediğimiz Elano'yu satıyoruz. Bu kadar adamı gönderip kimi aldık? Sattığımız Mehmet Topal'ın yerine Loric Cana. Takımın belki de en kötü oynayan 3 oyuncusu kimdi geçen sene? Barış - Ayhan - Sarp. İyi kötü oynayan herkesi satıp cezayı onlara kestik bütün başarısızlığın kabahati olan adamları da takımda tuttuk...

Bunun sorumlusu kim? Açık konuşalım artık yönetim. Haldun Üstünel'e Stoch aldırılmadı bazı isimler tarafından. Sanki çok planlı işler yapılıyormuş gibi 2 haftada bütün futbol yönetiminin şekli değişti. Bu planlı bir iş olsaydı Üstünel İngiltere'ye gitmezdi. Hadi Üstünel gönderildi peki yerine gelen isim kim? Adnan Sezgin. Bütün takımın transferini bu adama bırakıyorsunuz ondan sonra da alamadığı adamlar yapamadığı transferlerin faturasını da Rijkaard'a kesiyorsunuz.

Hepinizin Rijkaard geldiğinde ağzının suyu akıyordu "total futbol" diye. Ben o zamanda söylüyordum şimdi de söylüyorum. 3 senedir söylüyorum diyorum ki "Orta Saha". Adam almıyorsunuz, elinizdeki en iyileri gönderiyorsunuz yerine 2. sınıf adamlar alıyorsunuz,alacaksınız (Cana hariç) , ondan sonra da antrenöre kızıyorsunuz.

Fatih Terim örneği de verilmezse şaşıracağım zaten. Kendisine saygım sevgim sonsuz ama transfer olmadığı zaman kendisinin de ne hale düştüğü ortada. 2003 - 2004 sezonunu baştan bir daha izleyin hatırlayın Terim ismini ondan sonra zikredin.

Ama bu konularda asıl kabahatliler Fatih Terim ve Rijkaard gibi antrenörler bence. Neden mi? Tepkini koyacaksın arkadaş. Rahmetli Özhan Canaydın'a 20 kişilik liste verirdi Fatih Terim son 3 deki adamlar alınırdı Haim Fresco sağolsun ondan sonra da kabahat Terim'in üstüne kalırdı. Şimdi de Adnan efendi zırt adamların peşinde 3 kuruşu 10'a bölmeye çalışırken Rijkaard elindekilerle takım kurmaya çalışıyor.

Trübünler geçen sene oynamadığı maçlarda alınan mağlubiyetler yüzünden faturayı Arda'ya kesti yeni hedef de istediği adamlar birtürlü alınamayan geçen senenin yetersizleriyle kamp yapmak zorunda bırakılan Rijkaard heralde.

Yazının bir kısmı olan son kısmına katılıyorum evet Rijkaard'da ya tepki gösterecek gerekirse istifasını verip gidecek, yada bu malzemeden total futbol çıkarmak yerine en iyi şekilde yararlanmayı bilecek.

Yazının bir kısmı olan son kısmına katılıyorum evet Rijkaard'da ya tepki gösterecek gerekirse istifasını verip gidecek, yada bu malzemeden total futbol çıkarmak yerine en iyi şekilde yararlanmayı bilecek.

Olay bundan ibaret. Elinde Ayhan-Barış-Sarp varsa, durumu anlayıp bu adamları yapamayacakları işlere zorlamaması lazım artık. Elindekinden maksimum verimi almak büyük meziyettir. Şu an herkes Kalli'ye sallıyor lakin onun takımında Servet-Hakan-Ayhan-Barış-Topal gibi adamlar gayet iyiydi ve bizi şampiyon yapmışlardı.

Yoksa ne yaparsın?

Hollandalı insanlar inatçı olur. İnandığı ve benimsediği sistemi Türkiyede de uygulamaya çalışıyor. Geçen seneden bu yana dediği gibi orta sahadaki futbolcularımız yetersiz. Buna hepimiz katılıyoruz. Takımın omurgası halen çok kötü. Takımın omurgası kötüyse. Sağ ve sol açığın süper futbolcu olsa bile bu takım başarılı olamaz. M.Sarp rakipten kaçar, Barış 2 metre yanındaki adama pas veremez. Servet defansta atraksiyon işlere girer. Ayhanın zaten kapasitesi belli ve yaşıda ilerlerdi. Bu yaşına rağmen Türkler içindeki elimizdeki en iyisi Ayhan. Kaç senedir, orta sahamız hep zayıf.

Yoksa ne yaparsın?

Yoksası yok abi işte, çözüm öneriyoruz. Eğer bu transferleri beğenmiyorsa, büyük bir hoca "istifa eder" ki onu savunalım şöyle diyelim adam denedi takımı tanıdı ve istediği transferler olmadı o halde görüldü ki Rijkaard masum Yönetim hatalıdır yazık ettiler.

Yada istifa etmez şöyle yapar ; öyle mi arkadaş o halde bende sistemi bir kenara alıp farklı bir sistem ile yani takımdaki oyunculara uygun olanı seçer başarı yakalara parasının hakkını verip sözleşme sonu yine yönetime veryansın ederek gider. Ama sessiz kalıp suçu oyunculara atmak ayıptır.

Yoksası yok abi işte, çözüm öneriyoruz. Eğer bu transferleri beğenmiyorsa, büyük bir hoca "istifa eder" ki onu savunalım şöyle diyelim adam denedi takımı tanıdı ve istediği transferler olmadı o halde görüldü ki Rijkaard masum Yönetim hatalıdır yazık ettiler.

Yada istifa etmez şöyle yapar ; öyle mi arkadaş o halde bende sistemi bir kenara alıp farklı bir sistem ile yani takımdaki oyunculara uygun olanı seçer başarı yakalara parasının hakkını verip sözleşme sonu yine yönetime veryansın ederek gider. Ama sessiz kalıp suçu oyunculara atmak ayıptır.

Şu yazı hakkında eski tarihle nasıl bağlantı kurdunuz onu da anlamadım. Böyle saçma birşey olamaz. Galatasaray'ın her futbolcusuna saygı duyarım ama adamlar yetersiz işte. Neyini savunuyorsun? Belgrad gibi bir takıma karşı orta alandan tek bir atak organizasyonu geliştiremeyecek kadar yetersizler. Aldıkları topu kanattaki Arda'nın ayağına bırakıyorlar. Arda varsa varız, yoksa yokuz. Rijkaard bu oyunculara pozisyon almayı gösterirken bunu pas futbolu için yapıyor. Ama bırak pozisyon değişimini ayağına top geldiğinde heyecanlanan bir Sarp var bu orta sahada. Rijkaard 30 yaşından sonra Ayhan'a, Sarp'a ne öğretsin? 3 yıldır gram üzerine koyaman Barış'a ne yapsın? Porto'da 10 numarayken tutup elinden Barcelona'ya getiren Rijkaard ona da pozisyon almasını öğretmişti. Ama onda potansiyel vardı. Eğer Ayhan, Barış, Sarp bunları beceremiyorsa sorun kendilerindedir. Öyle Rijkaard'a toz kondurmayanlar diye başlık açıp 96 yılındaki örneklendirmeyi yapacak kadar basit değil bu işler. Futbolu basit düşünecek kadar basit sadece.

Rijkaard geleceğin temellerinden vazgeçip günü kurtarsın diyorsun sadece. Başka söylediğin birşey yok. Bende git bir sigara yak diyorum sana.

Geleceğin temellerini de Sarp-Ayhan-Barış'la atıyor ama. Diyoruz ki madem bu adamlar var elinde ona göre oynat da ucubemsi futbolu izlemekten kurtulalım. Yoksa Gerets gibi koysun fener maçında sol beke ferhat sağ beke uğuru... 4-0 yenilelim. Kızarsam, eleştirirsem namerdim. Geleceği kurtarmak diye ona denir.

Bu adamlar da yapamıyor işte pas futbolu falan, uğraşma o zaman. Ya tamamen gönder takımdan ya da sistemi değiştir...

Eminim şimdi Gerets o gençleri oynatırken savunanlar, o zaman yerin dibine sokuyordu Gerets'i. Sen nasıl oynatırsın lan bu çocukları derbide? diye. Ferhat'ın sonunun nasıl olduğunu gördük. Emre Çolak'ta mı öyle olsun? Rijkaard bu kadar gaddar değil. Gerektiğinde kullanacak bu oyuncuları. ve yine eminim ki Emre Çolak oynasaydı Sarp, Barış daha tecrübeli en azından, onlar niye oynamadı diyen çıkardı.

Abi geçin bu konuyu, şu transferler yapılsın da bakalım oynatabilecek mi oynatamayacak mı. Olay eleştiri boyutunu aştı artık. Karalamak için mantıklı mantıksız her şey söyleniyor.

Geleceğin temellerini de Sarp-Ayhan-Barış'la atıyor ama. Diyoruz ki madem bu adamlar var elinde ona göre oynat da ucubemsi futbolu izlemekten kurtulalım. Yoksa Gerets gigi koysun fener maçında sol beke ferhat sağ beke uğuru... 4-0 yenilelim. Kızarsam, eleştirirsem namerdim. Geleceği kurtarmak diye ona denir.

Bu adamlar da yapamıyor işte pas futbolu falan, uğraşma o zaman. Ya tamamen gönder takımdan ya da sistemi değiştir...

Ferhatın o maçtan sonra futbol hayatı bitti. :D

Adama gelen,Geretse gelen eleştirileri unuttun heralde.Emre çolamın hala eksikleri var özellikle fiziken, tam hazır olmadan önemli maçlara ilk 11 çıkmaması gerekir bence.

Elde bunlardan başkası yok xavi iniesta görmüş adam barışın sarpın top kullanamadığını mı bilmeyecek?Hadeyin gidin.

Geri
Üst Alt