Sarp-Ayhan-Barış Üçlüsüne Çullanıp Rijkaard'a Toz Kondurmayanlara Tarihten Örnekler

Cevap: Sarp-Ayhan-Barış Üçlüsüne Çullanıp Rijkaard'a Toz Kondurmayanlara Tarihten Örn

TRANSFERLERİ ELEŞTİRDİ!

Sarı kırmızılı takımın teknik direktörü, geçen sezon yaşadıkları başarısızlık içinse "Gelen oyuncular, sakatlanan futbolcularımızın yerlerini dolduramadılar. O yüzden bazı sorunlar yaşadık. Bizim isteğimiz her zaman hücum futbolu. Aynı futbol modeliyle oynamaya çalıştık. Oyun planımızı üzerlerine kurduğumuz Harry Kewell ile Milan Baros da eksikliklerini telfi edemediler" yorumunu yaptı.

Frank Rijkaard, Türkiye'de fizik gücüne dayalı bir futbol oynandığını kaydederken, Lucas Neill ve Lorik Cana'nın transferlerinin bu yapıyla ilgili olduğunu vurguladı. Süper Lig'in karakterine daha fazla uyum sağlayabilmeleri için bazıhamleler yapmaları gerektiğini dile getiren Rijkaard, "Lucas Neill ve Lorik Cana'nın gelmesi de Türk futbolunun bu yapısıyla ilgili. Takımdaki mücadele gücünün artması için böylesi oyunculara ihtiyacımız vardı" dedi.

Yeni sezon kadrosuna değinen Hollandalı çalıştırıcı, takımda Milan Baros, Mehmet Batdal ve Harry Kewell'dan oluşan bir forvet hattı bulunduğunu kaydederken, "Bu bizim için daha çok alternatif anlamına geliyor" ifadesini kullandı. Rijkaard, Mehmet Batdal içinse "Kendisi genç bir oyuncu. Bizim katkılarımızla seviye atlayarak Galatasaray için uzun yıllar emek sarf etmesini umuyorum. Fiziksel olarak çok kuvvetli. Bunu gayet rahat görebiliyorsunuz. Ayaklarını oldukça iyi kullanabiliyor. Boyuna göre ise son derece esnek ve yumuşak bileklere sahip. Daha önemlisi, etrafında bulunan arkadaşlarına hakim olabiliyor. Takımımıza çok büyük katkılar sağlayabilir. Ancak çalışması lazım. Şu an için gayet iyi gidiyor. Biz de onun başarılı olmasını istiyoruz" diye konuştu.

Cevap: Sarp-Ayhan-Barış Üçlüsüne Çullanıp Rijkaard'a Toz Kondurmayanlara Tarihten Örn

Atletico maçında penaltı verilseydi Çeyrek Finaldeydik. Forvetsiz, sıfır rotasyonlu bir kadroyla geçiyorduk turu hem de geri dönerek iki maçta da.

Menapozlusun sanırım başka hiçbir yere yazmayıp darlanınca buraya yazıyorsun.

İki maçta da rezil rüsva oynadığımız gerçeği de var ama. Yüzde otuzlarla oynadık evimizde bile. Arda-Keita'nın üstün çabalarıyla biraz tutunduk o da olmadı maalesef. Oysa Skibbe'yle bordeaux gibi bir takımı iki maçta da ezdik. Rijkaard-Skibbe kıyası olsun diye söylemiyorum, sadece gerçeklerden bahsediyorum.

İki maçta da rezil rüsva oynadığımız gerçeği de var ama. Yüzde otuzlarla oynadık evimizde bile. Arda-Keita'nın üstün çabalarıyla biraz tutunduk o da olmadı maalesef. Oysa Skibbe'yle bordeaux gibi bir takımı iki maçta da ezdik. Rijkaard-Skibbe kıyası olsun diye söylemiyorum, sadece gerçeklerden bahsediyorum.

bordeaux ile yaptığımız ilk maçı 0-0 a kitlemiştik ezme falan yoktu sırf defansif oynamıştık,2.maçta da bülent korkmaz vardı ki,mehmet sakatlanıp kewell ı oyuna sokmak zorunda kalmasa bordeaux yenmişti bizi.

Mesele şudur. Ben ve benim gibi düşünen adamlar için skor önemli değil. Şu young boys kadar organize olsak yemin ediyorum yeter bana. Onları da geçtim İBB kadar oynayalım yahu. Onların adamları çok mu pahalı? Hepsi box-to-box adamlar mı? Ama pas organizasyonları ve saha yerleşimleri kesinlikle bizden iyi. Hatta Arda ve Keita İBB de olsaydı geçen sezon ikinci ya da birinci bitirirlerdi ligi. Seyircisiz, bütçesiz bir takım işte.

Hocadan beklentimiz kupa, şampiyonluk falan değil. Kendisinin de bahsettiği güzel futbol... Alabiliyorsak güzel adamlar ne ala, güzel güzel oynar kupaları toplarız. Ama alamazsak da elimizdekini en iyi şekilde kullanmamız lazım. Bahsettiğim takımların bütçeleri ya da futbolcuları bizimkinden büyük değil takdir edersiniz ki.

Maçları izlediğinden emin değilim ama ilk maçta orda Kewell'ın pozisyonu dışında pozisyonumuz yoktu ikincisinde de Skibbe yoktu. Sabri'nin mucizesi olmasa yine Rijkaard'ın eleştirildiği gibi bu ne ciddiyetsizlik 2 gol yiyip verdiler turu denirdi. Boş işler bunlar. Şimdi efsane diye hatırladığımız maç aslında felaketti ve Rijkaard'ın eleştirildiği noktadan farkı yoktu. Tek fark şanstı.

bordeaux ile yaptığımız ilk maçı 0-0 a kitlemiştik ezme falan yoktu sırf defansif oynamıştık,2.maçta da bülent korkmaz vardı ki,mehmet sakatlanıp kewell ı oyuna sokmak zorunda kalmasa bordeaux yenmişti bizi.

Bordeaux kendi sahasında sadece bir tane pozisyon bulabildi. Chamakh'ın kafası direkten dönmüştü ki pozisyon sayılmaz o çok uzaktan yapılmıştı. Onun dışında Kewell'ın kale dibinden kaçırdığı bir gol vardı. Topun hakimiyetini hiç vermedik adamlara. İkinci maçta Bülent Hoca vardı ama kabul edeceğin üzere bir etkisi yoktu o maçta. Skibbe'nin takımı ve taktiğiydi doğal olarak. Kewell girmese de kazanırdık o maçı. Bordeaux hiçbirşey oynayamadı. O maçı şu video anlatır aslında;

https://www.youtube.com/watch?v=ufxYvTjWK-k

Maçları izlediğinden emin değilim ama ilk maçta orda Kewell'ın pozisyonu dışında pozisyonumuz yoktu ikincisinde de Skibbe yoktu. Sabri'nin mucizesi olmasa yine Rijkaard'ın eleştirildiği gibi bu ne ciddiyetsizlik 2 gol yiyip verdiler turu denirdi. Boş işler bunlar. Şimdi efsane diye hatırladığımız maç aslında felaketti ve Rijkaard'ın eleştirildiği noktadan farkı yoktu. Tek fark şanstı.

Kaan Caglar, üslübuna dikkat et. Herkese sökmez bunlar;)

İlk maçta bizim pozisyonumuz yoktu Bordeaux'un mu vardı? Ki onları şampiyonlar liginde seyrettiysen bunun bile ne kadar büyük başarı olduğunu anlayabilirsin diye düşünüyorum.

Elenip elenmemek değil mesele, oyun mükemmeldi. Ezdik. Ben de bundan mutlu oluyorum.

Kapiş?

Kaan Caglar, üslübuna dikkat et. Herkese sökmez bunlar;)

İlk maçta bizim pozisyonumuz yoktu Bordeaux'un mu vardı? Ki onları şampiyonlar liginde seyrettiysen bunun bile ne kadar büyük başarı olduğunu anlayabilirsin diye düşünüyorum.

Elenip elenmemek değil mesele, oyun mükemmeldi. Ezdik. Ben de bundan mutlu oluyorum.

Kapiş?

Üslupta sorun görmediğim gibi korkudan titredim buarada.

Sen ezdik dersin ben saçmaladık. Bakış açısı.

Atletico maçında penaltı verilseydi Çeyrek Finaldeydik. Forvetsiz, sıfır rotasyonlu bir kadroyla geçiyorduk turu hem de geri dönerek iki maçta da.

Menapozlusun sanırım başka hiçbir yere yazmayıp darlanınca buraya yazıyorsun.

Bence sen menopozlusun forumda fikir yazma ile hakaret etme arasındaki farkı öğrenmen gerekiyor.

Hem menapoz değil menopoz...

Bence sen menopozlusun forumda fikir yazma ile hakaret etme arasındaki farkı öğrenmen gerekiyor.

Hem menapoz değil menopoz...

Sorunum şu: 514 mesajından 150'si futbolculara,150'si yönetime kalanı da Frank Rijkaard'a sallamakla geçmiş. Bir tane olumlu mesajını görmedim.

Üslupta sorun görmediğim gibi korkudan titredim buarada.

Sen ezdik dersin ben saçmaladık. Bakış açısı.

Korkudan titre diye söylemedim. Ne kasıntı bir adamsın yahu. Sürekli bir karşısındakini bozma çabası... Yapsan neyse.

Herneyse atletico maçlarındaki eziklikle, bordeaux karşsındaki futbolu karşılaştırıp sadece şans diyorsan hayatta başarılar dilememin akabinde şu videoyu armağan ediyorum.

emre ve okan bence mehmet topal konusuna bi göz at:asd:

Korkudan titre diye söylemedim. Ne kasıntı bir adamsın yahu. Sürekli bir karşısındakini bozma çabası... Yapsan neyse.

Herneyse atletico maçlarındaki eziklikle, bordeaux karşsındaki futbolu karşılaştırıp sadece şans diyorsan hayatta başarılar dilememin akabinde şu videoyu armağan ediyorum.

Popülist davranıp da maçın linkini vermene gerek yok Yeni Açıktaydım zaten ;) Bu paslaşmalardan sonra atılan golün akabinde yenilen 2 golün izahatı yok. Benim hayatımda unutamayacağım maçlardan biridir Bordeaux maçı ama dediğim gibi Sabri atmasaydı kimse o paslaşmaları hatırlamayacaktı. Atletico maçında 1-1'i yakaldıktan sonra oynadığımız güzel futbol da cabası. Kadroda forvet olmaması başka bir nokta.

Elenseydik dahi ben o paslaşmaları hatırlayacak olan adamlardanım işte. Meira'nın hatasıyla maça bir sıfır yenik başladıktan sonra 3-1 yapmak mükemmel bir iştir. Üstelik 3-1 den sonra 2 tane de kaçırdık. Sonrasında defansif hatalar yapıldı, olabilir. Elenebilirdik de. Ama iyi futbol oynadığımızı herkes kabul ederdi. Atletico maçlarıyla onu mukayese edemem. 0-0 a bağlama umuduyla 70 dakika çanakkale geçilmez oynamak... İkisi arasında dağlar kadar fark var benim görüşüm

Sorunum şu: 514 mesajından 150'si futbolculara,150'si yönetime kalanı da Frank Rijkaard'a sallamakla geçmiş. Bir tane olumlu mesajını görmedim.

Mehmet Topal olayı hepsine bedel. İnsanda yüz olmalı önce.

Bu üçlü beni kanser edicek ... Ayhan'ın jubilesi ne zamansa en önden bilet alıcam

Fatih Terim 1996-1997 sezonunun başında dörtlü defansla başladı.Fenerden 4 yedik,bikaç kötü sonuç daha aldık üçlü defans oynadık uzun bir süre.İlk seneki şampiyonluktan sonra dörtlü defans sistemine uygun oyuncular alınmaya başlandı.Popescu,kısa bir süre de olsa oynayan Filipescu,sonra en son savunma halkasına tavan yaptığımız sene Capone eklendi.Şu ana konuyu bağlarsak bizim 4-3-3 oynayacak bir kadromuz yok.Elimizdeki kadroyla 4-4-2 veya 4-4-1-1 oynamamız gerekiyor.Rijkaard ilerleyen zamanlarda kendi sistemini oynatmak istiyorsa 4-3-3 sistemine uygun oyuncuları transfer dönemlerinde transfer etmesi gerekiyor.

R ijkard gitsede kurtulsanız!

Elenseydik dahi ben o paslaşmaları hatırlayacak olan adamlardanım işte. Meira'nın hatasıyla maça bir sıfır yenik başladıktan sonra 3-1 yapmak mükemmel bir iştir. Üstelik 3-1 den sonra 2 tane de kaçırdık. Sonrasında defansif hatalar yapıldı, olabilir. Elenebilirdik de. Ama iyi futbol oynadığımızı herkes kabul ederdi. Atletico maçlarıyla onu mukayese edemem. 0-0 a bağlama umuduyla 70 dakika çanakkale geçilmez oynamak... İkisi arasında dağlar kadar fark var benim görüşüm

Ama şöyle bişey var.Atletico maçında Baros sakat,Jo Avrupa'da oynayamıyordu.İleride tek forvet Arda olunca mecburi bir mahkubiyet oldu.Ama aynı takım o maçta golü yedikten 2 dakika sonra golü attı.O malum pozisyon bizi kupa dışına itti.

Ama şöyle bişey var.Atletico maçında Baros sakat,Jo Avrupa'da oynayamıyordu.İleride tek forvet Arda olunca mecburi bir mahkubiyet oldu.Ama aynı takım o maçta golü yedikten 2 dakika sonra golü attı.O malum pozisyon bizi kupa dışına itti.

Bordeaux, Hamburg maçlarında da problemler vardı. Hamburg maçlarında Kewell stoper oynadı. Bordeaux maçlarında gideceği kesinleşmiş olan Meira rezil oynamıştı. Ona rağmen oyunun içinde hakimiyeti hiç vermedik. Basit hatalarla, anlık pozisonlarla yedik golleri. Atletico 70 dakika hapsetti bizi, golün geleceği çok barizdi.

Geri
Üst Alt