Sarp-Ayhan-Barış Üçlüsüne Çullanıp Rijkaard'a Toz Kondurmayanlara Tarihten Örnekler

Cevap: Sarp-Ayhan-Barış Üçlüsüne Çullanıp Rijkaard'a Toz Kondurmayanlara Tarihten Örn

Eee bazılarınız bu sistemin zamanla olucağını söylüyor sen ise 2-3 transfer ile ilk maçı 8-0 alcağımızı söylüyorsun. Ya hayalleriniz yanlış ya da bilimgkurgu.

Anlamak istediğin gibi anlama Emrah nolur. Sen yapma bari, harbiden ya.

Cevap: Sarp-Ayhan-Barış Üçlüsüne Çullanıp Rijkaard'a Toz Kondurmayanlara Tarihten Örn

Taktik, diziliş ve oyun stili itibariyle orta sahamız falso veriyor. Bu da başımızı yakıyor.

Örneğin, kabaca anlatayım.

F. Rijkaard diyor ki, "Mustafa Sarp, topu alınca ayağında fazla tutmadan, Pino'nun koşu yoluna uzun pas at."

Ancak bu uymuyor. Çünkü Mustafa Sarp, uzun pas atabilmek için en az 3-4 kere topu dürtüklemek zorunda. İkincisi her pas denemesi başarısız çünkü yeteneği yok.

Aynen öyle Rijkaard henüz potansiyeli -olmayan potansiyeli- görmedi , göremedi.

Klavyeyi eline alan futbolu bildiğini sanıyor. 29 yaşındayım diye oraya yazıyorsam yaşımın adamı olurum ama nerde. Biz büyüklük ediyoruz da cevap vermiyoruz resmen.

Bende farklı birşey demiyorum zaten. Bu adam bu kadro ile o sistemi yapamaz. Yönetimde almıyorsa bıraksın bu görevi Rijkaard. Burdan şu sonuç çıkıyor biz bu mentaliteyle yapamayız. Yapıcaklarsa yapsınlar ama olmuyor. Malzemede sorun ise Rijkaard isyan etsin diyorum. Birde şundan acaip rahatsızım savunmayın dahi Belgrad maçındakş taktik anlayışı.

Emrah Abi üç hafta sonra elimizde gereken kadro olacak o zaman konuşalım tamam ?

Bu kadar net söylüyorum.

Guti tam bize lazım olan adamdı. Guti bize gelseydi, tek bir orta saha transferi daha yapıp, rahat rahat maçları seyredecektik.

Anlamak istediğin gibi anlama Emrah nolur. Sen yapma bari, harbiden ya.

Ya gerçekten Rijkaard geldiğinde ne yazdığımı bulucam olmayacak. Bende dedim "ohh be ulan sonunda bir sistem oynayacağız" diye. Yok arkadaş aynı tas aynı hamam. Sarptam Barıştan medet umuyor yetmezmiş gibi tekniği bu oyunculardan daha iyi olan Elano gidicek diyorlar. Yahu yapamıyorlar işte oyuncu getiremiyorlar bu adama. Doğru burası. Ağrıma giden Rijkaard'ın taktik hataları yetmezmiş gibi (oyunu soğutmadılar vs...) hala sessiz kalması. Desin "buraya kadar arkadaş geçen sene ses etmedim takımı tanıdım artık istediğim adamları alın ya da eyvallah". Hala bu takımdan sistem çıkacak diyenlere sözüm "hayal görmeyin". Arda yanlış yerde verimsiz oynuyor. Ayağında top tutan çalıma giden bir adam yani kanatta etkili milli maçlarda ya da bizdeki kanat oynadığı maçlardaki performansı ortada, kalecimiz "yok!!!", Servet yetersiz, orta sahan boş bildiğin etkisiz. Kaliten düşük yerlilerin -altyapıdan gelenler dışında- fiyasko ve yaşlı çoğu. Emre Aşık'tan medet umduk kaç yıl saolsun elinden geleni yaptı. Forvet yok arkadaş. Baroş olsaydı demekten ben bıktım. Nonda'yı gönderdik tamam yavaştı yaşlıydıda avrupa ligine 4-6-0 çıktık madara olduk ilerde bomboş oynadık Keita'nın Arda'nın yetenekleri ile aldık beraberlikleri yada az farklı mağlubiyetleri. Ama bir yere kadar yahu. Son maçta Batdal gayet yoruyor ilerde güçlü bir adam genç. Baroş yok kazan işte. Kalsın oyunda rakip savunma öne çıkmasın.Yok olur mu koydu Arda'yı yine ortada Kewell'ı aldı iyi ki Kewell'ı aldı 2.golü adam sayesinde yine biraz şansla attık top Arda'ya gelmese o da olmayacaktı. Çünkü ortada adam yok forvette. Yaslandık geriye, maç sonucu 2-2 , rakip Belgrad bilmem ne Rijkaard diyor ki: "mağlubiyet üzücü ama oyuncularım oyunu soğutmadı" yahu sanki UEFa finalindeyiz de zor rakibe karşı bunu yapamadık ya da eksik kaldık. Şaka mı bu ?

Emrah Abi üç hafta sonra elimizde gereken kadro olacak o zaman konuşalım tamam ?

Tamam Namık zaten ben Rijkaard şimdi gitsin berbat etti demiyorum. ""Malzeme verilmiyorsa"" gitsin diyorum ne kendine ne de onu sevip sistem için sabredelim diyen bizlere eziyet etmesin, kendini bitirmesin buralarda. Ama alınmayacak gibi hissediyorum. Enazından Sarp ile başlayacaız orta sahaya yine her maç. Arda yine yanlış yerde oynayacak bunlar olacak. İstediğimden değil, Baroş sakatlanır ligde yine, Kewell'da o zaman düşünürüz neler oluyor diye.

Bu kadar net söylüyorum.

Guti tam bize lazım olan adamdı. Guti bize gelseydi, tek bir orta saha transferi daha yapıp, rahat rahat maçları seyredecektik.

kesinlikle,guti galatasaray a geldi-geliyor haberleri çıktığında da,söylüyordum hep,guti tam bize lazım olan adam,ayrıca durarak oynayan bi oyuncu da değil yaşına rağmen.

Yıl 1996.

İşte öyle bir kadro sezonun ilk resmi maçlarında önce Fenerbahçe'ye sonra Beşiktaş'a mağlup olup TSYD Kupası'nı sonuncu olarak bitiriyor. Ligin ilk haftalarında da Ali Sami Yen'de fb'ye 4-0 yeniliyor. Kimsenin takıma inancı yok. Herkes ateş püskürüyor. Ama 10. haftadan itibaren o döküntü kadroya sahip takım öyle bir şaha kalkıyor ki 3 haftada rakip filelelere tam 20 gol bırakıyor. Yani 4 sene şampiyonluk 1 UEFA 1 Süper Kupa getiren takımın temelleri 9 haftada atılıyor. Sistemin kralı 9 haftalık sıkıntının ardından oturtuluyor. Türk futbol tarihinin en muhteşem takımı o döküntü gibi görünen kadrodan 9 haftada oluşturuluyor.

Yıl 1996. Kendi ağzınla söylüyorsun. 14 senede Süper Lig öyle değişti ki, o kadar yıldızın hiçbir anlamı kalmadı. Sağlam bir argüman değil çok üzgünüm.

guti futbolcuyum diyen hatta 10 numarayim diyen bir cok zatin hayalinden gecmeyecek kadar, enteresan ve buram buram yetenek kokan paslar atabilecek bir topcudur gozumde.

bazi paslari icin, aboooo nerden aklina geldi bu adamin bu dedigim cok olmustur:)

Guti gelseydi çok ama çok net olurdu. Asist kralı bile olabilirdi bizde. Beşiktaş'ta Nobre'yre atacağı paslaı bizde Kewell'a Baros'a atacaktı. Ahh ahh...

Seviye biraz daha düzelmiş bu ara sanırım.

Emrahla aynı şeyleri düşünüyorum. İstediği adamlar alınmayacaksa bıraksın abi en azından bir yılımız daha boşa gitmesin. Sonuçta Rijkaard sistem adamı onu tüm dünya anladı. Madem istediği adamlar alınmıyor eldeki malzemedende olmuyor istifa etsin.

Seviye biraz daha düzelmiş bu ara sanırım.

Emrahla aynı şeyleri düşünüyorum. İstediği adamlar alınmayacaksa bıraksın abi en azından bir yılımız daha boşa gitmesin. Sonuçta Rijkaard sistem adamı onu tüm dünya anladı. Madem istediği adamlar alınmıyor eldeki malzemedende olmuyor istifa etsin.

Aynen öyle. Durması demek kendisine ihanet etmesinin dışında kariyerine ihanet etmesi yetmezmiş gibi benim aklımda "ulan bu adam bizi Katardaki zengin bir kulüp gibi görüp piyasa yapıp cebe para indiriyor" geçirtmesi.

Yok işte o tip oyuncun yok o halde günü kurtar birşey yap diyorum bende abuksubuk taktik değişikliği yapma oyuncuların potansiyelsizliğini bile bile.

Guti gelseydi çok ama çok net olurdu. Asist kralı bile olabilirdi bizde. Beşiktaş'ta Nobre'yre atacağı paslaı bizde Kewell'a Baros'a atacaktı. Ahh ahh...

rijkaard ın istediğine eminim:o,şimdi yine yönetime çatcamda nese.

Aynen öyle. Durması demek kendisine ihanet etmesinin dışında kariyerine ihanet etmesi yetmezmiş gibi benim aklımda "ulan bu adam bizi Katardaki zengin bir kulüp gibi görüp piyasa yapıp cebe para indiriyor" geçirtmesi.

Yok işte o tip oyuncun yok o halde günü kurtar birşey yap diyorum bende abuksubuk taktik değişikliği yapma oyuncuların potansiyelsizliğini bile bile.

adamın niyeti bizi sömürmek olsa başkanın 1 yıllık kontrat uzatma teklifinin hemen üzerine atlardı alacağı paraya bakardı. Önce haketmem lazım demezdi.

adamın niyeti bizi sömürmek olsa başkanın 1 yıllık kontrat uzatma teklifinin hemen üzerine atlardı alacağı paraya bakardı. Önce haketmem lazım demezdi.

Bu şekilde devam ederse sanırım haketmeyecek ve gidecek.

Geri
Üst Alt