Futbolu çok iyi bildiğini zanneden bir kısım zihniyet, iyi sonuçların iyi oyuncularla geleceğini kavramaktan aciz kalmış fikirsiz figürleri anımsatıyor bana.
"Şeylerin birbirine denk olduğu ortamda, en basit açıklama doğruya en yatkın olandır". <-- duydunuz mu hiç ?
En basit açıklama nedir ? En basit açıklama şudur : Galatasaray'ın kadro kalitesi, Premier Lig'in orta sınıf takımları kadar dahi yoktur. Premier Lig'in orta sınıf takımları bile Avrupa'da hezimet yaşarken (Fulham müstesna), Galatasaray'ın Avrupa'da bir gıdım ilerleyememesinde şaşılacak durum yok.
Sizce tesadüf müdür her sezon en zengin takımların Avrupa'nın en tepesinde bitirmeleri ? <-- Şu soruya Allah'ını seven cevap versin.
Bu takımların kadroları, muazzamdır. Sistemleri oturmuştur, ve her yedek asların yerini doldurur.
Ben size ne diyorum ? Galatasaray'da Baros'un yerini dolduracak adam yok. Galatasaray'da Kewell'ın yerini dolduracak adam yok. Galatasaray'da Arda'nın yerini dolduracak adam yok. Galatasaray'da gerçek bir kaleci yok. Galatasaray'da üçgenler yaratabilecek orta saha oyuncuları yok.
Siz hala Rijkaard takımı oynatamıyor diye geçinin kardeşim. Ben buradan illallah diyorum sadece. Siz Rijkaard gidip başka hoca gelince eşşeği saldım çayıra gibi top oynayacağımızı falan mı zannediyorsunuz ?
Galatasaray'ın iskeleti yaramaz diyorum, anlamıyorsunuz, millet aya gitti biz yerimizde sayıyoruz diyorum, anlamıyorsunuz. Hala milyon sene önceki şampiyonluktan bahsediyorsunuz.
YAU !
Lütfen birazcık fikir sahibi olun. Galatasaray'ın sorunu, Rijkaard'ın istediklerini yapmayan/yapamayan, kapasitesiz yönetimdir. Rijkaard gibi bir hocan var ise, kaliteli futbolcularıda kadrona katmak zorundasın.
TSL'de ne güzel kaleciler var, bir tanesini almaya yanaştın mı ? Hayır...
TSL'de ne güzel orta sahalar, bizimkilere 1000 basacak sistem adamları var ? Siz kimleri aldınız ? Serdar Özkan... PEH. Ben inanmıyorum Rijkaard aldırmış olsun bunları...
Galatasaray 50, 60 milyon Euroluk takımla oynayacak kulüp değildir. Böyle olursa, hacim/nitelik sıkıntısı çekeriz. Nitekim çekiyoruz.
Rijkaard'ı suçlamaktan vazgeçin. İleri görüşlü olun. İyi futbolun, iyi futbolcularla geleceğini bilin.