Selami Görmezler'den Bedelli Askerlik Yapacaklara Tavsiyeler

kitap falanda götürün arklar günün yorgunluğunu yatağınızda çıkarırken yatmadan evvel okursunuz kimsede bişi demez

Forum askerlikten daha zor gidince göreceksiniz. Burada çok daha değişik tiplemeler var ciddiyim.

3 yıl daha tecilim var ama çıkmışken gideceğim herhalde.

Hoş 3 yıl sonra 1 yıl daha tecil alıp, sonra yurt dışında post doc'a gitsem daha iyi şu 21 günden.
Git yap gel işte yav.Gelince iyi ki yapmışım diyeceksin bak.Buradayım beni bulursun :D kafanda soru işareti olarak kalmasındansa 3 hafta sık kendini tamamdır

Sen gitme 21 gün olursa. Ciddiyim.

Ben de ciddi düşünüyorum zaten.

Gerçi Uğur Bey'in başlıklarını okuyarak hazırlanıyoruz orada ki ortama. Her şu tarz başlığından sonra verdiğim tepki.

DesrEYBXcAAbQlV.jpg

20) Günde 5 vakit içtima almaya hazır olun...Hiçbir şekilde sivrilmeyin, az konuşun mümkün mertebe memleket sohbeti yapın, askeriyede karı-kız; din-diyanet; siyaset-spor muhabbeti yapılmaz...Askerde temel sohbet konuları tertip-devrecilik; memleket; dayak-dövüş anıları; hava-iklim şartları konuşulur...

nasil hayat tecrubesi oluyor ki o zaman
small talk bile degil

Bedelli yapacaklara en büyük tavsiye bu yazıyı ilk gün okumaya başlayın zaten bitirdiginizde terhis olmuş olursunuz

Pisuvara zıçmayın, zıçanları uyarın.
Alaturka helada hortumu mabadınıza sokmayın sokanları uyarın :) Bir de bu tarafı var ; hep derim askeriye modern türkiyede hayatında alaturka helada hacet gidermemişler ile alafranka tuvalette hacet gidermemişlerin bululacağı son yer...Son kale...Gidince ne dediğimi anlayacak gençler...Ve iyi ki askerlik yapmışız diyecekler 1-2 ay sonra hatta özleyecekler...

Geri
Üst Alt